dimecres, 2 de juliol del 2008

950

Port-Bo

Components
Fonso Carreras: Tenor.
Mineu Ferrer: Baríton
Carles Casanovas: Baix i guitarra
.

Una mica d’història..........
El grup Port-Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, era sovint acompanyat al piano pel mestre Frederic Sirés autor de l’havanera La gavina.
El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions.
El repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

Principals actuacions de Port-Bo..........

A Catalunya.
Han actuat en totes les comarques catalanes.
Palau de la Musica.
Ha participat en totes les “CANTADES D’HAVANERES” de Calella de Palafrugell.

Actuacions fora del País.
Mondragon
Donostia
Bilbao
Madrid
Valladolid
Torrevieja
Mallorca
Menorca
Formentera
Perpinyà
Cotlliure
Luxemburg
Amsterdam
Zuric
Hessel
La Havana "Festival de Habaneras de La Habana” (1989, 1991, 1992 i 1993)
Ra'anana
Be'er Sheva
Jerusalem
Tel-Aviv
Damasc
Alepo
Palmira
Beirut
Estambul
Ànkara

Discografia..........
Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 18 discs, amb més de 160 temes diferents.
Calella de Palafrugell i les Havaneres (1968)
Allà en la Habana (1978)
Bo i cantant (1983)
Habaneras (1983)
Temps perdut (1988)
De L’Empordà a l’Havana (1990)
Arrel de tres (1995)
Canela y ron (1995)
A cau d’orella (1997)
Malalt d’amor (1999)
Clàssics (2000)
De l’Havana a L’Empordà (amb Gemma4) (2002)
Pessigolletes al cor (2002)
Sardanes a la Taverna (amb el grup Peix Fregit) (2004)
Barquejant (2004)
Port-Bo al Palau (2005)
Bolenera (2006)
Busca’m a L’Empordà (2008)

Dades de contacte..........
Contacte:
Carles Casanovas i RigallAdreça:
Ample, 32 – 17200 Palafrugell (Girona)
Telèfon:
630 875559email:
carles@portbo.comWeb:
http://www.portbo.com/
El meu comentari..........Estem davant d’un dels millors grups d’Havaneres del nostre País. Tenen tres veus perfectes, sonen com una sola. Vull fer reçó, d’en Mineu, aquells que aneu a una cantada, potser us fareu la pregunta que em vaig fer jo la primera vegada que els vaig escoltar, i tenia aquella orella tant poc acostumada a escoltar havaneres.......... ¿”aquell prim”, no canta?.
“Doncs, si, i molt bé, i si poses bé l’orella el sentiràs” em digué un meu amic que després vaig saber que hi entenia bastant de música.
En Carles es un dels “nous” compositors de lletres d’Havaneres, tan conegudes com Lola la Tavernera, Malalt d’amor, La Xalana, A cau d’orella, Busca’m a L’Empordà o Jo sé una havanera, entre moltes d’altres.
En fi nois, si teniu ocasió, ja sabeu, mireu l’agenda de Les Havaneres,i apalí, cap allà, si els veieu, els hi doneu una abraçada.


950 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   201 – 400 de 950   Més nou›   El més recent»
Anònim ha dit...

Robert:t'has equivocat de blog.Aquí estimem les havaneres, la música,l'amistat i parlem de música,poesia i d´altres temes que s´en deriven però sempre amb educació,respecte i delicadesa.
Sobre tot l'educació i l'ètica és quelcom que no ens hauria de mancar mai...avui no has estat a l'altura noi.Pensa't-ho dos cops la propera vegada.Carme

Havanerus ha dit...

Si, he suprimit el missatge d'en Robert, i si els teus comentaris son d'aquest estil, prefereixo que te'ls estalviis.
No els necesitem noi!!.
Aquí sabem gaudir dels bons moments i de la amistat.

Per la part que em toca -propietari del blog-, sento el que ha passat, i tant aviat com he vist el comentari, ha estat esborrat.

Salut Companys!!

Anònim ha dit...

Hola bona nit.Primer de tot dir-vos que en Pere em demana que el disculpeu per no haver posat La Cantada de Somni però ha estat i estem força neguitosos perquè hem sabut a començaments de setmana que operen demà urgentment el seu germà bessó.Estem molt anguniosos i per això no hem pensat massa en el blog aquesta setmana.
Anna Maria:demà anem a l'auditori i tot i que marxarem tan bon punt acabi cap a Tarragona que és on viu el meu cunyat i on l´operen,ens agradaria molt saludar-te ja que vas dir que hi aniries.Com que en Pere sembla que et coneix perquè es veu que es va fixar amb tu l'estiu passat(ai que hi farem amb aquests homes..sort que a la meva edat les dones ja estem curades d'espants i no ens fa res...jo també m'ha fixat amb en Carles ..ja veus...què es pensen?que les dones no tenim dret??)bé doncs segur que et coneixerà i ens agradarà molt saludar-te maca.
Fins demà doncs i tot i que en Pere està amoïnat espero que passem una bona vetllada amb els Port Bo i la nina.Mercè

Anònim ha dit...

Bon dia.Mercè: espero que no sigui res això del teu cunyat.Nosaltres marxem avui la Val d'Aran.Tenim una comunió allà.Esperem veure A Prop del Mar en una altre ocasió.
Segur que serà tot un èxit.Ja ens ho explicareu dilluns i també comentarem cançons de la Cantada Somniada que no les conec.
Bon cap de setmana a tothom.
Ah i SALUT I REPÚBLICA Anna Maria!
ja veus que hi ha comentaris que no val la pena ni perdre-hi més temps!sempre n'hi ha d'espavilats!
Pepeta

Anònim ha dit...

Molt bé Mercè,espero que vagi bé l'operació i la recuperació al teu cunyat.M'agradarà molt veure´t a tu i a en Pere aquesta nit.
Salut i república Pepeta;si,ja t'explicarem com ha anat a l'auditori i comentarem les cançons que no coneixem però jo a partir de dimarts perquè el dilluns és festa local a la meva població(no dic noms perquè ja veus que et pots trobar amb sorpreses i comentaris inesperats pels blogs...)i serè a la costa encara.
Fins aviat.Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola bona nit,acabo d'arribar de l'Auditori.Ja sé que és tard i que segurament no ho llegireu fins dilluns però no m'hen puc anar a adormir sense dir-vos que ha set una meravella,un somni de debo escoltar els Port Bo i la Nina acompanyats de l'Antoni Mas i de dos músics més que no m'enrecordo del nom.Les veus d'en Carles,en Fonso i en Mineu m'han demblat més esplèndides que mai i la Nina...un somni de debo escoltar-la i veure-la moure's damunt l'escenari tan encantadora i natural.I han cantat moltes de les meves preferides;"A Cau d' orella","Malalt d'Amor" acompanyats per la Nina ha set més preciosa que mai,"La Calma de la Mar" que ha set molt dolça i la primera que ha cantat la Nina,"Busca´m a l'Empordà"...bé jo us parlo de les meves preferides..i una de nova de l'Antoni Mas "A Prop del Mar" també preciosa, i "Cadaqués t'estimi" cantada per ella i el grup dos cops...ha set increiblement preciosa i al final La Gavina...Jan,Arnau,Pepeta,Mercè us hagués encantat ser-hi.Tot ha set perfecte per mi..ha set màgic i un adjectiu que va emprar la Carme l'altre dia per parlar d'Acoblats i que em va agradar;entranyable...això és el que ha set A Prop del Mar de somni i entranyable.Mercè,Pere quina pena que no ens hagim vist...potser en Pere no m'ha reconegut..haviem d'haver quedat en algun lloc concret.Oi què també us ha agradat més del que us podieu imaginar?oi que ha set un somni de debo?
Una abraçada i fins dimarts.
Anna Maria

luzquebrilla ha dit...

Ahir, una vegada més, Port Bo junt amb la Nina i uns esplèndids músics: Antoni Mas (piano) Pep Poblet (saxo) i Antoni Gadea (percussió) van posar en escena un innovador espectacle que tracta de l'evolució de l´havanera des del seu inici a la taverna fins la seva arribada al teatre.
"Vamonos a la mar", l´oració del pescador (acompanyada amb acordió de l´Antoni Mas), "A cau d'orella", "La botiguera"... varen ser cantades asseguts en la taula d´una taverna, a la vegada que en Carles explicava aquesta etapa de l´havanera, expressant una manera de viure i cantar d'aquells vells pescadors....
Però la havanera, la cançó marinera i de taverna es belluga, no s'atura, no està quieta, i arriba al teatre. En aquesta part de l'espectacle surt la Nina, en Mas , Pep i Gadea, FANTÀSTICS TOTS TRES!. Em va agradar la manera senzilla i natural com la Nina convida els tres "guapos" (com diu ella) de la taula de la taverna a unir-se amb ella i els músics al teatre. Davant el canvi que això suposa per la havanera, en Carles diu que sona diferent, i la Nina molt agudament li contesta: "és clar, es nota que veniu de la taverna."
"Quan jo teia vint anys", "La calma del mar", "La balada d'en Lucas", "Mariner de terra endins", "Llop de mar", "Ai noi, mira no em trepitjis", "Mira que crido", "Cadaqués t´estimi" (segueix amb una percussió fantàstica!!)... I la gran cançó de la nit: "A PROP DEL MAR" (tots els diners i el poder que jo he tingut, tots els amors i plaers que jo he viscut...), per emocionar-se de veritat i, en tot moment, les cançons acompanyades al piano per en Tú-Màs (perdó per l´Antoni Mas).
Ah! Nina, per cert, si-et-plau, no te'n portis al Port Bo a fer el "mamma mia" arreu del País, els volem aquí a prop nostre!

Resumint, una nit, de somni, esplèndida i genial amb tot un ventall de ritmes al compàs del Port Bo, Nina, i uns magnifics musics.
Salutacions

Silvia ha dit...

Intens, vibrabt, emocionant el que varem viure ahir a la nit a L¨Auditori, una manera esplendida d explicar l´ evoculio de la cançó de taverna que tan ens agrada.
Genials no tan sol els Port-Bo, sino la Nina, el Pep Poble, L´Antoni Gadea i el GRAN ANTONI MAS.
Gracies a tots per la nit que ens van regalar

luzquebrilla ha dit...

Hola Silvia,perdona per no haver parlat més amb tu,ahir a L´Auditori,ja vas veure que la poca estona abans de començar la cantada vaig estar molt "distreta" parlant amb tants i tants amics del mur del Port Bo,(Facebook),tu mateixa vares comentar-me; caram noia coneixes a mig Auditori!!uf aquestes trobades són massa!!Llàstima que dimarts no vinguis a Ripoll a sentir-los,podriem xerrar una miqueta...bé el dia 16 ens veiem a la cantada de Barcelona oi?i estrenarem les camisetes del Port Bo, espero que ens faci bon temps.
Petó gros

Anònim ha dit...

Hola Bon Dia.Caram Anna Maria devia ser fantàstic "A Prop del Mar" perquè a dos quarts de dues de la matinada ho volguessis compartir amb tots nosaltres!pel que dius va ser emocionant de debo i espero poder-ho veure i sentir en una altre ocasió.M'encanta llegir-te tan il.lusionada i natural quan t'expliques..es veu que et surt del cor maca perquè has sigut ben sincera de dir que no recordaves el nom dels altres músics.Tu has ens has parlat dels sentiments que et va provocar el concert amb tota l'espontaneïtat i il.lusió...des del cor.. i a mi m'els has transmés molt bé com aquella nit a Begur quan ens vàrem conéixer.No canviïs mai Anna Maria per més que et vulguin neguitejar i confondre bonica..els que t'apreciem i sabem llegir "entre linies" tenim molt clares les coses,sabem veure on rau la sinceritat i la veritat i ningú ens farà anra al seu terreny tot i els esforços "publicitaris".
T'esperem demà per comentar les cantades somniades.Un petó bonica.
Pepeta

Anònim ha dit...

Hola amics i amigues.Sóc l'Esther la jove d'en Pere i la Mercè.Com que el meu sogre no està massa pel blog darrerament com ja sabeu i li sap greu no haver pugut col.laborar amb el tema de la Cantada de Somni doncs he decidit fer-ho jo en el seu lloc,ja que aquesta idea tan magnifica d´en Jan s'ho ben mereix i aquests dies tinc la meva mare a casa ajudant-me amb la mainada i tinc més temps.I tan que m'agradaria una cantada on toquessin només les que a mi m'agraden...la major part de les vegades se n'han de sentir,és lògic,algunes que no t'agraden o que et són indiferents..ja se sap.
Vinga doncs,aquí teniu la meva Cantada de Somni:

-LA CALMA DE LA MAR
-MARINER DE TERRA ENDINS
-EL LLOP DE MAR
-LA GAVINA (la meva preferida)
-MALALT D'AMOR(la meva preferida)
-BOLENERA
-PENSAMENTS
-LA XEFLA
-LA BARCA DE SURO
-LA BARCA XICA
-LA DE LA CALETA ARRECERADA
-LA BELLA LOLA
-EL MEU AVI
-ROSINA
-LA FADA I LA BRUIXA
-BUSCA'M A L'EMPORDÀ
-LOLA LA TAVERNERA
-ROSINA
-MARIPOSITA DE PRIMAVERA
-SI LLEGO A BESARTE COMO HE SOÑADO

El lloc:
La Fosca o Sant Pol-S'agaró
Una nit de lluna plena (faltaria més),cremat,cava i un petó de cine per en....????...Carles (el meu marit a casa amb la mainada...que per una nit!!...)I de repetides:
La Gavina,Malalt d'Amor i...un altre petó per en Carles...
Doncs si que va ser fantàstic el concert a l'Auditori Anna Maria,m'encantaria sentir la Nina cantant Malalt d'Amor...una cançó que em té el cor robat.no t'agrada moltissim?el teu Bolero és preciós però son situacions que si no es fan realitat... és una mica trist noia que vols que et digui...
Ah i escolta aquest del "polvet al compàs de l'havanera"..."un bocazas"com diuen els nostres veïns del pais del costat..segur que et veu i ni obre la boca..tots aquests que xerren tan des d'un blog perquè ningu els veu...a l'hora de la veritat res...ni cas,ja li vas contestar bé noia! ara que això de un ....al compàs de l'havanera no és mala idea no...!!no et sembla,així entre tu i jo?...amb algu que t'agradi es clar perquè si no t´inspira res com tu bé vas dir..i és clar que et vé mal de cap cada dia...i ara se m'acaba d'acudir... una idea com la d'en Jan preguntant una altre cosa...em segueixes Anna Mari??....i prometo ser fina i delicada...però de moment no la diré...us deixo acabar amb el tema de la cantada.La setmana que bé...us ho proposo!!i no si valdrà que en Tony,en Carles,en Fonso,en Mineu i en Miquel de la Taverna no hi participin!!!
Molt bé nois i noies que ho seguiu passant bé amb el blog i que per molts anys.
Petons Esther

Miquel ha dit...

Esther , la de la caleta arrecerada , es " El meu secret ". Sembla que exit l'idea d'en Jan. Salutacions per tothom.
Miquel

Anònim ha dit...

Hola bona nit a tothom.Com anem?
Miquel:celebro que tornis a treure el cap pel blog.Així m'agrada noi!
Tony:no hi ha manera de que ens diguis si tens una cantada somniada o creus que per la teva condició al blog no pots dir-ho??
Carles:felicitats als Port Bo i la Nina amb l'Antoni Mas i la resta de músics per A Prop del Mar que pel que diu l'Anna Maria va ser tot un èxit i veig que ha aconseguit tornar-la a notar emocionada i il.lusionada un altre cop...la notava ensopida aquestes darreres setmanes i això no pot pas ser en una noia com ella per molts carai de boleros que hi hagin...i ja callo que potser algun dia s'enfadarà de veritat.Noi jo estava de viatge de feina a Strasburg...un altre cop serà.Escolta que tu també ens tens força abandonats Carles..les senyores preguntant-te si has composat més peces aquest hivern i no els vols dir res!?
Esther carinyooo! vas forta eh noia?? ai la teva sogre si llegeix tot això!!!! però si noia entre tu i jo i tots els altres companys diria...això de....al compàs de l'havanera no és pas mala idea no!!
al compàs del que sigui!!que carai!
Gràcies per participar trempada!estic molt content de que hagi tingut bona acollida i escolta :JO SI QUE ET SEGUEIXO EH? JA LA VEIG LA TEVA IDEA...JA..PERÒ SIGUIS DELICADA EH!? que no sé quina cara hi faran la teva sogre i la Pepeta eh?exposa la teva idea però amb tacte i bon gust..sobre tot!!bé doncs aqui t'esperem la setmana que bé Esther!
I ara volia comentar una mica les cantades i que tots us hi aneu afegint com vulgueu;
sembal que coincidim amb unes quantes com Lola la Tavernera,la Gavina,la Barca Xica,la Calma de la Mar,Malalt d'Amor,Rosina,la balada d'en Lucas.Les d'en Carles són les més demanades i de les nostres preferides..potser per això estem al blog dels Port Bo...
ni ha unes que les hem descobert arrel del blog fa ben poc i ja s'ha convertit en les notres preferides:Un Cant d'Amor,La Sirena i la LLuna,el carai de Bolero de l'Anna Maria que no sé que us passa a les dones..però ja us ha conquistat,Pensaments i Bolenera que encara no he sentit...però sembla que també ha robat el cor a més d'una.
Les que no conec;Vell LLançà,Tornaré,T'estic Perdent i alguna més que ha dit la Silvia i que no recordo.
Bé Tony si ningú més s'hi apunta de moment i vols anar treient conclusions...
Vinga nois i noies una baraçada i fins ben aviat!!JAN

Anònim ha dit...

Bona nit! caram quin blog més ben fet.Felicitats Tony,he passat el cap de setmana llegint-lo i escoltatnt les cançons i ho he estat força entretingut.
I el blog dels Port Bo!! quin èxit nois! hi ha de tot...però ara aprofitant que demà veniu a Ripoll él que vull és veure "la rosseta sexi de veu dolça,ulls grossos i verds i pitram que enamora" que ja n'hi ha prou de iaies a les cantades (amb tots els meus respectes perquè també van ser joves i guapes) però uma mossa així no ens l'esperavem...a vure si amb les magnifiques veus de tot tres,les cançons i la mossa..aconseguim desvetllar fins i tot l'amic Guifré i ens ve a donar un cop de mà a aquest cada cop més cardat pais nostre.
NOIS DE CAMPDEVÀNOL,DE RIBES,DE LES LLOSES,DE CAMPRODÓN,DE SETCASES:QUE VENEN ELS PORT BOOOOO!!!!!DEMÀ A RIPOLL !!!!!
i no us amoïneu Port bo que ja serem educats i tractarem bé la mossa!!!
TOMEU

Anònim ha dit...

Ei Anna Maria carinyoooooo!!!!,si vas a Ripoll aquesta tarda,compte amb els galifardeus del Ripollès que són molt i molt trempats!!el meu pare era de Sant Joan de les Abadesses i ho sé de ben segur...ja veus com t'esperen...bé ja m'ho explicareu.Ah i uns minuts de silenci davant les restes del nostre comte no t´els oblidis eh carinyo!! ah i demà a la nit;TOTS D'ESQUENA EN SENTIR L'HIMNE DELS ESPANYOLS DAVANT EL BORBÓ...QUE L' ÚNIC REI QUE TENIM ELS CATALANS ÉS EN GUIFRÉ EL PILÓS.
VISCA LA TERRA LLIURE I BONA CANTADA!!!!!!!!!!!JAN

Silvia ha dit...

Molt be la teva crida Tomeu !, espera que jo també en faré una:
Nois de Catalunya menors de 50 anys ( hi tiro llarg),si aquesta
temporada teniu havaneres a prop de casa no hi falteu, que nosaltres
també ens agrada alegrar la vista amb mossos ben plantats.
Peró nois aquí a que anem a escoltar havaneres o a fer un casting per una pel·lícula de l´epoca del Martinez Soria, si us plau .....

Ai Esther quan t'enganxi la sogre ....

Anònim ha dit...

Ei escolta Silvia,quin mal té voler alegrar-nos la cantada amb una rosseta de bon pitram eh?? es clar que ens agraden les havaneres i els Port Bo però si ni tan sols en èpoques de crisi i maldecaps podem fer broma i alegrar-no la vista amb les mosses de bon veure..què vols quen passem rosari i anem a missa de vuit? i escolta que passa amb les pel.licules d'en Martinez Soria? doncs forces mossses ben servides hi havia i bé que ens ho passavem!!!quin mal fem noia??? una bona cantada,un bon cremat i una rossa ben servida...fins i tot una mica d'alegria a la nostra edat ens voldrieu treure les feministes!!!
ah i escolta com que de 50 tirant llarg!!????...què vol dir això? que n'està ple de 50 a 60 més potents i ben plantats que els de 35 a 45 noia!! que m'en dius d'en Kevin Costner? i en Clooney n'ha fet 48 que carai!!!
i les dones mireu-vos el que vulgueu a les cantades que sou ben lliures..ja us agradaria trobar-vos en Clooney ja...doncs si de moment no bé...i només hi ha rosseta d´ulls verds i bon pitram..noia que hi farem!! mala sort però jo no ho desprofitaré.
Ah i pel que llegeixo veig que tampoc us és indeferent en Carles oi? tot i que no sé si a tu t'encaixaria l'edat..però n' hi ha una que tot i tenir marit...no li diria que no a la caleta eh? i les més grans tirant-li els trastos i la rosseta suspirant i defallint delicadament per les seves cançons romàntiques.,com aquella que no vol la cosa...deu n' hi dó tota la colla de dones d'aquest blog! I ben fet que feu noies!per què no?una mica d'alegria i passió val la pena home!!!!!i ara baixo de Camprodón al concert a vure els Port Bo i la seva rosseta.VINGA HOMES TOTS CAP A RIPOOOOOLLL!!!
Esteve (amic d'en Tomeu)

Silvia ha dit...

Hola Esteve
Després que el passat divendres a l´Auditoria de Barcelona es veies l´espectacle que es va veure davant de 600 persones, la veritat que continuar llegint a l´apartat del Port-Bo del blog els mateixos comentaris sobre mosses maques que venint llegint des de fa 2 mesos que no dic que el principi tingues la seva gràcia ( això va a gustos ), com a seguidora del grup no nomes no em fa cap gràcia sino que fins i tot sap greu. Peró be, endavant amb la vostra. Només espero que els que aneu avui a Ripoll, demà ens en feu cinc cèntims de l´actuació del grup ( de l'altre no ho dubto ).
Una abraçada sigui quina sigui la teva edat

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Bé primer de tot dir que ens va saber molt greu no poder-te saludar Anna Maria maca.Tens raó,hauriem d'haver quedat en un lloc concret.Es veu que en Pere no et va saber reconéixer.Li va preguntar a una noia rossa però no eres tu...un altre cop serà.Si,tens raó va ser entranyable,meravellós i de somni com tu dius.I si,ens va agradar més del que esperavem.En Carles va estar molt simpàtic i natural com sempre amb la seva explicació i també penso com tu,potser per el lloc,que les seves veus van sonar més magnifiques que mai..i la Nina esplèndida i molt natural i simpàtica.Ens va agradar moltissim i sobre tot la sardana Cadaqués T'estimi...ens va posar la pell de gallina!un petó ben fort pels Port Bo,la Nina,en Mas i els latres dos músics per haver-nos fet passar una nit inolvidable.Mercè i Pere

Anònim ha dit...

També vull deixar la meva opinió arrel d'aquests ultims comentaris des de Ripoll i el de la Silvia.
Silvia,jo també sóc una seguidora dels Port Bo i ho sóc molt més des què llegeixo i escric a aquest blog.He fet amics,he conegut cançons,poemes i arrel del debat sobre la Sirena i la LLuna he tingut l' oportunitat de llegir unes paraules profundes i precioses..de les més boniques que havia llegit en els meus 67 anys de vida; l'explicació que ens va fer en Carles de l'al.legoria de la cançó.Tot això per dir-te que valoro moltissim,al menys tan com tu el teball artistic dels Port Bo i les composicions d'en Carles però que no veig que això estigui renyit amb la broma,i els acudits picants.Tot al contrari per mi donen un toc de color i alegria al blog i a les cantades i com a dona no em molesten gens.Respecto molt la teva opinió maca i tu dic de debo però no la comparteixo i em sap greu que et molesti i et faci pena com dius.
Mira quan tindràs la meva edat i l'edat de molts d'aquests homes que fan broma t'adonaràs que les coses es veuen d' una altre manera.
Has de pensar que la meva generació i la dels que tenen més de 70 anys hem passat guerra i postgerra..penes,fam,por...els pots retreure ara a aquests homes que facin broma picant i que passin una bona estona dient 4 gràcies en un blog? o mirant o tirant els trastos a una noia bonica en una cantada d'havaneres?
unes cantades amb cançons com Lola la Tavernera,la Cabana etc?quin mal hi ha Silvia?Mira el meu cunyat el van operar divendres,una operació molt seria de la qual n'ha sortit i ja fa dos dies que només fa broma amb les infermeres guapes de l' hospital.I no s'ho mereix pobret? qui li pot recriminar?Qui sap quines tristeses o mancances hi ha dins el cor de les persones què les fa estar contentes dient-li a una noia que té un pitram que enamora i que ja els agradaria atrapar-la si fossin joves??els homes són així Silvia i més arribada una edat...No ho poden evitar.Els agraden els pitrams,les minifaldes i les noies guapes.El meu Pere fa igual i la meva jove..bé ja l'heu sentit però el que a mi m' importa és que és una bona mare i esposa i que per dir quatre coses a en Carles o proposar alguna cosa picant pel blog no deixarà pas de ser-ho.
Mentre l'Anna Maria no s'enfadi i ja ens va dir que mentre no vagi a més ho compren i que només la molesta la mala fe i l'enveja,bé doncs jo crec que a la resta no ens molesta pas i estic segura que als Port Bo (que el que tenen de bons professional ho tenen de trempats i simpàtics)tampoc.
Bé maca és la meva opinió.Una baraçada.Mercè

Anònim ha dit...

Ei bona nit! vaja com van els de Ripoll!!has anat a la cantada Anna Maria? sino t'han xiulat les orelles eh?bé jo no crec que per fer quatre comentaris picants a una noia que bé s'ho val (creieu-me)passi res.Sempre i quant la cosa no sugui barroera i sigui tot amb simpatia i bon rotllo.L'Anna Maria així ho enten també.Si mireu el comentari que va fer al principi quan en Pere i jo parlavem d'ella dient que en aquesta vida hi havia massa tristesa i miseria com per molestar-se per una cosa així..bé això ja ho diu tot.Ha demostrat ser un encant de conmprensiva i simpàtica a més de bona companya i comentarista.
Bé, jo voldria comentar una mica sobre la cantada de somni;
es veritat que tots coincidim amb les cançons d'en Carles com a moltes de les nostres preferides i amb altres com la Gavina,La Calma de la Mar o Vell Pescador.
També arrel del blog hem descobert dues de les nostres preferides;La Sirena i la LLuna i Un Cant d'Amor.
Diria també que als homes ens agraden més les més picants o mogudes com Lola la Tavernera,La Cabana,El Mulato Genaro,Negrito Congo..A la Silvia veig que també li agraden les mogudes i les picaresques i les altres noies,veig que combinen romàntiques amb més mogudes i la més romàntica i suau..doncs l'Anna Maria que ha triat la primera part tota de cançons d'en Carles i la segona de varis autors però totes també dolces i romàntiques.Només ha triat Lola la Tavernera i Pescador sóc d'una cala de més mogudes.
Penso que ha anat molt bé la teva idea Jan.I escolta noi;encara no has sentit " Amor perdut"? no em preguntes de que va?estic segur que hi sucaries pa!!
Esther;que esperem la teva proposta la setmana que bé!!
Mercè tens una jove ben aixerida.
Una abraçada.Arnau

Anònim ha dit...

Bona nit.Com esteu?celebro que A Prop del Mar fos un èxit i si no passa res espero veure-ho i sentir-ho a Sant Antoni pel juny.
Respecte al que esteu parlant jo com a seguidora dels Port Bo també et diria Silvia (sempre respectant el teu punt de vista) que no hi ha res de recriminable en fer broma picant en un blog o una cantada d'havaneres sempre i quant sigui amb simpatia i no anant tan lluny com el comentari de l'altre dia que ja va esborrar en Tony.
L' home és conquistador i seductor des què caçava i guardava el foc a l'entrada de les coves fa més d'un milió d'anys.És genètic i part de la memòria ancestral de la humanitat.Sempre es fixaran amb les dones i el joc de la seducció és bàsic pel seu benestar pisiquic i físic.En Tomeu i l'Esteve,en Pere,l'Arnau i en Jan no fan res que no sigui inherent a la seva condició masculina i això és sa dintre de l'apropiada mesura.I a més a més com molt be has dit Mercè,qui coneix les angoixes i mancances d'un homes que els ha tocat patir i viure uns temps durs?si ara tenen ganes de fer broma en un blog o un concert d'havaneres i a la interessada no li sap greu i ho compren...els hi hem de privar?
el que sap greu són els comentaris ofensius que fereixen persones o posen en dubte la seva qualitat professional o el no defensar un amic o company quan ho necessita o preocupar-se per com està.Això si que sap greu però uns quants comentaris picants...bé és la meva opinió Silvia.
Ha anat bé la Cantada de Somni eh?
Ara voldria que m'en fessiu cinc centims de Tornaré i T'estic Perdent.Amor perdut tampoc la sé i si en Jan hi pot sucar pa...
Ah Tony i posaras aviat Amagada en el Far?
Mercè celebro que el teu cunyat hagi sortit de perill i esperem que ens vol dir la teva jove...
Una abraçada,
Carme

Anònim ha dit...

