dimecres, 2 de juliol del 2008

950

Port-Bo

Components
Fonso Carreras: Tenor.
Mineu Ferrer: Baríton
Carles Casanovas: Baix i guitarra
.

Una mica d’història..........
El grup Port-Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, era sovint acompanyat al piano pel mestre Frederic Sirés autor de l’havanera La gavina.
El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions.
El repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

Principals actuacions de Port-Bo..........

A Catalunya.
Han actuat en totes les comarques catalanes.
Palau de la Musica.
Ha participat en totes les “CANTADES D’HAVANERES” de Calella de Palafrugell.

Actuacions fora del País.
Mondragon
Donostia
Bilbao
Madrid
Valladolid
Torrevieja
Mallorca
Menorca
Formentera
Perpinyà
Cotlliure
Luxemburg
Amsterdam
Zuric
Hessel
La Havana "Festival de Habaneras de La Habana” (1989, 1991, 1992 i 1993)
Ra'anana
Be'er Sheva
Jerusalem
Tel-Aviv
Damasc
Alepo
Palmira
Beirut
Estambul
Ànkara

Discografia..........
Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 18 discs, amb més de 160 temes diferents.
Calella de Palafrugell i les Havaneres (1968)
Allà en la Habana (1978)
Bo i cantant (1983)
Habaneras (1983)
Temps perdut (1988)
De L’Empordà a l’Havana (1990)
Arrel de tres (1995)
Canela y ron (1995)
A cau d’orella (1997)
Malalt d’amor (1999)
Clàssics (2000)
De l’Havana a L’Empordà (amb Gemma4) (2002)
Pessigolletes al cor (2002)
Sardanes a la Taverna (amb el grup Peix Fregit) (2004)
Barquejant (2004)
Port-Bo al Palau (2005)
Bolenera (2006)
Busca’m a L’Empordà (2008)

Dades de contacte..........
Contacte:
Carles Casanovas i RigallAdreça:
Ample, 32 – 17200 Palafrugell (Girona)
Telèfon:
630 875559email:
carles@portbo.comWeb:
http://www.portbo.com/
El meu comentari..........Estem davant d’un dels millors grups d’Havaneres del nostre País. Tenen tres veus perfectes, sonen com una sola. Vull fer reçó, d’en Mineu, aquells que aneu a una cantada, potser us fareu la pregunta que em vaig fer jo la primera vegada que els vaig escoltar, i tenia aquella orella tant poc acostumada a escoltar havaneres.......... ¿”aquell prim”, no canta?.
“Doncs, si, i molt bé, i si poses bé l’orella el sentiràs” em digué un meu amic que després vaig saber que hi entenia bastant de música.
En Carles es un dels “nous” compositors de lletres d’Havaneres, tan conegudes com Lola la Tavernera, Malalt d’amor, La Xalana, A cau d’orella, Busca’m a L’Empordà o Jo sé una havanera, entre moltes d’altres.
En fi nois, si teniu ocasió, ja sabeu, mireu l’agenda de Les Havaneres,i apalí, cap allà, si els veieu, els hi doneu una abraçada.


950 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   601 – 800 de 950   Més nou›   El més recent»
jaume ha dit...

Hola.Em dic Jaume i tot i ser del Ripollés passo les meves vacances a Begur,un dels pobles més bonics de l'Empordà i per mi de Catalunya.
Com la senyora empordanesa que cada cop que veu la posta de sol pensa en la lletra de Busca'm a l'Empordà jo vull donar les gràcies al senyor Casanovas per Barquejant un valset entranyable;"a Sa Tuna podem fondejar i banyar-nos a S'Aixugador.. a la punta des Mut..fins a Cap Rubí"..paratges meravellosos que tants cops he barquejat els estius tot cantant amb la mainada "Barquejant".Ens la sabem de memòria i a l'hivern quan posem el Cd a casa o pel cotxe camí de les pistes d'esquí sentim una enyorança dolça pel mar,les cales i les meravelloses vacances que cada any passem a l'Empordà.
També gràcies al Mestre Bastons per aquest valset i tantes altres entranyables melodies que acompanyen lletres de uns quants autors.
El senyor Casanovas em sembla un dels millor del panorama actual i a la llista que ha aparegut a aquest blog es fa palès el seu talent per escriure sobre diferents temes amb gran domini i qualitat.
La lletra és l'ànima d'una melodia i és ben cert que els lletristes de cançó de taverna tenen una gran sensibilitat per posar ànima a una pila de melodies.
No coneixia ni molt menys totes aquestes cançons i sobre tot voldria saber-ne més d'aquestes sardanes si us plau.
Us ho agrairia perquè som dels que encara anem a sardanes i hi afeccionem la nostra mainada.
Felicitats pel blog i bones festes a tothom.

Unknown ha dit...

Bona tarda amics.com esteu?abans que res tots els que comenteu la blog o us el aneu mirant,passeu-vos per INICI on el Tony ens ha deixat una magnifica crònica de la cantada a favor de la Marató de TV3.Vaig arribar el dilluns d'unes vacances a Tenerife on era des del 6 i ha sigut agradable tornar a obrir el blog i "viure" més que llegir la bonica crònica que ens ha fet el Tony.
Marina;comento habitualment en aquest blog,en concret l'apartat dels Port Bo des de l'estiu.
Ens has deixat la teva opinió educadament i jo també voldria igualment dir-te la meva sobre el que comentes.
No entenc el teu comentari ni crec que tingui res a veure amb el blog Port Bo.
Dius que el fet de que hi hagi tants comentaris sobre aquest grup i el seu lletrista és una llàstima perquè li treu caliu al blog en general i el limita??
Respecto la teva opinió però penso que hauries d'haver deixat el teu comentari al blog de qualsevol altre grup;Peix Fregit,Arjau,etc...qualsevol altre grup..perquè si aquests grups no tenen els mateixos comentaris serà perquè els seus seguidors no comenten oi?quina culpa en tenim els comentaristes del blog Port Bo?
Els seguidors d'aquests grups saben que són ben lliures per entrar i omplir els blogs dels seus grups preferits de comentaris sobre les cantades,sobre les cançons i el que ells considerin adient amb aquest blog d'havaneres..si no ho fan i això fa que segons tu el blog es limiti llastimosament i li manqui caliu..no ens ho diguis pas a nosaltres Marina.Fes una crida als seguidors dels altres grups perquè facin el mateix que fem nosaltres i...problema solucionat.
En aquest blog tothom és benvingut i estem aquí per enriquir i sumar com molt be han dit els nostres nous companys des dels blogs Bergantí i Empordanet.Estariem encantats de que més seguidors d'altres grups seguissin el seu exemple però si no ho fan..aquí ja no hi podem fer res els habituals delblog Port Bo.
Comento en aquest blog perquè els Port Bo són el meu grup preferit i perquè quan em van parlar del blog em van atreure els seus comentaris sensibles,simpàtics i intel.ligents
a l'hora que informatius.
No tinc cap incovenient en comentar en d'altres blogs quan conegui el que fan.En un sopar de Nadal "l'amic invisible" m'ha deixat un Cd preciós de Cubacant i logicament
aniré a Havaneroteca a deixar el meu comentari.La meva companya Anna Maria,que ha sigut de les primeres i de les que més empenta han donat al blog Port Bo,també ha comentat al blog La Taverna i ha deixat un bon comentari sobre el seu disc Mirada Blava.
Els comentaristes del blog Port Bo no tenim cap problema en anar a comentar a d'altres blogs i mai hi entrem per criticar ni buscar raons,però el més important per nosaltres és aquest blog perquè és el nostre grup preferit i són als seguidors dels altres grups a qui toca fer el mateix que fem nosaltres si els ve de gust i troben el blog limitat i sense caliu.
Posem també èmfasi en les cançons d'en Carles Casanovas perquè és el compositor del nostre grup.
Quan hagim comentat les seves comentarem també sobre d'altres com ja s'ha fet més d'un cop.
Marina,m'estranya que no hagis deixat el teu comentari en el teu blog preferit,sota algunes de les precioses cançons de CANÇONS,a INICI sota les cròniques d'en Tony o a NOTICIES on hi ha la secció Havaneroteca perquè això si que hagués contribuit a donar aquest caliu que tu dius que manca al blog.Referent a que penses que a en Tony no li pot agradar que les coses siguin així...no sé si el coneixes personalment o en que et bases per dir-nos el que creus que ell pensa però en Tony,ja sap perquè jo mateixa li he comentat en aquest blog,que el dia que ell consideri que el blog Port Bo té massa comentaris o parlem massa de l'obra d'en Carles Casanovas,només ha de fer que dir-nos-ho com a propietari del blog i deixarem de fer-ho.
Bona tarda.

Unknown ha dit...

Marina;espero que vulguis tornar a comentar.Hi ha seccions molt boniques i quantes més persones que estimin el gènere i s'hi interessin millor.
Fins aviat.
Ei Jan!!com estàs?encara dura la....xefla o bolanera o el que sigui que et portaves entre mans a Itàlia.
Et devia durar fins l'endemà a jutjar pel teu comentari!!ets ben boig Jan!!a veure quina noticia és aquesta que ens has de donar??t'ha tocat alguna loteria??o és més aviat una cosa "d'amore"?com que no pares amb les bolaneres a dojo!!!!
Helena;gràcies per teu suport en el comentari que vas deixar.

Cd Ideal

-Lola la Tavernera
-Pensaments
-Bolanera
-Malalt d'Amor
-Busca'm a l'Empordà
-la Balada d'en Lucas
-Allà en la Havana
-Dime que sí(o La perla,no sé ben bé el títol)
-La Barca Xica
-El Llop de Mar

És molt dificil Nando perquè m'en deixo,però ara mateix penso en aquestes.

Anna Maria carinyo.Només vull dir-te que trobo a faltar els teus comentaris.No sé si no estàs bé de salut(espero de tot cor que no sigui això),si estàs molt enfeinada o desmotivada.No em posaré pas en la teva vida maca però com a companya de blog senzillament et vull dir que et trobo a faltar.Trobo a faltar els teus comentaris;sensibles,emotius,
alegres i il.lusionats.Aquest blog no seria el mateix sense tu Anna Maria.Has contribuit d'una manera excepcional a donar vida i fer aquest blog especial.
El meu desig de Nadal per tots vosaltres que col.laboreu al blog les Havaneres;en Tony,els grups,els comentaristes,els Port Bo i en especial per tu Anna Mari(que tornis aviat) és que la llum de l'il-lusió no s'apagui mai a les vostres vides.No ho permeteu mai amics.
Una abraçada.

Unknown ha dit...

Molt bon diumenge.També sóc Empordanès de Verges.
Sincerament us diré que anava a les havaneres per donar gust a la meva dona.Les trobava boniques quan les sentia,però em semblaven repetitives i em cansaven.
Des de l'estiu passat però,desprès de la cantada dels Port bo a la festa major de Palamós i de Cubacant a Begur m'he adonat de quan equivocat estava i he entès les sensacions i emocions de la meva dona i els amics que anem a les cantades.Tot un món per descobrir!
Des de juliol que segueixo aquest blog d'aquest vailet jove que tan amor suport està donant a aquest gènere nostre digen de ser conegut i difós.Enhorabona Tony per totes i cada una de les seccions d'aquest blog.També als comentaristes del blog Port Bo.No sabeu quanta gent encara que no comentin segueixen el blog.I no us imagineu el ressó que tenen els vostres comentaris sobre les lletres de les cançons d'en Carles Casanovas.Ens feu viure les lletres i descobrir matisos nous,creant un interès per escoltar-les i per conèixer més sobre aquest meravellós gènere.
La llista que heu fet de les seves cançons ens fa adonar quan equivocats estavem el que pensavem que totes les havaneres sonaven iguals:polques com El Concet,valsets com Pescador sóc d'una cala i boleros com la vostra Bolanera et fan veure que hi ha verdaderament tot un món per descobrir i que comptem amb un magnífic compositor català i empordanès de qui n'hem d'estar orgullosos i que mereix que sigui coneguda la seva obra arreu del nostre pais.
Els Port Bo junt amb Cubacant són per mi els millors grups del panorama actual.
Cubacant és una meravella que s'ha de veure i sentir.Omple l'espai de l'havanera tradicional en la veu meravellosa d'una dona que amb gràcia i classe,acompanyada per dos músics magnifics i una posada en escena molt original ens fa viure i emocionar-nos amb la història de l'havanera.
Enhorabona a tots i que passeu un Bon Nadal i el millor pel nou any per tothom.
Bon diumenge.

Havanerus ha dit...

Meritxell, gràcies per el teu comentari, però no t'amoïnis per els comentaris. Tu fes!! que si hi ha alguna cosa que no està bé, ja ho diré.
Ei Ricard!.
Molt bona aquesta de "anava a les havaneres per donar gust a la meva dona!....
I vet aquí, que finalment, t'han conquistat.....
Me’n alegro. Ja dic jo que si quan vas a veure i escoltar grups d'havaneres, son dels bons, t'hi quedes!!.
Per cert, el que dius que hi ha molta gent que llegeix el blog però que no comenten, he de dir-te que estic súper feliç quan a visites al blog.
Les últimes dades que rebo des de les analítiques del blog, es que en els últims mesos superem les 1.000 visites mensuals, i som més de 500 usuaris....
Quan a comentaris, doncs no molta gent opina, però estic segur que poc a poc la gent s’anima, i es decideix a crear un compte, i fer-ho.
També he de dir-te que l’edat mitja del mon de les havaneres és una mica alt. I molta gent, no està familiaritzada amb els ordinadors.
Un altre raó per la que no es comenta igual que en numero de usuaris és que els fa vergonya escriure i fer faltes d’ortografia.
Als que conec, els hi dic que no s’han d’amoïnar, doncs llavors no comenten, i malauradament, molts dels que volen comentar, la llengua que els hi varen ensenyar a escriure, no va ser precisament, el català.
Soc molt content que Les Havaneres siguin visitades d’aquesta manera..... i siguem tants els que llegim aquest blog, ja s’animaran algun dia a comentar, mentre ens llegeixin, ja mantenim vives les havaneres. Això em dona difusió, molta força, i moltes ganes de continuar fent gran aquest meravellós mon de les havaneres.
Salut.

Unknown ha dit...

Bon dia amics i amigues.Em fa alegria torna-vos a saludar.Us he anat llegint de tan en tan però les nostres vides han canviat darrerament i he hagut de deixar coses que feia i dedicar-me més a les que em necessiten.
Em fa content veure que el blog continua en marxa amb nous col.laboradors.Les coses fetes amb afecte i sinceritat sempre rebent bon fruit.
M'he rellegit els primers comentaris del primers mesos de març i abril recordant els començaments i m'han fet somriure i portat bons records tot i que tristesa quan llegeixo la meva germana tan alegre com era abans.
Vam passar bones estones i com les coses quan comencen es nota entusiasme,alegria en tots els escrits.Un record bonic i entranyable que queda aquí per qui vulgui passar una estona entretinguda i interessant en aquest magnífic blog.
He de dir que sento que no hagim sabut res més de la Carme i que en Carles també hagi deixat de comentar,quan ens feia contents de quan en quan sortint a contestar les nostres preguntes amablement.Està clar que les actituds negatives envers el blog d'una manera o altra aconsegueixen espatllar les coses...com tot a la vida.
Bé amics i amigues la Pepeta es va recuperant molt lentament,amb tot l'ajut i amor que necessita i em dona molts records per tots vosaltres.Marxem a fer un viatge aquest Nadal perquè seria massa dur quedar-se a casa.Anem a Nova York tots plegats i esperem que això la distregui i animi.
Us desitjo unes bones festes a tots;al grup Port Bo,a en Tony,Anna Maria,Jan,Esther,Silvia i als nous comentaristes.Que el nou any us porti salut i felicitat plena.Us ho desitjo de tot cor.
Una forta abraçada a tothom de part meva i la meva germana.
Arnau.

Miquel ha dit...

BONES FESTES DE NADAL I FELIÇ ANY NOU PER TOTHOM !!!

Silvia ha dit...

BON NADAL ! A tots els companys i seguidors del blog, i molt especialment al seu creador.

Havanerus ha dit...

Companys, Amics i Saludats......
Que aquest any que comença estigui carregat d'emocions, de delicisos moments, de bon rotllo, d'alegria, i també, perquè no, d'havaneres a dojo!.
Sílvia, el creador sense seguidors com vosaltres, no seria ple.

Bon Nadal i Feliç any nou, tot i que serà un deu!.

Unknown ha dit...

Una vegada per primavera una noieta d'ulls verds de mirada tendre i...callo,em va desitjar que hi haguès algú que sabés descobrir en els meus ulls i el meu cor allò que ningú altre havia descobert i....avui puc dir que això s'ha fet realitat.
Estic molt feliç,surant pels núvols i vull compartir-ho amb vosaltres.
El nou any em trobarà a Livorno on vaig a viure amb la meva nòvia Monica,una meravellosa italiana,que ha dit Sííí quan me li he declarat i(si,carinyo la que me'esperava aquell dia després de A Prop del Mar quan em vas dir que marxava esperitat..)que ha sabut veure tot això en un empordanès de Figueres i que espero que ho segueixi veient la resta de les nostres vides.
A partir d'ara viurem entre Figueres i Livorno i estaré bastant ocupat amb la casa que ens estem fent allà i el començament de la nostra relació en comú.
No podré col.laborar tan amb el blog però de tan en tan aniré treient el cap i no m'oblidaré pas de tots vosaltres.
Com vosaltres Anna Maria carina i Arnau tinc els millors records dels començaments del blog.Em va anar molt bé aquells dies baixos per mi,tot i el meu posat habitual de bogeria,comentar en aquest genial blog.
Va ser divertit els nostres comentaris d'avis tirant els trastos a una mosseta,la teva aparició nena i tot el que va desembocar..el mestre ens responia i deixava petons i abraçades ben repartits,tu estaves alegre com un ginjol,sempre hi havia algú que treia el cap per parlar d'haveneres i coses de la vida,en Tony donant un munt de benvingudes...fent una mica d'arbitre...com ha de ser....records molt bonics que com dieu perduraran.
Carinyo;gràcies pels teus sincers deistjos i la teva càlida simpatia.
Però no et llegeixo com voldria bonica.Et veig més seria.Et veig estrictament eficient i prou.Sembla que no siguis la mateixa mosseta de fa un mes.
Molt eficient buscant informació i donant-la però...et deixo un petó molt fort,els meus millors desitjos de felicitat carinyo per el 2010 i per sempre.PER SEMPRE BONICA i et desitjo una havanera preciosa que diu; "sireneta bella i jove...i quan amb una besada despertant emocionada deixaràs pena i tristor".No et perderé de vista eh nena????
AMICS I AMIGUES DEL BLOG LES HAVANERES D'EN TONY;MOLT BONES FESTES,TOTA LA FELICITAT DEL MÓN PEL NOU ANY I PER SEMPRE!!!!
i no seria en Jan si a més a més no us desitges a tooootes les edats sense exepció,que això sempre alegre el cos i l'esperit:
BOLANEREEEEES A DOJOOOOOO!!!!!!
A RIVEDERCI!!!!!!