Ei Bon Diaaaa!Caram Carme,m' ha agradat això de la mèmoria ancestral noia. A MI M'AGRADEN LES DONES DES QUÈ VOLTAVA DONANT COPS DE PORRA PER LES COVES DEL PALEOLITIC I TAN SI M'HA QUEDAT A LA MEMÒRIA...m' agraden les teves reflexions Carme i ens comprens bé als homes.TONY: quin magnific reportatge de la cantada de la Taverna a la Festa de la Gamba!Ets un crack fent aquestes coses noi!
També m'ho vaig predre!!...a veure si de cara a l'estiu tinc més temps.
Miquel;pots estar content eh? ja veus que s' et aprecia i s'us valora com a grup i gent trempada que ja era hora de que us fecin un lloc a Calella!!SI SENYOR!!
Anna Mariaaaa!!nineta que enamoraaaa!! (ja veus que deixo els pitrams a part) vas anar a Ripoll o no???? Nois,noies:jo veig que en aquest blog fa dos mesos que parlem d'havaneres,de música,de poesia,d'amistats,de sentiments...no veig que els "piropos" a una mossa guapeta ocupin tot el blog..si de cas s'hi barregen i penso jo d'una manera força simpàtica,de bon rotllo i adient "al compàs de l'havanera"...no veig perquè t'ha de saber greu Silvia.Ah i escolta que jo en tinc 63 i QUE S'APARTIN ELS DE 40,EN CLOONEY I EN BRAD PITT...QUE LA FEINA MÉS BEN FETA QUE JO..SEGUR QUE NO LA FAN!!!!
Arnau: si que m'en has de fer cinc centims d'aquesta cançó que hi he de sucar pa segons tu.. Aquesta nit BARÇA CAMPIÓ I COP D'ESQUENA AL BORBÓ!!!!
Fins la nit després del partit!!
VISCA EL BARÇA,LES HAVANERES I ELS PITRAMS QUE ENAMOREN!!!!!
JAN

Anònim ha dit...

Hola com anem? nerviosos amb el Barça suposo.Mercè,Anna Maria:els vostres emocionats comentaris sobre A Prop del Mar,el debat sobre La Sirena I la LLuna amb la inesperada i meravellosa explicació final d' en Carles,La Cantada Somniada d'en Jan,els poemes..tot aquest recull no deixen lloc a dubtes de que en aquest blog valorem la bona música i la lletra de bones cançons i que estimem de debo els Port Bo i les cançons marevelloses d'en Carles.
Anna Maria no sé si vas anar a Ripoll però estic segura que aquest parell de galifardeus d'en Tomeu i l'Esteve t' ho diuen tot amb carinyo i per alegrar-se una mica la vida que per molts pot arribar a ser...molt trista.Ja t'en fas el càrrec oi bonica?
Bé,de la cantada somniada us puc dir que es veritat que a les dones ens agraden les més romantiques i encara no he sentit Pensaments( a veure si em compro el CD d'un cop)que pel que veig ha de ser preciosa.El que voldria és saber quines són aquestes que agraden la teva mare Anna Maria: Veinte Años i Las Golondrinas??
I ESCOLTA CARLES,ja està bé!t' he de dir que ens tens força deixats o més ben dit "deixades" a les dones..que ja fa dies que et preguntem si has composat més coses a banda de Pensaments aquest hivern i no ens vols dir res!!
Una abraçada. BARÇA CAMPIÓ....I SI JAN...BUTIFARRA AL BORBÓ.
PEPETA

Anònim ha dit...

M' he deixat de dir:eh que malgrat la nostra edat (els més grans) fem goig tots escrivint en català??
ja fa dies que ho volia dir.. heu anat a estudiar al casal o al centre civíc eh? no em digueu que no perquè es nota.Jo hi vaig anar fa 5 anys i em vaig treure el nivell C.Ara n'estic orgullosa i puc veure llegint tots el comentaris que.. NO ENS HAN POGUT
ESCLAFAR DEL TOT PER MÉS QUE HO VAGIN INTENTAR QUAN EREM PETITS I...HO CONTINUIN INTENTANT.
Malgrat algunes faltes estic molt contenta del català de la gent més gran del blog.
Una abraçada, Pepeta

Anònim ha dit...

TONY: mira avui tenia temps i he escoltat totes les cançons del blog i he deixat un comentari a cada una.Ho he passat força bé.Penso que és una part del blog preciosa i que la veritat sembla que no atrau de moment massa comentaris i és una pena.Potser a mesura que hi vagis posant més cançons...en tens unes quantes a la pissarra eh?les recordes?Nois i noies us animo a fer com jo, a les que no hi ha massa comentaris..La Sirena i la LLuna i Un Cant d'Amor s'emporten el rècord!!ah i el Bolero de l'Anna Maria també en té forces.No t'enfadis eh bonica?..ja veus que li ha quedat el teu Bolero per culpa d'en Jan que ja veu més enllà...però si llegeixes el meu comentari ja veuràs com t'agradarà.Si dona si..
Pepeta

Anònim ha dit...

Si nois VISCA EL BARÇA!hem guanyat però recordeu que els que sempre han guanyat i guanyen són el Bascos que TENEN EL CONCERT ECONÒMIC I NO HAN DE SER ESPOLIATS ANY RERA ANY PELS ESPANYOLS I EL BORBÓ DE TORN.S'ELS HI ENFOT SI NO GUANYEN PERQUÈ NOSALTRES ENS HEM DE CONFORMAR NOMÉS AMB GUANYAR UN PARTIT MENTRE A ELLS NO ELS CARDEN EL SEUS DINERS!!!JA EN SON D'AIXERITS ELS BASCOS I TOT I AXÍ I EL TERRORISME ELS ESPANYOLS ELS ADMIREN MÉS QUE A NOSALTRES I SINO LLEGIU L'ARTICLE QUE VA SORTIR AL MUNDO SOBRE CATALUNYA..SABEU QUE DIUEN?: DADLES BARÇA QUE ASI YA ESTAN CONTENTOS Y SE CALLAN!!!
MOLT BÉ QUE GUANY EL BARÇA PERÒ RECORDEU ARA QUE TOCA FER LA RENDA QUE ELS BASCOS SEMPRE GUANYEN!!!!!!!!!!!!!! QUE NO SIGUI EL POBRE CONSOL D'UN POBLE VENÇUT I ADORMIT...AMB EL BARÇA!!!
Ramón

Anònim ha dit...

VISCA EL BARÇA I CATALUNYA LLIUREEEEEEE!!Si Ramón tens raó,es clar que és veritat el que dius i tan que n'és..però jo no vull que m'espatlli la festa pensar en els espanyols,el seu rei,els seus politics i tota la colla.Estic content i no pateixis que NO ENS DEIXAREM VENCER.TINDREM EL BARÇA CAMPIÓ DE TOT I CATALUNYA LLIURE BEN AVIAT!!!!NO ENS ADORMIM RAMÓN!! NO!! NO TINGUIS POR CARAI!!!
Anna Maria carinyooooo!!!!!!!estàs contenta????no dius res aquests dies???? vas dir que no t'agradava el futbol però que t'el miraries ja només per estar al costat de la teva parella si fos el cas.Ho mantens? t'agrada que hagi guanyat el Barça carinyoooooooo????
I tu Tony estàs content? no aniria bé ara un bon cremat,unes cançonetes de taverna i una arrembadeta a la Lola???I tu Carles?estàs content?Miquel??
VISCA EL BARÇA,LES HAVANERES,LES NOIES GUAPES,ELS PITRAMS QUE ENAMOREN I CATALUNYA LLIUREEEEEE!!!
Fins demà que surto amb el cotxe a fer grescaaa!!!!!!!!!
JAN

Miquel ha dit...

Hui , !!! perdoneu !! m'he colat , estic intentant trobar un blog que es parle d'havaneres , hui !! perdoneu per la molestia .........

Anònim ha dit...

Bona nit.No puc dormir dels cotxes.Acabo de fer un comentari però fins i tot la connexió està esberada i ha desaparegut... no sé si surtirà però el torno a fer.
Si Jan mantenc que ho faria si fos el cas.No m'agrada el futbol però estic contenta per vosaltres i de veure com us fa de feliços.
Pepeta veig que has passat una bona tarda pel blog.Molt bé.No t'amoïnis que m'en faig el càrrec dels comentaris dels dos galifardeus de Ripoll com tu dius.No em molesta mentre no passi de mida com aquell graciós de l' altre dia.I tan que els comprenc..no passa pas res.La veritat és que no vaig poder anar a Ripoll perquè plego a dos quarts de deu i tan com m'hagués agradat sentir el grup a poques passes del Monestir.
Jo també m'havia fixat en el vostre català i estic contenta de que l'hagiu aprés.És una de les coses més valuoses que tenim i no hem de renuncia-hi MAI.
També volia dir-te que ets molt maca sempre amb mi i t'amoïnes i això és important per mi ara mateix.Gràcies de debo Pepeta.Un petó.
Mercè:Estic contenta de que us vagi agradar tan A Propo del Mar i espero que la propera vegada ens poguem veure.M'en alegro que el teu cunyat estigui millor i tens una jove molt aixerida.El comentari que vas fer ahir va ser molt bonic Mercè.
Esther:Al CD Bolanera hi trobaràs Malalt d'Amor cantada per la Nina.Si que m'agrada molt Malalt d´Amor però més per la lletra,que la trobo increiblement preciosa, que per la música.M'agrada molt més la música de Bolenera i Pensaments.Es que jo trobo que la música de l'Antoni Mas és tan melòdica,emotiva,dolça i ideal..per les lletres d'en Carles.
M´agraden absolutament totes les composicions d'en Carles però Bolanera i Pensaments són de les que més,música i lletra.Ah i Un Cant d' Amor.No l'has escoltat?és al blog de cançons i és de somni.
També trobaràs a Bolanera un bolero de l'Antoni Mas "No Sé" que t'agradarà molt i molt,música i lletra.
Bé Esther, fins la setmana entrant i si que et segueixo..em sembla que tots t'hem entès...prou bé.
Una abraçada a tothom.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola nois i noies.Quina nit ahir!!
Ramón tens molta raó.És veritat que el problemes de la nostra estimada Catalunya no se solucionen amb el Barça i que a aquestes altures ja no podem seguir desviant les nostres mancances cap a aquest club però a casa ens va fer contents veure el camp ple d'estelades i pensar que quan juga el Barça és una ocasió més per mostrar al món que
CATALUNYA EXISTEIX i que com deia el nostre estimat President Compnays:TORMAREM A LLUITAR I TORNAREM A VENCER.No et tinguis dubte.
Mercè maca, vaig deixar-me de dir que m'en alegro de que el germà d'en Pere hagi sortit de perill i ...quina jove més trempada tens noia!!! ai,ai,ai a veure que ens proposarà la setmana que bé..no més falta que esberi més en Jan,l'Arnau i la resta...
Anna Maria:un petó molt fort i que siguis sempre,passi el que passi a la vida,tan dolça i tan maca com ets ara..sobre tot per dins,que és el que compte.
PEPETA

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Jo no sóc futbolero però estic content que hagi guanyat el Barça i de la xiulada a l'himne que ens imposen i al Borbó i consorte...estic encantat de la vida!!!
Què Jan? a quina hora vas arribar després de voltar per tot Figueres suposo que amb la del Barça i l'estelada onejant al vent?
Escolta t´en faig cinc centims de "Amor Perdut".És bonissima..d'en Carles la lletra i la música d'en Bastons.
La lletra parla de com un se sent quan es treu del damunt un pes feixuc com ara la dona amb qui t'estaves i dona les gràcies al pobre il.lús que se te l'ha "cardada"(mai millor dit metafòrica i literalment) per això es diu "Amor Perdut ( Pago Jo ).
Per fer-te una mica de boca diu quelcom així:
"...perquè no val la pena treballar com un negre per una bagassa,que dirà que t'estima i que quan gires l'esquena és amor perdut...quina creu més feixuga...amic meu t'has emportat el meu calvari...quan et trobi en el bar pago jo"
És bonissima i una de les meves preferides perquè és un fet que il.lustra molt bé que els homes NO SEMPRE TENIM LA CULPA DE TOT i perquè ja està bé d'aguantar dones que no ens fan feliços i de ser tan cobards en moltes ocasions.
Em va anar molt bé la cançó quan vaig esbandir la meva segona dona i jo mateix cantava acompnyant la cançó: "ma il.lusió i ma llibertat tornen a casa i ara bec per celebrar-ho més que mai".La música també s'enganxa molt i és molt melòdica.Ah i no et perdis l'explicació que em va fer la Carme de quan acertada va ser la meva decisió i de redecorar la meva vida.....no en vas dir res...
CARLES UN 10 la cançò.Jan la trobaràs al CD "Pessigolletes al Cor" si t' intressa i segur que serà...que si.
Anna Maria,i aquella a frase en anglès què?...
Arnau
Arnau

Anònim ha dit...

Aquesta cançó és la meva Arnau! ja tenies raó que hi sucaria pa!!! no la coneixia però ha de ser bonissima...les quatre frases que m'has posat ja ho dieun tot.
CARLES ETS ELS CRACK DELS CRACKS COM A COMPOSITOR.Escrius esplendidament sobre diferents temes incloent sardanes i ara descobreixo una cançó ben trempada i divertida que encara no he escoltat però que ja no puc esperar a comprar-la demà mateix.
Arnau no pateixis pas noi..si ta il.lusió va tornar a casa després d'esbandir la teva segona dona jo encara em sento més identificat amb aquesta cançó perquè a mi em va donar "el passaport" la meva tercera parella!! per no haver tingut el que s'ha de tenir per haver-ho fet jo abans!! ja em va estar bé per això!he aprés la lliçó i realment ES VAN EMPORTAR EL MEU CALVARI!!!encara no em crec que existeixi aquesta cançó.Quina bona pensada!!
I què noi ja has redecorat la teva vida?t'has comprat el cotxe?
La frase en anglès que va dir l'Anna Maria vol dir literalment: "això s´emporta la meva respiració";"It takes my breath away".Es diu molt en anglès per expresar que quelcom o algú t'agrada tan que et deixa sense respiració.Una frase molt adient per l'Anna Maria que li agrada molt tot això dels somnis i els desmais ja ho saps.Carinyooo ja coneixies aquesta cançó d'en Carles?
Jan

Anònim ha dit...

Ja sabia que t'agradaria i que la lletra et faria gràcia el que no sabia és que al damunt tingués tan significat per tu!veig què tu vas agafar bé i ets més optimista i tens més marxa que ningú!Noi estem tants a tants.Jo també tenia una relació de cara només a la galeria i a l'economia sense cap mena de tendresa i estimul.Si,estic a punt de comprar-me el cotxe,m'en vaig una setmana de vacances a Miami aquest estiu,i segons la Carme estem més que a temps per refer la nostra vida sentimental..si no ens acovardim..es clar.
A Pessigolletes al Cor hi trobaràs també La Botiguera (aquell chotis català) i La Sirena i La lluna.
Ja em diràs el què...
Ara fa poc ha arribat la Pepeta de Barcelona amb Acoblats,un per ella i un per mi i demà m´el donarà.A veure aquesta nova d'en Carles "Pensaments" que ha deixat l'Anna Maria,la Mercè i crec que la Carme...sense respiració.
Una abraçada Jan,
Arnau

Anònim ha dit...

Caram Arnau!!molt bé noi,cotxe nou,cap a Miami i això d' una nova relació..jo tampoc m'en desafujo la veritat,però no sé..quan no et volen per la Visa et volen pel Mercedes o per l'apartament,per passejar-te o per una altre cosa...ara que ja tenen la mateixa llibertat que no tenien a la nostra joventut..es clar que no vull ser injust...i no totes són iguals..faltaria més..n'hi ha de romantiques,apassionades,dolces,
comprensives i pacients amb les nostres manies i gustos..si, sempre n'hi ha alguna i te la pots trobar en el lloc on menys t'ho esperes,com un blog d' havaneres..
CARINYOOOO!!!!VA PER TU!!!!
Encara no ens en has fet cinc centims de Vell LLançà,Tornaré i T'estic Perdent...
Apa bona nit a tothom!
JAN

Anònim ha dit...

Arnau,Jan...em fa gràcia llegir-vos tan francs i planers.Heu d'estar més segurs de vosaltres mateixos nois.Us ho tornaré a dir perquè és quelcom que no em canso mai de repetir als amics i pacients.
Esteu a l'edat(a partir dels 50) quan més vital i necessari és fa compartir la vostra vida al costat d'una persona que us estimi incondicionalment sense interesos de cap mena només per AMOR PUR I SINCER.A partir dels 50 ja encarem una etapa delicada quan depenent de la qualitat en que visquem el dia a dia,podrem gaudir amb bona salut psiquíca i mental de la meitat que ens resta de la nostra vida.I aquesta qualitat no és precisament la qualitat econòmica,material..us enganyeu com a rucs(permeteu-me l'expresió) tots els que pugueu donar importància a això.Parlo obviament de qualitat d'afecte,d'amor espiritual i físic.L'Arnau diu;"si no ens acobardim"....Arnau!!és veritat que estadisticament els homes us acovardiu molt més que les dones a l'hora de desfer o començar relacions...una dona quan ho té clar..res no l'atura passi el que passi i "peti qui peti".És molt poc intel.ligent i pobre d'esperit arrossegar relacions basades en una mena de tracte comercial,lligades per una hipoteca o de cara a la galeria.
Després ens trobem amb decrepitut física i demencies senils..tu vas prendre la decisió adient i ara penses com en Jan que tan debó ho haguéssiu fet abans.Però ho heu fet a temps!
He vist homes envellint de mica en mica,sense ni adonar-s´en,a partir dels 50 a 57 arrossegats per malestars físics i psiquícs per mantenir aquestes pobres relacions de parella,que més tard o més d'hora,creieu-me que passen factura i he vist homes sorpresos al trobar-se més pletòrics de vitalitat que mai en trobar una nova relació que els ha omplert d´amor,tendresa i passió.I són precisament aquests homes els que no tenen ni la meitat per no dir cap problema de demencia senil o decrepitut física.
L'AMOR és la millor medicina..retarda l'envellimet psíquic i físic.No hi ha res comparable a veure cada dia uns ulls mirant-te enamorats amb admiració i tendresa...una persona que US ADORI i faci de vosaltres el centre de la seva vida...i que us estimi pel que sou..res amics meus,res,és comparable a això..ho necessitem com l'aire que respirem i aquesta mancança és fa molt més dura i perillosa precisament a la segona meitat de la nostra vida..per això Arnau,Jan no em canso mai de repetir-ho a tothom i més a vosaltres els homes;
no us acovardiu..i si algu que us dóna tot això us passa per davant algun dia..no la deixeu escapar.Les oportunitats,les persones no ens les trobem al camí de la nostra vida per casualitat i depen de nosaltres que ho aprofitem o ho deixem escapar. Abraceu el que de nou i bonic us porti la vida i no ho dubteu gens si és un nou amor tendre i sincer,no ho deixeu passar simplement per davant..us en penedirieu sempre.
Si ens podem veure de qui a 15 anys...i jo espero que ens restin moltes havaneres i cançons de taverna per fer-ho..ja m'ho sabreu explicar.
Voldria que reflexionessiu amb calma les meves paraules.
Sé què quan començo,m'embalo però el meu compromis i desitg de felicitat plena per tots és el que sempre m'empeny a no desaprofitar mai cap ocasió per parlar-ne.
I ara m'en vaig al blog de cançons que ja té raó la Pepeta quan diu que està una mica desaprofitat i ahir en Tony ens va posar una nova cançó d'en Carles i en Bastons acompanyada d'una molt ben feta explicació i d'unes fotos que heu de veure!!
Una abraçada.CARME

Anònim ha dit...

Vaig veure l'espectacle dels Port Bo i la Nina avui fa una setmana i vaig gaudir de prop de dues hores d´un grapat d'artistes que em van fer emocionar i passar una vetllada inolvidable i ara em trobo amb aquest blog ple de carinyo,d'emocions,de sentiments...No sóc d´escriure a blogs però he passat una estona magnífica.Felicitats als Port Bo que han inspirat tot això.
Carme:no puc estar més d'acord amb tu.
Rosa de Barcelona

Anònim ha dit...

Hola,és el primer cop que visito aquest fantàstic blog.Només escolto havaneres un parell de cops als estius i mai cap grup concret.. i als Port Bo els he escoltat un parell de cops a l'Arbreda de Palamós i per la tele des de Calella però que inspirin aquests 250 comentaris(no els he llegit tots encara) plens d'entusiasme,carinyo i poemes...déu-n'hi dó!I jo no sabia que un dels seus components fos una compositor tan celebrat i que hagués escrit Lola la Tavernera,una cançó tan alegre que es canta a gairebé totes les cantades.Deu escriure molt bé perquè veig que és molt especial per tots vosaltres.
Un blog molt especial i uns seguidors molt entusiasmats.
Una abraçada d'una bruixa de Vallgorguina.ROSER

Anònim ha dit...

Hola Roser.Si,en aquest blog n'estem molt dels Port Bo i en concret en Carles Casanovas és qui composa i ho fa tan meravellosament bé que per això no en cansem mai de comentar les seves cançons.
Mira perquè t'en facis una idea et faré un petit resum dels temes sobre el que ha escrit en Carles acompanyats del títol d'una o dos cançons que si et ve de gust després podràs localitzar-les al apartat DISCOGRAFIA de la pàgina web dels Port Bo,d'acord?
En Carles és un compositor excel.lent i quan una persona sap tan bé com ell descriure sentiments
emocions,records i històries pot escriure sobre un ampli ventall de temes:

-Sobre el mar,la terra,el paisatge i les costums de la seva gent:BUSCA´M A L' EMPORDÀ.(preciosa de debo)

-Sobre pirates històrics:EL PIRATA JOAN TORRELLAS I BARBAROJA

-Sobre l'amistat:LA XEFLA

-Un conte encisador per adults i que agradarà una bruixa...com tu:
LA FADA I LA BRUIXA (no tel pots perdre)

-Una polka molt alegre i sobre tot
molt enginyosa:EL CONCERT

-Sobre temes mes espirituals:
L'ORACIÓ DEL PESCADOR
(molt sentida i que la va escriure quan tenia 19 anys)

-Sobre la perdua,la tristesa i l'angoixa:UN CANT D'AMOR (una de les meves preferides i que la trobaràs al apartat cançons)

-Sobre temes més alegres i picants:
LOLA LA TAVERNERA,que ja conéixes i
LA CABANA més agoserada i que agrada molt els senyors.Ah i un parell més de molt divertides dedicades als senyors tot i que en Carles sempre deixa clar que ells d'armaris encastats a casa no en tenen:LA BECAINA I AMOR PERDUT(que veig que acaba de fer esberar dos companys del blog...)

-Sobre la gent del mar o els que ho intentent..:PESCADOR SÓC D'UNA CALA,LA XALANA

-Una preciosa al.legoria:LA SIRENA I LA LLUNA.

-Dues sardanes:LA SOCA I LA BALDUFA

...i he deixat pel final les romàntiques que són les meves preferides i que te les anomenaré totes perquè no n'hi cap que no la trobi de somni i preciosa fins el límit:
PENSAMENTS(nova d'aquest any preciosíssima i especial)
BOLANERA(un somni..i una de les meves preferides),MALALT D'AMOR,A CAU D'ORELLA,EL MEU SECRET,COLORS i BARQUEJANT.
Segurament n'ha escrit més però encara les dec haver de descobrir...però així sabràs perquè considerem en Carles un magnific compositor..totes elles parlen de temes ben diferents com has vist però en Carles ha sabut trobar les paraules adients per fer-ne de cada una d'elles un peça única i inolvidable.
No sé quan va començar a escriure però en el Cd "Clàssics" sembla que hi ha una foto del grup(jo encara no l' he vist) de petits i en Carles està amb una guitarra..segurament de petit ja li agradava.
Bé Roser,espero que t'hagi pugut ajudar a conéixer una mica la seva obra i que aquest estiu vinguis a més d'una cantada per sentir en Carles,en Mineu i en Fonso en directe...t´encantarà.
ANNA MARIA.

Silvia ha dit...

Quin dia, el Barça campió de Lliga i a la tarde cantada del Port-Bo.
Un any més a les Cotxeres de Sants de Bcn, el Port-Bo ha donat per començada la temporada oficlal
uns comencen i altres acaben, tots dos amb éxits.
Han estat dues hores intenses, plenes de bones cançons no en faltat a part de les havaneres,
els valsets, les sardanes, boleros, polkes, i tota la simpàtia amb la que els Port-Bo ens té tan
encisats.

Anònim ha dit...

Moltissimes gràcies Anna Maria.Ha estat tot un detall l'explicació
què m'has fet dels diferents temes sobre els que escriu el Carles Casanovas.No sabia que fos compositor de tantes cançons...i A Cau d' Orella! ja l'havia sentit i sempre m'ha agradat molt.Ho he explicat a uns amics aquest cap de setmana i tampoc sabien que un dels Port Bo fos compositor i tan admirat!ja ens perdonareu tots els dels blog però,es clar,si no hi estàs massa posat també és lògic que no en sapigues massa oi?però a partir d'ara amb aquesta magnifica explicació que m'has fet ja no ho podré dir.He escoltat Barbaroja,La Sirena i la Lluna i Un Cant d'Amor i puc dir-te que un Cant d'Amor a mi també m'ha posat la pell de gallina..és esplèndida,no s'en senten de cançons tan emotives i amb tanta força per les cantades que jo he anat,però escolta no l'he vist a la discografia de la seva web!La Sirena I la LLuna té una melodia molt dolça i la lletra també és preciosa,ara quan tingui un moment llegiré els comentaris de les cançons..aquesta web dona por molt!!Doncs gràcies un altre cop Anna per ser tan amable i per l'estoneta que deus haver dedicat a explicar-m'ho.Jo sóc ceramista i... ja m'agradaria tenir fans que parlessin amb tan de sentiment i passió de la meva obra.
una abraçada,
Roser

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Benvinguda Roser de Vallgorguina.Oi que fa goig aquesta web? i no t'amoïnis..és lògic que no sapigues massa de Cant de Taverna que és com en Carles diu que s'ha d'anomenar ja que inclou;havaneres,valsets,
boleros,polques..jo tampoc en sabia massa però en aquest blog cada cop n'estic aprenent més.En Carles de vegades ens ajuda i ens comenta i esclareix dubtes(no et perdis els seu comentari sobre la Sirena i la LLuna)però ara fa dies que ens té força oblidats.Anna Maria:ha sigut un encert el comentari sobre l´obra d'en Carles.Quina bona pensada!està bé això d'haver-ho classificat per temes.M'agrada molt.T'has deixat El Mulato Genaro bonica, amb lletra i música d'ell però potser no la coneixes.És en castellà i és com una havanera d'aquelles clàssiques de l'època.Molt original.Felicita també la teva mare pel comentari sobre Luzquebrillas...és preciós...jo també penso com ella.
Escolta Tony,jo recordo haver vist Pescador sóc d'una cala al blog de cançons..què ha passat?per què ja no hi és?
Una abraçada,
Pepeta

Havanerus ha dit...

Hola Roser;
Gràcies per les teves paraules, i benvinguda i bentrobada al Blog de Les Havaneres.

Pepeta, per el que dius de Pescador sóc de una cala, està a la següent pàgina de les cançons. Quan s'acaba la pàgina, apareix un tex que posa, missatges més antics, i està, diguessim a la segona pàgina de cançons.
És fan varies pàgines perquè si nó es fà molt feixuga l'espera per la càrrega de les pàgines.

A la resta, per molts anys de la vostra presencia, i gràcies per els vostres comentaris.
Per cert, avui actualitzaré el blog principal amb la última cantada, la que varem assistir a la Bella Lola de Calella.

Salut, Petons, i Abraçades, i trieu, que hi ha per tots......el següent si us plau!!.

Anònim ha dit...

Hola nois i noies,bona nit.Primer de tot,Carme,m'han agradat tan les teves paraules,els teus consells que m'ho he imprés per tenir-ho sempre present.Jo t'ho agraeixo perquè quan has passat coses a la vida i a partir com tu dius d'una certa edat per molta experiència que acumulis també pots anar perdut amb molts aspectes i equivocar-te de totes totes.Els homes som covards amb les relacions és ben veritat però les teves paraules donen molts ànims,són fantàstiques i jo me les aplico ja des d'ara i...les recordaré.
Ves per on aquest blog d'havaneres...
Tema ACOBLATS: BONISSIM m'ha agradat d'allò més.La Botiguera un chotis i sardana que m'ha sorprés i agardablement,El Canó de Palamós a ritme de jazz,la versió més bona que he escoltat,Busca'm a l'Empordà més emblemàtica que mai embolcallada per les notes de la sardana i Pensaments..què us diré..i es clar que en Carles i en Mas han seduit la meva germana,la Mercè,la Carme i l'Anna Maria amb aquesta cançó..tan la lletra com la música no poden haver estat més ben concebides i acoblades i el bolero No Sé...deu n'hi do mestre Mas és per ebnamorar-les de debo.
Felicitats als Port Bo i las Montgrins per aquest MAGNIFIC treball.
M'ha agradat la teva explicació Anna Maria,no s'em havia acudit pensar-hi..es veritat que en Carles ha composat sobre tots aquests temes diferents i com tu dius ha trobat les paraules adients per descriure-ho esplendidament.
Benvinguda Roser de terra de bruixes!Un poble molt bonic.Una abraçada a tots.(ah jo també vaig fer el nivell C!)
Arnau

Anònim ha dit...

Gràcies per la vostra benvinguda.Ja veig que l'Arnau coneix Vallgorguina..és un poble i uns voltants plens de màgia i misteri...paga la pena de visitar.
He pensat,un cop llegida la teva explicació Anna i després de visitar l'apartat de discografia dels Port Bo, que per escoltar unes quantes de les peces que m'anomenes els que m'he de comprar són Port Bo al Palau i Busca'm a l'Empordà..què et sembla? faig una bona elecció?
Roser

Anònim ha dit...

Si Roser, per començar és una bona elecció.
Anna Maria

Anònim ha dit...