Havanerus ha dit...

Ciao Jan.
Io sono molto accontento che abbia trovato la ragazza che cercavi, o lei ti t'abbia trovato.
E puoi andare di bolanera ogni volta che vi abbia voglia.
Hai per vedere "mica en mica" si riempie "la pica".
Ora soltanto ti rimane si agganci, che lei legga il blog, e ci commenta come sono avaneri in Italia se le abbia.

Ara no sé que m'ha passat, que em sortia un català italianat!.
Doncs res Jan, lo dit, que espero que hagis trobat la noia que buscaves, o que ella hagi trobat al jan que buscava.
I que sempre puguis anar de bolanera, vull dir....sempre que ella vulgui.....
I que ja que hi ets, que ens expliqui si per allà també han arribat les Havaneres.
Perdona per la broma, però....
oggi, come altri molto giorni, io sono felice, mi sento e voglio condividere con voi.
Avui, com tants altres dies, soc feliç, em sento feliç i volia compartir-ho.

Salut, Força i Havaneres a dojo!!.

Unknown ha dit...

Hola amics!sento no haver-vos pogut felicitar les festes abans..entre malalta i treballant fent guardies fins aquesta setmana no respiro!
Jan:L'ENHORABONA NOI!!!QUE SIGUIS MOLT FELIÇ I QUE L'AMOR T'ACOMPANY SEMPRE!!!....I LES BOLANERES!
Caram Tony que bonic saber l'italià!
És una llengua molt musical i bonica!
ha sigut divertit llegir-te.
Anna Maria que contenta de tornar-te a llegir maca,m'has donat uan alegria!
Jo també marxo a Canaries ha passar el Cap d'Any Meritxell i uns dies de vacances que ja em toquen!
A la tornada tornarem a comentar cançons boniques i aveure si tota aquesta gent gran s'animen a comentar..al centres civics fan català.Animeu-vos tots que mai és tard per aprendre!
MOLT BON ANY AL GRUP;EN FONSU,EN CARLES I EN MINEU,A EN TONY,A TOTS ELS COMPANYS I A TOTS ELS GRUPS DEL BLOG.QUE EL 2010 US PORTI TOTA LA FELICITAT!!
Petons.

Unknown ha dit...

Bon dia a tothom.Jan;moltes felicitats!!que siguis molt feliç!però de tan en tan treu el cap pel blog i digan's alguna cosa que sempre animes i trobariem a faltar la teva conya i com en saps de tractar les dones noi!!
Anna Maria,estic molt contenta de llegir-te un altre cop.Molt bé la informació sobre les sardanes nena.
Molta gent se sorprenen de que el Mestre hagi escrit també sardanes...de la seva capacitat de creació en general!
Adela que t'ho passis super bé a Canàries.Fantàstic per tornar-se a posar les piles.
US DESITJO DE TOT COR UN MERAVELLÓS 2010:AL CARLES,AL MINEU I AL FONSU,AL TONY FOIXENCH,A TOTS ELS GRUPS DEL BLOG I A TOTS ELS COMPANYS DE LES HAVANERES.
PETONS I BOLANERES!!!!!!

Unknown ha dit...

Hola.espero que us recordeu de mi.
Us he anat llegit algún dia però com us vaig dir estic ocupadissima amb el master.
Sempre és un plaer passejar per aquest blog!
Vull desitjar-vos al grup Port Bo a el Tony,Adela,Jan (felicitats trempat!),Anna Maria,Meritxell i tots els comentaristes i grups del Les Havaneres:
FELIÇ 2010!!!!!!!!
Petons

jaume ha dit...

Moltes gràcies per la informació Anna Maria.Ens agradarà molt tenir aquests discos dels Montgrins i parlar-ne amb els amics afeccionats a les sardanes.Es veritat que tothom se sorpren de que un dels Port Bo que veiem cada any per la tele obrint la cantada a Calella hagi composat sardanes i tantes cançons!
Ens dones les gràcies als que arribem al blog per la nostra compania i jo te les dono a tu,al creador i als teus companys per la vostre amable rebuda i interessant informació sobre el gènere.
MOLT BON ANY 2010 A TOTHOM!!SIGUEU FELIÇOS!!

Unknown ha dit...

Molt bon any 2010 per tots vosaltres.
Que la felicitat us acompany aquest any i sempre.
Jan,felicitats,que sigueu molt feliços tu i la teva nòvia,que continuïs tan simpàtic,positiu i acollidor com sempre perquè això fa feliços a tots els que estan al costat o...es topen amb tu com tots els que ens hem trobat el 2009 en aquest màgic blog d'Havaneres.
Us desitjo amor i alegria que és el que ens ha unit a tots aquí.
Que sapigueu fer sempre feliços els que es topen amb vosaltres i us donen el seu afecte sincer de tot cor.
Tony,Carles,Fonsu,Mineu,Miquel,Jan,Anna Maria,Arnau,Meritxell,Adela i tots els grups i col.laboradors;
que l'amor i la llum us acompanyin sempre.Esther,el xicot jueu de cabell llarg estarà content de que l'hagis entès tan bé.Records als teus sogres.
Petons d'una bruixa de Vallgorguina.

Unknown ha dit...

Ei amics,MOLT BON ANY!!em recordo de vosaltres i de tan en tan trec el caparró...el meu també és bufó com el de l'Anna Mari Jan?? apa noi,italiana eh?s'et llegeix radiant... de Bolanera en Bolanera...i tan que està esdevenint una nova expressió...jo sempre ho dic!!i quan em pregunten i això que és?,que vols dir??llavors els hi explico que hi ha una cançó apassionadissima d'en Carles i l'Antoni Mas,que s'ha d'escoltar i quan l'escoltin es deixin atraure per la seva lletra i música barreja de dolça i sensual i....sabran el que és la Bolanera i...anar de Bolanera..tot i que jo m'estimo més sempre terra ferma..
Jo també tinc els millors records dels primers mesos quan Bolanera va guanyar la nit d'amor al compàs de l'havanera i tothom semblava més content...bé, aquests records no s'esborren... aquí han quedat!!
Doncs Jan que siguis molt i molt feliç i que ens en diguis alguna de les teves de tan en tan...no abandonis aquest grupet de dones que distreus amb les teves bromes i POEMES INCREIBLES...!!!
Segurament us preguntareu a que ve això del xicot jueu que anomena la Roser referint-se a mi.
La Roser i jo ens vam conèixer la setmana passada inesperadament a travès d'amistats comuns que ignoravem.Va ser tota una sorpresa i molt bonic.Ella com totes les bruixes diu que les casualitats no existeixen,que res passa perquè sí i que tot el que és bonic i es comença i crea amb bons sentiments és màgic i porta situacions màgiques.Si més no és una idea bonica i vull creure-la.
Jo solo estar tova per aquestes dates i vull dir-te Anna Mari que
no t'amoïnis gens nena que a mi tampoc m'emociona el Nadal.Tot i que tinc parella i mainada que vols que et digui? hi va haver una època que no ho tenia,de més joveneta i per motius familiars tristos em sentia més sola que mai per Nadal;sembla que la gent es trastoqui,que no hagin menjat ni begut mai i que s'acabi el món comprant i lluïnt i els que tenen poca familia o no en tenen semblen els proscrits i encara se senten més sols.
Això li vaig comentar a la Roser que va dir que ho compartia;
tot plegat una bona comedia egoista que poc té a veure amb aquell xicot jueu de Natzaret de cabells llargs que fa dos mil anys va dir que ell no tenia familia,que la seva familia eren tots el homes i dones del món i que si només sabem estimar els de la nostra sang que limitats que som i que poc estimem.Això és el que jo penso cada any per Nadal des què tenia 16 anys.
Potser si que estarà content perquè entenc el seu missatge Roser,no en té massa de motius per estar content veient el panorama de per aquí però jo penso que tots el podem entendre si volem..no és pas tan dificil d'entendre a aquestes altures i desprès de tants anys.

Amics i amigues us desitjo amor,salut i bona economia però sobre tot BON COR I VALENTIA per FER ALLÒ QUE SENTIM DINS I QUE NOSALTRES VOLEM,dues coses que si ens manquen no ens deixaran mai ser feliços de debo.
Els meus sogres Pere i Mercè em donen molts records per tots vosaltres.La meva cunyada ja ha tingut la nena però es quedaran encara un any més a l'Argentina amb ella.
MOLT BON 2010 PER TOTS ELS AMICS I AMIGUES DEL BLOG LES HAVANERES D'EN TONY.
MOLTS PETONS PER TOTHOM.

Unknown ha dit...

El Meu Cd Ideal

-Bolanera
-El Meu Secret
-Pensaments
-Busca'm a l'Empordà
-la Fada i la Bruixa
-Un Cant d'Amor
-La Balada d'en Lucas
-Quan jo tenia 4 anys o 15 o...no ho sé.
-Mariner de Terra Endins
-Tamariu
(hauria de tenir un altre Cd ideal,però vaja...)

Nando,està bé totes aquestes idees que proposes,com feiem nosaltres al començament..encara ens podeu dir la vostra preferida per la nit d'amor al compàs de la havanera..per això sempre s'és a temps a opinar!
Anna Mari,una passada la llista tan preciosa que has posat,no podia faltar en aquest blog dedicat als Port Bo,la veritat,molt ben feta i pensada,no has deixat detall amb dates,cds i el compositors de la música i molt clar i endreçadet..com us agrada als dels signe de verge..està clar que mancava aquesta llista de l'obra d'un dels Port Bo.
El que penso és que ja que en Carles fa anys que forma part d'aquest grup emblemàtic hauria de donar a conèixer tots els seus treballs a travès del seu grup no us sembla? en saps res més d'Eren Amics? si és d'en Salvador Dabau com un Cant d'Amor segur que deu tenir una música preciosa.
I el tema de les sardanes és força interessant,una companya de feina diu que té La Soca i és preciosa,estic esperant que me la deixi perquè tinc curiositat.Estaria bé que l'icloguéssin en el repertori o la enregistressin també.
Jan,no critiquis a en Carles(ja sé que és de broma)de que sembli un poeta romàntic dels que ens agraden perquè escrigui cançons amb imatges de poesia clàssica i romàntica,precisament això és el que ens agrada i fa tan bones lletres com Malalt d'Amor i Pensaments...
A reveure.Petons

Unknown ha dit...

Bona tarda i bon 2010 a tothom.
Desitjo que hagiu passat unes bones festes.Jo estic d'acord amb que s'ha de seguir el missatge de Jesús i deixar els egoismes ben lluny
i tot el que dieu de com s'hauria de viure el Nadal,sobre tot la meva admiració pels teus amics Anna Maria, però això de que Crist no va néixer el 25 de desembre i tot això que ara es diu de que l'església va posar aquesta data perquè sempre s'havia celebrat al ser el solstici,això ja sé que és veritat però jo no estic acostumada a pensar d'aquesta manera,de la manera lliure en que penseu la gent més jove i a viure el Nadal amb aquest pensament.
Oi que m'enteneu?ja sé que Nostre Senyor va ser un nen,un xicot i un home però sóc catòlica nenes
i la meva generació ha sigut educada molt religiosament.
Potser no que no va néixer el 25 i potser tampoc en una establia amb el bou i la mula i segurament la humanitat ja celebrava religiosament feia mils i mils d'anys pels vols del 25 de desembre l'arribada de la llum i els dies que s'anaven fent més llargs però això no està renyit o ha de fer oblidar el missatge de Jesucrist i la seva mort per tots nosaltres eh que esteu d'acord?
He anat llegint el blog i us felicito de tot cor.Les cròniques d'en Tony són dignes de llegir i el vostre blog Port Bo també una delicia de debo.Hi ha una mica de tot,acudits,tristesa,seriositat,poesia,informació i sobre tot molta,molta sensibilitat.
Aprofito per dir que la gent gran no tenim excusa.Tony,que no et diguin més que no saben escriure en català.No ho acceptis!sempre es pot anar a classe tan de català com d'informàtica amb totes les oportunitats que ens ofereixen els nostres ajuntaments.
Anna Maria,has vingut aquests dies al poble dels avis?per aquí a dalt si que estem tots com en un pessebre voltats de fred i clima nadalenc!espero que estiguis bé a marina i que ens tornem a veure si vens a la cantada dels Port Bo a Sant Joan les Fonts a l'estiu.
Un 10 la llista que has posat del mestre.Ha agradat i interessat força i pensem que sí que hauria de grabar totes les seves cançons amb el grup que ara dirigeix ja que són creació seva i sobre tot les sardanes!
Cuideu-se i vegileu amb el fred!
Una abraçada des de la Garrotxa.

Unknown ha dit...

Hola amics,com anem?Anna maria carinyo vols dir que no t'has equivocat amb la havanera AL PIRATA JOAN TORRELLES a la llista d'en Carles? buscant lletres d'havaneres he vist a la web dels Bergantí on hi ha un apartat amb lletres d'havaneres en català que aquesta cançó sembla que no és d'en Carles.Diu que la lletra és de Rafael Llop i la música de Josep Mª Roglàn.
M'estranya que els del grup Bergantí siguen professionals del món de l'havanera ho hagin posat a la seva web.Potser t'has confos amb EL PIRATA BARBAROJA que sí que és d'en Carles i està a CANÇONS.
Es estrany, a veure si ho podem aclarir.
Una abraçada.

Silvia ha dit...

Vaja, sembla que tenim un altre seguidor del blog que li molesta la admiració vers en Carles Casanovas ! Llàstima. Mira Lluís en Casanovas en cap moment li volem donar, més mèrits i reconeixements dels que es mereix, però tampoc li hem de treure. Està clar que ni ha un error pero en cap cas es de l´Anna Maria.

La lletra de L'havanera "Al Pirata Joan Torrellas", està escrita per en Casanovas, ( a menys que siguem molts els equivocats ), fins i tot així es diu al disc del mateix Bergantí "Mar de Bonança" i en altres CD´S, d'altres grups que l'han enregistrat.

Esperem que l´amic Tony, amb molts més coneixements sobre lletres i autors, ens aclareixi el malentès, en tot cas un cop més si us plau, una mica més de respecte pels seguidors del Port-Bo.

Havanerus ha dit...

Bon dia Companys!.
Primer de tot dir-vos que he esborrat el comentari al que es refereix la Sílvia.
Aquesta opinió tornava a menysprear una persona del blog, i un cop més, crec que ja n'hi ha prou.
No sé com s'atreveix aquest individu a criticar d'aquesta manera una afirmació, un comentari, del qual ni ell mateix en te coneixença.....llegint i analitzant el que ell ha escrit....
Vigilem les paraules, les afirmacions, i tota la informació que hi ha a internet, s'ha de corroborar, doncs, molta és incorrecta, incerta, o incomplerta.... i és molt fàcil que ens pensem que es certa.
Penso que la manera de comentar correcta ha estat la que ha fet la Meritxell, però per part d'aquest tal Lluís M., ni de bon troç.
Meritxell, gràcies per el comentari, però com molt bé va dir l'Annamaria la lletra i la música de la cançó, Al pirata Joan Torrellas,, es d'en Carles.
La errada deu estar a la web d'on has tret les lletres. Si és dels Bergantí, tenim la sort de saber-los molt a prop, i en quan pugui, els faré coneixedors del teu comentari, i que si poden, ho esmenin.
Si preguntem a qualsevol membre del grup Bergantí, segur que et diuen la solució, però a la persona que ha fet la pàgina web, després de escriure un munt de paraules i cançons, és molt probable que se li hagi passat, i tenim la sort de poder-los informar i que si està a les seves mans que ho esmenin.
Per cert, Meritxell, la que comentes pot ser, la Barca xica, que va ser escrita per en Rafael Llop, i musicada per en Josep Maria Roglan.
Per cert, Silvia, amb la teva explicació, sobrava el meu comentari, però he volgut comentar que havia esborrat l’opinió d’un altre lector, i ja que hi era, m’he allargat una mica....

Salut, força i havaneres a dojo!!.

jaume ha dit...

Tal com jo ho veig és veritat que s'ha d'intentar donar informació correcte a tots nivells.Estem parlant d'obres en aquest cas creacions musicals d'uns artistes i a cadascú el que és seu.Es veritat que en aquesta pàgina web sota la lletra de AL PIRATA JOAN TORRELLES a hores d'ara no consta que estigui composada per en Carles Casanovas i logicament això s'ha d'esmenar perquè pot portar a equivocacions i malfixacions...malhauradament sembla que les persones recordem més els errors...
Penso que és important rectificar-ho i donar el nom correcte del seu compositor per evitar futures apreciacions equivocades i perquè és la seva lletra i la seva música i hi té tot el dret a que sigui reconeguda com a tal.
Tots en podem equivocar però el que em sembla vergonyós és aprofitar per atacar amb tant sarcasme i duresa a una comentarista donant per suposat que era ella la que s'havia equivocat...fer culpable algú d'aquesta manera sense donar ni l'oportunitat de debatir-ho o contrastar-ho em sembla molt baix.
No es pot anar pel món ofenent i ferint les persones emparat en l'anonimat d'una pàgina de comentaris...així si que és pot fer el valent...i tot per acabar fent el ridicul.
No sabia que el món de les havaneres i els seus compositors despertessin tantes passions i al'hora actituds tan viscerals i perilloses....a casa sempre l'hem vist un món molt tranquil i plàcid..
La meva opinió és que hi ha molts bons compositors dins d'aquest estil però no hi ha dubte de que en Carles Casanovas és un dels millors
i no només pel nombre de creacions seves sino també per un fet que l'Anna Maria precisament ens fa veure ja en els seus primers comentaris al blog i és que el Mestre sap escriure magistralment sobre temes diversos...des de una cançó picant com La Cabana,de divertides i simpàtiques com la Xalana i Lola la Tavernera, pregaries marineres i lletres tan poètiques i profundes com Malalt d'Amor,Pensaments i Un Cant D'Amor.
És aquesta diversitat de temes (in- cloent sardanes) tots tractats amb categoria i qualitat el que diferencia les composicions d'aquest autor empordanès dels Port Bo de la resta d'autors.
Felicitats un altre cop per aquest magnific blog i la oportunitat que ens dóna de conèixer i estimar el món de l'havanera.