M'han emocionat les teves paraules Carme.Hi he estat pensat tot el cap de setmana i em fan reflexionar...és bonic,molt important i profund tot el que ens dius i per molt que em veiueu o més ben dit em llegiu sempre animat i fent broma a dojo...jo hi penso en tot això Carme.Si,i tan que els homes podem ser molt covards,molt més que les dones en questió de desfer i recomençar relacions,tan estupidament cobards que de vegades s'ens ha presentat una nina "caiguda del cel" al davant i per la pu..comoditat i els pu..diners ho hem deixat passar...però jo he aprés bé la lliçó,massa bé i després de llegir-te Carme només puc agafar coratge i seguir confiant en la vida eh nois?
I tot això per la cançó "Amor perdut"..que resulta que la tenia en un Cd d'aquells de la mostra de l'arbreda de Palamós que encara no havia escoltat perquè la meva germana se me l'havia quedat.
Una molt bona cançó d'en Carles i en Bastons..bé que hi farem!
Una abraçada tothom.Bona nit.JAN

Anònim ha dit...

Jan,company no et reconec..em sap greu..però a la nostra edat qui no n'ha viscut d'experiències i s'ha de penedir de coses...el que és important és tenir salut i si ja ho diu bé la Carme coratge i valentia per tirar endavant i abraçar com ella diu el que de nou ens passi per davant a la vida i fer que no ens hàgim de penedir de res més.
Vinga Jan que ve l'estiu,les cantades,la platja,les dones que enamoren més que mai..i aquest blog no és el mateix sense el teu bon humor eh companys?? jo que esperava les teves bromes a la Roser per autoanomenar-se bruixa!
Tu tampoc estàs massa parladora avui Anna Maria...no hi ha manera de que ens parlis de Vell LLançà i altres cançons de la teva cantada.
Vinga conmpanys..demà més animats eh? Arnau

Anònim ha dit...

EI NOIS!!! ANIMS AMUNT EH JAN?? que jo vaig dir que havia tingut una idea divertida pel blog..i esperava que acabessiu la Cantada de Somni ho recordeu????
El que us ha dit la Carme és veritat i a mi m'agradat molt llegir-ho i penso que és quelcom important que ens hem d'aplicar tots a les nostres vides i especialment vosaltres els homes que si..ho sento però sou molt covards(no tots es clar)amb el tema relacions de parella i un cop dit i refexionat doncs ja sabeu que us toca homes...no menysprear el que us passi per davant a la vida...així de fàcil sense donar-hi més voltes.
I ara la meva idea "al compàs de la havanera"...esteu a punt?????:
QUINA SERIA LA VOSTRA HAVANERA PREFERIDA PER........UNA NIT DE PASSIÓ...I DE SOMNI????
he estat delicada i fina o no? més ja no s'en pot ser eh???
Vinga nois i noies!! tu també Roser que les bruixes sabeu molts encanteris i ungüents màgics...
JAAAAAN! jo pensava que series el primer!!!....hauré de començar jo ja que m'hi he posat:
La meva preferida per una NIT TAN ESPECIAL és......: A CAU D'ORELLA.
És que això dels petons amb regust de primavera i el dir que si fluixet...sempre m'ha inspirat...perquè si no t'inspira oi Anna Maria?com tu vas dir després és lògic tenir mal de cap i ni tu ni jo en tenim mai oi nena?
que també et noto més ensopida eh?
Jo ja he arrencat..i espero novetats per tota la setmana..sogres inclosos!!!
Una abraçada a tots.ESTHER

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Bé Esther
d'encanteris i ungünets tota bona bruixa n'ha de saber...però t'els diré quan et trobi aquest estiu en alguna cantada.El millor encanteri,el que més funcionava,funciona i funcionarà és el que va dir la Carme..UNS ULLS ENAMORATS..només això pot convertir una nit de passió en PURA MÀGIA.
La meva havanera per aquesta nit que ens proposes: UN CANT D'AMOR
Encara que us sembli estrany perquè parla d'una perdua i de tristesa el tros "T´ESTIMO AMOR MEU QUAN T'ESTIMO,JO T'ESTIMO MÉS QUE EL BLAU DE LA MAR" és INSUPERABLE,té una força apassionada que m'inspira d'allò més.L'escolto cada dia a través del blog fins que la trobi en alguna gravació malgrat no sigui pels Port Bo.
Per mi és una cançó magistral i felicito en Carles Casanovas i l'autor Salvador Dabau (allà on es trobi d'aquest mágic univers nostre)per aquesta increible cançó.
Una abraçada.ESTHER

Anònim ha dit...

Perdoneu sóc la Roser no l'Esther.La meva filla petita es diu Esther i està jugant fent el trapella al meu costat.Ho sento

Anònim ha dit...

Bona tarda.Sembla que ens han proposat un nou tema oi??....
Esther ets el que no hi ha!però com que has estat tan fina i delicada...no s'et pot pas dir que no i ara amb les precioses paraules de la Roser de que UNS ULLS ENAMORATS TORNEN UNA NIT D'AMOR EN PURA MÀGIA...com no participar-hi!!!
La meva: A CAU D'ORELLA com tu Esther per allò dels petons amb regust de primavera.
JAN!! t'esperem aquesta nit saltant,brincant,cridant l'Anna Maria i disposat a fer no menys broma que abans!
Una abraçada,
PEPETA

Anònim ha dit...

Sabeu que ara m'en adono de que encara no havia fet el meu comentari sobre ACOBLATS!!???...
En vàrem parlar amb el meu germà i com estic...!!em pensava que ja l'havia fet.
MAGISTRAL,ENCISADOR,ENTRANYABLE
cants de taverna i la nostra estimada sardana:la parella perfecte!!
Les que més m'han agradat:La Calma de la Mar,Pensaments,No Sé,El Meu Avi i Busca'm a l'Empordà.
Mestre Mas:quin bolero més adient també per una nit...d'aquestes que estem parlant.
Carles:un somni de lletra la de Pensaments amb la suau i preciosa música de l'Antoni Mas.Es què això de;ESGUARDE'M,ABRIGA'M,QUEDA'T I ESTIMA'M com vols que no ens faci perdre el sentit a les dones??? llàstima que el final...això de: NO T'HE ROBAT MAI NI UN SOL BES...això ja no acaba tan bé...deixa una mica aixafat.
PEPETA

Anònim ha dit...

Bona nit.Buscant la web dels Port Bo per saber les cantades de la temporada,m'he trobat amb força informació al google,amb un Facebook de suport i finalment he anat a parar a aquest blog d'havaneres tan encantador i sorprenent.
Si algu vol conéixer els Port Bo, a la seva web trobarà la informació que busca però per saber realment perquè val la pena d'anar-los a escoltar,comprar els seus discos i conéixer les cançons d'un dels seus components,el Carles Casanovas,res millor que aquest magnífic blog que m'ha deixat bocabadada.Això és un entranyable grup de suport,carinyo i admiració...increïble;poemes,
amistat,carinyo,iniciatives de tota mena...i tot hi agradar-me els Port Bo (junt amb altres grups) no m'havia fixat amb tants matisos i detalls com els que es comenten de les cançons del Carles Casanovas,ni coneixia aquest esplèndid Cant d'Amor i no m'havia parat a pensar sobre tots els temes sobre els que ha escrit...com diu el meun fill petit..una passada!!!
Un blog esplèndid i sorprenent amics..jo diria que sou el Truebook dels Port Bo.
Felicitats.
MUNTSA del Vendrell

Anònim ha dit...

Ei nois i noies!ja es poden tenir hores baixes amb companys tan genials com vosaltres.
Bé,ja tenim aquí la trempada de l'Esther amb la seva idea..que ja la teniem ben clara eh nena?
Hola Roser,ets el que ens mancava, una bruixeta "al compàs de l'havanera" o cançó de taverna..si Carles..tens tota la raó de recordar-nos-ho.
Anna Maria carinyoooo! quan hi diràs la teva bufona?? que estàs molt callada nena i ens tens acostumats a comentaris extensos i
entusiasmats!
La meva tria: MALALT D'AMOR.Un clàssic d'en Carles.Què per romàntics... no sigui dit...
Molt bona pensada Esther.
Apa companys, fins demà que ja vull veure que hi diu la resta.
Una abraçada.JAN

Anònim ha dit...

Bona nit amics i amigues,acabo d'arribar del cine i de copes i ja veieu que aquestes hores encara no m'atrapa la son.
Jan:pots tenir les hores baixes que necessitis però si us plau torna sempre a ser el Jan que coneixem i a qui estem acostumats.
Veig que la meva germana ja s'em ha avançat i ha pres la iniciativa de l'Esther amb forces ganes i entusiasme..ai Pepeta!encara somniant amb nits apassionades...no sé que en dirà el meu cunyat....massa sorpreses a segons quina edat...però bé dona, molt bé que mai és tard.
Vinga la meva:NO SÉ el bolero de l'Antoni Mas que és força...descriptiu.
Gràcies per les teves amables paraules Muntsa. del Vendrell.Si vols participar...
Apa fins demà.Bona nit.
ARNAU

Anònim ha dit...

I tan que vull participar-hi amb una colla tan aixerida com la vostra!
La meva i la de la meva parella el David és....: NA NENA del Mestre Ortega Monasterio perquè ens vàrem conéixer fa dos estius a Menorca i...tot va passar allà ja m'enteneu.
Un cançó que ens porta records...
Roser:m'apunto això de que UNS ULLS ENAMORATS són el millor encanteri i garantia per una màgica nit d'amor.
Una abraçada a tothom.
MUNTSA

Anònim ha dit...

Gràcies amics per la vostra participació.Ei,molt trempats els del Vendrell!la teva parella i tot..molt bé Muntsa i David!
Roser:genial el teu encanteri noia,i tan que és vital...uns ulls enamorats!sino perd qualitat!
I tots els altres què??? que m'en dieu??
Anna Mari:no em diguis que no vols participar nena! què passa maca??tu sempre tan romàntica,tan enamorada de la poesia,tan,tan,tan.......
Vinga nois i noies que la setmana que bé ho analitzem i en treiem la preferida per UNA MÀGICA NIT D'AMOR.
Petons.ESTHER

Anònim ha dit...

Ah i Anna Mari:
PROHIBIT el teu carai de Bolero (com diu en Jan)"Si llego a besarte como he soñado"...la Roser que és bruixa et diria que no porta bones vibracions aquest; "si llego si llego"...s'ha de pasar a l'acció,que carai,aquestes cançons són massa romanceres i això no pot ser..ni s'et acorri posar-lo perquè no t'el accepto.
Un petó.ESTHER

Anònim ha dit...

BOLANERA

Anna Maria

Anònim ha dit...

Per una MÀGICA NIT D´AMOR en Pere i jo hem triat també:BOLANERA d'en Carles Casanovas i de l'Antoni Mas.
Els sogres

Anònim ha dit...

Bona nit.Sóc una amiga de l'Esther amant de les havaneres i si em permeteu jo també participaré amb aquesta tria i la meva preferida per una nit tan...especial és:
BOLANERA.....
"a la nit ens veurem,sortirem amb la barca....deixarem que ens guiï els desitg de nostres cosssos tota la nit..." QUINA LLETRA CARLES!!!!
Maria del Mar de Bescanó

Anònim ha dit...

Hola a tots.Em dic Rosa i vaig fer un comentari la setmana passada.
Com us ho passeu de bé en aquest blog dels Port Bo!
Sóc a temps de posar La Cantada de Somni i lligar-ho amb la Nit d'Amor?

Cantada de Somni

-Veinte Años
-La Gavina
-Vell Pescador
-LLuny de la Mar
-Rosina
-Lola la Tavernera
-La Calma de la Mar
-Jugant a enamorar-nos
-El Meu Secret
-Malat d'Amor
-Mariner de Terra Endins
-Busca'm a l'Empordà
-La Fada i la Bruixa
-Oreneta Gentil
-Tamariu
-La Meva Fada
_La Barca Xica
-La Balada d'en Lucas

A Cambrils on passo l'estiu i per una nit especial:
El Meu Secret
ROSA der Sant Gervasi,Barcelona

Anònim ha dit...

També volia preguntar-vos;coneixeu l'havanera La Pepa del Port? és d'en Carles Casanovas?
I dir també que em va agradar moltissim el teu comentari de la setmana passada Carme respecte l'amor i el coratge que tots hem de tenir per encarar la nostra vida i viure sobre tot a partir dels 50 una vida plena i feliç,però per experiència he de dir que als homes els manca molt coratge per abraçar,com tu dius,tot allò que de nou els regali la vida i... la bona sort en temes d'amor i parella i quan més es fan els mascles i més presumeixen del tema..més cobards són i més por tenen.Ho sé per experiència...però les teves paraules són per reflexionar i agafar coratge i esperança i jo te les agraeixo.
ROSA

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.Caram Esther,està tinguent bona resposta al teva idea eh?Veig que aquesta BOLANERA té molt èxit de moment i caram si,quina lletra més....apassionada,és per això que us té tan el cor robat Anna maria i Mercè? És una de les teves preferides oi Anna Maria? ja m'acabareu d'explicar el final de la cançó noies!!
Doncs no en sé res de la Pepa del Port Rosa i m'agradaria dir-te que tinguis en compte que sí,és veritat, hi ha homes molt cobards en quant a temes de parella però n'hi ha d'altres que no ho són gens.Jo en vaig ser un temps,però després vaig decidir ser valent i consequent amb mi mateix i gaudir de la vida sense mediocritats i ara miro les coses amb més esperances que mai i els consells de la Carme els medito i m'han anat d'allò més bé.
De tota manera Carme hi ha moments que penso que és preciós i molt important tot el que ens dius però..no és tan fàcil Carme que apartir dels 50 puguis trobar una parella que t'adori i ompli d'amor sincer i de tendresa.Això de que et mirin cada dia un ulls enamorats m'ha arribat endins Carme però..que vols que et digui...no tothom té tanta sort de que quelcom així li passi per davant a la vida.
Bé,no perdo les esperances per això!I escolta encara no ens has dit la teva havanera per aquesta nit tan especial..
Una abraçada a tothom.
ARNAU

Anònim ha dit...

Bona nit,com anem mics i amigues?
He arribat aquest migdia de Berna on he anat per motius de feina.
Veig que hi ha noves amigues i noves iniciatives i que esteu com sempre ben entretinguts.M'han agradat les paraules que dediqueu al blog Roser,Muntsa i Rosa.
Arnau,Jan:sé que pot ser difícil trobar la relació de parella de la qual us parlo i sento molt Jan que vagis perdre una oportunitat de la qual ara et penedeixes però el més important és aprendre,evolucionar i mai estancar-nos amb lamentacions o amb situacions que no ens poden fer plenament feliços.
No ens autoenganyem i per això mateix,tal com tu dius Arnau, perquè no tothom té la sort de ser estimat només per AMOR sense interesos creats de cap mena,
no tothom té la sort de que uns ulls enamorats(veig que també penses que és el millor encanteri Roser)el MIRIN I ADMIRIN cada dia...quan una persona així,quan un regal com aquest us passi per la vostra vida...recordeu:no tingueu més por ni dubteu...no ho deixeu passar!
Ara em toca posar la cançó per aquesta nit que amb tant entusiasme ha proposat l'Esther.
Mireu jo sincerament posaria més aviat música
Chill Out però com es tracta d´anar al compàs de l'havanera i és un blog d'haveneres doncs....:
"NO SÉ" un apassionat bolero que ja coneixeu de l'Antoni Mas.
Veurem quina és la que més inspira la setmana entrant Esther?
Una abraçada a tothom i bona nit.
Carme

Havanerus ha dit...

Bon dia Companys, i ben trobats tots!!.
Agrair les noves incorporacions al blog de la Maria del Mar, Muntsa, Rosa, Roser (per cert, bona gent a Vallgorgina, a part de bruixes...)
Només volia contestar a la pregunta que ha fet la Rosa, referent a la cançó, la Pepa del port.
Sí, és d'en Carles Casanovas, i musicada per en Josep Bastons.

Aquest cap de setmana, tenim havaneres, amb una mica de sort, ens podem veure en alguna cantada....

Salut, Petons, abraçades, i Havaneres a dojo!!

Si algú vol estar a la llista de distribució del Blog per rebre les ultimes actualitzacions, us prego em feu un correu electronic privat, i em posaré en contacte amb vosaltres.

Salut!!

Silvia ha dit...

Hola Rosa

La Pepa del Port, tambe es escrita per en Carles Casanovas amb música de Josep Bastons, es una cançó molt alegre i carinyosa dedicada a una antiga mestressesa de Taverna ( i trobo que un homenatge a totes aquelles dones en general ), la podeu trobar al disc "Pessigolletes al Cor", us deixo una estrofa pels que no la coneixeu

" N’és la Pepa una dona valenta,
que rondina i no està mai contenta,
mal si cantes, mal si balles,
si contestes o si calles.

N’és la Pepa una dona xerraire,
tafanera com no n’hi ha gaires,
si la tractes amb tendresa,
et farà el sopar més bo."

Una Abraçada

Havanerus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Bona tarda.Us agraeixo Tony i Silvia la vostra informació sobre la Pepa del Port i la benvinguda però al mateix temps Tony he de dir-te sincerament que no em sembla gens afortunat el comentari que fas de que has estat content quan has vist la Silvia parlar d'Havaneres.Pel que he llegit durant tota la setmana,en aquest blog dels Port Bo sempre s'ha parlat d'haveneres d' una manera o altre.Qué és parla d'altres temes?és veritat, però tots derivats del tema de l'amistat,l'amor,la perdua....tot el que podem trobar en les lletres de les cançons tan d'en Casanovas com d'altres compositors del món de l'havanera i és precisament això el que fa genial,únic i diferent aquest blog dels Port Bo.A mi m'ha agradat molt de conéixer aquest blog i he descobert coses que no sabia en aquest blog malgrat ser fan dels Port Bo i anar a unes quantes cantades a l'estiu.M´han agradat els sabis comentaris de la Carme,les iniciatives per descobrir cançons,els poemes i sobre tot la sinceritat i el carinyo de tots aquestes persones que es troben una mica cada setmana
per compartir vivències al compàs de l'havanera.
És la meva opinió.Com a propietari del blog pots dir i fer evidentment el que vulguis però no em quedaria tranquil.la sino et digués la meva sincrera opinió.
No hi entés el perquè d'aquest comentari quan tots tenim ulls i enteniment per veure que els comentaris són sempre d'havaneres i al voltant de l'havanera.
Fins sempre.ROSA

Anònim ha dit...

Bona tarda.Bé Rosa jo també comparteixo totalment el teu punt de vista,no som cecs els que comentem encara que acabem d'arribar al blog..però he de dir que a mi no m'ha estranyat tan perquè a banda del tema de les bruixes sóc molt però molt observadora,m'he passat el cap de setmana llegint el blog sencer i aningú se li escapa que en el món de l'havanera com en tots hi ha coses que grinyolen: està clar que no a tothom li agraden els poemes,no a tothom li agrada que es parli de temes personals tot i fer-ho amb confiança i delicadesa i que poden enriquir i ajudar moltissim les persones,no a tothom li agrada participar en debats sobre cançons i lletres d'un dels Port Bo,no a tothom li agraden les iniciatives noves per animar el blog,no a tothom li agrada que hi hagi quasi bé 300 comentaris al blog dels Port Bo(ni tan solsa tots els que s'anomenen els seus seguidors que des d'un principi he vist queja despistaven cap al Peix Fregit),no a tothom li agrada que es parli tan de les cançons d'en Carles Casanovas i no a tothom agrada que se li digui preciosa,dolça i intel.ligent a una seguidora que es devia passar una estona dissabte a la tarda fent-me una detallada,fantàstica i sincera descripció de les cançons i habilitats com a compositor del Mestre.Tony,jo t'agraeixo la benvinguda,que per cert ja no és tan entusiasta com les que dedicaves fa un temps,però tampoc em quedaria tranquil.la si no et digués que no em lliga que una persona que ha creat una web tan bonica i que despren una gran dòsi sensibilitat en els seus comentaris ara surti amb aquest estirabot! és que la Pepa o Pepeta que va deixar comentaris a totes les cançons i tu va dir amb tota l'alegria i bona fe i l'Anna que va fer un detallat "estudi" de les cançons d'en Carles no parlaven havaneres? no mereixen el teu agraïment??
No s'ha de ser gaire aixerit per veure tot el que jo i estic segur que tots hem vist.
Em sap molt greu que opinis així Tony i com a persona que et veig sensible no acabo de veure que o qui t'ha induit a diluir el teu entusiasme i agrat per aquest esplèndid i infinitament humà blog dels Port Bo.
Només acabaré dient (i en això vull que sapigues que no t' hi incloeixo a tu precisament...)que no ens lamentem tan que al món hi hagin conflictes armats o no armats,precarietats i miseria si no som capaços nosaltres d'erradicar l'enveja de les nostres vides de no alegrar-nos de les qualitats i els èxits dels altres... ni tan sols en un simpàtic blog d'havaneres.
Està bé que us tingueu simpàtia i us doneu suport enelFacebook dePort Bo(que tothom pot llegir cercant pelgoogle) però no creus Tony que els teus comentaristes sense el quals aquest blog estava ben aturat no es mereixen una mica del mateix?
A banda de ceramista,sóc sociòloga i et puc dir que en puc treure un bon estudi d'aquest magnific blog..a més a més de bruixa.
Ah i si em permets algun dia us explicaré perquè (pelquehas dit de que a Vallgorguina hi ha bona gent a part de bruixes) esteu molts
equivocats en la comú creença de que les bruixes són dolentes.
Una abraçada Tony.
ROSER de VALLGORGUINA

Havanerus ha dit...

Benvolgudes Rosa i Roser, Roser i Rosa.
Intentaré anar a pams, no sé si me’n sortiré o no, jo ho intento, i ja em direu que us sembla, encara que teniu el meu mail, per fer-me comentaris d'aquest tipus, que son més personals que altre cosa.
Vinga som-hi.
Perquè em voleu valorar el comentari si es afortunat o no, referent a:
“Com es nota que estem pendents que algun parli d'havaneres, per afegir-hi el nostre granet, i poder compartir i parlar d'allò que sabem (una mica), i el que ens falta per aprendre”.
Jo sé perquè li he dit a la Sílvia, i ella sap perquè li he dit (no hi ha més). El llapis, ja te punta i escriu bé, no vulgueu treure més punta, si us plau. No cal, no ho veig necessari, clar, és la meva opinió, i espero no ofendre a ningú.
Després del primer pam comú, ara vaig pam per pam, mira Roser, la benvinguda que t’he donat, ha estat senzilla, i per no repetir les anteriors, però noia, no tinc cap problema en tornar-hi, doncs m’agrada tant aquell escrit, que el puc repetir sense tornar-lo a llegir, i quan acabi l’escrit, te’l dedicaré, i tant que si!!.
Guaita Roser, la Pepeta ha deixat comentaris a totes les cançons, i li estic molt agraït, i li he contestat a qualsevol pregunta que se m’ha plantejat (o això crec). No crec que la Pepeta hagi de estar descontenta de mi. Molts cops no és necesaria una resposta (potser aquest era un cas).
Però, sincerament Roser, creus que has de entrar a valorar-ho?, potser si, doncs si ets sociòloga, pots fer-ho, o tens coneixements per fer-ho (jo no, noia), però si em vols fer cas, quant als meus escrits, no fa falta que busqueu més enllà de les lletres. No hi ha res entre línees, tot està tal qual, sóc així, per lo bó i per lo dolent, i sincerament, ja m’està bé.
El meu entusiasme per el mon de les Havaneres, encara no l’ha diluït ningú, i crec que costarà que algú ho aconsegueixi per més que s’ho proposin.
Caram, si cada dia conec a més gent relacionada amb el món de l’havanera, i quasi tots sou fantàstics. Com em diluiran aquest sentiment....que no, Roser, que no, dona!!.
Jo al Facebook, o al blog, hi participo de la mateixa manera.
Penso que el facebook, avui és un canal de difusió molt i molt fort, i gràcies a ell, jo personalment, estic donant a conèixer les havaneres més enllà de la nostra frontera, i n’estic molt content que d’altres continents s’interessin per aquest gènere.
A la pàgina principal del blog, hi ha un traductor dels escrits, i el motiu és que hi ha lectors d’arreu del món, catalans que estan fora de casa, i gent de fora de casa, que s’interessa per Les Havaneres.
També dir-te que el comentari de les bruixes l’he fet perquè jo solament conec bruixes bones, i bona gent de Vallgorguina, per tant corregeixo, a Vallgorguina hi ha bona gent i Bones Bruixes!.
Bé, companys, que no sempre m’expresso per què tothom em pugui comprendre, és el que té, jo ho intento, però de moment no en sé més.
Per cert, rebuda l’abraçada, jo te la retorno carregada d'amor, entusiasme, molta energia, i un bon rotllo impressionant.
I com a mostra, la dedicatòria de benvinguda al blog, per a tots els nou vinguts.
Rosa, Roser, Esther, Muntsa, Maria del Mar, i per la resta de gent del blog, com la Sílvia, Arnau, Anna Maria, Pepeta, Carme, Jan, Mercé, Miquel, Luzquebrillas, Esteve, Tomeu
Passa!!, passa!!, no et quedis a la porta, que si no, no veuràs el que tenim aquí dins per tu.
Hi ha un grapat de amants de l’havanera esperant-te, un grapat de cançons, un grapat de històries, un grapat de ganes de fer coses, un grapat de ganes de gaudir, un grapat d’il·lusió per compartir allò que ens agrada, i ens faltaves tu.
Gràcies per ser amb nosaltres i formar part del nostre particular mon, que a part de girar per si sol, a vegades, el fem girar, si ens deixen al voltant de Les Havaneres.

Ah, i no volgueu llegir-me entre linees, que no en sé d'escriure així, el que veieu, és el que dic, la resta, només ho diu el vostre cap.

Em sap greu el missal que us he fotut.

Esther, la meva, es diu, SI EM DEMANESSIN i per si hi ha repicó, VINE.

Salut, Força, i Havaneres a Dojo.

Anònim ha dit...

Sento dir-te Tony que en a mi també m'ha sabut greu el teu comentari.
Tu dius que no ha sigut res dit entre líneas i jo no puc pas dubtar-ho però personalment m'ha donat la sensació de que ho has dit perquè potser ja estàs cansat dels nostres comentaris,no t'agraden o consideres que ja n'hi ha massa al blog Port Bo.
Aquests darrers dies jo he fet comentaris al blog de cançons, una part preciosa del blog que a mi m'agrada especialment però que trobo desaprofitada per el pocs comentaris que hi ha en general i ho he fet Tony amb tot el carinyo i sinceritat de que sóc capaç.
L'Anna Maria ha donat a conéixer les cançons d'en Carles a una persona nova al blog amb tot l'entusiasme i carinyo que sempre li ha inspirat les composicions d'en Carles.I no calia en absolut que ens donessis les gràcies perquè ho fem perquè ens bé de gust,ens entreten i sobre tot per admiració i sincer carinyo als Port Bo.Ni jo ni segur que l'Anna Maria espreavem cap agraïment com mai l'hem esperat, però què perquè ara la Silvia faci un petit comentari sobre una cançó,en facis tu un altre dient-li que estàs tan content de que es parli d'havaneres i que com es nota que quan això passa,tot els que esteu pendents del tema de les havaneres ja podeu intervenir-hi...no sé Tony ,però es pot confondre molt i ja veus que no sóc jo sola la que ho ha entés així.
Potser tots som una colla de malpensats..però mira jo tinc ja més de 65 anys,sóc una avia (com he llegit que ens anomeneu al Facebook dels Port Bo:els avis..)però de moment no tinc demencia senil,no em tinc per justeta tot i que no vaig tenir oportunitat d'estudiar carrera i així ho entés com la Rosa i la Roser i m'ha entristit tot plegat Tony,sincerament m'ha entristit.
Està clar que sempre hi ha persones que cauen més simpàtiques unes que altres o hi tenim més feeling com es diu ara,això s' ha vist molt clar en aquest blog des del principi..però jo et demanaria que si mai hi ha quelcom que no t'agrada del que diem si us plau ens ho facis saber clarament i ho deixem estar quan tu vulguis i punt.
Ha sigut tot un detall pels amics del blog del Port Bo que hagis vulgut participar a la iniciativa de l'Esther.
Bona nit.PEPETA

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Fa molt poc que participo a aquest blog com a fan dels Port Bo i la veritat em sap greu tot plegat.Jo vaig dir que això és un Truebook dels Port Bo(true en anglès vol dir verdader,autèntic)precisament pel carinyo,entusiasme i sinceritat d'aquests seguidors habituals del blog que no he vist enlloc i no es pot comparar amb res del que jo he llegit fins ara.
Jo també ho dec haver entés malament Tony...però si fos una dels amics del blog també m'hagués entristit.
Jo he conegut Un Cant d'Amor a través d'aquest blog,he vist matisos sobre els temes de les seves composicions que no havia vist i he conegut les inspiracions d'en Carles Casanovas a través del seu esplèndid comentari d'aclariment en el debat sobre La Sirena i la LLuna que veig que va ser carinyosament agraït i celebrat per quasi bé tots el amics del blog.El debat i el comentari del Mestre sobre La Sirena i la LLuna ha estat una de les parts que més m'ha frapat per el seu entusiasme,carinyo i sinceritat.
He aprés en aquest blog dels Port Bo i si també es parlen d'altres temes derivats dels temes de les havaneres és precisament el que fa aquest blog tan especial.
Una abraçada a tots.
MUNTSA

Anònim ha dit...

Com anem noi i noies?? ens diuen els avis al Facebook dels Port Bo?
Hi ha un Facebook dels Port Bo?
No sóc avi,de moment,però bé potser algun dia ho seré..o pare qui sap!! si en Michael Douglas i en Julio Iglesias ho poden ser,en Jan de Figueres...que carai doncs també!!!!que ja us vaig dir que ha fer la feina ben feta no em guanyen els de 40!!!!!!
Com que no tinc ganes de que m'amargui ningu la meva estada al blog més ben parit de la web catalana obviaré segons quin comentaris.
Anna Maria carinyoooo!!!que és això de dir-nos només 4 o 5 paraules en tota la setmana?? però què passa bonica? el dissabte passat tan animada fent aquell magnific resum de cançons d'en Carles,parlant tan contenta de lletres de somni,de desmai,precioses fins el limit...aquesta és l'Anna Maria que m'agrada llegir!!!i aquesta setmana 5 parules ensopides??
Ai senyor que patirem.
Què m'en dius de tots aquets consells que ens don la Carme? tu tindries una parella només per la part econòmica o d'estatus social?
és important per tu els diners a l' hora d'escollir parella?creus que uns "avis" com nosaltres podem trobar algu que ens estimi sincerament?
Ah i escolta; aquesta Bolanera promet eh? vaja,vaja..ja fa temps que dius que amb Pensaments és la teva preferida i ja vaig veient perquè...espero llegir la lletra sencera ben aviat.
Bé trempats fins aviat.
JAN

Anònim ha dit...

Arnau,Jan: no,no ho faria.Jo no estaria mai amb ningu ni pels diners ni per l'estatus social perquè el que jo vull i valoro no es pot ni es podrà mai comprar amb diners;l'amor sincer embolcallat
per un cel ben blau,per passejades a la vora del mar,pels estels omplint a milers una nit clara.. jo no entenc que es pugui desitjar res més que tot això.
Jo us desitjo a tu i l'Arnau que trobeu una persona que us estimi(com tu dius Jan) no pas per la visa,el mercedes,per passejar-vos de cara a la galeria o per seguir pagant una hipoteca sino perquè en els vostres ulls i el vostre cor hagi vist o endevinat tot allò que de meravellos hi existeix i que l'haurà impulsat a estimar-vos i que segurament els altres no han mai descobert.
Bolanera és una cançó preciosa,especial i única en molts aspectes i és veritat és la meva preferida amb Pensaments però per una nit apassionada i màgica com la que ens ha proposat l'Esther m'ha semblat més adient.
Una abraçada a tots dos.Cuideu-vos.
Fins la setmana entrant.
Anna Maria

Havanerus ha dit...

Com veig que el comentari ha estat mal interpretat i s'ha llegit alguna cosa que jo no volia posar ni que interpretessiu, l'he esborrat. Cap problema. Però no volgueu buscar on no hi ha.

Salut Companys!!.

Anònim ha dit...

Saps què passa Tony?que quan es fa el comentari que tu has fet doncs tots hem pensat; i per què fins ahir el mati heu esperat tu i la Silvia per posar el vostre granet i finalment parlar d'havneres si fa molts dies que s'en parla i es fan preguntes i ni tu ni sobre tot la Silvia feia dies que no deieu res de res?Feia dies que s'en parlava.Tots llegim el que hi ha escrit Tony res més ni menys però mira jo com a avi que si que en sóc,ja he viscut i passat molt a la meva vida,miro de comprendre les persones en certs moments i aqui queda i torne-m'hi que no ha estat res.Això si,també t'agrairia que si algun cop no et semblen bé els nostres comentaris ens ho facis saber sincerament.
Anna Maria maca,gràcies pels teus sincers desitjos.Has anat al fons de la questió amb les teves paraules que em guardo:que algu hagi set capaç de veure en els vostres ulls i el vostre cor allò que ningu més ha sabut veure...d'això es tracte precisament oi?Un petó i bon cap de setmana bonica.Arnau

Anònim ha dit...

Carinyoo!jo també t'agraeixo els teus desitjos.Has dit unes paraules molt maques i més que encertades.Que por molts anys i tu ho puguis veure.Si tu ens ho desitges.. així si que s'acomplirà.
Un abraçada i fins dilluns.
JAN

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Deu n'hi dó 295 comentaris!Veig que seguiu tan simpàtics,sensibles i genials com sempre.
Jo no puc posar la Cantada Somniada perquè no en sé massa però m'ha agradat molt el resum-explicació de les cançons del Carles i espero poder anar a Sant Antoni de Calonge a veure i escoltar A Prop del Mar.
Puc col.laborar en aquesta divertida iniciativa de La Nit Especial?
La meva és EL MEU SECRET
Has conegut ja aquest home ideal que valora la teva dolçor,la teva entrega apassionada,la teva increïble disposició i el teu bon cor Anna? encara hi creus maca? ja et vaig dir que no existeix en aquest planeta..potser en una altre galaxia...bé,tu ves buscant i quan el trobis..ja ho saps.. m'han fas un duplicat.
Fins un altre.Maria dels Angels

Anònim ha dit...

Tampoc cal ser tan crua Maria dels Angels.Cadascu té les il.lusions que té i és com és.
I no valen duplicats..que això mai es comparteix.
El Meu Secret és molt suggerent al igual que Bolanera pel que veig dels cinc centims que ens en han fet.T'esperem amb els teus simpàtics comentaris la setmana que ve Esther.
Fins aviat.Pepeta

Silvia ha dit...

Hola Arnau

Ara la que no entenc el teu comentari soc jo, quan dius "i sobre tot la Silvia feia dies que no deia
res de res ". Perquè dissabte passat vaig comentar la cantada del Port-Bo a Sants i l´anteiror
la de L´Auditori, divendres vaig trobar oportú contestar algú que estava interessada en una cançó
que jo si coneixia,res mes. Entro al blog sempre que tinc una estona i deixo els meus comentaris
del grup, de les cantades , de les cançons ... si trobo que tinc quelcom a dir. Per la resta trobo que
ja esta prou distret entre tots. Ja que hi soc us diré que la meva cançó ideal per una nit d´amor
es cap, ja que quan escolto havaneres em dona per cantar i no seria adient, em distrauria de l´altre
feina a fer.
Be espero que no hagi molestat a ningú que domini el bon rotllo i a seguir tots amb els nostres comentaris que aquest pas el Tony haurà d´ampliar l´apartat del Port-Bo. 1 peto per tots i totes.

Anònim ha dit...

Poser no em vaig explicar del tot bé Silvia.El meu comentari anava en el sentit de que les paraules d'en Tony,com vàrem entendre molts companys,deien que estava content de que fessis el teu comentari i t´el agraïa perquè parlaves d'havaneres com si no s'en parlés fins que vosaltres vau posar el vostre granet i no hi hagués més companys que feia dies que en parlaven.
A banda d'això,res més Silvia.Tu logicament parles quan vols i et bé de gust tal com ho fem tots ben lliurement.Ens agrada parlar de cant de taverna,de poemes i de temes que s'en derivin i només esperem que hi participin tots aquells que els vingui de gust.Estem ben entrentinguts i no demanem a ningu en absolut que participi en res que no li vingui de gust però ha estat bé que ens fecis arribar la teva opinió sobre la nit d'amor si ens volies fer saber que tu no posaries cap havanera com a música de fondo.Tens raó jo també em desconcentro amb la música sgui quina sigui,però he trobat molt simpàtica la iniciativa de l'Esther i si es donés el cas..sempre n'hi ha una de més adient.I que por molts anys s'allargui,sempre hi quan ningu hi tingui incovenient,el blog dels Port Bo.Una abraçada.Arnau

Anònim ha dit...

Per cert.Acabo de passejar-me pel Facebook dels Port Bo, ja que s'ens anomena i es fa alguna referència ( per part dels habituals no pas mai pels integrants del grup que no hi participen) a uns quants companys d' aquest blog, els "avis" en concret.Doncs bé, arrel d'un dels ultims comentaris, m'agradaria saber de molt bon rotllo,quin problema hi ha perquè seguidors d'aquest grup amb samarreta inclosa,aconsellin que no s'escrigui més al blog dels Port Bo perquè està a topeeeeee!!
I això és motiu d´algun problema?
què fan alguna nosa aquests comentaris?
és què ja no n'hi poden haver-hi més?
de qui és problema si els altres grups no en tenen tans?
és problema dels seguidors i sincers admiradors dels Port Bo?
ens em d'amoïnar per això i parar deseguida de fer comentaris?per què no esl fan els seguidors dels altres grups?
ÉS EL SEU PROBLEMA NO EL NOSTRE.
Nosaltres som seguidors dels Port Bo i per això fem comentaris al seu blog,res més.
Si, ja sé que la persona que ho ha escrit em pot dir que ella diu el que vol a qui vol al seu Facebook i tan que sí,però per la mateixa raó jo també dic el que penso després d'haver-ho llegit.
Ja fa molt temps que d'una manera velada o directa com ara, es veu que sap greu que hi hagi tans comentaris i de diversos temes al blog dels Port Bo i jo no puc entendre de cap manera perquè.
JO NO M'HI POSARIA MAI AMB ELS ALTRES GRUPS:SI TENEN MÉS COMENTARIS,SI TENEN MÉS SEGUIDORS,
SI SÓN MÉS BONS,MÉS GUAPOS,CANTEN MÉS BÉ...cadascu li agrada el que li agrada i segueix i admira a qui vol i ja està bé de posar-se tan amb el que fan els altres amb indirectes o insinuacions.
Ara hi ha més companys nous al blog Port Bo i ningu els posa la pistola al pit perquè comentin o hi siguin..ves quina llàstima que la Muntsa,la Roser i la Rosa ara vinguin a engrandir el blog dels Port Bo en comptes d'anar als Arjau o Peix Fregit.!!..
Arnau

Anònim ha dit...

Disculpa Pepeta per no haber contestat abans la teva pregunta sobre unes cançons de la Cantada Somniada;Las Golondrinas i Veinte Años.
El primer cop que vaig sentir Las Golondrinas va ser fa molts anys en un concert d'en Placido Domingo.
Em va captivar.És preciosa,plena de sentiment.
Fa un parell d'anys passejant pel passeig maritim la vaig sentir per casualitat pels LLops de Mar i em vaig quedar el CD però no posa de qui és.No sé tampoc si es considera
una havanera.És molt dolça i melancòlica i sempre m'emociona quan l'escolto...com ara mateix:"...asi en la mañana jovial de mi vida,vinieron en alas de mi juventud,amores i ensueños como golondrinas como golondrinas bañadas de luz..." t'agradaria molt.
Veinte Años és de Mª Teresa Vera.
També és preciosa i melancòlica dintre del mateix estil:....si tu me quisieras lo mismo que veinte años atrás...
La trobaràs al CD PORT BO AL PALAU on hi ha 22 esplèndides cançons.
Espero veure't aquest estiu a Begur...ja s'acosta.
Jenny

luzquebrilla ha dit...

Mireu, acabo de copiar l'últim comentari del mur del Port Bo al Facebook,i una seguidora amb semarreta inclosa diu:
-Amics i seguidors del Port Bo,aquest mur ja fa molt de temps que té un enllaç per anar a un Blog que parla d'havaneres i de grups d'aquest genere,entre ells el Port Bo,això vol dir que podeu anar-hi i afegir-vos als comentaris que si fan.Allà hi trobareu uns altres amics i seguidors d'aquest fantàstic grup,encara que a vegades els camins personals,les opinions i també les cançons dintre dels seguidors del Port Bo siguin diferents, però tots tenim un objectiu comú,passar-ho bé i gaudir de les seves cançons.
Ahir,comentava a una seguidora d'aquest mur, que si escrivia al Blog no ho fes al Port Bo ja que estava a topeeeee!!,això era pura broma,jo com a seguidora del Port Bo vull que aquest grup tingui un total èxit a blocs i murs i tot el que hi pugui haver relacionat amb ells,però està vist que les paraules no fan mal,més aviat es mal interpreten.
VISCA EL PORT BO!!
I VISCA MURS BLOCS I SEGUIDORS!!!
Arnau,siusplau pel bé de l'havanera i pels bons moments que passem amb el Port Bo,i per què no? també amb altres grups,no busquem més enllà del que no hi ha,de veritat,t´ho dic sincerament,del contrari segurament no hagués escrit.
Encara que jo últimament no escric gaire,permeteu-me que us digui...com diu el nostre estimat amic i creador del bloc,SALUT COMPANYS!!! i endavant amb tot el bagatge de l´havanera,i amb la diversitat d´opinions,però això sí sempre positivament!!.
Bé i per acabar com diu en Carles,-Salutacions per tots i tothom!!-

Anònim ha dit...

Hola a tothom.
Tony: ja fa dies que et volia comentar que personalment trobo a faltar molt però molt,a l'apartat Inici on comentes les cantades,un comentari sobre l'espectacle estrella d'enguany "A Prop del Mar" amb els Port Bo i la Nina.
Ara fa un moment m'ho estava rellegint perquè em sembla fantàstic,tan elaborat i fet amb tanta cura i carinyo envers els grups de qui parles... i és per aquest motiu que com admiradora dels Port Bo hi trobo a faltar d'allò més un reportatge igual d'esplèndid per "A Prop del Mar".
Els dos reportatges que has fet pel mateix espectacle Cubacant a Palamós i Begur en poc temps de diferència i el de la festa de la Gamba i de la Bella Lola són tan bonics,plens de fotos,les llibretetes com les que feiem servir al cole i la il.lusió amb que escrius tot plegat (jo també sóc així de il.lusionada i sentida per això ho valoro)...tot això em fa anyorar i delir-me molt més encara Tony, per un reportatge igual d'esplèndid per els nostres amics de Port Bo amb la Nina,l'Antoni Mas i els altres músics.Com que veig que dius que aquest blog es segueix també tan, fora de casa nostra i és una portal per fer conéixer arreu la cançó de taverna...com no mostrar-lis a totes aquestes persones de l'estranger precisamet un espectacle de la categoria i qualitat indiscutible de "A Prop del Mar" a través d'aquests reportatges i no deixar-los sense la oportunitat de que coneguin a través de les teves fotos i paraules l'actuació d'aquest grapat de meravellosos artistes de casa nostra?
Es que va ser tan increïblement preciós Tony.Creu-me que t'hagués agradat d'allò més i haguéssis sortit de Palafrugell o de l'Auditori de Barna encisat i enamorat d'aquell espectacle màgic i marevellós fins el limit.
Quin greu que t'hagis perdut ja per dos cops l'espectacle més de somni del que podem gaudir enguany dedicat al món de les havaneres i Cançó de Taverna.Ja m'imagino que siguent tan amant del món de l'havanera et sap molt de greu, però de tota manera encara ens queda Sant Antoni de Calonge el 13 de juny...no serà pas en absolut el mateix en un pavelló d'esports de cara al so i l'entorn (un teatre o auditori no es pot comparar)...quina llàtima!!,però si més no els podràs escoltar i fer-te'n un idea del que va significar l'estrena de Palafrugell i de l'Auditori.
Bé,espero que cap cantada d'altres grups o Cubacant més que coincideixi amb el 13 de juny a Sant Antoni t'impedeixi assistir i perdre't definitivament ja l'espectacle de Cançó de Taverna més increïblement màgic de la temporada i que un cop haver-ne gaudit,puguis fer un reportatge amb fotos i records tan inspirador i preciós com tots els altres.La Nina,en Carles,en Mineu,en Fonso,en Mas i la resta bé s'ho valen i ho mereixen oi que si? en això de ben segur tots ens posarem d'acord.
Doncs fins aviat i gràcies per compartir aquest blog tan esplèndid amb tots nosaltres Tony.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola com esteu?
És veritat el que dius Anna Maria.Tan en Pere com jo ens vàrem quedar estranyats de que no hi hagués cap reportatge sobre "A Prop del Mar" que com tu coincideixo que amb la Cantada de Calella i el concert a Banyuls dels Port Bo i els Montgrins és el més important que s'haurà fet aquest any en el món de l'havanera.
Ja em vaig imaginar que en Tony no hi va assistir a cap de les estrenes al no veure el seu comentari.Esperem que puguis assistir a Sant Antoni Tony.No serà el mateix en un pavelló es clar però al menys ho veuràs i ho sentiràs.Espectacles així s'ha de mirar de no perdrese'ls Tony!
A banda dir-te Anna Maria que em va encantar el resum de cançons d'en Carles però ja saps que també en ca escriure i músicar una en castellà?:El Mulato Genaro Potser no és de l'estil tan suau i romàntic que ens agrada a nosaltres però és com un tema clàssic d'aquells d'abans.És ben veritat que en Carles és un compositor magnific i per mi inigualable.
Una abraçada.MERCÈ

luzquebrilla ha dit...

-LA CANTADA ZERO DE CALELLA DE PALAFRUGELL-
La primera setmana de juny ja es posaran a la venda les entrades per la Cantada de Calella.Aquest any ja seran 43 anys d´aquest esdeveniment,però val a dir que en realitat serien 44 les cantades.Hi ha una cantada que no té número,una cantada que podem anomenar la cantada zero.
L´any 1966 es va fer la presentació del llibre -Calella de Palafrugell i les havaneres-.com a cloenda de l'acte de presentació del llibre,el tercet de veterans i fundadors del grup Port Bo,(l´Ernests Morató,en Carles Mir i en Josep Xicoira-)varen improvisar una cantada d´havaneres que va congregar un gran nombre de públic la major part estiuejants i forasters, que van fer que l'èxit assolit fos el tret de sortida de la que seria, l´any seguent, el 1967,la primera Cantada d'Havaneres de Palafrugell.
Possiblement, si aquella cantada dels antics fundadors del Port Bo,no hagués tingut tant èxit, tant de ressò,ara no gaudiríem d'una de les manifestacions musicals més importants de Catalunya com és la cantada d´Havaneres de Palafrugell.
Cal,doncs,valorar la iniciativa d'aquells homes entusiastes,i amants de les havaneres que segurament sense imaginar-s´ho, van posar el fonament d'aquest esdeveniment que ha donat una nova i espectacular dimensió al món de l´havanera.
Salutacions

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.Doncs gràcies per parlar-me d'aquestes dues cançons Jenny i espero poder-vos saludar a Begur i a algun altre lloc més aquest estiu.Tens una filla que és un encant.Els ha dit unes paraules a aquest parell de ganassos d'en Jan i el meu germà que són per suspesar i recordar sempre.Jo me les guardo per els meus nets quan vagin creixent:
QUE TROBREU ALGU QUE DESCOBREIXI EN ELS VOSTRES ULLS I EL VOSTRE COR,QUELCOM QUE NINGU HAGI SABUT VEURE.Això si que es garantia de que algu t'estima de debo.
Anna Maria: a veure si et recordes de fer-me cinc centims de Vell Llançà i les altres cançons que et demana l'Arnau.
Una abraçada.PEPETA

Havanerus ha dit...

Hola Companys!!.
Anna Maria, i Mercé, com bé dieu, no he pogut anar a cap Espectacle dels Port-Bo "A prop del Mar".
No ha estat per ganes, però els cops que s'ha fet o bé m'ha coincidit amb altres actuacions i ja estava compromés, o bé no era al lloc on es feia, i queda clar, que no podia estar a tot arreu.
Us donaré les explicacions de perquè no hi vaig anar, potser no son necesaries, però no haig de amagar res, i menys als amants de les Havaneres com vosaltres. Això també ajudarà, o no, a que la gent no jutgi sense saber.
El primer espectacle es feia a Palafrugell, el segón a Barcelona, i el tercer a Sant Antoni.
Doncs bé, el primer coincidia amb un altre espectacle, i vaig decidir anar a l'altre doncs pensava que podria anar al de Barcelona. Però arribat el dia, jo marxava de Barcelona, i no vaig anar, així que solament em queda Sant Antoni, i si res no ho impideix, el 13 de juny aniré, però encara avui, no ho puc assegurar. Tant de bó pugui anar!!
Jo el que no faig i no puc fer, és comentar una cantada o un espectacle sense anar-hi.
Encara que vist lo vist, i no per tu, sembla que sapiga greu que no s'hagi comentat aquest espectacle.
El cas és que no he anat. Amb una mica de sort podré anar al de Sant Antoni, i tot i que no serà un auditori, gaudirem al màxim posible.
La culpa de tot això ho te el temps.
No dubto pas que A prop del Mar és un bon espectacle, però ja us he dit les raons per les que no hi ha escrit.
A banda, sembla que sàpiga greu que jo, aisteixi a uns concerts/cantades/espectacles i altres no, però bé, serà la primavera......i que ens arriba el temps de Havaneres.
Per cert, he esborrat el comentari d'un lector per utilitzar paraules malsonants, o simplement paraules que no m'han agradat.

Salut Companys!! i gràcies per els més de 300 comentaris que heu fet.

Havanerus ha dit...

He esborrat el penúltim comentari del blog, i la causa us la descric tot seguit:
Companys, he comentat en varies ocasions que el que hem de fer és valorar i gaudir del grup o grups que ens agradin.
El que no permeto que es faci és crítica destructiva de grups, de noms propis de l'havanera i seguidors, no és just, i en aquest apartat, els seguidors del Port-Bo, poden defensar o criticar el grup, però sempre amb educació, i respecte cap al grup i cap als seguidors.
Ja vaig dir que si les crítiques eren bones, no les esborraria, però com en el teu missatge hi ha de bones i no tan bones (per dir-ho de alguna manera), les he d'esborrar. Quan esborro un missatge sempre es permet de refer-lo, canviant allò que està mal redactat i tornar-lo a posar.
Intentem créixer i que regni el bon rotllo.
Pep , si t'agrada el Peix Fregit i l'Arjau, t'agraeixo un comentari als blogs dels respectius grups.
Et pots estalviar la crítica cap aquest grup de la manera en que l'has fet.
Anna Maria, esborro el teu també, i ens estalviem més enrenou amb aquest tema. Què et sembla?.

Per cert, quan tingui l’ocasió faré l'escrit de A prop del Mar, però sense veure'l no ho faré pas, no sé inventar-me les coses. I per més que segons vosaltres sigui el millor espectacle que s’ha fet d’havaneres, jo l’he de veure per poder fer un escrit.
Al igual que no afegeixo grups al blog sense haver-los escoltat, tampoc puc afegir escrits sense haver anat.
Si Deu vol, el 13 de Juny estaré a Sant Antoni per Sant Antoni....

Salut Companys!!.

Anònim ha dit...

Hola Tony.Només volia dir-te que obviament no espero pas que facis un comentari sobre un espectacle que no has vist.Ni crec que la Mercè ho esperés.Com podries fer-ho? seria fora de tota lògica i no tindria cap sentit esperar un reportatge d'un espectacle al qual no has assistit.És que jo em pensava que aniries a l'estrena de Palafrugell al haver ja anat al Cubacant de Palamós que es repetia el mateix dia a Begur i coincidia amb "A Prop del Mar".Després vaig pensar que ens trobariem amb uns quants companys del blog a Barcelona i que en podriem parlar una estoneta amb tu.Però si no vas poder assistir-hi amb això jo ja no m'hi poso.
Tu saps les teves prioritats i ets ben lliure de fer el que vols i triar les cantades però sí,tal com tu deduiexes,personalment em sap greu que no hagis pugut fer un reportatge amb fotos i comentaris,perquè penso que t'hagués agradat molt veure "A Prop del Mar",que t'ho haguéssis passat molt bé preparant el reportatge i que "A Prop del Mar" mereix ocupar també un bon lloc al costat de les cantades a la Bella Lola.Jo personalment li trobo a faltar molt.
Bé,espero doncs que puguis anar a Sant Antoni el dia de Sant Antoni de Padua,com bé dius,i comprobrar per tu mateix la qualitat i categoria del millor espectacle de Cançó de Taverna que s'ha fet darrerament.Fins aviat doncs.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Ei companys!acabo d'arribar de Roma!!!BARÇA CAMPIÓ!!!!!!!!
ha estat genial i un moment històric!
Anna Maria carinyoooo!estàs contenta per nosaltres encara que no t'agradadi el futbol? veig que a tu ni la Champions et fa abandonar el blog.Tu parlant d'A Prop del Mar,dels Port Bo i encantada com sempre amb les cançons d'en Carles(ho dic per l'hora en que vas fer els teus comentaris ala blog cançons)
Ja sé que no t'agrada el futbol però espero que la propera la puguis veure...tal com vas dir en un comentari...
Esther nena,que estem esperant que resumeixis La Nit Especial....no estigueu tots tan callats..que ja HEM GUANYAT!!!!!!!!!!!!!!!!!
JAN

Anònim ha dit...

Bona nit amics i amigues.Com anem?Ara que el barça ja és campió i tinc la mainada a dormir ja puc tornar a ser una estona amb vosaltres i veure com ha acabat La Nit Apassionada "al compàs de l'havanera".Gràcies per ser tan trempats i voler participar...logicament qui vulgués i li vingués de gust sense sentir-vos mai obligats a res eh?
Bé doncs,som-hi!Faré un resum per ordre de participació i després veure'm quina ha resultat ser la preferida per una nit....màgica..:

-Esther (una servidora): A CAU D'ORELLA
-Roser: UN CANT D'AMOR
-Pepeta: A CAU D'ORELLA
-JAN: MALALT D'AMOR
-Arnau: NO SÉ
-Muntsa: NA NENA
-David: NA NENA
-Anna Maria: BOLANERA
-Pere: BOLANERA
-Mercè: BOLANERA
-Maria del Mar: BOLANERA
-Rosa: EL MEU SECRET
-Carme: NO SÉ
-Tony: SI EM DEMANESSIN
VINE (repicó)

I la més votada amb 4 vots......
BOLANERA amb lletra d'en Carles casanovas i música de l'Antoni Mas.
Seguida de A CAU D'ORELLA amb 2,NA NENA amb 2 i NO SÉ també mab 2.
Tony:això de repicó m'ha agradat noi,molt bona idea eh Jan? i tu també hi estaràs d'acord Anna Mari no em diguis pas que no nena!!
Però ens has d'explicar quines són aquestes dues teves Tony que són les úniques que no conec..no en tinc ni idea.Ens en faràs cinc centims?
Bé doncs la guanyadora és mereix ser transcrita en un comentari a part perquè tot la coneixem i Tony...ens la posaràs al apartat cançons quan puguis? veig que de fet ja està demanada..
Gràcies a tots els que heu participat i un petò ben fort.
ESTHEr

Anònim ha dit...

BOLANERA

A LA NIT ENS VEUREM
SORTIREM AMB LA BARCA
NAVEGANT SOTA ESTELS
REFLECTITS EN LA CALMA
EL XIU-XIU D'UN PETÓ
LLISCARÀ EN EL SILENCI
QUAN A LA NAU DESPULLEM NOSTRE
AMOR.
DEIXAREM QUE ENS MANI
EL DESITG DE NOSTRES COSSSOS
TOTA LA NIT.

MELODIA D'AMOR QUE EL SILENCI
ACOMPANYA.
PARTITURA QUE ESCRIU LA REMOR
DE LA MAR.
DESVETLLANT ELS SECRETS
D'UNA NIT ESTELADA
I QUE S'ENRIU DE LES PRESSES
DEL TEMPS.

BOLANERA QUE VIUS ENTRE DUES
TONADES,D'HAVANERA GENTIL A
BOLERO D'AMOR,UNA CANÇÓ
QUE ESDEVÉ ENAMORADA TAN SOLS
ENGRONSADA PEL VA I VE DEL TEU
COS.DE MAR EMMARADA PEL BELL JOC
DE L'AMOR.


LLetra. Carles Casanovas
Música: Antoni Mas

Una cançó preciosa,apassionada,romàntica que fa somniar....i ideal per una nit..."al compàs de l'havanera".
Ja entenc perquè amb Pensaments és la teva preferida Anna Mari...i jo la trio de repicó i tu quina tries de repicó?
Un petó per tu Carles guapo per haver escrit aquesta meravella de lletra que ens fa somniar i un altre per l'Antoni que l'ha envolcallat amb una deliciosa música.Però fes-li saber a l'Antoni i felicita'l de part nostra eh Carles?que la vostra cançó hagi set escollida per una nit tan especial..és quelcom per tenir en compte!Que fa setmanes que no ens vols dir res..
Fins aviat amics...quan torni a tenir temps i la mainada i la feina m'ho permetin!!
Esther

Anònim ha dit...

Ah Anna Mari maca,també t'he de dir que m'han agradat molt les teves paraules quan desitges a l'Arnau i en Jan que algu descobreixi en els seus ulls i el seu cor tot allò que no ha descobert ningu més perquè això voldrà dir que els estimen sincerament.Més cert no pot ser..Això que has dit i el que va dir la Roser que el millor encanteri per una nit d'amor són uns ulls enamorats...és de les coses que cal recordar i que m'emporto d'aquest blog.I podria ser tema per una cançó no?
ESTHER

Anònim ha dit...

Maria dels Angels ho sento,t'he passat sense voler maca i ara mateix ho rectifico.
Maria dels Angels: EL MEU SECRET
que té també 2 vots.
Gràcies per haver participat.
Tampoc he acabat de transcriure bé les teves paraules Anna Mari:
QUE ALGU DESCOBREIXI EN ELS VOSTRES ULLS I EL VOSTRE COR TOT ALLÒ QUE DE MERAVELLÓS HI EXISTEIX,QUE HA IMPOLSAT ALGU A ESTIMAR-VOS I QUE NINGU HAVIA ENCARA DESCOBERT.
És que ho trobo meravellós Anna Maria..que algu senti això per una altre persona si que és estar enamorat i estimar de debo..i que es quedi qui vulgui amb la pobre companyia de les vises,els Mercedes i les hipoteques!!no us sembla companys?
Ara si que m'en vaig a dormir.
Petons.Esther

Anònim ha dit...

Ei carinyooooo!!! ja deia jo que havia de ser especial aquesta
BOLANERA perquè t'agradés tan.ARA HO ENTENC TOT!!!!!!!
QUINA LLETRA NENA!!!!!!
APASSIONADA???? i no només això;
MOLT PERÒ QUE MOLT SENSUAL I SUGGERENT!!!!!!
Bé carinyo,m'en alegro que et treguis una mica del cap el carai de bolero i hagis trobat una cançó....QUE ES DEIXA DE PUNYETES I VA PER FEINA QUE CARAI!!!!!!!
A mi m'ha agradat el tros..ja et pots imaginar quin..."DEIXAREM QUE ENS MANI EL DESITG DE NOSTRES COSSOS TOTA LA NIT" i el que tu has esmentat també eh? i el del XIU-XIU D'UN PETÓ LLISCARÀ EN EL SILENCI"...
CARLES: QUIN 10 DE LLETRA NOI!!!
totes les teves lletres romàntiques m'agraden molt però és que aquesta a més a més és moolt sensual i insinuadora.Del millor que has escrit.I la música d'en Mas,la parella perfecte per aquesta nit de passió al mar....
Ai Anna Maria bufona...ja saps el que tries i el que t'agrada de debo ja ho veig!!!
Bé jo me la compro i dues per si tinc l'ocassió de regalar-la...no sé sap mai que pot passar a l'estiu que s'acosta.Per cert Arnau,tu a Miami i jo a Mallorca que també és preciós,molt nostre i així quan regali Bolanera a alguna mallorquina al menys entendrà el meu missatge "musicat"!!!
Prenc nota també d'aquestes que comentes nena i bé,bé....m'ha deixat ben trasbalssat aquesta BOLANERA teva....no em pensava tan...Carles..deu n'hi dó!!!
Una abraçada i fins la propera setmana.
JAN

Anònim ha dit...