Havanerus ha dit...

Benvolgut Jaume, gràcies per el suport.
Per altra banda dir-te que al nostre bolg, i segons el comentari que va posar l'Annamaria, en destaca al principi, Cançons d'en Carles Casanovas i Rigall, i a totes les peces hi posa el compositor, inclosa la de "Al pirata Joan Torrelles".
Ja es dona per suposat que va ser el propi Carles qui les va escriure, solament que en cada peça, l'Annamaria ens va informar de qui va fer la música.
Jaume, estic totalment d'acord amb la teva opinió, a mí també em semblen ridícules aquest tipus d'actuacions, (tot i que em vaig acostumant, i simplement, les esborro....).
Gràcies de nou, Salut, Força i Havaneres a Dojo!.

Unknown ha dit...

Bon vespre a tothom.El diumenge al vespre ja vaig veure els dos comentaris ofensius però no vaig fer comentari perquè en Tony darrerament ens havia dit que s'estimava més resoldre ell aquests temes.
Primer de tot com a comentarista habitual del blog agraeixo a la Silvia el seu comentari d'aclariment i suport aquell mateix vespre.
Heu d'entendre que tot i no conèixer l'Anna Maria personalment els que comentem habitualment ens uneix una simpatia i amistat "on line" que fa sentir-nos a prop compartint els mateixos interessos.
Lamento de tot cor que el meu comentari donés peu a aquell atac injustificat i m'en sento en certa manera responsable.
Tony la cosa és molt simple.
A la pàgina web del grup Bergantí a la secció LLetres i trobem un pdf que diu LLetres en català on hi ha unes quantes cançons transcrites per Miquel Llorens que he vist que és un component del grup.
Sota AL PIRATA JOAN TORRELLES posa Josep Mª Roglàn i Rafael LLop.
Es a dir que ens informa que ni la lletra ni la música són d'en Carles Casanovas.
Jo volia esclarir el dubte.Tu dius que l'Anna Maria ja ens en va informar a la llista en els seu moment però és lògic que jo pensés que hi havia algú o l'Anna Maria o el Miquel Llorens que anava errat.
Podia ser qualsevol dels dos però sincerament al ser els Bergantí veterans del tema no com l'Anna Maria i com que ella (i no t'ho prenguis malament sobre tot carinyo)ja fa mesos havia fet un comentari classificant les cançons d'en Carles per temes i s'havia equivocat amb la Becaina que no és d'ell...vaig pensar que es podia haver confós amb el Pirata Barbarroja i que a tots s'en havia passat.
M'en alegro de que s'hagi esclarit i que la cançó ha quedat clar que lletra i música és d'en Carles Casanovas.
Ha sigut doncs una errada del grup Bergantí que espero i demanaria que es pugués rectificar.
Com diu en Jaume molt acertadament a cadascú el que és seu i ja que hem pogut trobar aquest error i esclarir-ho no hi ha raó perquè el nom del seu autor no figuri sota la lletra de la seva cançó en un llibre,en un blog d'havaneres o a la pàgina web de qualsevol grup.
Els errors s'han sempre d'esmenar i ja que el grup Bergantí té una pàgina web perquè tothom la visiti i gaudeixi de la seva informació,cosa que deuen fer forces persones,aquesta mena d'errors (que són molt humans i ens poden passar a tots)s'han de rectificar per tal de deixar sempre les coses al lloc on es mereixen.
Per acabar vull dir que la persona que va aprofitar el meu comentari per llançar-se tan injustament sobre una seguidora que no li ha fet cap mal em sembla d'una baixesa molt lamentable.
El meu marit,els meus sogres i jo ens vam quedar glaçats...acusar tan durament donant per certa una cosa...?? exigir rectificacions i disculpes amb aquell to sarcàstic i ofensiu....???
No sé si qualificar-ho de mala fé o directament de desequilibri mental agut.
Analitzant-ho hi veig quelcom estrany..un home que li molesta (queda ben clar)les lloances que reb una...dona...??? que la trobin mona i li diguin bonica....?que es faci veure a les cantades si és mona en mig d'un públic més aviat d'avis.....???....que sapiga escriure bé i tinguin èxit els seus comentaris al blog....això li molesta a un...home...????
Deixe'm que sigui un home.... qui ha aprofitat el meu comentari per ofendre una companya..sigui com sigui no li ha sortit bé i si fos persona el que hauria de disculpar-se i rectificar és ell...
Espero que ens diguis alguna cosa aviat Anna Maria,encara no has comentat COLORS ni posat el teu Cd ideal...al menys que això hagi servit per esclarir dubtes...ho saben ja els del grup Bergantí Tony?
Ah i com diuen que "no hay mal que por bien no venga" a la web dels Bergantí en aquest mateix pdf he trobat una cançó preciosa del Mestre Antoni Mas..ja veuràs quina sorpresa Anna Maria i a tots estic
segura que us agradarà!!
Una abraçada.

Unknown ha dit...

Bon any des d'Andorra amics i amigues de les havaneres!estic molt contenta de tornar-vos a saludar i llegir els vostres comentaris.
Jo també vaig veure els dos comentaris i estic d'acord amb tu Meritxell de que sona estrany que un home utilitzi el fet de que a una dona se li facin compliments sobre els seus ulls grossos i verds i ho lligui sarcasticament a la cançó..."de mirada tendre" per enriures'en i molestar.Els homes no solen a fer aquest tipus de comentaris gelosos...si el que els agrada i es fixen és en les dones guapes!
Però ara ja està passat i no hi doneu més importància.Es clar que sap greu perquè una seguidora que veig que precisament ha donat molt a aquest blog en general i en concret al dels Port Bo sempre parlant de les obres del mestre amb tan d'afecte i il.lusió ara en contrapartida en sorti escaldada i disgustada..no és just ni el que hauria de ser.
El que passa que Anna Maria a la vida sempre en passen de coses així però el més important és que hem de fer les coses per amor i desinteressadament no esperant mai que ens les agraeixin.Fer.les des del cor i jo penso que tu ho has fet així i això ja t'ha de compensar i no voler disgustar-te ni donar importància a la mala fe.
Bé amics,espero que seguiu comentant lletres boniques i tinguen idees noves per aquest nou any com la del Cd ideal per incentivar i mantenir viu el blog.
Una abraçada des d'Andorra.
EL MEU CD IDEAL
-Quan jo tenia 4 anys
-Bitxintxo
-Mariner de Terra endins
-Lola la Tavernera
-Rosina
-Allá en la Habana
-Un Cant d'Amor
-Bolanera
-El Meu Secret
-Pensaments
-Tamariu

Unknown ha dit...

EL MARINER ENAMORAT

UNA NINETA D'ULLS BLAUS
I LLARGA TRENA DAURADA
DOLÇA APARICIÓ
SIRENA ENCANTADA.

ENCISAT EL MARINER
SENSE ESMA VERS LA BOGA
VA QUEDAR PRESONER
D'AQUELLA MIRADA
QUE MAR ENDINS
SE L'ENDUGUÉ.

SÓC UN POBRE MARINER,
MA VIDA ÉS SA MEVA BARCA,
NO EM DUGUIS LLUNY DEL BON PORT QUE SENSE ELL PERDRÉ LA CALMA,AI!AI!AI!
DOLÇA NINA D'ULLS BLAUS,
PERDRÉ LA CALMA,AI! AI! AI!
LLUNY DE MEVA CASA.

DOS DIES JA N'HAN PASSAT
D'ANGOIXA A LA VILA BLANCA,
I UNA AMARRA AL PORT
RESTA SENS LA BARCA.
S'ESCOLTA A LA PLATJA UN PLOR
DE MARE DESCONSOLADA,
EL VENT LI HA TORNAT
TAN SOLS LA TONADA
DEL MARINER ENAMORAT.

SÓC UN POBRE MARINER...

PERDRÉ LA CALMA.
ADÉU MARINER ENAMORAT.