Com anem? tu Jan com sempre cridant l'Anna Maria però em sembla que ja deu ser fora de cap de setmana i ja saps que va dir que no té inernet a la costa.
Si noi deu n'hi do aquesta BOLANERA d'en Carles,quina lletra més.....poètica i sensual a l'hora jo diria.No creus que és la barreja ideal que agrada les dones?
Si més no a la Mercè,l'Esther i l'Anna Maria i no sé qui més l'ha votat.
Ja ens va desitjar una cosa ben acertada ja aquesta mosseta i amb unes paraules precioses..que ja m'he apuntat.Encara que els homes podem arribar a ser tan rucs i cobards que tindrem al davant un ulls enamorats oferint-nos el cel i encara ens espantarem i dubtarem!
Aniràs a veure A Prop del Mar a Sant Antoni? ha de ser un bon espectacle pel que es diu i ja veus que l'Anna Maria n'està enamorada fins el limit que diu ella.Jo tampoc entenc que no s'hagi fet cap comentari d'un espectacle tan bo..però si en Tony no hi ha anat encara..
Saps si s'en enregistrarà també un Cd?
Bé nois i noies doncs fins la propera setmana!!ARNAU

Silvia ha dit...

Bona nit

Arnau, si que hi haurà CD de "A prop del mar". Crec que es va enregistrar en directe a L´Auditori de Bcn i sortirà l´any vinent.

I algù mes que tambe ho hagi llegit ????

Si tens ocasió no dubtis d´anar a Sant Antoni. Es un espectacle unic. ja ens ho sabràs dir.

Una Abraçada
Silvia

Anònim ha dit...

Bon dia,jo com a admirador dels Port Bo també estic d'acord amb els comentaris sobre el fet de que encar no hi hagi cap reportatge d'A Prop derl Mar en aquest blog dedicat al món de l'havanera.En sembla un espectacle inigualable que ha haurai d'haver tingut un bon lloc al costat de tants comentaris sobre la Bella Lola que no es poden ni comparar.I m'en alegro que hagi hagut una seguidora que hagi tret el tema per fi i dit el que molts pensem.
És només la nostra opinió es clar..el propietari del blog és ben lliure però els quei el llegim i seguim també podem opinar.
Manel de Sant Celoni

luzquebrilla ha dit...

PROP DEL MAR
De la taverna al teatre
Port Bo,actuarà conjuntament amb la Nina, Pep Poblet (saxo),Antoni Mas (piano) i Toni Gadea(percussió).
Hora:dissabte, 13 / juny / 2009 23:00
Lloc de l'esdeveniment:Sala Polivalent (Pavelló Antic)
Sant Antoni de Calonge

A prop del mar
ben a prop d’aquell mar
on tot plorant em va dir adéu
ma dolça mare
A prop del mar
ben a prop d’aquell mar
que encara guarda la tristor
de ta mirada,
Que gosa despertar
els vells records
amb la remor
de les onades
Tots els diners i el poder
que jo he tingut
tots els amors i els plaers
que jo he viscut
em vénen a recordar
que l’oblit no es pot comprar
i malalt de melangia
voldria tornar...
A prop del mar
ben a prop d’aquell mar
on el meu pare em va donar
tants consells savis
A prop del mar
ben a prop d’aquell mar
on vaig sentir el gust de la sal
en els teus llavis,
fantasma que de nit
truques al cor
enyoradís
amb somnis màgics
Tots els diners i el poder
que jo he tingut
tots els amors i els plaers
que jo he viscut
em vénen a recordar
que l’oblit no es pot comprar
ni el tendre amor d’una nina
ni el foc de la llar
i malalt de melangia
voldria tornar...
A prop del mar
(LLetra i música Antoni Mas)
Gaudiu d´aquesta fantàstica cançó cantada a -Prop del mar-.
Salutacions

luzquebrilla ha dit...

Hola Silvia,sí,sí és així com tu dius.El proper any sortirà aquest CD.Aquest any tenim ACOBLATS, haurem d´esperar el 2010 per tenir -A PROP DE MAR.
Una abraçada

Anònim ha dit...

Hola a tothom.En Pere i jo voldriem dir-vos que estarem un temps sense comentar al blog perquè marxem un any a l'Argentina on viu la nostra filla que està esperant el seu primer nen.Sembla que no porta l'embaraç massa bé,només fa una any que hi viu i està força anyorada..per tot plegat hem decidit d'anar-hi per estar un temps al seu costat.
Segurament ens connectarem des d'allà però més endavant..quan estem més tranquils i instalats.
Hem passat un mesos molt agradables en aquest blog i malgrat no ens coneguem fisicament
ens emportem un molt bon record de vosaltres i us agraïm la vostra simpatia i el haver compartit emocions,sentiments,poemes,música, tristeses,procupacions...
tantes coses que fan aquest blog inolvidable.
PEPETA,ARNAU,JAN,ANNA MARIA,CARME,SILVIA,TONY CARLES I MIQUEL que passeu un bon estiu i que la sort i la felicitat us acompanyin sempre.
ARNAU,JAN: que coneixeu ben aviat,algu que "sapiga veure el que de meravellós existeix dins vostre" i no deixi de mira-vos mai amb ulls enamorats..
Una abraçada ben forta i fins sempre.
MERCÈ i PERE

Havanerus ha dit...

Mercè i Pere.
Desitjo tan a la vostra filla, al futur net, com a vosaltres, que tot us vagi molt i molt bé.
Quan tingueu enyorança d’havaneres, ja sabeu el que heu de fer, us connecteu amb un ordenador amb altaveus, i apa, cap al Blog de Les Havaneres.
Quan toneu ja ens explicareu com ha anat tot.


Una forta abraçada.

Anònim ha dit...

Us trobarem a faltar molt Mercè i Pere.Jo que em pensava que ens podriem conéixer aquest estiu en alguna cantada...espero que tot li vagi bé a la vostra filla i que tot i axí no deixeu de connectar-vos d'aqui un temps perquè estarem aquí esperant-vos i no us oblidem.
Si oi?quantes coses hem compartit en aquests tres mesos...un dia d'aquets em ve de gust tornar-me a llegir tots els comentaris perquè hi ha tan que s'ha dit al voltant de l'Havanera.
Una abraçada a tots dos i no us oblideu els Cds d'Acoblats,Bolanera,Busca'm a l'Empordà i els altres que tingueu..seran una companyia de ben segur!
I t'has deixat de dir-lis una cosa a aquests dos ganassos Mercè:
I si trobeu aquesta dona...NO LA DEIXEU ESCAPAR BABAUS!!!!!(és el que jo li dic darrerament a l'Arnau
quan es queixa!)
Fins ben aviat des de l'Argentina.
Petons.PEPETA

Miquel ha dit...

Mercá i Pere .
Com l'amic Tony , desitjo que la nova vida que neixerà de la vostra filla , porti molta feliçitat .
Això , això , conecteu-vos desde l'Argentina i anirem donant noticies des de aqui.
Petons i abraçades , per tots i un petonet al nou net/neta .

Miquel

Ep i cuideu-vos molt.

Anònim ha dit...

Bona tarda a tothom.Encara que jo hagi entrat a comentar fa molt poc també us desitjo molta sort i molt bon viatge.La veritat, si que val força la pena rellegir-se aquest blog dels Port Bo tan ple de màgia i sentiments.
Aquesta cançó de "DE TES ULLS UNA MIRADA" ja veig que dieu que està al disc Arrel de Tres però no m'en sabrieu dir l'autor? no és dels Port Bo? aquest trosset que has posat Anna Maria l'he trobat preciós.I escolta aquestes teves paraules adreçades a l'Arnau i el Jan,són d'algun poema o alguna cançó?sino ho són ho podrien ser-ho perquè són precioses i certes com el sol que brilla.El que passa és que malhauradament els homes de vegades són força incapaços de reconéixer i valorar els sentiments profunds i incondicionals que s'els hi ofereixen i després s'han de penedir o queixar-se de per vida...
perquè no sempre es troba aquesta sort que tu tan bé descrius.
Una abraçada.
ROSER de Vallgorguina

Silvia ha dit...

Merce i Pere

Que us vagi tot molt i molt be. I la millor de les enhorabones per vosaltres i la vostra filla per aquest nado que ha d arribar.

Desde aqui esperem les vostres noticies

Una Abraçada

Silvia

Carles ha dit...

Mercé i Pere: Molta sort!!!
Un petó i una abraçada.
Carles

Miquel ha dit...

Dels teus ulls una mirada , si no vaig errat es popular , no es coneix autors , al menys jo no ho conec i les gravacions que tinc no ho posa

Anònim ha dit...

Bona nit amics i amigues.Estic molt acupada darrerament però no puc deixar de desitjar-vos un bon viatge Pere i Mercè,una bona estada a l'argentina i molt bona sort per vosaltres i la vostra familia.Us trobarem a faltar però esperem que des d'allà pugueu estar amb nosaltres ben aviat.
I ens deixeu aquí la vostra jove que què de bon humor i empenta ens en porta força.
Quina lletra més apassionada aquesta de BOLANERA!i molt ben pensat...una barreja d'havanera i bolero!!!Va ser idea teva Carles? com va sorgir aquesta cançó? i tens raó Arnau,una barreja de poesia i sensualitat que sí,es veritat,ens agrada a les dones...tinc ganes de sentir la música.
La meva filla em regalarà el Cd(pel que he sentit) per Santa Carme perquè hi ha la cançó COLORS que l'Anna Maria em va dir que era dedicada a una Carme.Però mentrestant Tony,la posaràs al blog de cançons? veig que també ha estat demanada.
Carme

Anònim ha dit...

Mercè,Pere,que tot vagi molt bé i que no trigueu gaire a connectar-vos.Us estarem esperant.I abans de que marxeu,espero haver-hi sigut a temps...Mercè he descobert el títol d'aquella cançó que demanaves!!!Es diu LLUNY DE LA MAR i els autors són Miquel Espigulé i Alber Prat del grup Els Pescadors de l'Escala.La vaig sentir diumenge a la nit sopant a casa d'uns amics i per el trosset de lletra que vas dir ho vaig endevinar.Tens raó és una melodia molt bonica i melàncolica i parla d'un bell faroner i la seva anyorança pel mar.Doncs la veritat és una de les melodies més dolces que he escoltat.I al mateix Cd hi ha Vell LLança que li agrada tan a l'Anna Maria i que és de Josep Mª Salvatella i en Josep Bastons.
Bé espero que estiguis contenta amb la informació.Un forta abraçada per tots dos i fins....ben aviat.
Arnau

Anònim ha dit...

Ei amics,bona nit.
MERCÈ,PERE,jo també pensava que ens trobariem aquest estiu!!però el primer és el primer nois.Molt bona sort i que tot vagi perfecte.Gràcies per haver compartit aquest mesos de blog tan especials i entretinguts.Us esperem ben aviat des de l'Argentina.Una forta abraçada.

Anna Mariaaaaa! bufonaaaaa! però que és això de la LLuna del Sol Fort????? ets una caixeta de sorpreses nena!!! això em sona..em sona.... a que s'acosta Sant Joan,els solstici d'estiu i que em sembla que hi ha més d'una bruixeta a aquest blog...jo no seré a Can Fanga per aquesta lluna però a Sant Antoni per veure A Prop del Mar si..i quina lluna hi haurà el 13 de juny carinyo??
això deu venir dels teus gustos celtes-pagans eh??
Arnauuuu,que ho sents tot això d'aquesta lluna del sol fort de dissabte al "compàs de l'havanera"?? hi seràs? i el 13?ja tens les entrades per A Prop del Mar???
No ens ho podem perdre eh?
Una abraçada a tots.JAN

Anònim ha dit...

Bon dia.Ja tinc Busca'm a l'Empordà Anna Maria! i m'ha entusiasmat de debo.La cançó que d'ona títol al Cd és esplèndida;aquesta imatge de les cales enamorades del blau marí la trobo especialment encertada i la que tu m'has dit "Margarita" és molt dolça i sí, té un aire d'ingenuitat infantil i frescura amb això de "et duré a passejar fins el far""nineta...una estoneta..." "Oreneta Gentil" també m'ha agradat molt,"L'Oració del Pescador" és preciosa i "Mare Vull Ser Pescador" és de les meves preferides i ja la coneixia.Ah i la del "Concert" molt ben pensada..genial.El que no hi ha és cap d'aquestes tan romàntiques d'en Carles de les que soleu parlar...hauré de comprar també Port Bo al Palau que és on veig que surten.El que passa és que prefereixo els treballs enregistrats a un estudi més que en directe,però vaja també el compraré.
Quina sorpresa Anna Maria!! veig que em comprens i que no et són desconegudes les meves creènces eh? i amb això hi afegeixo que la cancó "La Fada i la Bruixa" m'ha agradat també molt per la música,molt melòdica, i el missatge de retornar a la infantesa.
Carles: ho has expresat molt bé..recuperar la màgia d'aquell món on tot era bonic i ens quedaven coses per descobrir i tot ens meravellava,però t'he de renyar perquè has caigut un cop més,al dir que la bruixa li diu a la fada;"tu fas de dolenta.." amb la tristament equivocada opinió de que les bruixes són dolentes.No en tens la culpa perquè fa més de mil anys que aquesta distorsió de la realitat cultivada per les esglesies cristianes amb l'ajut de la Inquisició s'ha anat arrelant en la opinió popular i és i serà molt dificil d'erradicar.
Però de debo que les seguidores i seguidors de la tradició antiga o pagana de la Deessa Mare no en tenim més de dolents que qualsevol sacerdot cristià.
Doncs no podré venir per la LLuna del Sol Fort Anna Maria però espero que ens veiem per la LLuna del Blat de Moro o la de la Collita en alguna cantada del grup i segurament el 13 a Sant Antoni.
Una abraçada a tots.
Roser

Anònim ha dit...

Bona tarda.Quines coses més curioses que expliques Roser.
Ja s'apren força i del que menys esperes en aquest blog d'havaneres!
M'encanta cada cop més!
Dues coses:
M'encanta la versió de La Bella Lola i del Meu Avi del disc CLÀSSICS.L'heu ecoltat?ja sé que alguns de vosaltres sí però els que no la coneixeu no deixeu de fer-ho.Per mi és insuperable.
Dues cançons tan sentides i que de vegades cansen en una versió que les converteix en quelcom especial i una meravella...especialment La Bella Lola.Per cert Anna Maria tu que ets tan fan d'en Carles,et deu fer gràcia la seva foto de petitet tocant la guitarra oi? estàn molt graciosos tots tot i que l'Alfons no hi és.Eh què en Carles fa la mateixa cara de trapella que ara?
Segona cosa:hi ha manera de saber si demà es farà la cantada a Montjuïc? jo baixo espressament del Vendrell.Ara fa una tarda molt fosca i grisa i pel que han dit demà ploura.Com sabrem els que no vivim a Barna si plourà i si ho faran? Hi haurà alguna manera de saber-ho? Es podrà trucar a la comisió organitzadora?
Tony,com ho podem fer? hi ha algu del blog que sigui de Barcelona i ens pugui informar?
Una abraçada.Muntsa

Havanerus ha dit...

Hola Muntsa.
El que preguntes és ben difícil de saber.
A mi ja m’ha passat en diferents ocasions, el arribar a la cantada i quedar suspesa per pluja. Tot i que aquest any, encara no!!.
Recordo en concret una que s’havia de fer l’estiu passat a Platja d’Aro, i després de un munt de kilòmetres, va quedar suspesa.....

Bé, jo el que proposo, és que qualsevol lector del blog, i resident a Barcelona, informi en aquest lloc, del temps que estigui fent al voltant de les 19:00h. per Barcelona. Com la cantada és a les 21:00, això et permetrà sortir o no de El Vendrell.
Si algú s’anima, i ens vol ajudar, li agraeixo per avançat!!.
Genial seria que des de la organització de la cantada, poguessin posar un comentari en aquesta secció sabent si es farà o no, però dubto que arribem tant lluny.
Ja veus que ara farem fins i tot de “Tomàs Molina”...pluja, sol, neu, aigua.....no Tomàs, ni, pluja, ni neu, ni aigua, si us plau, que hi ha Havaneres....

Muntsa, dir-te que estic d’acord amb el que comentes de La Bella Lola del treball Clàssics.
Es difícil trobar un d’aquest temes que no es faci pesat, una de les meves raons, a part de haver-la escoltat infinitat de vegades, és que depenent el grup, no hi posa el que cal quan l’han de interpretar. I llavors bé quan es fa pesada.
Ja que parles de Clàssics, us recomano que escolteu “Lola la tavernera” amb la col·laboració d’en Tomeu Peña, és molt bona, bé, millor dit, a mi m'agrada!!.

Que gran és aquest mon de Les Havaneres.

Com m’agrada que t’agradi, ja en som........uns quants més cada dia els que gaudim del blog i del gènere!!.

Per cert, Roser, ara que ja tens Busca’m a l’Empordà, gaudeix d’ell.
Comentar-te que la cançó va quedar finalista als premis de la música d’enguany, com a millor cançó catalana / valenciana.
A la gala, és va escoltar:
“[...]
Y los nominados son, Port-Bo, con Busca’m a l’Empordà”.....
Quin goig sentir aquelles paraules, llàstima que finalment, en Sergio Dalma, s’endugués el premi.

Però que el Mestre no defalleixi, que qualsevol dia, en caurà algún.

Salut, bon cap de setmana, i Havaneres, a dojo!!.

Anònim ha dit...

Hola amics.Moltes gràcies pels vostres desitjos.Sí Arnau encara i has set a temps i la Mercè ha estat molt contenta de saber el nom d'aquesta havanera "fantasma" que tan li agrada i que ningu coneixia.
Ja veieu que feia temps que no em connectava.He estat molt amoïnat amb la malaltia del meu germà i per temes personals però no volia marxar demà passat tan lluny sense dir-vos,fins ben aviat i gràcies per la vostra amistat i per tots els moments que hem compartit.
Jo vaig ser un dels primers que va començar a comentar al blog arrel d'una mossa que vaig veure l'estiu passat per les cantades dels Port Bo a l'Empordà.Tot aquell tema del pitram que enamora ens va unir i animar a comentar a l'Arnau,en Jan i a mi.Ahir a la nit rellegint el blog vaig passar una bona estona i em va fer riure els primers dies quan no teniem clar com s'ho agafaria l'Anna Maria i tots vàrem confessar que erem jubilats.
Han set uns mesos intensos,divertits i hem aprés molt i de forces coses que no ens pensavem,per això no podia marxar sense acomiadar-me personalment;
CARLES: molts èxits i que per molts anys puguis seguir composant cançons que agradin els homes i emocionin tan les noies..ja ho veus!
MIQUEL: molts èxits també pel teu grup i no ens perderem la cantada a Calella des de l'altre cantó de món.
TONY:què per molts anys segueixi aquesta web amb noves idees i bona col.laboració de tothom i gràcies per haver-la fet i acollit en aquest espai tan especial,Les Havaneres d'en Tony Foixench.
ARNAU,JAN:que seguiu tan trempats.No perdeu mai el bon humor i les ganes de gresca i que trobeu la dona ideal que us miri amb ulls enamorats perquè hagi descobert tot el que de meravellós porteu dins com diu l'Anna Maria i que sapigueu esbandir les que us volen per vises,hipoteques i Mercedes nois..que això ja de cap manera es pot consentir!!i més a partir dels 50 ja ho sabeu!!
CARME,PEPETA,SILVIA:que la felicitat,l'amor i la bona sort no us deixin mai de la mà i que passeu un bon estiu "al compàs de l'havanera"
ANNA MARIA: que no perdis mai la dolçor,la simpatia,la sensibilitat,la passió i la comprensió que ens vas demostrar a tres galifardeus ara fa tres mesos.
Et desitjo molta sort a la vida bonica i que siguis molt feliç perquè penso (pel que he llegit en aquest blog i per com ens donem a conéixer en els nostres comentaris)que ets una dona gens dificil de fer-se estimar i que serà molt afortunat el que ho sapiga veure i fer-s'ho seu,i el que no, pensa carinyo que hi ha molt cec i covard per la vida...ell s'ho perd.

UNA FORTA ABRAÇADA PER TOTHOM:
PERE

Havanerus ha dit...

Hola Pere.
Sense molts de vosaltres aquest blog no tindria ni sentit ni valor. Per tant, deixa'm que sigui jo qui t'agraeixi les teves visites!!.
Espero que des de l'altra banda en gaudeixis igual, allà també tenen bones "computadores". I qui saps si coneixeras altres catalans i els hi faràs saber!!, em faria gràcia noi!!.
A la secció cançons teniu un petit detall, per la Mercé, per tu, per l'Anna Maria, Ta filla, el futur net/a....altres seguidors del blog......en fi company, és el que tinc a les mans per agrair-vos el vostre temps, les vostres bones paraules, i el fet de estimar l'havanera....
De nou, com ja li vaig dir a la Mercé, tant de bó tinguem noticies vostres des de l'altra banda de la bassa aquesta que li diuen oceà!!.
Que sigueu feliços, salut, amor, força ànims, i si teniu cinc minutets, Havaneres!!.

Silvia ha dit...

Hola Companys ¡

Jo visc a Barcelona i no gaire lluny de Montjuic.
Si us assemble demà cap quarts de set us passo
“el part metereologic de bcn “, de totes maneres fa un hora feia un sol espatarrant i ara plou. Pero be si us serveix per decidir-vos de venir o no hi podeu comptar.

Petons

Silvia

Havanerus ha dit...

Gràcies per l'ajuda.....i per el futur parte meteorologic, encara que el teu serà real del moment, i no com els de la tele......

Per cert, rebuts, i reenviats uns quants més!!.

Anònim ha dit...

No he vist el vostres comentaris Pere i Tony aquesta tarda quan he contestat la Muntsa i ara m'en adono.I també de nous..
PERE: m'ha emocionat el que em dius.Jo no crec gaire en la felicitat en aquest món ni en tinc massa experiència però si tu hi creus i me la desitges amb tanta sinceritat i apreci...llavors potser sí.Una abraçada molt forta per tu i la Mercè.Fins aviat.
Tony:ara mateix vaig a veure aquest regalet al blob cançons.
Ara està tronant i llampegant..a veure demà.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Gràcies per posar Bolanera Tony.
Em fa il.lusió que sigui a Cançons i que tothom d'arreu del món la pugui escoltar i gaudir-ne.
Carme,Muntsa,Roser,Arnau,Jan,Pepetavosaltres que no l'ha coneixeu;hi ha BOLANERA al blog Cançons,ja la podeu escoltar!
Ah Muntsa tens raó, dir que les cales estan enamorades del blau mari és una imatge preciosa com n'hi ha poques.
Algun dia podem parlar de les imatges o trossos que més en agraden de les cançons..
Anna Maria

Anònim ha dit...

Molt bé, demà escoltaré aquesta Bolanera tan especial que tan t'inspira Anna Maria.Només volia dir-te que em fa molta gràcia això que expliqueu amb la Roser de les llunes,les bruixes,la Deessa Mare i la natura.Ja em direu alguna web sobre el tema.
Tony és bona idea el que has dit però jo marxaré abans de les 7 pel tema de l'aparcament i per poder seure ben endavant(et buscaré per la foto)sino ens tocarà seure al darrera.Us imagineu la gentada que hi haurà...si no ens espavilem...no puc esperar pas a les 7 per marxar!! si sabeu alguna cosa més d'hora si us plau,feu-ho saber.
Gràcies i fins demà.
Muntsa

Silvia ha dit...

Temps actual a Barrcelona.Bon sol, pocs nuvols i molt de vent.

Silvia

luzquebrilla ha dit...

-NIT D´HAVANERES A LES FONTS DE MONTJUÏC-
Ahir varem gaudir a les Fonts de Montjuïc d'una màgica nit amb el Port-Bo,i tres grups més.
Tenia raó un company d'aquest Bloc, quan va dir que ferien més llum i música ells que la pròpia font!!.Llàstima,que varen ser només sis cançons,ja que cantaven amb els altres grups i amb el mateix temps d´una cantada.

Feia dies que no sentia -Jo sé una havanera-,tot i que mai oblidarem en Ramon Codina,quan sento aquesta havanera el tinc més present que mai,el veig amb el seu vestit d'un blanc immaculat , amb una postura perfecta, passant cautelós darrere d'ells...com enlairava el cremat...amic incondicional, i amant de les havaneres.Tots els que el coneixíem,sabem que aquesta havanera el descriu perfectament, amb ull fotogràfic,i el més bonic és que la seva lletra traspua la gran amistat que hi havia estre ells dos (Ramon,i Carles).
-Ai Lola,-Busca´m a l´Empordà,-L´amanida, la més seductora,tocant la tenora vesteix elegant,(Concert),-La barca xica,i Tossa bonica.
Fins la propera Port Bo!!!
Salutacions

Anònim ha dit...

Bon vespre a tothom.Finalment vam poder gaudir d'una nit esplèndida a Montjuïc tot i que no es veia aquesta lluna plena de juny en tota la seva esplendor per la calitxa.Avui lluiex preciosa al menys per les comarques de Tarragona...
Vam arribar tres quarts d'hora abans però tot i axí no vam poder seure massa endavant i Anna Maria escolta,no sé si ho eres però per la descripció que en fan de tu els homes del blog i perquè el public assegut era majoritariament de la tercera edat,jo vaig veure una noia rossa de cabell llarg,alteta i prima amb una caçadora de color rosa pastel i pantalons blancs que va passar vàries vegades per davant de l'escenari i que parlava amb els Port Bo,eres tu? vaig pensar que m'arriscaria a preguntar-ho al final del concert però et vaig perdre de vista tan bon punt va acabar.La propera vegada vindré a saludar-te abans i si no ho encerto...tampoc passa res oi?
Va ser una vetllada preciosa oi? i l'escenari era realment meravellós.
Em van agradar tots els grups i em va emocionà Maitechu (la meva mare és basca i s'en diu) i especialment l'actuació dels Port Bo com sempre va ser magnífica;Tossa Bonica la canten esplèndidament...la broden,la Barca Xica sempre dona gust d'escoltar i em va encantar la simpàtica presentació d'en Carles d'una de les meves preferides;
Busca'm a l'Empordà.El senyor que preparava els cremats no el coneixia però la lletra em sembla molt encertada per recordar-lo.
Una nit preciosa.
Ara m'en vaig a escoltar Bolanera i fer el meu comentari.
Fins aviat.MUNTSA

Anònim ha dit...

Ah Tony a tu també et vaig buscar recordant la teva foto i pensant que fóra fàcil reconéixe't al mig de tanta gent de la tercera edat però o no et vaig saber veure o no hi eres.
Espero també poder saludar-te i canviar impresions un altre dia.
Silvia gràcies pel part el temps, a tu si que no et podia reconéixer de cap manera però ja que us coneixeu amn en Tony espero saludar-te un altre dia també.
Als Port Bo no els he saludat mai personalment i és allò que de vegades..no goses.
MUNTSA

Anònim ha dit...

Bona nit.Si Muntsa, va ser una nit preciosa,miressis on miressis només veies aigua,llum i color.
Doncs si que era jo amb caçadora rosa pastel i pantalons blancs.Al final vaig marxar depressa a acomiadar-me del grup rera l'escenari perquè no volia que s'em fes tard per agafar el tren.M'havies d'haver cridat abans!
Bé,un altre dia.. i escolta Muntsa, sobre tot no siguis pas timida i et faci no sé què saludar els Port Bo.Són tan simpàtics dalt de l'escenari com a baix.Són encantadors,paralaran amb tu i et dedicaran molt de gust qualsevol dels CDs que porten.Ja tens Acoblats,el d'aquest any? doncs no t'el pots pas perdre per acompanyar-te aquest estiu.És esplèndid i molt especial;una sorprenent creació d'havaneres i cobla que no et deixarà indiferent.Hi ha la nova cançó d'en Carles i en Mas PENSAMENTS que és preciosa fins el limit i una de les meves preferides.Saps que presentaran Acoblats a Banyuls i Campllong per l'agost? (mira la web dels Port Bo per les dates)
A mi també em va agradar molt tot el concert.Maitechu és una cançó preciosa i molt emotiva encara que no t'en diguis i si t'en dius com la teva mare...doncs t'ha de fer molt feliç sentirla es clar.
Tossa Bonica és ben veritat que la broden i totes les altres també m'agraden molt però Ai Lola no la coneixia.Sí, en Carles sempre fa una molt encertada i simpàtica presentació de Busca'm a l'Empordà,convidant a tothom tan sincerament a que vistin una de les comarques més meravelloses del notre pais.Jo el vaig trobar particularment simpàtic quan va dirigir tots els grups al final cantant La Bella lola i El Meu Avi.oi que ho va estar?
Em va agradar molt.
Bé Muntsa, doncs a veure que ens en dius de Bolanera.
Fins aviat.ANNA MARIA

Anònim ha dit...

Roser: ja veus com t'he dit molts cops que sempre apareixen cançons d'en Carles que o no coneixia o no vaig recordar quan et vaig fer el resum.JO SÉ UNA HAVANERA pots veure pel comentari que ha fet una companya que el coneixia que era un senyor molt estimat que preparava els cremats.Jo no el coneixia.Potser l'he vist algun cop però sincerament no el recordo.
En Carles va escriure una lletra molt emotiva en record d'aquesta persona que tan important fou en el món de l'havanera.
T'hagués agradat molt el concert d'ahir.Vindràs a Sant Antoni?
Com llueix la lluna de juny pel cel de Vallgorguina? hi ha massa núvols aquesta nit..és una pena.
Fins aviat.Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona tarda.Celebro que us vagi agradar tan el concret de dissabte i que tot allò que us envoltava encara us vagi fer gaudir-ne més.
La que parla de les cales enamorades del blau marí Anna Maria sóc jo, no la Muntsa però no passa res maca suposo que amb tants comentaris de tothom ja arriba un momemt que et perds.
Ara escoltaré aquesta Bolanera que tan èxit ha tingut i que tan ens recomanes.
Escolta,ets un 10 parlant i entusiasmant de tot allò que t'agrada.Em fas molta gràcia.Ets ràpida,espontànea i entusiasta com n'hi ha poques.Ja em va fer gràcia el resum dels treballs d'en Carles que em vas fer i ara el comentari per la Muntsa també.Comences parlant del concert i ho lligues depressa amb tota la gràcia i normalitat sense perdre ocasió amb que s'atansi a parlar amb el grup, que compri Cds que els hi signaran,que no es pot pas quedar sense el nou Cd i els llocs on el presentaran aquest estiu!!
Ja està bé ja,m'agrada.Si algun dia necessito algu que presenti i promocioni les meves creacions de ceràmica,tu juro que et vinc a buscar Anna.
La cançó "Jo sé una havanera" ja la vaig escoltar al Cd però el que no sabia era a qui estava dedicada.Em sembla molt emotiva i un bonic homenatge a una persona estimada que ha deixat el cos físic i passat a la llum.
Has aclarit molt bé en quatre paraules el tema de la religió pagana i si com veig,conéixes en Carles mira d'explicar-li i de que no tingui cap mal opinió de les bruixes...són tans segles de lluita i patiment!La Fada i la Bruixa és una cancó extremadament bonica,profunda i sensible però sempre queda que la bruixa és...dolenta...és una llàstima.
Tony: ens voldràs parlar d'aquestes dues havaneres que vas escollir per la nit "al compàs de l'havanera"?
Una abraçada a tothom.La LLuna del Sol Fort força tapada Anna Maria però esperem que la del Blat de Moro llueixi esplendorosa com mai en el cel de juliol.
ROSER

Havanerus ha dit...

Bona tarda companys.
Roser, les dos cançons que jo he triat, no han estat enregistrades per el Port-Bo.
Em sap greu, doncs les que heu triat vosaltres, si que ho estan.
Potser em vaig precipitar, però varen ser les cançons que em vas sortir en aquell moment.
No crec que sàpiga greu, o al menys no ho desitjaria.
Us afegeixo un retall de cadascuna de les cançons.
Potser les afegeixo a la secció cançons qualsevol dia.
La primera és Vine, amb lletra de Dolors Puig, i música del Mestre Càstor Pérez.
[...]
Vine, que vull tocar-te l’anima,
vine, que el record em fa enyorar-te,
vine, que tinc desig de la nit,
vine, que la farem adormir.

I parlarem fluixet, a cau d’orella,
sense mots al llavis, sense paraules,
només les mans, la pell,
i la teva olor i la meva,
perfumant l’aire.

I de l’altre, Si em demanessin, amb lletra d’en Tòful Mus i música del Mestre Josep Bastons.
[...]
Si em demanessin que és la tendresa,
dibuixaria tot el teu cos,
amb el perfum d'una flor vermella,
que pintaria on tens el cor.

Descobririen que una mirada,
que sigui teva és com el vent,
que esborra sempre qualsevol pena,
omplint de festa l'enteniment.

Havaneres hi ha moltes i molt bones. I quantes més escolto, més m’agraden, és per això que de vegades, dic les primeres que em passen per el cap, com va ser el cas, i crec que per cada situació en diria una de diferent.
Però per el cas que ens ocupa, ja em semblen be aquestes.

Sílvia, moltes gràcies per la noticia del temps, vares fer un favor!!.
Luzquebrilla, una crònica molt bona de la cantada de Montjuic. Llum, música.....
Muntsa, no estava a la cantada, hem va resultar impossible anar-hi, espero que ens puguem trobar en un altre.
Anna Maria i Luzquebrilla, tinc un dubte quant a la cançó que varen interpretar que anomeneu Ay Lola.
Doncs hi ha dues, Ay Lola si tu me quieres, o Ay Lola, dulce prenda....

Una abraçada, companys, i fins aviat!!.

Carles ha dit...

Hola Roser:
No tinc cap mal concepte de les bruixes, ans al contrari, m’estimo molt més una bruixa que una fada i per moltes raons que ja comentarem algun dia.
He aprofitat la creença popular, per designar d’aquesta manera, al be i al mal que cada persona portem a dins. És una al•legoria a la capacitat humana de decidir en les seves accions (entre el be i el mal).
També és una crítica a la creença de que la fantasia només pels infants, com si els adults no tinguéssim dret a somiar sense haver-nos-en d’amagar: Una critica a aquells que pensen que els grans no hem de creure amb prínceps i dragons i que el nostre paper és tocar sempre de peus a terra i només somiar al llit, amb una mica de sort.
Tothom te dret a creure i somiar el que el faci sentir bé sense avergonyir-se’n. Tothom pot decidir si utilitza la seva fada o la seva bruixa.. o si els hi canvia els papers....
Tots portem un nen a dins que, tant de bo!! fos aquest qui guiés sempre els nostres passos en la vida. Segurament, a tots ens anirien millor les coses.
Carles

Silvia ha dit...

Bona nit

Muntsa segur que en una cantada que coincidim
amb el Tony, tenim l´ocassio de coneixens.

Luz que brillas has clavat la crònica de la
cantada, es va passar una bona nit amb un millor
final... felcitats pel diretor Casanovas. Ah i molt
bona idea l altre dia de possar la lletra de
A prop del Mar, has donat l ocasio a la gent
que no pot veure l espectacle conegui un altre genial
canço d en Mas.

Tony la Lola que porta aquest any el Port-Bo es
la de me voy a la mar ...
La de Si em demanessin et recordo que va inagurar
la pissarra de cançons eh ??? Espero que algun dia
tingui al seu moment, les dues primeres frases es
de lo millor que es pot dir mai a una persona
estimada. Dubto que ningú pugui superar aquesta
frase d en Toful Mus

Petons

Silvia

Anònim ha dit...

Bona nit amics i amigues.Estic molt ocupada aquests dies i fins dijous no sabré si podré anar a veure A Prop del Mar a Sant Antoni,però tinc confiança en que així pugui ser.La cançó A Prop del Mar de l'Antoni Mas,pel que llegeixo, ens regala un missatge molt important que mai es repetirà prou vegades;que els diners i el poder no són importants comparats amb l'amor, però la meva opinió és que això és quelcom que a les persones ens és molt fàcil de dir en veu alta però no d'aplicar-ho o creure-hi sincerament...quantes coses equivocades es fan a la vida per diners i poder!quantes vides empobrides i mentides vivim per diners i reconeixement social! i com arribem a rebutjar l'amor sincer que ens donaria la felicitat plena per diners i per les necessitats materials innecessaries que ens creem!...i amb això lligo amb el comentari d'en Carles sobre la seva alegoria de la bonica cançó La Fada i la Bruixa.
La teva lletra Carles, ens porta també un altre rellevant missatge a recordar;que no hauriem de deixar mai de pensar amb el cor com els infants,sense avergonyir-nos-en com tu dius de somniar com ells i sentir il.lusió per tot allò que de senzill i natural hi trobem a la vida que és precisament tot allò que de veritat importa com l'amor ja sigui filial,d'amistat o de parella.Dius amb fermesa que tan debo tots ens deixessim guiar per l'infant que portem dins perquè així les coses ens anirien millor però som nosaltres mateixos els únics responsables del camí que triem i de que això es faci realitat Carles.Ningu ni res ens priva de triar el bé o el mal,la nostra fada o bruixa,de deixar-nos guiar sempre per aquest infant sensible,il.lusionat i autèntic que és qui realment sap de felicitat verdadera i com aconseguir-la.Si no l'escoltem i com he dit molts cops,deixem passar la felicitat que s'ens apropa de vegades inesperadament a la nostra vida pel benestar material...és la nostra tria i només en som responsables nosaltres.Les coses són molt més fàcils i senzilles del que pensem i la felicitat plena la tenim moltes vegades ben a prop nostre..només ens cal tenir més coratge,autoestima i deixar-nos guiar per aquest infant que tu descrius.
I ara m'en vaig a escoltar Bolanera que ja fa temps que en tinc moltes ganes.
Una abraçada a tothom.Bona nit.
CARME

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.
Tony:no crec que a ningu li sapiga greu que no hagis triat una cançó d'en Carles perquè això no era cap requisit per poder participar.Jo no vaig dir mai que hauria de ser només una cançó d'en Carles la que inspirés la Nit d'Amor al Compàs de l'Havanera.La Muntsa tampoc en va triar recordes? la seva és Na Nena del Mestre Ortega Monasterio.Si la majoria hem triat alguna cancó d'en Carles,és segurament perquè som seguidors dels Port Bo i coneixem més i ens encanten les cançons d'un dels seus components.Les lletres que has posat són una preciositat també.Les posaràs a cançons?
Estic bastant melancòlica aquesta nit perquè trobo a faltar els meus sogres i ara m'en adono que trigaré un temps a veure'ls...fins avui no n'he estat conscient.La meva mare també viu lluny de Girona i ja no tinc ningu per deixar la mainada quan ella marxa,i el meu marit també és de viatge de negocis i bé aquí estic mirant aquesta lluna màgica segons les bruixetes que ja comença a minvar...he pensat mira't una mica el blog que sempre diran quelcom que t'acompanyarà.Per tot això que he dit no podré venir a Sant Antoni dissabte.
L'any que bé si es torna a fer... i espero que sigui així.
Està bé tot això de les tradicions antigues i les llunes que dieu noies.Ja em podeu dir alguna web que em distreuré una estona.Vaig a comentar Bolanera doncs...
Vinga fins aviat.
ESTHER

Anònim ha dit...

Ja torno a ser aquí.És que estava pensant amb tantes lletres de cançons i poemes amuny i vall aquests mesos...sempre descobrint-ne de noves...voleu dir que no hi ha una havanera que es diu Ulls Enamorats?Em va encantar Roser això de que el millor encanteri per un nit d'amor són un ulls enamorats i... no ho heu sentit en algun lloc més???...no és un poema o una cançó?
Jan fa dies que no dius res i tu Anna Maria nena,on sou????Estic ben aburrida després de parlar amb dues amigues per telèfon,llegir dos capítols de Cims Borrascosos(que me la sé de memòria)i preparar el dinar de demà.
Bé trempats fins un altre.Un petonet de bona nit.
ESTHER

Anònim ha dit...

Hola,bona tarda?com anem?Esther t'has d'animar dona.Fora ensopiments que un any passa de pressa i aviat tornaràs a tenir en Pere i la Mercè aquí i tot anirà bé.Cims Borrascosos? a la meva època era Cumbres Borrascosas,una novel.la d'allò més apassionat i portada al cine per en Laurence Olivier i l'Olivia de Havilland...preciosa!
Anna Maria:bonica em sap molt greu llegir que no hi veus felicitat en aquest món i que no en saps tampoc massa...aquestes paraules no les hauria de dir una noia jove,bonica,de bon caràcter,que
vessa sensibilitat i en té més que prou amb passejar vora el mar sota un cel estelat amb qui s'estima sense demanar massa res més...
com pot ser que creguis això tan trist Anna Maria? com pots dir quelcom semblant? m'entristeix que pensis així maca.
Tony: podria demanar una cançó molt bonica que vaig sentir aquest diumenge venint de la Val d'Aran pel cotxe i que veig que alguns de vosaltres heu posat a la cantada somniada? És Tamariu.Em va agradar molt i Tamariu bé mereix dedicar-li una cançó.
Gràcies i una abraçada a tothom.Ah Carles,ha estat bé que tornessis a comentar i més per explicar-nos una alegoria tan bonica i encertada.
Tens molt raó en el que dius i jo també penso que és fàcil deixar-nos guiar per l'infant perquè...som nosaltres mateixos al cap i a la fí els qui el deixem aflorar o no.
PEPETA

Anònim ha dit...

M'he deixat de dir que quina cosa més bonica això de les llunes:La LLuna de les Flors,la LLuna del Vent...és una bona idea anomenar-les així.Ens direu aquesta web on es parla de bruixes maques,de la natura sagrada i els encanteris ara que ve Sant Joan?
Vaig a escoltar Bolanera que ja té un munt de comentaris!!
PEPETA

Anònim ha dit...

Ei nois i noies,com anem? he estat de viatge per la feina però ja m'agrada
que s'em trobi a faltar Esther. Nena,animat que la Mercè i en Pere estaran bé i ara quan arribi el teu marit li poses Bolanera,el rebs com cal tu que ja ets ben trempada i endavant les atxes!!
Anna Maria nena,ja entenc perquè aquell dia vas arribar tan emocionada de la biblioteca amb el descobriment de Bolanera...la música enamora i la lletra carinyo...la lletra és UN VOLCÀ!!!
i no em diguis que només t'inspira això dels "estels en silenci i la cançó que esdevé enamorada" que aquest naset teu del que vas dir que n'estàs tan joiosa et creixerà com el del marrec del conte!!!!!i després no et reconeixeré dissabte a la nit a Sant Antoni...eh Arnau? que tenim una cita a Prop del Mar el proper dissabte a la nit a les 11? per cert no és una mica tard?ja esteu segurs que és a les onze?
Bé carinyo tot de bon rotllo eh? però no t'en escapes de saludar-nos a l'Arnau i a mi eh bufona?
Ja tinc ganes de gaudir d'aquest fantàstic espectacle dels Port Bo i la Nina i tampoc em perderé el d'Acoblats a la Catalunya Nord.
Va Arnau,diga'n alguna noi i escolta Bolanera i deixa el teu comentari per les noies que jo ja ho he fet!!
Fins aviat,
JAN

Anònim ha dit...

Ets el que no hi ha Jan!ets de por!!
mira que m'has fet riure com feia dies que no reia amb el teu comentari de Bolanera!! doncs no vas errat del tot... però als homes us queda més bé ser tan clars i explicits...i pots creure que a totes ens han enamorat els trossos que hem dit perquè ja saps que ens encanta la poesia.Això no ho pots dubtar Jan.L'Arnau torna demà i ja quedareu per anar a Sant Antoni.I que no sapiga jo que atabaleu massa l'Anna Maria...
Una abraçada,PEPETA

Miquel ha dit...

Hola salutacions a tothom , Jan , l'espectacle comença a les 11.00h una miqueta tart , però està confirmat que es a aquesta hora.Acabo de confirmar-ho amb turisme.

Jo també hi aniré , a veure si ens veiem tot per Sant Antoni.

Una abraçada per tothom

Anònim ha dit...

Hola amics,Jan:ets únic noi.Sort que les noies s'ho prenen bé.Ara m'en vaig a fer el comentari a Bolanera.
Caram,què poètic tot això de la tradició pagana,de les llunes i les bruixes.Cada cop aprenc més coses que no espero en aquest blog!

QUAN NEIX EL SOL A TAMARIU DEL IRIS VA PRENENT ELS COLORS.
LA GAVINA DEIXA SON NIU I LA MIMOSA OBRE SES FLORS....
QUE N'ÉS DE BELLA TAMARIU

No la sabies Pepeta?doncs sí és de les més boniques per un lloc inolvidable com Tamariu.Ens la posaràs quan toqui Tony?
Jan,podem quedar una estona abans si vols, ja m'ho diràs...i sigués primmirat que sino l'Anna Maria encara s'ho pensarà dos cops abans de voler vueren's i saludar-nos!
ARNAU

Anònim ha dit...

Hola a tothom.
Carles:estic contenta de que m'hagis respost,m'agrada tot el que expliques i estic totalment d'acord amb tu en el fet de creure en la màgia de la infantesa i que la teva bonica cançó sigui per recordar-nos a tots que no hem de deixar mai de somniar com la mainada sense pors i vergonyes de cap mena.I sobre tot com molt bé diu la Carme,sé plenament conscients de que l'infant que portem dins és qui coneix la verdadera felicitat i l' únic que ens pot ajudar a trobar-la si l'escoltem es clar...però això si que només depen de nosaltres i de ningú més..ell sempre ens parla i n'és conscient de quan s'ens atansa a les nostres vides tot allò de nou que ens pot fer infinitament més feliços del que som.Res ens passa o ens arriba per casualitat i el nen sempre és dins nostre per recordar-nos-ho.Tan debo doncs ni la manca de coratge ni d'autoestima ni els lligams materialistes ofeguin la seva veu en les nostres vides.
Entenc Carles que tal com tu dius has aprofitat la creènça popular sobre les bruixes per parlar del bé i del mal.Però és això precisament el que a mi com a seguidora de la tradició pagana anomenada bruixeria,m'agradaria poder canviar..l'associació popular entre maldat i bruixeria.Ja sé que és molt difícil perquè són segles i segles de malainterpretació i ja veus que encara s'utilitza la paraula bruixa com a insult,però bé de mica en mica la llum anirà arribant.I ja ens explicaràs algun dia perquè t'estimes més les bruixes que les fades...
És un plaer llegir-te no només a les cançons sino als comentaris que fas.Ja he llegit el de la Sirena i la LLuna i avui no tinc temps però un altre dia deixaré el meu comentari.Una abraçada Carles

Nois i noies estic molt contenta de que tingueu interés en conéixer les tradicions antigues..tan mal conegudes.Les webs que jo més conec i visito són en anglès i de tradició celta.A casa nostra hi ha
mareterra.com o cat ara no ho recordo i ha dins hi trobareu enllaços amb webs de Euskal Herria i Asturies..tot i que no és el mateix que les webs angleses que aprofundeixen potser més però són molt boniques i parlen de la nostra mitologia tradicions i costums...res a veure amb dimonis o màgia negra,això sobre tot tingueu ben clar si us plau.
Una abraçada.ROSER













dificil

Anònim ha dit...

Bona nit,com esteu?els meus sogres ja són a l'Argentina.Avui hem parlat i m'han donat records per tots vosaltres tot i que trigaran un temps a connectar-se perquè hi ha problemes de familia i vàries coses que han de solucionar.
Jan:què vols que et digui noi..i tan que m'agrada aquest tros que anomenes però també totes les imatges poètiques de la cançó i no m'ha crescut res...res que no sigui les ganes de fer vacances i de gaudir de l'estiu.
Tinc una pregunta per els entesos;Carles i Miquel i potser tu també ho sabràs Tony.Ahir estava veient el dvd de l'opera Carmen i hi ha la peça Havanera.Això em va fer preguntar si s'anomena així perquè realment va ser composada com a tal o si és simplement un títol que se li ha posat.M'ho sabrieu dir? jo no sóc entesa en música però no em sembla la música d'una havanera com jo l'entenc.
Anna Maria nena, que fa dies que no ens dius res.Ai que et planyo dissabte a la nit...de bon rotllo eh Jan!!
Gràcies per la informació Roser.ara em posaré a tafanejar aquestes webs..encara estic força aburrida els vespres amb el meu marit fora i la mainada dormint.
Carles,m'ha agradat que tornessis a fer comentaris.Feia dies que no en sabiem res de tu.Molt èxit dissabte.
Esther

Anònim ha dit...

M'agrada que al menys tu siguis tan franca Esther trempada.I que és això d'aburriment??com et deixa el teu marit tan sola nena!!!!lloga algun dvd,mira't el blog,llegeix quelcom i pensa que aviat tornarà el fill d'en Pere i la Mercè i li has de donar una benvinguda de.....BOLANERAAAAA!!!
Anna Maria carinyoooo!!! què fem nena? tan ocupada estàs que ja no parles amb els teus amics del blog?
Escolta,jo també volto per la Gran Bretanya i ja sé una mica de que va tot això dels celtes pagans i saps una cosa?...he vist la sortida del sol a Stonehenge...eh? que us sembla?
Tony:aquesta cançó de Si em demanessis que és la tendresa dibuixaria tot el teu cos....l'he trobada especialment bonica i profunda ( i parlo seriosament ara)encara que només n'hagis posat quatre línies.Es ben veritat que hi ha un munt de cançons i lletres per descobrir totes són sempre un regal.
Una abraçada a tothom.
JAN

Anònim ha dit...

I records i un abraçada als sogres Esther.
JAN

Anònim ha dit...

Bona nit.
Jan,Arnau:es clar que m'agradarà saludar-vos.I veuràs Jan com el meu naset com tu dius no m'ha canviat gens però gens.I com que estic ENCANTADA DE LA VIDA de que la meva estimada,desitjada i admirada BOLANERA sigui al BLOG DE CANÇONS, que la pugui conèixer tothom d'aquest planeta que es connecti i dels esplèndids comentaris vostres i la bona acollida que li heu dedicat...doncs tornaré a fer un altre comentari d'aquí una mica i MOLT DE GUST sobre la cançó i el que ens dius.No em cansaria mai de parlar-ne!
M'en alegro de que vagis veure la sortida del sol a Stonehenge perquè és una experiència increible de debo.Va ser pel solstici?
Pepeta maca,tu sempre tan carinyosa.Un petó.Si que n'és de bonica l'havanera Tamariu i tan que sí.
Esther:si que hi ha nits aburrides ja et comprenc,però pensa que tens la mainada i un marit que arribarà..tard o d'hora maca.HO TENS.oi que és així? doncs només pensant això hauries de foragitar l'aborriment.Escolta les cançons del blog i deixa el teu comentari sota com va fer la Pepeta..és una bona idea no et sembla?
Sí tens raó...l'havanera de Carmen!! a mi tampoc em sona com la música d'una havanera tradicional.
Molts records pels teus sogres.
ROSER,CARME:m'encanta llegir els vostres comentaris comentant el que explica en Carles.En Carles,és veritat,fa uns comentaris i aclariments tan esplèndids com les cançons que escriu.A mi també m'agrada LA BRUIXA I LA FADA pel seu missatge de no perdre la màgia de la infantesa quan ens ho mirem tot amb ulls meravellats perquè tot està per descobrir i el misteri,la sorpresa són encara part de la nostra vida.Però jo també crec que si ho perdem i no ens deixem guiar pel nen o la nena els únics a qui culpar som a nosaltres mateixos.I amb això vull dir que és ben fàcil deixar-nos guiar perquè no és quelcom que prové de l'exterior sino de dins nostre i ho decidim nosaltres mateixos.
A mi m'ha agradat aquesta de;"parlarem a cau d'orella,només les mans,la pell..." quina lletra més preciosa.I l'altre que has anomenat Jan també ho és molt.I aquestes cançons són en algun Cd del grup?
Abans d'anar al blog de cançons us volia comentar que el més adient per saber de la tradició o religió antiga i pagana fóra anar a Google(pàgines en català) i cercar WICCA (terme que prové de l'anglès antic,vol dir saviesa, i que és com els paisos de parla anglesa anomenen actualment aquestes tradicions).A Viquipedia trobareu un més que complert resum-estudi des del punt de vista antropològic sobre la religió pagana anomenada bruixeria.I veureu que podeu clicar gairebé damunt de tot per tenir tanta informació com vulgueu.Et sembla bé Roser?ja conec Mareterra i hi estic registrada però potser es dediquen més a la nostra mitologia i darrerament tenen la web força aturada.
Una abraçada.
Anna Maria

Havanerus ha dit...

Hola Esther.
Intentaré contestar la teva pregunta, però segur que n'hi ha que ens ho poden explicar una mica millor, i potser s'animen a fer-ho.

La peça que anomenes si que és una havanera, si no m'erro, el títol és: "L'amour est un oiseau rebelle" (l'amor es un ocell rebel).
Jo tampoc soc music, però amb tanta havanera, quasi començo a diferenciar, i et diria que porta ben marcat el ritme de l'havanera.

Aquesta va ser composta per Georges Bizet, però en realitat, la melodia va ser un plagi de l'havanera "El arreglito" d'en Sebastian Iradier, autor entre altres títols de l'havanera, La Paloma.

Us deixo un retall.....

L'amour est un oiseau rebelle
que nul ne peut apprivoiser,
et c'est bien en vain qu'on l'appelle,
s'il lui convient de refuser.

Rien n'y fait, menace ou prière,
l'un parle bien, l'autre se tait:
Et c'est l'autre que je préfère,
Il n'a rien dit mais il me plaît.
L'amour! l'amour! l'amour! l'amour!.

I ara "El Arreglito".

Chinita mia ven por aqui,
que tu ya sabes que muero por ti.
no, no, no, no, no voy allí porque no tengo confianza en ti,
que si!.
que no!.
Que porque no tienes confianza,
no tienes confianza, confianza en mi.

Les melodies son iguals, sent la original "El Arreglito" de Iradier. He pogut trobar, que Bizet es pensava que la melodia era popular, i per aquesta raó la va utilitzar.


Caram Esther, ja sé que és época d'examens, però aquesta sembla de selectivitat, oi?.

Espero haver-te ajudat noia!!.

Finalment, espero poder anar a veure A prop del mar aquest dissabte a les 23:00 a Sant Antoni de Calonge.
En teniu més detalls a l'Agenda de Les Havaneres de la pàgina principal.

Companys, Salut i havaneres!!

Anònim ha dit...

Bon dia.Anna Maria:sí, està bé això de mirar Wicca a l'enciclopedia Vikipedia.No ho havia pensat.Hi ha bona informació.
Les canta el grup doncs,aquestes dues cançons tan boniques que ens vas anomenar Tony?
Segurament demà també aniré a veure A Prop del Mar.A veure com quedeu tots.
ROSER

Anònim ha dit...

I AIXÍ VA VOLANT GAVINA BONICA,
DE LA MEDA XICA A LA MEDA GRAN....
l'he escoltat aquest matí pel cotxe i he pensat en una mossa catalanocelta republicana que es mira el mar,les barquetes i les gavines ajegudeta des del seu....LLIT!!!ai quina imatge nena!!!i que dissabte a la nit ens trobarem A PROP DE MAR.Té una melòdia molt i molt bonica aquesta cançoneta que també tan t'agrada.
Arnau: un cop confirmada l'hora (gràcies Miquel i a veure si ens veiem també)que et sembla si ens trobem cap a dos quarts de deu a Sant Antoni davant del restaurant Refugi de Pescadors?
Ja em diràs el què noi!!
JAN

Miquel ha dit...

Hola Jan, que bonica que es la Gavina Bonica , l'hi tinc promesa a l'Anna Maria si algun cop ens ve a escoltar.
Jan em sap greu , però ja ens veurem a l'espectacle , doncs abans tinc compromis i no i seré fins les 10,30h: aprox. Una abraçada.
Miquel

Anònim ha dit...

Molt bé Jan i tothom qui vulgui,doncs quedem així.
Fins dissabte a prop del mar.
Arnau

Anònim ha dit...

Gràcies per l'aclariment Tony.No en sabia res.És interessant el que expliques.T'agrada l'opera també?
Tornaré a escoltar-ho a veure si reconec la melodia d'una havanera.
I tu que en penses Carles? què et sembla?
Bé,espero que ho passeu bé dissabte i Tony que facis un reportatge ben bonic per tots els que no hi podem anar.Saps que m'agrada especialment?
les llibretetes del blog de cançons amb els dibuixos...és una idea molt dolça.M'agraden molt els dibuixets d'Amagada al Far.
Que ho passeu bé trempats!!!
Esther

Anònim ha dit...

Ei companys,com anem?s'apropa el diaaa Anna Mariaaa...després de tres mesos al compàs de l'havanera on-line gaudirem del compàs de l'havanera face-to-face!!!
L'Arnau i jo ja hem quedat i estarem a l'entrada del pavelló cap a un quart d'onze i esperem veure la mosseta que enamora més "al compàs de l'havanera" de la temporada.
Et trobaràs en Sean Connery i en Harrison Ford ( per l'edat ja ens toca oblidar-nos d'en Clooney o en Pitt) esperant-te a l'entrada...no pateixis què primer seràs tu que la resta de les fans!!
Bé carinyo doncs fins demà a Sant Antoni sur-mer.Em sens Anna Maria?
no hi faltiiiis!!!!
Roser, si vens també n'hi haurà per tu bufona.
Fins demà mateix.JAN

Anònim ha dit...

Si que et sento Jan.Doncs molt bé,no em serà gens difícil reconèixer en Connery i en Harrison però jo diria que t'has passat amb l'edat no?són més grandets em sembla...
Us encantarà l'espectacle com no us imagineu!
M'en vaig cap a la costa.Fins demà.Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona nit.M'en alegro que us anés bé la cita però a tu Arnau no et veig tan entusiasmat com en Jan...
A mi també em va agradar molt saludar-vos i veure-us tan animats.
No sé si es pot comprar la cançó
d'en Mas però ja ho esbrinarem.
I tan que conec el Port de la Selva Jan.És un lloc pel que sempre hem tingut un record a la meva familia.
El meu vesavi va ser un dels primers estiuejants que hi va anar-hi al 1904 i s'hi va fer una casa per passar les vacances.Es veu que era tot un esdeveniment pel poble en aquella època que un senyor vingués de força lluny,d'un poble del Vallès, amb la familia per estiuejar.Jo vaig anar-hi fa uns anys per buscar la casa que es va vendre l'any 30 i la vaig trobar.Els actuals propietaris van ser tan amables que me la van ensenyar i deixar fotografiar.Després vaig poder parlar amb un avi molt vellet que recordava la meva familia i com el meu vesavi passejava la mainada del poble amb un cotxe de l'època que era tot un somni per ells.Va ser molt bonic que m'expliquessin tot allò i passejar-me pel poble imaginant i somniant en una època que sempre m'ha enamorat quan tot encara era verge i hi havia tan per descobrir i per meravellar-se.
Ara fa uns tres anys que no hi he anat i mira, aquest estiu arrel de les havaneres serà motiu per tornar a aquest bonic poblet que tan enamorava els meus avis i vesavis.
És a finals de juliol i a la nit em sembla recordar.
Respecte a la teva pregunta de si em sembla molt 10 anys menys que els que tens,és a dir 54 o 55 et puc dir que en absolut em sembla molt.Em sembla molt bé.
Però no t'amoïnis Jan,ja els has tingut i si vas deixar passar una oportunitat no t'amarguis ara.Segur que sent tan animat i optimista en tindràs una altra i ara ja no la deixaràs passar oi que no?les experiències sempre ens ensenyen i lamentar-se del passat mai s'hauria de fer perquè penso que ens continua impedint el present.
Però sobre tot,no deixis mai que et vulguin per diners,cotxes i cases o per figurar.Això mai Jan.
A veure quan em dius que ja tens ACOBLATS i comentes PENSAMENTS que és preciosa com no t'imagines i una d'en Mas NO SÉ d'aquelles que a tu t'agraden i trobaràs ideal per aquestes cites que us porteu entre mans tu i l'Arnau.
Bona nit i fins aviat.
ANNA MARIA

Anònim ha dit...