LLetra i música:Antoni Mas

Espero que us agradi.El Carles quan va presentar a Acoblats va dir-nos que estavem acostumats a que el Mestre Antoni Mas composés melodies i que amb el bolero NO SÉ podriem escoltar una lletra seva..com veieu no va ser pas la única.Ens manca la melodia que acompanya a aquesta havanera del MARINER ENAMORAT però segur que ha de ser preciosa com totes les melodies que sempre ens regala el Mestre.
Si algú ens pot dir si s'ha enregistrat i la podem arribar a escoltar segur que serà un bonic regal.
També he conegut aquest Nadal un disc preciós Cubacant però deixaré el meu comentari a Havaneroteca,una secció que està molt bé per conèixer i consultar els treballs dels grups.
Fins aviat i bon cap de setmana.

Unknown ha dit...

Bon dia amics.Espero que em recordeu.
Sóc una àvia de les que no saben informàtica ni escrire en català encara i potser em costarà aprendre'n o no ho faré mai...però tinc una neta maquissima que quan li demano m'escriu el que li dicto i perd una estoneta en aquest blog per fer contenta l'avia.
Així que no és excusa perquè la gent gran no puguem comentar!
Segeuixo el blog i com l'altre cop us felicito de tot cor.No hi ha setmana que no em faci passar uan bona estona.
Vull deixar el meu disc ideal i un comentari personal.
Em sap molt greu la gent que de tan en tan enfosqueixen les coses com llegeixo que ha tornat a passar.Sort que la majoria dels comentaris són d'alegria i boniquesa i això és el més important.
Voldria dir a la Lali d'Andorra que estic d'acord que les coses s'han de fer de cor i no pas perquè te les hagin d'agraïr però a veure...anem a pams...a tots ens agrada que es reconegui el que fem,es valori i ens ho agraeixin.
Hem de ser sincers i és ben humà i el que ha de ser.
Tot el que fem a la vida ha de ser desinteressat i per amor però les persones que ho reben han de saber apreciar-ho i retornar-nos la seva apreciació i sincer afecte pel que hem fet.
És com tot i si us hi fixeu a tots ens agrada que estimin el que fem.
En Tony ha creat un blog meravellós perquè es veu que ho sent dins el cor sincerament...l'omple de comentaris sensibles i plens d'amor
i el que reb a canvi és gratitud i lloances ben sinceres a l'hora que
ajuda per tot el que està fent.
I ell n'està agarït logicament.
No fóra injust que a canvi revés indiferència o ingratitud?
Els grups d'havaneres per exemple i compositors com l'admirat Mestre d'aquest blog...canten i composen perquè ho porten dins però no s'ho queden per ells...volen compartir les seves precioses veus i les seves meravelloses cançons amb tot nosaltres i logicament esperen afecte,comprensió per la seva obra i actuacions i....AGRAÏMENT.Que trist fóra que ningú els aplaudís o valorés la seva obra amb tot l'amor que mereix com s'està fent des d'aquest blog per exemple.
El donar i rebre a canvi és una acció reciproca i el que ens uniex els ser humans.
Seriem tots molt bords i desagraïts,un defecte que jo sempre els he dit als meus fills de petits i ara als meus nets que és molt lamentable en una persona.
En Tony està content quan reb agariment pel seu blog i els Port Bo i els compositors estan contents quan reben lloances i aplaudiments pel seu art.
Per això entenc que una persona com la vostra conmpanya és molt injust que es vegi atacada d'aquesta manera com diu la Meritxell quan només a donat il.lusió i afecte a aquest blog i les obre del mestre.
Segur que ho deu haver fet sense esperar res però no per sortir-ne mal parada.
Jo li agraeixo sincerament la seva il.usió per fer-nos conèixer l'obre del mestre i les bones estones que em feu passar tots plegats.
Ja veus Anna Maria que tothom no és tan bord i desagraït i llegeixo que molts altres comentaristes pensen i ho entenen com jo.
Una o dues persones que no valen la pena...ni cas...mira ja són esborrades del blog.
Una abraçada per tothom.

Unknown ha dit...

Potser m'he enrollat diu la meva neta però ja em perdonareu que feia molt temps que no escribia i no sempre en tinc l'oportunitat.

CD IDEAL
-Quan jo tenia pocs anys
-El Meu Avi
-La Bella Lola
-Lola la Tavernera
-La Caleta Arrecerada
-Pensaments
-UN Cant d'Amor
-BOlanera
-La Barca de Suro
-Rosina
-Oreneta Gentil

I sobre tot Anna qui no vulgui valorar la teva ol.laboració al blog Port Bo i a la difusió de les cançons del mestre és una persona a la meva terra em diem bords i desagraïts i no val la pena que hi pensis més.

Al Carles Casanovas com l'altre cop ja li vaig dir li desitjo molt bon any i el recordo molt de les cantades a l'hivern a ca la Pepa i espero que algún dia en puguem tornat a gaudir.

Quima

Unknown ha dit...

Hola amics.Veig que les coses estan una mica trasvalssades.
Caram,jo tampoc m'imaginava tots aquests enrenous a les havaneres.
Aquesta carta al Punt dóna una visió gens idil.lica d'aquest món.
M'he quedat molt parada.
I tu Anna Maria no et disgustis gens maca.Hi ha gent que sembla que s'hagin begut l'enteniment i no saben com destrossar les coses.

Entenc que les que has posat al teu cd ideal són les que més t'agraden d'en Carles doncs? Colors és de les més poètiques és veritat.Però escolta no has posat Malalt d'Amor..pensava que era de les teves preferides? com és això?

Bé,sembla que ja hem comentat totes les cançons més poètiques d'en Carles eh que sí? i en general la seva obra.
Les més poètiques estàn comentades i d'altres les havies posat tu senceres Anna Maria,algunes com Malalt d'Amor i A Cau d'Orella perquè jo et vaig demanar lletres romàntiques d'en Carles quan vaig arribar al blog.
Lola la Tavernera i la Cabana les vas posar per en Jan,en Tony va posar Nineta i les que hi ha a CANÇONS també estan força comentades.
Si voleu dir-ne alguna cosa d'alguna més o sino podriem començar a posar trossos bonics d'altres autors que anem coneixent...
LLegint els vostres comentaris a CANÇONS sobre la Sirena i la LLuna,Un Cant d'Amor i Bolanera penso que se us veia a tots molt alegres i contents,que vau fer uns comentaris preciosos i que és un record molt bonic per deixar al blog.
Molt bonica aquesta del Mestre Mas Meritxell,a veure si podem saber si està enregistrada.

CD IDEAL

-MALALAT D'AMOR
-UN CANT D'AMOR
-PENSAMENTS
-BOLANERA
-LA FADA I LA BRUIXA
-EL MEU SECRET
-COLORS
-ORENETA GENTIL
-NA NENA
-T'ESTIC PERDENT
-LA BALADA D'EN LUCAS
-MARGARITA
-LA GAVINA

I també seria un primer cd només...

Una abraçada.Cuida't Anna Maria.Molt bona sort amb el teu nou grup Miquel i que sigui per molts anys!!

Unknown ha dit...

Bon vespre amics.Està clar que vas quedar enamorada d'aquelles cançonetes dolces que escoltaves de joveneta amb la teva àvia Anna Maria,s'et veu tan d'afecte i il.lusió per aquest estil musical.
I està molt bé i m'encanta el que dius que hi ha molts trossos de cançons que t'acompanyen sempre com
"lluna plena riallera fanalet del meu camí"..sí és preciosa aquesta frase tot un regalet de poesia i més vivint al costat del mar deus estar ben acompanyada per records de boniques frases cada dia.
M'agradat això!!
Gavina Bonica no la conec encara i de les latres que anomenes estic d'acord amb tu.Em semblas que entenc el que vols dir amb la música de Malalt d'Amor si al comparem amb Bolanera o La Balada d'en Lucas per exemple però la lletra tots estem d'acord en que com dius és una joia i de les més poètiques d'en Carles.
Referent a EL CONCERT és indubtable que és una de les obres mestres d'en Carles i com dius genial i única i una fidel prova de la seva ample capacitat de creació.
Estàs molt xerraireta aquests dies Anna Maria,estic contenta de que no t'hagi afectat tot allò...i és verita només ens ha d'afectar com ens veuen i tracten les persones que estimem els altres TANQUEM-LOS FORA DE CASA!!!
De tota manera et notava molt més alegre l'estiu.Cuida't nena.
Adela benvinguda..feia dies..!!

Unknown ha dit...

EL CONCERT

L'AMANIDA LA MÉS SEDUCTORA
TOCANT LA TENORA
VESTEIX ELEGANT.
I ELS ESPÀRRECS MÉS BONS DE NAVARRA
TOCANT LA GUITARRA
FAN D'ACOMPANYANTS.

AL DARRERA BUNYOLS I CROQUETES
TOQUEN LES TROMPETES
BUFANT AMB ESTIL.
I ELS CARGOLS CAMINANT XINO XANO
TOQUEN EL PIANO
AMB AIRE TRANQUIL

LLETRA: CARLES CASANOVAS
MÚSICA:JOSEP BASTONS

jaume ha dit...