Ei nois i noies,bona nit!!!com anem?esteu tots molt callats eh?es que heu començat ja les vacances o què?
ei Anna Maria carinyooooo!!!!que ja estàs mirant les barquetes de del llitet???quin vesavi més trempat tenies nena!!i de la Jet-Set segurament....perquè fer-se una casa per estiuejar amb la familia al 1904 i tan lluny de casa no ho podia fer tothom!!!bé ara ja tinc més pistes i sé que ets del Vallès.
M?gradarà que m'ensenyis la casa el dia de la cantada i acompanyar-te a passejar per recordar vells temps que veig que t'agrada.
Ja tinc ACOBLATS!!!es què hi havia una rosseta del Vallès que no callava!!!! M'ha agradat molt però ja ho esperava...havaneres i cobla era quelcom que prometia i estava segur que tan els Port Bo com els Montgrins havien fet un treball magnífic de debo.
La teva PENSAMENTS..molt romàntica i dolça..seguint la teva linia però noia això de "no sé perquè no t'he robat ni un sol bes" no m'agrada.Ja sembla el teu carai de Bolero i la cançó del enfadós de mai acabar..per què t'agraden aquestes lletres tristes nena? que fan tornar tristos aquests ullets(ullassos) verds... i en Carles també..després del volcà Bolanera ara fem marxar enrera i no robem ni tan sols un beeessss!!!! recoi Carles!!!!!no et tornis melancolic ara tu!! molt bonica lletra i melodia però la d'en Mas m'inspira més noi!!! això del "desfet sense manies i ens ho vàrem donar tot"...
deu n'hi dó!!! un preciós bolero!!!
El Canó de Palamós i la Botiguera...un 10 i la resta esplèndides també.
Felicitats als Port Bo i Montgrins per aquesta excel.lent colaboració.
Per cert Carles quan vareu cantar Cadaqués t'estimi vas dir que no importava com es digués si amb O o amb I que el més important és que quan tu diguin sigui veritat!!em va agradar!!jo també penso com tu i em vas fer rumiar...és que no és tan fàcil que t'ho diguin de veritat...
Fins aviat i no estigueu tan callats nois i noies!!!!JAN

Anònim ha dit...

Bona nit.Em dic Amadeu i vaig ser a Sant Antoni veient A Prop del Mar.
M'han parlat d'aquest blog d'havaneres i he pensat llegir(el que he pugut.deu n'hi dó) i deixar el meu comentari.
Em va agradar molt A Prop del Mar per la enorme professionalitat dels artistes,la seva simpatia i la genial idea d'aquest recorregut per la cançó de Taverna.No esperava l'explicació que en Carles Casanovas en va fer i això em va agradar moltissim i li donava un aire distés i molt especial a l'espectacle.la Nina va estar molt simpàtica i natural i La Balada d'en Lucas que és una de les meves preferides la va brodar..però la que em va emocionar va ser sens dubte CADAQUÉS T'ESTIMI,més preciosa i ben cantada ja no podia ser.Gràcies a tots els artistes per aquest meravellós A PROP DEL MAR.
I és veritat a mi també em va agradar molt el que va dir en Carles,va ser molt encertat,el més important és que sigui veritat quan diuen que t'estimen i sobre tot que quan algu ens ho digui ho sapiguem valorar i no deixar-ho perdre..i sobre tot com dius Jan,a partir dels 50!!que uns ulls enamorats t'ho diguin de veritat...no tots tenim aquesta sort de trobar-ho.
Amadeu

Anònim ha dit...

Bona tarda amic i amigues.Ui,us veig a tots molt enamorats o amb desitg d'enamorar-vos.Bé el blog sencer respira poesia i enamorament.Jo us desitjo a tots que l'amor verdader ompli les vostres vides i que tingueu coratge per foragitar tot allò de vell i poc sincer perquè només així donareu pas a l'amor i la felicitat verdaders que ompliran la vostra vida.
Ahir va ser la nit màgica(LITHA en la meva religió) quan els nostres avantpassats que reverenciaven la terra com a sagrada,donaven la benvinguda a la llum del sol i es desitjaven poder i fertilitat.
En aquesta nostra societat on ja gairebé ni aixequem els ulls al cel i hem perdut el sentit sagrat de la vida s'ens fa més necessari que mai
retrobar tot allò que ens torni a connectar amb la terra i l'univers sencer.
Per això vull desitjat-vos a tots;
BON SOLSTICI D'ESTIU!que el poder de la llum i la terra ompli de màgia i amor el vostre estiu.
Una abraçada a tothom.
ROSER

Anònim ha dit...

Bon dia i com tu dius Roser,bon estiu a tothom.La nit del solstici va ser preciosa.
Vaig ser a la cantada dels Port Bo a Palamós.Vàren cantar al port en una barca amb l'escenari del passeig maritim de fons i les llums de la festa major...un començament d'estiu que us hagués agradat molt a tots.
Vàren cantar Pensaments que en aquella nit i aquell escenari encara em va fer molta més il.lusió d'escoltar.Un concert esplèndid amb tot un seguit de peces de les més conegudes i una en concret molt significativa per la meva companya de cadira i per mi...una seguidora molt simpàtica i trempada del Vallès com jo,que vaig conèixer aquella nit.Ens va recordar els inicis del blog i no podiem parar de riure i de suggerir-nos unes quantes coses que podriem fer per acompanyar aquella cançó..........
nena;si llegeixes el blog,queda entre nosaltres,però ja saps de que parlo....mai m'ho havia passat tan bé escoltant aquesta cançó que no és pas de les meves preferides i no pas per la lletra sino per la música que la trobo molt poc melòdica.Espero que ens tornem a trobar tot i escoltant-la i potser s'ens acudiran més idees oi.......?
Una abraçada.ANNA MARIA

Anònim ha dit...

Hola guapos i guapes,m'en alegro de que ho vagis passar tan bé la primera nit d'estiu Anna Mari i em saembla que ja sé de què parles...la cançó del...ho dic??? PITRAM QUE ENAMORA!!!
doncs sí nenes,que carai, hi ha el que hi ha i n'heu d'estar ben joioses,que jo també n'estic del meu i a veure si encara us faré la competència en alguna cantada!!!
Hi ara posem-nos més series i romàntiques perquè et volia preguntar Anna Mari,arrel de les meves lectures de poesia anglesa que em vas descobrir,si hi ha alguna poetessa més,a banda de l'Emily Dickinson,que pensis que em pot agradar.Aquesta ja la coneixia però m'agradaria conéixer l'obra d'alguna dona més.Sembla per això, que com a la nostra literatura i la d'arreu del món,no hi ha massa dones de parla anglesa que vagin escriure poesia...i com que he estat llegint el teu Shelley(que em fascina)he agafat el gust de remenar per la poesia anglosaxona i alemanya que la trobo especialment apassionada i tendre tot i la fama d'insipids i freds del nòrdics.
Bé maca ja em diràs alguna cosa quan tinguis un moment.Bona revetlla i bon estiu a tothom.
Carles guapo;ha donat de sí la teva cançó de la cabana i el pitram per aquí i pitram per allà,ja ho veus...i ja ens explicaràs algun dia on es troba aquesta cabana al igual que la caleta arrecerada...que no val guardar-se tan les coses si després es canten pels quatre vents i per tot el pais!!!!!
Una abraçada.ESTHER

Anònim ha dit...

Hola a tothoooooom,com anem?va anar bé la revetllaaaaa???hi va haver BOLANERA o no nenes? perquè el carai de bolero de l'Anna Maria ja no en vull ni sentir a parlar!!!!!!!
ei carinyooooo!!!!com anem?estàs a la costa???al Vallès????doncs si que va ser de cine la cantada de l'altre nit a Palamós nena!!!!!i a dins d'una barca!!!!!però si devia semblar ja la BOLANERAAAAAA!!!!!!!!!!!!i van cantar la del PITRAM QUE ENAMORA?????encara no l'he sentit!!!!!!!!!!!i hi ha una altra seguidora del Vallès que també fa honor a la cançó??????????????i no ens vol dir res la teva companya de cadira????
Si ja ho diu el poema;"COM ELS PITRAMS DEL VALLÈS.....NO HI HA RES!!!!!!!!!!!!"
Bé nois,noies,bruixes,pitrams,
poetes i el que sigui,BON ESTIU!!!! m'en vaig a fer una capbussada a
Cala Mongó per treurem la resaca d'ahir.Fins aviat.Ei Carles,sí és veritat, no t'ho guardis tot per tu això de les cabanes i les caletes ...és allò de posar-nos els caramel a la boca i després treure'l!!!!!!ets un crack amb les teves lletres noi!!!!!!
JAN

Anònim ha dit...

Bona tarda a tothom! estic molt ocupada darrerament amb la feina i temes personals però no vull deixar de desitjar-vos BON ESTIU i a tu Jan MOLTES FELICITATS!!!veig que segui tan simpàtics i sensibles com sempre.
Un 10 els teus reportatges Tony,em fan gaudir de les cantades i viure-ho com so fos allà.Espero trobar-vos en alguna cantada aquest estiu.
Molts petons,CARME

Anònim ha dit...

Hola,quan dies sense saber de tu Carme.Què passis un bon estiu i espero trobar-te en alguna cantada ben aviat.Petons.
Moltes felicitats Jan,que acabis de passar un bon dia i que sempre siguis molt feliç.Veig que vas passar bona verbena i que estàs ben animat...una capbussada amb aigua fresqueta t'anirà bé...fina aviat!!!
Esther maca dóna molts records al Pere i la Mercè.
Referent al que em demanes,doncs sí,és veritat que les dones que han escrit poesia anglesa són ben contades,com en tota la literatura universal.
A banda de la que tu anomenes hi ha la Christina Rossetti i l'Elizabeth Barrett-Browning totes dues del XIX.
Personalment m'agraden molt més que l'Emily Dickinson.Són molt més apassionades.Les trobaràs traduides el català com tots els clàssics anglesos.
T'escriuré un trosset curtet d'un llarg poema de l'Elisabeth Barrett,
"Sonets del Portuguès",que sempre m'ha agradat i m'el sé de memòria com gairebé tots els meus poemes preferits i espero que et vingui ganes de llegir-lo sencer.

...DE VEGADES PENSO QUE ABANS,FA UN ANY,JA ERES AL MÓN I JO NO HO SABIA.
NO SABIA ENDEVINAR LES TEVES PASSES
I NO SENTIA LA TEVA VEU RESSONAR EN EL MEU SILENCI...

...VARES ARRIBAR A LA MEVA VIDA.RES MÉS.I SILENCIOSA REPOSO SOTA ELS TEUS ULLS,ENLLUERNADA COM LA MAINADA QUE DAVANT LA FLAMARADA DEL SOL,ALCEN LA CARA JOIOSA...

...MÉS ENLLÀ DE LA VIDA QUE FUIG
EL MEU AMOR ENCARA DIRÀ EL TEU NOM..

T'ha agradat? Fins aviat.ANNA MARIA

Anònim ha dit...

Ai Jan i tan que sí...el teu sant!!!FELICITATS TREMPAT!!!!!!
I escolta;els pitrams del Vallès poden ser de cine però de els de l'Empordà....no s'els pot menysprear!!!
M'ha agradat molt aquest trosset de poema Anna Maria,gràcies.Seguiré les teves recomanacions.Diuen que els homes no són romàntics i gairebé tota la poesia està escrita per ells...de dones no n'hi ha ni la meitat.Voldrà dir que els homes en el fons,molt fons, són igual de romàntics i sensibles però que no ho expressen...o els costa molt... tret es clar del grapat que ho plasmen en poesia o lletres de cançons....que et sembla?
Jo també vull esciure-us un trosset, digue'm-ne de poema refelxió, d'un mestre espiritual hindú que parla de l'amor i la música que sempre es adient en aquest blog i que lliga amb el teu poema i amb el que vas dir de descobrir en la persona que has conegut quelcom meravellós que ningú més havia vist.

"SEMPRE QUE DUES PERSONES ES CONEIXEN ES CREA UN MÓN NOU.
PEL SOL FET DE CONÈIXER'S ÉS FA REALITAT UN ESDEVENIMENT NOU I MERAVELLOS QUE ABANS NO EXISTIA.I A TRAVÉS D'AQUEST NOU ESDEVENIMENT LES DUES PERSONES EXPERIMENTEN UN CANVI,UNA TRANSFORMACIÓ.
MIREU DE TROBAR DONCS EN L'ALTRE EL VERITABLE ÉSSER OCULT QUE EXISTEIX DINS NOSTRE PERQUÈ CADA HOME I DONA ÉS UN MISTERI I SI GOSEM DESCOBRIR-LO SORGEIX I ENS TRASPASSA LA MÉS GRAN MÚSICA,LA MÉS MERAVELLOSA MELODIA."
Espero que us agradi a tots i totes.
Petons.ESTHER

Anònim ha dit...

GRÀCIES Esther,Tony,Anna Maria,Carme i Miquel.Una abraçada pels homes i un petó per les noies.
Quines coses més boniques i romàntiques que dieu i sabeu nenes!!!
El teu mestre hindú és genial Esther,és una veritat indiscutible el que diu...meravellós!!
i és que sempre em fa reflexionar el que diueu i me les apunto..no en tingueu dubte.
Quin blog Tony!!!no n'hi ha cap d'altre.
Segurament als homes per la nostra educació,com diria la Carme "ancestral" ens costa més expresar el que sentim però quan ho fem ja veiueu per poemes i cançons,que ens hi cap un munt d'emocions,esperances i il.lusions a dins...
Anna Maria carinyo sempre dius sigui teu o sigui poema unes coses tan precioses i sentides...ai quina llàstima que no en tingui 50 o 55(que vas dir que et semblava bé)en comptes de 65!!!ja he fet tard,que hi farem!!!...jo sí que no seria tan cec i ruc per deixar-te escapar nena!!!
et desitjo el millor carinyo,que trobis tot allò que desitges i que mereixes i que no deixis que cap carai de bolero faci entristir aquests ulls verds tan bonics.
Fins aviat,amics.Ah l'Arnau i la Pepeta em donen records.Són a la Val d'Aran i no tenen internet.
JAN

Anònim ha dit...

Hola a tots,veig que esteu molt bé i animats amb l'estiu.I tan que és una passada aquest blog Jan.
Aquests poemes són tan bonics...això de que "fa un any no sabia que existies i ara estic sota els teus ulls enlluernada..." és preciós i qui és aquest mestre hindú que diu això de que sorgeix la més gran música i melodia??? d'on treieu aquests poemes noies???
Estic d'acord amb tu Jan de que fan reflexionar i adonar-te de moltes coses...com de que és la sort més gran que pot tenir una persona a la vida de que li passi tot això que diuen aquests poemes...i què trist i buit els que s'estimen més la comoditat material i arrosseguen relacions pobres i monòtones...no saben el que es perden!!!
Seguiu amb aquests poemes i lletres com la que vas posar Tony aquella d'aquella havanera per la nit de passió que té també una lletra divina,Vine es diu? la posaràs?jo encara no t'en he demanat cap eh??
Fins dissabte a Calella.A veure si ens podem veure d'alguna manera els que hi aneu.Serà una nit preciosa!
Petons a tots.MUNTSA

Anònim ha dit...

Hola a tothom.M'he quedat bocabadat amb aquest blog.A la cantada de Palamós vaig sentir a dir que hi havia aquest boom-blog d'havaneres i en concret dels Port Bo.
Un 10 tot el blog i la colla de seguidors dels Port Bo que l'han fet realitat un altre 10!!
I la rosseta del pitram que enamora..no la conec(ja m'hi fixaré en qualsevol cantada de l'estiu).
Jo vull dir que la cantada va ser fantàstica en un marc inigualable i sobre tot que m'he comprat una lancha i penso anomenar-la sabeu com?:PITRAM QUE ENAMORA.
Un bon nom,simpàtic,diferent i suggerent per surcar la mar i que espero que em doni sort!!!
Ha portat bona sort a aquest blog que m'han dit que l'any passat estava força parat.
Un 10 per la teva cançó Carles.Visca els Port Bo,visca les cançons d'en Casanovas,visca La Cabana i VISCA ELS PITRAMS QUE ENAMOREN,que alegren la vida que bona falta ens fa!!!!!!
MARCEL

Anònim ha dit...

Ei nois i noies,com anem?què ho veieu això?una barca que es dirà PITRAM QUE ENAMORA!!!!quina bona idea noi..ets dels meus i tan que sí,ens hem d'alegrar la vida i de manera ben natural que la mare natura és sabia.
Pitram que enamora és un bon nom per una barca,un avió,un bar de copes i qui sap que més!!!!!!!vinga a veure si ens animem tots!!!El que em van dir uns amics de Figueres que van ser a la cantada és que sembla que van trobar diferent el final de la cançó La Cabana,has canviat el final Carles?
Anna Maria carinyoooo,no dius res bonica?com va el començament d'estiu,les barquetes i les gavines??
Vinga fins aviat.A veure si puc passar-me per Calella dissabte i trobo encara entrades.
Una abraçada trempats i sobre tot VISCA L'AMOR SINCER,DESINTERESSAT I TENDRE!!!!FORA ELS INTERESSOS MATERIALS,LA RUTINA I LA PENA DE LA MEDIOCRITAT.
JAN

Havanerus ha dit...

Hola Marcel.
Per la part que em toca, gràcies!!.
Per cert, on tens la llanxa, o xalana, ho dic per fer-li un parell de fotografies i posar-les al blog.

Jan, només dir-te que tant de bó ens puguem trobar a Calella uns quants del blog. Però quant a entrades, dir-te que estan exhaurides des de fa prop de quinze dies. Però si vols et deixo les dades de qui porten la venta.

Servicaixa de “La Caixa” i al teléfon 902 33 22 11 al preu de 24 Euros.

Però des de qualsevol de les platges de Calella es pot veure la cantada a través de pantalles gegants.....Platja del Canadell, Platja del Port Pelegrí, i a la Plaça Nova de Palafrugell.

Ja que hi som us informo del programa:

19.00h Passeig del Canadell
Cantada d’havaneres a càrrec dels grups:
L’Empordanet, El Taper i Els Cremats.

22.30h Plaça del Port-Bo
43a. Cantada d’havaneres amb els grups:
Port-Bo
La Taverna
Arjau
Trio Arrels de Menorca
Lucrecia

I després de la Cantada, els grups estaran actuant en els diferents restaurant de Calella.

Una abraçada, i fins ben aviat....

Anònim ha dit...

Bon dia,com esteu tots?veig que molt bé a jutjar pels comentaris.
Em dic Adela i voldria compartir unes quantes coses amb vosaltres.
Ja havia vist el blog l'any passat i és ben veritat que no hi havia gairebé comentaris.A Sant Antoni el dia de A Prop del Mar vaig sentir que hi havia un blog molt animat i que valia la pena de passejar-s'hi.
Et felicito Tony perquè has fet un treball excel.lent de debo i molt artistic i ple de sentiment i que ha encomanat sentiment i il.lusió a tots aquests seguidors sobre tot dels Port Bo i del Mestre Casanovas que l'han omplert de poemes,sensibilitat i afecte.
Fa un parell de dies que el llegeixo i m'ha agradat moltissim.
Tot i agradar-me les havaneres i els Port Bo no sabia que en Carles Casanovas hagués escrit tantes lletres per cançons i sobre temes ben diferents...es respira tan carinyo i admiració per les seves lletres..ara miraré de buscar el Cd on hi ha La Sirena i la LLuna i sobre tot aquesta Pensaments que tan agrada.
El meu comentari sobre a Prop del Mar és que vaig passar una estona esplèndida on a més d'escoltar cançons de la veu de quatre magnifics artistes,vaig assebentar-me de la història i curiositats del canta de taverna...un espectacle esplèndid i que sens dubte repetiria.
Ara voldria deixar-vos una latre comentari nou perquè no sigui tan llarg aquest i així sembla que es llegeix més bé o em dóna aquesta sensació.
fins ara mateix.ADELA de Caldes de Malavella

Anònim ha dit...

Hola de nou,primer de tot voldria demanar una cançó que he sentit a un parell de cantades i que diu quelcom com;jo voldria tornar a Menorca sa meva Menorca..és preciosa.
I ara us voldria deixar unes reflexions(ja que no tinc cap poema) si em permeteu que són adients en tots aquest comentaris que feu sobre l'amor i l'enamorament,dos fets que trobem en la majoria de lletres de les cançons.
Mireu jo són infermera especialista en geriatria i treballo en un geriàtric.NO PUC ESTAR MÉS D'ACORD AMB QUE L'AMOR DESINTERESSAT I AUTÈNTIC ÉS LA MILLOR MEDICINA I LA GARANTIA PER UNA BONA VELLESA i ho dic en majuscules perquè mai em cansaré com la companya Carme de repetir-ho prou i intentar que tothom ho entengui.
Totes les lletres de les cançons en parlen i sembla que tots anhelem aquest amor,com la cançó A Prop del Mar que diu que ni els diners ni res es poden comparar amb el tendre amor d'una nina...és molt bonic però;ens ho creiem?? ho vivim?? a l'hora de la veritat l'únic que desgraciadament mou el món són els diners i la posició social i per això sacrifiquem l'amor verdader que és l'única cosa creieu-me que ens pot donar felicitat plena i qualitat de vida.
Passeu-vos una estona per un geriàtric,un parell de dies observant i us adonareu de la cruel realitat..les propietats i demés bens materials no han pogut compensar ni l'engoixa ni la manca d'amor sincer i il.lusionat.
Mireu-vos els ulls d'aquelles persones que si haguéssin tingut algu al costat que els estimés de cor,sense ni el més mínim interés per conservar una situació econòmica i social comode,algu que com dieu els mirés cada dia amb ulls d'admiració,amb ulls enamorats i els estimes profundament...no haguéssin acabat amb el deteriorament psíquic que pateixen i que jo veig diariament any rera any.
A partir dels 55 a 60 anys és ben veritat que encarem una etapa que ens prepara per la maduresa i que és vital que comprenguem que no hem d'invertir en bens materials pensant-nos que això és un bon racó o assegurança de vida futura,que equivocats esteu els que penseu així,HEM D'INVERTIR EN AMOR TENDRE,SINCER,DESINTERESSAT,EN ENAMORAMENT I IL.LUSIÓ perquè és L'ÚNICA COSA DE DEBO QUE ENS FARÀ VIURE LA DARRERA ETAPA DE LA NOSTRA VIDA AMB PLENITUD FÍSICA I PSÍQUICA,CONSERVANT LA SALUT PLENA I UNA FELICITAT INCOMPARABLE.
I si no només heu de fer que passejar-vos per un geriàtric i triar que desitjeu pel vostre futur.
Escolteu la cançó..no només A Prop del Mar sino totes les cançons i NO DONEU L'ESQUENA A L'AMOR PER RES MATERIAL!!!!!!!
Una abraçada a tothom.ADELA

Anònim ha dit...

Hola a tothom,bon vespre.
No puc estar més d'acord amb tu Adela i benvinguda al blog.Ha estat molt encertat i preciós tot el que has dit i ho comparteixo totalment.
Es veritat que ens omplim la boca parlant d'amor i dient què és el més important del món però fa fàstic veure que en realitat el que interessa són els diners i el "figurar" i que per diners s'arriba a fer i viure situacions ben patètiques i hipòcrites.
De vegades penso que totes aquestes lletres de cançons i tots aquests poemes que algunes romàntiques apassionades com l'Anna Mari i jo llegim i pengem són només una il.lusió i un anhel que no existeix en aquest món materialista i hipòcrita.Som d'una altra galaxia nosaltres Anna Maria?
Quans n'hi ha que ho fariem i donariem tot per amor???
Jo tinc ben clar que mai estaria amb algu per diners ni de cara a la galeria,abans frego terres i menjo arros amb oli i pa amb vi i sucre cada dia en un estudi de 30 metres però bojament enamorada!!tu també eh Anna Mari??
Tens molta raó Adela i tu treballant en un geriàtric ho deus veure..l'amor dona ales al cor i és la millor medicina i qui s'ho deixi perdre...allà ell o ella com tu dius,que es passegin per un geriàtric a partir d'una certa edat i veuran... si només els importa els diners...tots triem el nostre futur...
Jo vaig tenir el mirall dels meus avis que varen viure pobre i senzillament,en una caseta petita,sense monovolumens,mercedes,cases amb piscina i roba de marca però amb tot l'amor i tendresa fins que van morir tots dos a 90 i 92 anys en plenes i excelents facultats mentals i segurs de l'amor sincer que es professaven l'un a l'altre.Jo els recordo encara agafadets de la mà i mirant-se als ulls quan ballaven..però és que ells van invertir,com tu dius en amor i il.lusió,no en diners.
Tan debo tots sapiguem escoltar aquest nen que va dir en Carles que ens hauria de guiar i saber reconeixer l'amor il.lusionat i apassionat que arriba a les nostres vides..siga quan siga..mai és tard!!!!
La cançó que demanes Adela és Na Nena del Mestre Ortega Monasterio,és preciosa i la trobaràs a Arrel de tres dels Port Bo.
Intentarem venir a Calella a fer un tomb però amb la mainada petits...no ho veig massa clar.
Sempre podrem reconéixer en Tony si el veiem o preguntar on cantaran el grup després de l'actuació!!!
Una abraçada a tothom.ESTHER

Anònim ha dit...

Hola,com esteu?doncs si Esther maca,acabo de llegir el que heu escrit..ja et pots imaginar que jo penso com tu.Es clar que per amor viuria en una habitació o estudi i menjaria arròs amb oli,fregaria escales i em rentaria la roba la nit per tornar-me la a posar l'endemà..i començaria ara mateix sense pensar-m'ho si fos el cas,però som poques i pocs el que pensem així noies,desenganyeu-vos que en aquest fàstic de món,com tu dius,aquesta mena d'amor només existeix a les cançons,els poemes i les novel.les.Ja fa temps que m'he he adonat que l'únic que compte per la majoria de les persones són els diners i prou,els diners i el voler tenir i ser hipnotitzen la gent i això els importa molt més que l'amor.L'amor nenes no importa ni la meitat,què no ho veieu??només és bonic,profund i apassionat en aquestes cançons que escoltem o per algunes persones com els teus avis Esther...jo també conec persones que ho han fet tot per amor..però en són poques si ho comparem amb la resta...és trist i sí és veritat Esther,un bon fàstic però és que aquest món és força un fàstic si volem ser realistes..potser en un altre...de tota manera tothom és responsable del que fa i com bé dius Adela tothom tria el seu destí i qui vulgui invertir en comoditat material en comptes d'amor...és la seva elecció i si els geriàtrics estan plens de gent que no han sabut invertir en amor...ells s'ho han buscat oi?
Bé noies,de tota manera feu atenció a la cantada de dissabte que els Port Bo cantaran una cançó preciosa que a mi em fa molta il.lusió que l'hagin triat per aquesta cantada.No m'ho esperava i vaig estar molt contenta de saber-ho i malgrat tot...bé, sempre m'gradarà escoltar aquestes boniques cançons d'amor.
I ara que tinc una mica de temps en aquesta tarda grisa,plujosa i aburrideta i encara sort que tinc tot el mar per mi davant meu..doncs et posaré la lletra de Na Nena Adela que és una de les meves preferides també.
Una abraçada i si no em connecto tan aquest estiu penseu que és perquè el wi-fi gratuït va i bé quan vol..
Anna Maria

Anònim ha dit...

NA NENA (Tornada a Menorca)

JO VOLDRIA TORNAR A MENORCA,SA BLANCA
MENORCA I TORNAR A SENTIR SA CANÇÓ DE LA MAR I DES VENT.
VEURE,DE NOU,COM EL SOL TAN BRILLANT I TAN CÀLID DAMUNT SES AIGÜES TRANQUIL.LES ES MOU DOLÇAMENT.

JO VOLDRIA TORNAR A MENORCA,SA MEVA MENORCA I TENIR-TE ALS MEUS BRAÇOS SENTINT COM BATEGA ES TEU COR
VEURE ES TEUS ULLS LLUMINOSOS HUMITS D'ENYORANÇA,SES TEVES MANS DELICADES I ES TEUS CABELL D'OR.

SERÀ UNA NIT,SERÀ UNA NIT,PLENA DE LLUM I IL.LUSIÓ.
TU PLORARÀS QUAN JO VINDRÉ,TU PLORARÀS D'EMOCIÓ I QUAN SENTI QUE TU EM RATLLES,QUE TU EM RATLLES TAN SUAUMENT,SENTIRÉ DINS DEL COR SA PARAULA DE LA MAR I DES VENT.

I resulta que ara veig que la lletra no és de l'Ortega Monasterio només la música,la lletra és d'en Gumersind Riera.
Oi que és de somni aquesta lletra?sobre tot el segon tros.És una de les primeres havaneres que vaig sentir i sempre m'ha agradat moltissim.Confiem que qui la va escriure pensés com nosaltres i no fos només la lletra encertada que queda bé per una bonica música sobre l'amor.
Una abraçada,
Anna Maria

Miquel ha dit...

Apa !! noies !!! que pesimistes que esteu !!! no s'ha de mirar la vida amb tant mal ull , penseu que encara que no ho sembli en som molts que ho fem tot per amor i per amistat , el que passa la majoria de les vegades es que costa declarar-ho obertament , per que ens fa vergonya , per el que diran ... la vida s'ha de mirar de cara i fins i tot plantar-li cara si fa falta, si no estem morts i llavors si que seria un fastic la vida .

Anna Maria , fins i tot els dies grisos i de tormenta son especials , no deixeu perdre cap moment que pasi pel vostre/nostre devant , que val la pena aprofitar-lo .... feu cas d'un avi que ja n'ha passat de seques i de verdes.

Apa , espero que pugueu venir a Calella el dissabte , que els que estarem dalt l'escenari ens fa falta el vostre suport .

Petons i abraçades per tots

Miquel

Anònim ha dit...

Apa nois i noies..400 comentaris!!!
i ara el meu!!tinc tanta calor que no puc dormir i he pensat a veure que diuen pel blog...!!Miquel amic,com estàs? preparat pel gran dia?us desitjo molt èxit també als de la Taverna que us ho mereixeu.I tens raó noi,estan pessimistes aquestes dones!!ja tenen raó amb això de que l'amor és el més important i que hauria de ser la màxima prioritat a la nostra vida però escolta Anna Maria carinyo,que et torno a notar ensopida...què passa bonica??m'encanta saber que viuries en una barraca i menjaries pa amb oli per amor perquè segurament t'alimentaries de petons i abraçades i que valoris això abans que res més em sembla fantàstic... però que una noia bonica,simpàtica i carinyosa com tu digui que la vida és un fàstic i que deu ser millor en un altre món..això ja no m'agrada gens de llegir SENTS NENA???escolta'm a mi i a en Miquel que ja tenim experiència de la vida i sabem de que parlem..i tan que hi ha encara persones que ho fariem tot i ho deixariem tot per amor,d'això no en dubtis gens maca,però que no et senti jo a dir més aquestes coses tristes i ensopides entesos CARINYO???em sap molt greu que pensis així i el carallot adormit qui sigui,que et pugui fer arribar a pensar aquestes coses...si està cec que s'ho faci mirar!!i prou dels carai de boleros i espero veure't a Calella dissabte ben monissima i animada,disposada a passar una nit de somni com tu dius i em sembla que ja sé la cançó que cantaran els Port Bo i que tanta il.lusió et fa...però no dic res...
estaré cap a les 8 davant de l'hotel Mediterrani amb la meva germana i una amiga.No tenim entrades però mirarem de ser-hi i arribar-hi.
Un petó per les noies i una abraçada per en Miquel i en Tony.
Carles,molt èxit al grup.
JAN

Miquel ha dit...

Gràcies Jan , per els teus desitjos , estem molt il.lusionats i aquest dies amb una sensació estranya , agradable , confosa , tot una experiència .....

Be espero, com ja he dit algun altre cop , sentir la vostra presencia a la cantada , que a tots els grups , siguin més o menys veterans , ho necesitem . Gràcies per tot .

Petons i abraçades i molt amor i amistat per tothom.

Miquel

Silvia ha dit...

Caram Companys ! En quatre dies arribarem als 500. Potser que sortegin alguna cosa no ???
Sembla que quan mes magres les passes en qüestió d amor més autentic o mes reial es. L amor es per compartir i gaudir no cal passar gana i patir, quan un dels dos pateix, malament senyal que l altre no hi posa el que cal, es el moment de dir adéu i bon vent.Tampoc a d ésser el centre de la nostra vida hi ha moltes altres cosses com l amistat, les il·lusions, els projectes ... les havaneres.
O sigui que a gaudir de l amor el que en tingui i el que no ha disfrutar de les altres bones coses de la vida, l amor ja arribarà tard o d hora.
Apa bon estiu , millors cantades i petons per tothom

Anònim ha dit...

Bona nit.Moltes gràcies per posar la cançó Anna Maria,ha sigut tot un detall maca.Sabia que era molt bonica però no recordava tota la lletra,aquest tros que tu dius de; tenir-te als meus braços sentint com batega es teu cor,veure es teus ulls lluminosos humits d'enyorança i es teus cabells d'or...és preciós.
Em sap greu que potser el meu comentari us ha fet reflexionar i entristit a l'Esther i tu.La Silvia veig que no és tan melancòlica.Ho dius molt bé Silvia però és clar,no tots som iguals i hi ha persones per les quals l'amor de parella ho significa tot i és una de les coses més importants a la seva vida,llavors poca cosa més les fa contentes,però ves,cadascu és com és i no hi podem fer res.
Jo el que volia és comentar arrel dels vostres comentaris i de les lletres d'algunes cançons sobre tot la d'en Mas,A Prop del Mar que parla de que els diners i el poder no es poden comparar amb el tendre amor d'una nina.
Em va fer pensar que és quelcom que se sol a dir però que a l'hora de la veritat pocs ho vivim perquè,amb això estic molt d'acord amb l'Anna Maria i l'Esther,els diners i la comoditat material desgraciadament passen per davant del "tendre amor d'una nina" i pocs ho donen i ho sacrifiquen tot per amor...sembla que només a les cançons i d'això vé suposo el desencís que alguns i algunes sentim.
Per la meva experiència de treball com us vaig dir tinc molt clar que en aquesta vida s'ha d'invertir en amor de cara a la bellesa,s'hi tens la sort de que t'arriba es clar, sino no és pas culpa de ningú,però que s'et regali l'oportunitat a partir dels 50 de que,com algu ha dit,et mirin cada dia uns ulls enamorats curulls d'admiració i il.lusió perquè existeixes...i ho desprofitis per comoditat material,això ja és ser ben desgraciat i no té perdó.
Bé amics,jo no podré ser a Calella perquè treballo aquest dissabte a la nit,però ho miraré per la tele amb ela avis.
Que vagi molt bé i que sigui una nit fantàstica per tots els grups que hi actuen.
Petons Adela
Anna Maria;seria molt abusar si et demano que em posessis la lletra d'alguna cançó bonica i romàntica del teu admirat Carles(no en conec gaires),si ets per aquí aquesta nit càlida i tranquil.la davant del mar com dius que estàs??Gràcies maca.

Anònim ha dit...

Ah escolta i que és això del carai de bolero?una broma entre vosaltres?
Adela

Anònim ha dit...

Doncs si que estic per aquí Adela,mirant el mar,la lluna creixent,i al fons les llumetes de Palamós i la llum del far de Sant Sebastià que sempre fa companyia.Fa massa calor per dormir.
No em fa pas res,al contrari,posar-te la lletra d'una cançó d'en Carles.
Et posaré Malat d'Amor que és una de les més conegudes i tot i que ja la deus conèixer,així tindràs la lletra.
A Cau d'Orella és també una de les que més m'agraden però ara mateix no tinc la lletra a mà.Has anat a Cançons i escoltat Un Cant d'Amor,La Sirena i la LLuna i Bolanera?són de les meves preferides d'en Carles.

MALALT d'AMOR

Si del Mar tu fossis les onades
jo en voldria ser el rocam i esperar les teves abraçades amb esquitxos de salanc.

I si fossis el mar blau
jo voldria ser la nau
que navega el teu cos
pam a pam com un amant gelós.

Perquè em sé malalt d'amor si tu no hi ets,
perquè enyoro el teu besar
si tu t'en vas,
per això i quelcom més
vull saber-te sempre al meu costat.

Si del cel tu fossis les estrelles
jo voldria ser la nit
per poder lluir-les molt més belles
dibuixades al meu pit.

I si tu fossis veler
jo em faria mariner
per tenir ben a prop
el teu cor quan bufi vent de grop.

Penso també que si treballes amb avis estaria bé que compressis el nou Cd Acoblats que combina havaneres i sardana i els hi posessis.Jo també vaig fer voluntariat amb avis i trobava que la música els calmava i alegrava.
força.Les havaneres ja són boniques de per sí i com que als avis els sol agradar la música de sardanes per haver-ne ballat moltes...tot combinat els encantarà.
Mira l'agenda del grup a veure si pots venir a alguna cantada i comprar-lo o sino per internet és ben fàcil.Acoblats és un treball esplèndid i hi trobaràs la nova cançó que en Carles i l'Antoni Mas han escrit aquest hivern;Pensaments.És una de les meves preferides.
Això que dius d'uns ulls enamorats curulls d'admiració i il.lusió perquè algu existeix...vaja, millor no ho podies expresar...tu també ets molt poeta!!què bonic noia!
I això del carai de Bolero és una broma que em fa sempre en Jan.És una cançó preciosa que vaig sentir aquest hivern i que vaig demanar a en Tony que la poses a Cançons.
"Si llego a besarte" es diu.
Jo la trobo molt bonica però en Jan diu que es trista i que no me l'hauria d'escoltar tan...potser si que té raó però a mi encara m'agrada escoltar-la.
Bé,ara ja es va fent tard.
No et perdis la cantada.
Bona nit.Anna Maria

Anònim ha dit...

Bon vespre.No havia visitat mai el blog però uns senyors ahir voltant per Calella m'en van parlar.
Fantàstic!quants comentaris,poemes i cançons..doncs si que inspiren sí els Port Bo!!Era la primera vegada que anava a Calella.No teneim entrades i ho vam sentir des de la platja del costat.Increïble l'ambient que es respirava per tots els racons i la cantada genial!!em van agradar tots els grups i la Lucrecia també molt i cantant en català.Felicitats als grups i a l'organització!!
Maribel

Anònim ha dit...

ULLS ENAMORATS CURULLS D'ADMIRACIÓ I IL.LUSIÓ PERQUÈ ALGÚ EXISTEIX!!
preciós!!és la lletra d'alguna havanera?? si jo sabés escriure tan bé com en Carles Casanovas escriuria una havanera o bolero que es digués així..ULLS ENAMORATS.
Quina passada de blog!!felicitats Tony..tot el blog és fantàstic!!
Vaig veure la cantada des de casa i com cada any va ser una meravella.
Tots els grups fantàstics però com que jo en concret conec més els Port Bo em vaig fixar en la nova cançó d'aquest any Pensaments.
Molt tendre i romàntica..encisadora.
També voldria saber si us plau a quina hora cantarà el grup a Hostalrich dimarts perquè a la web diu tarda però aquí a l'agenda del blog diu a les nou.
M'ho podeu aclarir si us plau?hi vull anar-hi i us ho agrairia.
Maria Teresa de Lloret de Mar

Havanerus ha dit...

Benvingudes al Blog.
Es un plaer que pogueu compartir aquests bons moments amb tots nosaltres.
Jo encara no he tocat terra. Vaig estar a Calella dissabte, i vaig arribar tan alt quan a sentiments, emocions, i altres coses, que encara no he baixat a terra.
Tot gràcies a molts de vosaltres, gent del blog, gent de Les Havaneres, i amics, això sí, aquest dissabte, estavem tots allà, gràcies!!.
Es per això que no he tocat a terra, ara mentre va avançant el dia, vaig aterrant....ja era hora...
Maria Teresa, gràcies per els teus comentaris, un cop més, és una carregada de piles per aquest que escriu.
La cantada de Hostalric és dimarts a les 19:30 a la Plaça de la Vila.
Si hi vas, dona'ls records del del blog!!....
Gràcies, al seguidors del Port-Bo, i als amics en general, que vareu estar amb mi dissabte.
Ara estic preparant l'escrit, però com no toco a terra, solament expreso emocions i no el que vaig veure, i tampoc ho he de fer així.
Una abraçada a tots, i en especial, als que m'heu fet tan i tan feliç aquest cap de setmana....

Anònim ha dit...

Bon dia,esperaré a fer el comentari quan hagis fet l'escrit Tony.
Però ara mateix no m'en puc estar de dir com n'estava i n'estic de contenta i feliç que el grup tries PENSAMENTS entre les quatre peces que van interpretar i sobre tot que tot CATALUNYA (i on més es pugués veure) tingués l'oportunitat de conèixer i escoltar aquesta meravellosa cançó d'en Carles i en Mas i d'adonar-s'en tothom de quin parell de magnifics compositors tenim a casa nostra.
PENSAMENTS és una de les meves preferides i escoltar-la en aquella nit i en aquella preciositat de lloc va ser un somni per mi.
Un petó molt fort per en Carles,l'Antoni,en Mineu i en Fonso.
Maria Terèsa,veig que només en un instant d'escoltar-la ja et va agradar..m'en alegro.Està al disc Acoblats i sentida amb cobla és increiblement preciosa.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona nit.Fantàstica la cantada dels
Port Bo aquesta nit a Hostalric.
Nois ja us ho he dit sou els millors.
Hem passat una estona estupenda gaudin de les vostres cançons i el vostre bon humor.El Concert,Lola la Tavernera i la ultima de ja t'ho deia la dolenta,no sé el títol,les meves preferides.
Enorabona per tot plegat i també per la mosseta rossa de escot fora de serie vestida de blanc que feia propaganda del nou disc mentre en Casanovas signava.Es que nois,quan veus que a les cantades tots som avis,jo incluit,que de sobte apareixi una rosseta amb aquell..bé de Déu!!i veueta melosa lloant els discos dels Port Bo i els treballs d'en Casanovas mentre fas cua per comprar...perquè no portava més diners que sino em podia quedar el repertori sencer!
Fa un temps que vaig veure el blog però no havia escrit mai i he de tenir temps per llegir lo però de moment avui deixo el meu comentari.
Una cantada ben entretinguda.No dius res Pep, tu també hi eres.va home que la teva dona no sap res d'internets i no s'hi posará.
¿No són uns craks els Port Bo i aquestes fans que porten?
LLuis

Anònim ha dit...

Ei carinyooo!! avui per Hostalric eh? pel que veig? com anem? i es clar avis que fa goig i t'alegra l'ànim i més coses... tot aquest "bé de Déu" mentre fas cua per comprar,mentre sents el grup cantar i mentre esperes que cantin i mentre el que sigui nois!! tot avis i avies....ja ve bé una mica de canvi eh??
Nena quina lluna plena més bonica aquesta nit,quin caminet deu fer sobre el mar,que tu mires ajeguda al llitet???ai senyor que patirem!!!
escolta em vas fer el salt dissabte eh? per on eres??es clar que era dificil perquè nosaltres no vam arribar fins dos quarts de deu i ho vam sentir des de la platja.
També deixaré el meu comentari quan en Tony faci la crònica.
Vinga nois; llunes plenes amb noms de bruixes(com n'hi deieu de la de juliol?),barquetes,nits estrellades,i com diu l'amic Tony HAVANERES A DOJO I PITRAMS QUE ENAMOREN..això ho diu en....JAN
Apa fins aviat

Anònim ha dit...

Hola amics i amigues.Com esteu?he estat un temps a la Val d'Aran amb els nets i allà no em puc connectar.
el que si faig és emportar-me música d'havaneres i la veritat és que uns quants veïns ja han quedat enamorats d'Acoblats!! és que no m'en estic de posarlo gairebé cada dia i en aquell pau de la muntanya encara sona més alt i esplèndid.
Anna Maria bonica,estic contenta de que triessin Pensaments per la cantada de Calella que sé que et deu haver fet molta il.lusió i com tu dius així tot el pais ha sentit aquesta peça que tan t'enamora.No vaig poder veure la cantada per la tele però espero la crònica d'en Tony.
Ara per santa Carme compraré Bolanera que hi ha aquella cançó que vas dir dedicada a una Carme per la meva filla.
Veig que el blog Port Bo segueix tan especial i ple d'emocions com sempre..quina preciositat Na Nena amb aquest tros d'escoltar com batega el teu cor i els ulls humits d'anyorança i els cabells d'or.
I això dels ulls enamorats plens d'admiració perquè existeixes i tan que podria ser tema d'una cançó.
ja ha començat l'estiu i espero que de cara al'agost ens puguem trobar en alguna cantada i parlar una estoneta.
Una abraçada a tots i totes.
PEPETA

Anònim ha dit...

Ei Lluis,quin blog nois!i tan que va se bona la cantada d'Hostalric ahir.
Lola la Tavernera d'en Casanovas,la de la caleta amagada que agrada a la meua dona i la de la morena del pitram i la nit de gresca.Es un crac en Casanovas.Tots tres molt simpatics.La de l'Empordà també ens agrada molt.Nois torneu cada any però jo aniré a més cantades si puc aquest estiu i que farem si les havaneres porten avis i gent gran ja se sap per joves sempre hi ha tota aquesta colla dels Pets i el Busto o no sé que.Pero ja veus que si ha perdut alguna mosseta com la d'ahir.ja la vaig veure ja en mig de tot aquella colla que erem de mes de mig segle,esclar que es veia tan ufanosa,tan....i riallera amunt i avall.Jo no vaig comprar res perque no crec que aceptin visas pero aquest estiu ja m'acostaré a que m'aconselli de quin disco quedarme, mireu nois de Port Bo sempre el comprarem més de gust amb aquell bé de Deu de baileta per allà i si cal el repertori sencer!!
Heu de entendre que el noi que us acompanya pels que no hem tingut mai armaris ampotrats...ni comparació!!
Vinga nois molts èxits!
PEP

Anònim ha dit...

Caram amb els Port Bo!quina capacitat de convocatoria encara!414 comentaris i tot sembla que va ser per els pitrams que enamoren perquè aquest blog estava ben aborrit.Esteu MALATS DE PITRAMS!!!
Unes quantes coses:
Tony felicitats per aquest blog tan currat i excel.lent referència pels amnats dels génere però com a seguidora d'un grup concret t'he de dir que els trobo molt a faltar i que haurien d'ocupar un bon lloc també:ELS CREMATS
M'agraden els Port Bo i en Carles Casanovas és un bon compositor.En concret Arrel de Tres i Busca'm a l'Empordà són els meus preferits però sóc seguidora dels CREMATS i escolteu: ja que no pareu de dir que les havaneres són per gent gran,no sabeu que aquest grup està tot format per jovent,molt professional i més que trempats???
No és veritat això només de gent gran al menys als concerts dels Cremats.
Anna Maria; que veig que ets la baileta de la que parlen els comentaris,si vinguessis a algun concert dels Cremats potser no et tirarien tan la canya els avis(ells mateixos s'autodefineixen avis que consti)i veuries gent més jove!
En Xevi,en Narcis,en Koko i la resta són simpatiquissims i fan patxoca de veure a dalt de l'escenari interpretant havaneres i sons cubans.No has sentit mai Habanera Embrujada?és la meva preferida.
Molts èxits pels Port Bo però a veure quan veiem als guapos dels CREMATS pel blog Tony!!
Bé nois i noies fins aviat.
MARTA

Anònim ha dit...

Hola Pepeta,bona nit.Quina alegria que tornis a ser amb nosaltres.Espero poder veure't i parlar una estoneta ben aviat.Si que he estat contenta de que cantessin Pensaments i de que amics i coneguts que la van sentir per la tele m'en parlessin.Els vaig dir;els Port Bo cantaran una cançó que m'encanta i és una de les meves preferides,feu atenció i a veure si endevineu quina de les quatre... i no va fallar!tots m'han dit,la segona,la romàntica del pensaments.
Un petó Pepeta.
Hola Marta:està bé tot el que em dius del Cremats.Conec l'havanera que dius.Alguna cosa como "ojos de sapo,cola de lagarto"i una noia que s'en va volant en una nit de lluna..és molt original.Ja els he sentit en alguna cantada i ho fan força bé i són joves i una bona colla i segurament els va a veure més gent jove però jo sóc seguidora dels Port Bo.M'encanta anar a les seves actuacions i no m'en canso mai d'escoltar-los.Els trobo uns excel.lents professionals,simpàtics i acollidors.I en Carles a més de tenir una veu esplèndida(l'hauries de sentir cantant sardanes com Cap de Creus,Tossa bonica o Cadaqués T'estimi)composa unes cançons de somni.Per tot això fóra impensable substituir les seves actuacions per cap d'altre.I respecte al que em dius de trobar gent més jove a les cantades i d'avis que em tiren la canya et puc dir que no em molesta en abssolut perquè ho fan d'una manera simpàtica,estic acostumada a tractar amb gent gran,és el públic que hi sol haver a les cantades, solen tractar-te amb força afecte i pots aprendre molt d'ells.Per conèixer gent més de la meva edat ja surto de festa amb els amics.Sempre hi ha moments per tot.
De tota manera Els Cremats es veuen de entre 25 a 30 i és una edat que jo ja he deixat enrera.Una mica massa joves ells i potser el seu públic doncs.Bé Marta,estic contenta de que també t'agradin el Port Bo i les composicions d'en Carles Casanovas.I ja has sentit el nou treball Acoblats? doncs és tan bo com Arrel de Tres i els altres que han enregistrat.És una barreja d'havaneres i cobla amb els Montgrins que t'encantarà.Hi trobaràs Pensaments i No Sé que són molt romàntiques,una versió molt especial del Canó de Palamós,i un chotis català La Botiguera entre d'altres.No et perdis Acoblats aquest estiu.Fins aviat Marta.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola amics bona nit.
Tony:moltes felicitats per l'anniversari del blog i un petó pel teu esforç,amor i sensibilitat.
No vaig poder anar a la cantada de Calella però va ser un plaer llegir la teva crònica.
Anna Maria:recordo que vas parlar d'una cançó dedicada a una Carme.Em pots refrescar el títol i fer'm-en cinc centims.Voldria regalar-li a una amiga ara que s'apropa santa Carme.
També he vist que hi ha un Facebook dels Port Bo amb fotos.M'ha agradat veure-les.Les de Calella i de sopars de seguidors amb el grup.Ja vaig sentir l'altre dia a Hostalric que un dels cantants deia d'anar a sopar a cal Parrufo,M'hauré de fer seguidora més assidua si es pot anar després de les cantades a sopar amb el grup.
Ets tu alguna de la foto o la feies?
Encara que suposo que deu ser pels seguidors molt veterans oi?
Bé,maca una abraçada i fins aviat
Maria Teresa

Anònim ha dit...

Bona nit Maria Teresa.
Mira,jo sóc seguidora dels Port Bo com pots veure pels meus comentaris,
vaig a totes les cantades que puc,escolto sovint els seus Cds,escric a aquest blog i en fi faig el que sincera i bonament sé i puc per aprendre del gènere i a la vegada compartir les meves opinions i gustos per cançons d'un grup i un compositor que aprecio i admiro, però dels sopars que el grup puguin fer després de les cantades amb els seus seguidors i de com s'ha de fer per anar-hi no t'en puc informar perquè no en tinc la més mínima idea i jo no hi he anat mai.
No sé quina mena de seguidors poden anar a sopar amb el grup,ni qui ho organitza perquè a mi mai m'ho han comentat ni sabia que es fecin fins que tu ho has comentat.Ho sento Maria Terèsa però el millor que pots fer és preguntar-ho directament quan vinguis a una cantada i així t'informaras.
Referent a la cançó que em demanes és diu Colors,és d'en Carles Casanovas i és molt bonica.Parla d'una Carme i va anomenant els diferents colors relacionats amb els sentiments que inspira la Carme.
Està al Cd Bolanera i si el compres que en siguin dos,un per tu, perquè t'encantarà Bolanera també d'en Carles,una barreja de bolero i havanera preciosa i una de les meves preferides...és un Cd per tindre i escoltar sovint a més de per regalar.
Espero que t'agradi molt i que vinguis a Campllong a sentir el grup amb els Montgrins aquest agost.No t'ho perdis pas.
Fins aviat.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona tarda.Gràcies per la informació Anna Maria.Pinta bé la cançó de Colors pel que dius.La regalaré per santa Carme.Serà tota una sorpresa perquè no s'esperarà pas aquesta persona un Cd amb una cançó dedicada al seu nom el dia del seu sant.
Bolanera la he escoltada a "cançons" i és massa com diuen els joves.
Fa volar la imaginació d'allò més.
Espero no haver sigut indiscreta amb la meva pregunta del sopar i que no et vagi saber greu maca.
Si tu vaig preguntar és perquè al veure per tot el pilot de comentaris que ets una incondicional seguidora d'aquest grup,que mostres una gran admiració per les cançons del Mestre Casanovas i que s'et veu tan entusiasmada contribuint a aquests més de 400 comentaris, donava per suposat que solies anar
a sopars amb el grup i els altres seguidors o que si més no en sabies alguna cosa.
Gràcies per tot i no se si aniré a Campllong ,però si a Banyuls perquè el meu marit és d'Elna i seré per allà.No em perderé pas Acoblats,havaneres i cobla será un espectacle únic de debo.
Fins a la propera.Maria Terèsa

Anònim ha dit...

Nineta que enamoraaaa!!bona nit carinyo!com anem en aquesta xafogosa nit de juliol?? hi ha barquetes pescant? la llumeta del far de Sant Sebastià que dius que sempre acompanya? ai carinyo, que ja et vaig dir que has d'escoltar l'avi Jan,que l'avi Jan ja té una edat i sap el que es diu i tot ho veu i res se li escapa!que el món i la gent no som justos i que no voldria que prenguessis mal i em sabria greu si ja n'has pres..que ja n'hi ha prou de mal i tristesa al món com perquè uns ulls tan clars i preciosos no reflexin sempre només allò que de bonic i encisador hi ha a la vida.Eh quin poeta estic fet també?
escolta bufona saps que hi ha una cançó que es diu Anna del Mar?no sé de qui és ni recordo qui la canta però com que s'apropa Sant Jaume i l'endemà Santa Anna ho vaig recordar.No t'agradaria sentir-la?
tu que parles d'una cançó dedicada a una Carme pensa que també n'hi ha una dedicada a una Anna.
Tony o qui ho sapiga,a veure si ens podeu fer-ne cinc centims d'aquestes cançó per la nena que més enamora del blog!!
Carinyo,cuida't molt...fes-me cas i cuida't més.
Una abraçada a tothom.JAN

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom.Sembla que ara a l'estiu tot estigui més relaxat eh?el blog i tot.Fa temps que no veig comentaris d'alguns companys..jo estic força ocupada amb la mainada;els meus i els del meu marit que venen a l'estiu ah i els de la primera dona del meu marit amb la seva actual parella que són un encant i el que em tingut tos dos..en total n'apleguem cinc a l'estiu!!com l'anunci del cotxe ja ho veieu!!que no només són trempats a California!!tothom que sigui bona gent i no busqui raons cap a casa nostra!
De la cantada de Calella(hi erem tots amb la mainada ajacerats per la sorra)no en puc fer massa crònica perquè escoltar massa no em van deixar però va ser una nit preciosa i l'ambient una passada.
La mainada no paraven de preguntar quan cantariem El Meu Avi i quan podiem bellugar el mocador!!ja el van començar a bellugar des de la primera cançó del grup i la petita de 4 anys no hi havia manera de que el deixés anar i de xisclar la Lola durant tota la cantada!!us podeu imaginar quina gràcia feiem tots plegats a la gent que teniem al voltant...es a dir no massa!Ens vam banyar,vam cantar molt i vam passar molt bé.Jo vaig cantar Pensaments i la gent del meu costat van quedar parats de que la sabés."Aquesta no és coneguda"- em van dir."I la saps?"La van trobar preciosa i jo ja semblava l'Anna Maria fent-ne publicitat!va despertar interés Carles la teva romàntica cançó.
Referent a la Lucrecia també penso que estava fora de lloc i la retransmissió de TV3..digna d'un premi l'endemà..ja ho veieu!!...vergonyós els talls que feien i la poca qualitat del so.
Tony:un petó ben fort,per molt anys al blog i per molts anys segueixis la teva tasca amb tan de carinyo.
M'hagués agradat veure-us a tos però era una mica dificil..i escolta Tony si en saps quelcom d'aquesta Anna del Mar,no deixis de fer-ne cinc centims.En a mi em sona també i estic segura que farà molt contenta una fidel seguidora d'aquest blog...Anna Mari,nena a veure si entre tots trobem aquesta cançó i l'avi Jan i jo i tots els que t'apreciem en aquest blog te la dediquem pel teu sant que s'apropa i no deixis que res ni ningu porti núvols al teu cel i t'el faci veure de cap més color que no sigui blau clar,net i transparent.
Un petó.Esther

Anònim ha dit...

Bones!caram quin blog els Port Bo!!
Cercant informació sobre la cantada a l'arbreda de Palamós m'he topat amb aquesta pàgina d'havaneres tan sensacional.Està més que ben feta i és una delicia passejar per les diferents seccions,escoltar les cançons,llegir les cròniques del Tony i els 421 comentaris dels seguidors dels Port Bo.
Tony;el felicito sincerament per aquest blog i per la seva iniciativa de donar a conèixer un gènere tan escoltat(sobre tot els estius) i de vegades penso que tristament poc valorat.
A mi m'ha agradat des de sempre i les dolces melodies de les havaneres em porten bonics records d'infantesa vora el mar.
Solo anar a unes 4 o 5 cantades a l'estiu perquè no puc més però en gaudeixo enormement.
No trio cap grup en concret,més aviat els que trobo en el moment que tinc lliure i sempre sol a ser a Palamós,Begur i Sant Feliu.
Els Port Bo els he sentit bastant i per mi són dels grups de més qualitat però gairebé sempre en cantades conjuntes i el que no sabia és que un dels seus components sigui tan bon compositor, a jutjar per com se l'estima i s'el valora en aquest blog,i que hagi escrit lletres per tantes cançons.Jo sabia de Lola la Tavernera i Malalt d'Amor però no de totes les que anomena un dels comentaris que les classifica per temes.
M'he quedat sorprés de que el senyor Casanovas hagi escrit totes aquestes peces.Des de cançons melàcoliques i romàntiques,fins a havaneres-rumbes,havaneres-boleros i una havanera-pregaria.Penso que és quelcom que no tot el públic que va a les havaneres sap i està molt bé i és important que aquest blog en parli.En un moment quan estem vivint una continua exaltació "de lo español" per tots cantons,saber difundir i donar a conèixer la vàlua d'un bon compositor de casa nostra és quelcom d'agraïr i tenir en compte.Ahir en vaig estar parlant en un sopar d'amics i feina i tothom va quedar gratament sorprés d'assabentar-se de tot el que ha arribat a composar el senyor Casanovas.
Felicitats al blog i al seu creador.
Enhorabona als Port Bo per la seva esplèndida trajectòria musical,al senyor Carles Casanovas per les seves admirades composicions i als amics d'aquest blog pels seus esplèndids comentaris(poesia i consells sobre l'amor i la vida inclosos)ja que veig que són una part tan important en
l'èxit d'aquest blog.
Molt bona tarda a tothom.
FERRAN de Sant Hilari Sacalm

«El més antic ‹Més antic   201 – 400 de 950   Més nou› El més recent»
Inici Bloc