Bon dia i molt bona idea Helena.
Escolta quan parles en el teu comentari de que l'Anna Maria diu que en Carles Casanovas té cançons úniques i originals que el diferèncien d'altres autors poses l'exmple de La Pregària dels Pescadors,es diu L'oració del pescador del cd Busca'm a l'Empordà,ho dic per tal de que no hi hagi confusions.
El Concert és senzillament única i genial.Cada imatge dels aliments tocant un instrument és un 10.
Una de les millors lletres d'en Carles.Molt ben imaginada i trobada.

jaume ha dit...

LES LLETRES MÉS BONES DE LES HAVANERES

-BUSCA'M A L'EMPORDÀ de CARLES CASANOVAS
-EL CONCERT de CARLES CASANOVAS
-MALALT D'AMOR de CARLES CASANOVAS
-EL CANT DEL MAR de NARCISA OLIVER

Unknown ha dit...

Quina idea més bona Helena.Espero que votin totes les persones que solen participar al blog i les que s'el miren i hi passegen,que veig que són bastants.
Anna Maria sobre això que dius de les melodies de Malalt d'Amor i Amagada en el Far,saps que són totes dues de l'Emili Joanals?no sé si ho sabies o és coincidencia però al posar aquests dos exemples dient que són dues melodies que no t'inspiren..deu ser que no connectes amb el tipus de melodia que composa aquest músic.
No és la melodia de Bolanera tan dolça i apassionada però a mi no em desagrada i li trobo el seu encant.
Tot és questió de gustos eh?
A veure quines seran les lletres més poètiques que triaran el amics del blog d'en Tony!!
Una abraçada.

Unknown ha dit...

LES MILLORS LLETRES DE L'HAVANERA

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

-A CAU D'ORELLA DE CARLES CASANOVAS

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ

-ULLS VERDS DE J.M.SERVIÀ

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS BONIQUES I POETIQUES

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

-CANÇÓ DEL VERD MAR D'ALFRED ALMEDA

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ

-LA BARCA XICA DE RAFAEL LLOP

Una abraçada amics!!

Unknown ha dit...

LES MILLORS LLETRES DE LES HAVANERES

-LA BARCA XICA DE RAFAEL LLOP

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

-MALALT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS

-ULLS VERDS DE JOSEP MIQUEL SERVIÀ

una abraçada des d'Andorra.Molt bona pensada Helenaja tinc ganes de saber quines queden!!

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS POÈTIQUES DE LES HAVANERES

LA FADA I LA BRUIXA DE CARLES CASANOVAS

PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

AMAGADA EN EL FAR DE GLÒRIA CRUZ

CANÇÓ DEL VERD MAR DE ALFERD ALMEDA

molts petons per tots,Roser

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS BONES DE LES HAVNERES

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS
-EL CONCERT DE CARLES CASANOVAS
-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-NA NENA DE GUMERSIND RIERA

carmina ha dit...

LES LLETRES MÉS REBONIQUES I POÈTIQUES DE LES HAVANERES

-COLORS DE CARLES CASANOVAS RIGALL
-PENSAMETS DE CARLES CASANOVAS RIGALL
-CANÇÓ DEL VERD MAR DE ALFRED ALMEDA
-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

una abraçada amics,això està però que molt emocionant!!!!!!!fins al recompte.

esther ha dit...

LES LLETRES MÉS POÈTIQUES

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-BOLANERA DE CARLES CASANOVAS
-CANÇÓ DEL VERD MAR
-SI EM DEMANESSIS DE TÒFUL MUS

Ei,com anem?molt bona idea Helena!!!però tu i el teu marit encara no ens heu dit la cançó preferida per la nit d'amor eh?
Anna Mari aquesta cançó del Verd Mar està tenint molt èxit eh?És una de les troballes i sorpreses del blog com ho va ser Un Cant d'Amor en el seu moment.
És super apassionada i els comentaris que s'en van fer van ser genials;el mar,l'amant fidel,incansable i etern que en un moment abraça tot el teu cos arribant a tots els racons del teu cos...l'amant que totes voldriem eh nenes??i no digueu que no que...us creixerà el nas!!!
Jaaaaaan on ets??vinga va surt a votar!!que tanta Bolanera no pot ser bona a...(ara serè molt dolenta)segons quines edats!!!
Vinga amics i amigues,ja s'apropa saber quines cançons són les més poètiques..pels amics del blog!!!
Petons

esther ha dit...

Ah Tony,ja tens en compte que hi ha votacions a tots els blogs eh que sí?això m'agrada!!Petons trempat

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS POÈTIQUES

-UN CANT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS
-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-A CAU D'ORELLA DE CARLES CASANOVAS
-EL CANT DEL MAR DE NARCISA OLIVER

Una abraçada.Com sempre un plaer participar en el blog d'en Tony.
Bona nit.

Rosina ha dit...

LES MILLORS LLETRES DE L'HAVANERA

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ
-MARE VULL SER PESCADOR DE ANTÒNIA VILÀS
-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-FLAMA D'AMOR DE FERRAN GARCIA

Espero que em recordeu de l'estiu.
Petons a tothom.
Rosina....la del verde palmar.

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS POÈTIQUES

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

-COLORS DE CARLES CASANOVAS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE RAFAEL ALMEDA

Hola a tothom,sort que acabo d'obrir el blog!he setat de viatge amb el meu marit i no ens sabia res!! m'hagés quedat sense votar!
Fantàstic Helena!!això està molt emocionant!!Tony s'et gira una mica de feina aquest cap de setmana.
Però està molt bé la bona resposta que ha tingut.Fixa't que en Ricard ha votat dos cops sense volr perquè de vegades et penses que no t'ha agafat el comentari.
Vinga doncs a veure quines són les preferides.
Petons.

Silvia ha dit...

Tony, deixo la votació en nom de la Sunsi (tinc autorització :))
Petons
-----------------------------------

LES MILLORS LLETRES

La Balada d´en Lucas - Ortega Monasterio
A Cau d´Orella - Carles Casanovas
La sirena i la Lluna - Carles Casanovas
Dels teus ulls una Mirada - es desconeix l´autor

Sunsi

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS BONIQUES

-UN CANT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS

-PENDSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO

-COLORS DE CARLES CASANOVAS


i una servidora,la neta que li escriu i envia els comentaris a l'àvia també voldria votar...

Sònia Vallribera

-VESTIDA DE NIT DE GLÒARIA CRUZ
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO
-A CAU D'ORELLA DE CASANOVAS
-LA BARCA XICA DE LLOP

petons

Unknown ha dit...

LES MILLORS LLETRES DE LES HAVANERES

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-CANÇÓ DEL VERD MAR ALMEDA
-BOLANERA DE CARLES CASANOVAS
-EL CONCERT DE CARLES CASANOVAS

Val més tard que mai ehhhh?
Ciao bellissime,come estai?
Tony,no sabia que sabessis italià tan bé...molt més que jo que n'estic aprenent a marxes forçades.
Gràcies pels teus desitjos maco!!ha estat molt simpàtic per la teva part!!
Esther,si t'arreplego ja t'explicaré jo això de que a segons quines edats no es pot
Carinyooooo,com anem bufona???ja veig que estàs ben encaterinada amb això del verd mar i ja s'ha encaterinat més gent...la lletra és sublim i en vam fer bons comentaris i l'altre dia l'Estehr ho va acabar d'adobar...molt suggerent....però tampoc ens passem...Núvia del Mar?un títiol més adient que el que té ( amb tot respecte al seu creador) però res de núvies,nòvies i amants del mar eh nineta?? que això de tan mirar-se el mar i sentir-s'en acompanyada i la llumeta del far a la nit...no pot ser tan i tan bo tampoc i d'amant ,nòvio o nuvi..que coll...un home ben plantat,poeta i seductor que us porti de la cabana del pitram que enmora,passant per la caleta arerecerada i acabant per la Boleneraaaaa,que carai que amb tnata poesia,idealisme i elevació....tampoc arribarem enlloc.(i ja veus carinyo que l'he votada...Pensaments perquè és poètica a l'estil clàssic,però això de mai cap bes....que no collo que no Carles home!!!)..que no cal que un home et digui que ets massa bella i dolça per ser mortal com la primera poesia de l'escapada a l'illa quee vas posar ara aviat farà un any.
Fes cas l'avi Jan....bolaneres a dojo..........
Apa dons Tony s'costa l'hora.....a comptar TREMPATTI!!!!
CIAOOOOOOO BELLISSIMEEEEE!!!!

Unknown ha dit...

ai que no arribo!!
LES LLETRES MÉS POÈTIQUES DE LES HAVANERES

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-VESTIDA DE NIT DE GLÓRIA CRUZ
-COLORS DE CARLES CASANOVAS
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO

voten les meves dues joves i el meu germà.

Sara Ribé

-VESTIDA DE NIT de GLÒRIA CRUZ
-UN CANT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS
-COLORS DE CARLES CASANOVAS
-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS

ROSA GONZALEZ

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ
-COLOS DE CARLES CASANOVAS
-UN CANT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO

JOAN BALCELLS

-ULLS VERDS DE SERVIÀ
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO
-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS
-CANÇÓ DEL VERD MAR DE ALMEDA

Unknown ha dit...

LLUNA PLENA RIALLERA
FANALET DEL MEU CAMÍ....
Bon dia des de Begur on estic passant uns dies a casa d'una bona amiga.
Anna Maria aquest trosset és perquè el dissabte vaig tenir el plaer i gran regal d'admirar aquesta increïblement preciosa lluna plena reflexar-se per sobre el mar com un somni que tu dius.
Vam pujar a dalt del castell i des d'allà ens vam quedar com en èxtasi.Al telenoticies van dir que aquesta lluna de febrer és un 18% més brillant..però les bruixes i els homes i dones, que des què el món existeix, han viscut venerant la natura i mirant al cel ho sabem i per això de la lluna de febrer n'anomenem LLuna Avivadora per la seva brillantor i tot el que d'espiritual ens porta la seva llum.
Va ser increïble i tens una sort immensa de viure davant del mar i gaudir-ne plenament cada mes..jo m'estic plantejant de deixar la muntanya i venir a viure davant del mar també.LLastima que hi ha hagut núvols i ahir s'ens va fer la coqueta amagant-se gairebé tota la nit.
Doncs són precioses aquestes dues frases d'en Carles sobre la lluna.
I vaig pensar i també en això de que les cales estàn enamorades del blau marí quan feia el camí de ronda de Sa Riera.Guadeixes molt més de la natura quan l'acompanyes de poesia.
Estaràs molt contenta de que hagi guanyat Pensaments..totes dues amb Vestida de Nit que és divina s'ho mereixen.Són dues meravelles.
Veig que tothom deixa el seu comentari a Inici però jo et volia comentar això de la lluna.
Deixo la xarxa i segueixo amb el meus passejos per la costa que marxo aquesta vespre i vull aprofitar aquest magnific dia.
Bon dia.

jaume ha dit...

Felicitats a totes les quatre cançons guanyadores.
No en vaig votar cap de les que han guanyat però les considero d'una categoria poètica important.
TORNARÉ no la conec encara però les altres tres són mereixedores d'haver quedat en un lloc rel.levant.
Al només poder-ne votar quatre ja se sap que cadascu vota les que li agraden més i les preferides.
Ha estat una pensada magnífica Helena.
D'aquesta cançó PESCADOR SÓC D'UNA CALA,d'on heu tret aquesta simpàtica metàfora de la lluna plena vull destacar-ne també la seva originalitat.És un valset mariner que toca el tema dels pescadors d'una manera simpàtica i també força poetica anomenant peixos i vents i acompanyat d'una música molt adient;alegre i vibrant.
És una de les més bones del Mestre Casanovas i no entenc com no l'ha grabat el grup encara sent d'ell.
O com no la porten al repertori als estius.És una cançó ideal per les cantades del grup que aporta frecor i ambient mariner.
Quan es toquen unes quantes cançons romàntiques i lentes totes seguides cançons com EL CONCERT o PESCADOR SÓC D'UNA CALA donen aquest toc més alegre i mariner a la cantada.
Espero que la portin aviat al repertori perquè com he dit és un molt bon vals mariner.
Bona nit amics.

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-LA BALADA D'EN LUCAS DE JOSEP LLUIS ORTGEA MONASTERIO

-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES DE
DE LES HAVANERES

-BOLANERA DE ANTONI MAS
-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU
-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO
-FLAMA D'AMOR DE FERRÀN GARCIA GARRIDO

Apa torne-m'hi!
petons!

Unknown ha dit...

Caram amb les costureres de La Bisbal!!!noies que calladet us ho tenieu que voltaveu pel blog!
Ja sé a qui acudir si necessito un...."remiendo".
Jo no sé si els trobadors i poetes de l'Edat Mitja de Boleneres nanai però diga'ls "tontos" tampoc eh noies??
A veure si ara resultarà que la gràcia és mirar-se un dona,desitjar-la,comteplar-la però no donar-li ni un sol bes!!!ni tan sols un petò??????
però que és aixòoooooo??????
I tan que no us equivoqueu quan dieu que això ho dec trobar poc...ho trobo tan escàs que...ja callo.
Però si totes ho trobeu taaaaan poètic....us fa taaaaanta gràcia i ho trobeu tan dolç i delicat....ja m'agradaria vuere'us si us hi trobessiu a la vida real...la poca gràcia que us faria que l'home que desitgeu i us diu tantes boniqueses no arribés a robar-vos ni un sol bes!!
Com a poema és preciós,té categoria,jo el vaig votar i segurament seguint la línea clàssica aquest final és ideal i el fa molt sensible i autèntic,no ho discuteixo però a la vida real a l'avi Jan....no li treguis la Bolenera!!!que per cert té caire de quedar de les primeres en aquesta segona votació.
I tu carinyooooo,que en dius de tot això?tu que estàs tan enamorada d'aquesta cançò també trobes que la gràcia és aquest final bambina?
quina és la teva opinió?
no em diguis que no t'entristiria trobar-t'hi! no me diguis que no prefereixes la Bolenera...
Si que estàs engrescada amb PESCADOR SÓC D'UNA CALA!!!!
i la trobes una nineta de cançò??
una ninetaaaaa carinyo?
vols dir una monada de valset???
ai senyor! que em farem d'aquesta mosseta que va de Bolanera a Pensaments passant per la lluneta fanalet,els peixets,els ventets d'aquest valset que ja t'ha ben encaterinat.
Bé mosses,aquesta tarda marxo cap a la bella Itàlia i us deixo els meus
besos i les meves votacions fins la tornada.
Poseu-vos ben guapes i desitjables i.....bolaneres a dojo!!!!!
Tony,unes paraules molt encertades les de la teva crònica.Una excel.lent presentació.
FORZA IL BLOGGO D'HAVANIERI DE ANTONIETTO!!!!!

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS "NINETES" DE LES HAVANERES


-BOLANERA DE ANTONI MAS

-LA CALMA DE LA MAR DE NICOLAU GUANYAVENTS

-CUBANITA PRECIOSA (desconec l'autor)

-GAVINA BONICA DE VILARASAU

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES
DE LES HAVNERES

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-LA BALADA D'EN LUCAS DE JOSEP LLUIS ORTEGA MONASTERIO

-LA CALMA DE LA MAR DE NICOLAU GUANYAVENTS

-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

Felicitats per les votacions a les lletres més poètiques de les havaneres.Un 10 per en Tony,l'Helena i tots els participants.
Jan que fariem sense el teu bon humor? deu estar ben divertida la teva nòvia.
Petons per tots.

Silvia ha dit...

Deixo la lletra d´"Alguns Matins", espero que us agradi:

Alguns matins són molt mals de rebre, sempre ve de nou despertar sense tu, et duc endins, en sa fosca negra, no t´esborra prou s´escalfor de ningú, són uns moments que es record fan nosa, no el vols i el tens, sense cap convicció, el pas del temps ha deixat destrossa, sempre és hivern quan es perd sa il.lussió.

I he decidit que no val ja la pena, tota aquesta espera tampoc té sentit, he decidit no fer passes darrera, de sa teva sendera, per on has partit, peró, encara tenc tristesa, quan arriba sa nit.

Resulta dur, pensar que altres braços, que tens as voltant ara et donen més gust, tenc per segur que rompré es llaços, que m´estan fermant a un passat que és injust, estic patint com s´amant que enyora, un desig que és mort i sols té soledat, potser demà una nova aurora em durà sa sort, sa que tu m´has robat.

I he decidit que no val ja la pena .....

Lletra: Tòfol Mus
Música: Josep Bastons

Unknown ha dit...

Bon dia Silvia.Veig que l'Anna Maria et va demanar aquesta cançó però molt em temo que la trobarà molt trista.
És una lletra profunda però jo sempre he trobat que les lletres d'aquest senyor,al menys les que jo conec,són més de cantautor con en Victor Manuel o en Serrat que no pas de compositor d'havaneres.
Les havaneres per mi han de tenir relació amb el mar i tot el seu món,han de fer referència a qualsevol cosa que tingui olor a mar o la manera de l'havanera tradicional com Cubacant.
Quan vaig a una cantada d'havaneres el que espero es escoltar la típica havanera (tot i que hi pugui haver una polca algún bolero...algún)perquè no vaig ni a escoltar boleros ni cançons compromeses.
En Tòful Mus penso que està dins la vessant més d'en Serrat,Aute i tots aquests cantants compremesos o cantautors.
Gràcies per haver-nos-la transcrit Silvia.

jaume ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES DE LES HAVANERES

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÈS

-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

-BUSCA'M A L'EMPORDÀ D'ANTONI MAS

Veig que coincidim amb Pescador sóc d'una cala Anna Maria.
S'hi estan deixant comentaris...és una cançó molt i molt apropiada per una cantada d'havaneres.Molt bona.Doncs si que l'esenyaré a la meva mainada i ja en tindrem una altre per cantar que ens agrada força.
Bon cap de setmana.

Silvia ha dit...

Al igual que les lletres, no potser les més melòdiques, no potser per ser interpretades per la millor orquestra del mon, peró aquesta es la selecció:

EL PENSAMENT / JOSEP BASTONS
BOLANERA / ANTONI MAS
VESTIDA DE NIT / CASTOR PEREZ
LA FADA I LA BRUIXA / JOSEP BASTONS

Silvia

EL BARRI ANTIC / ANTONI MAS
NO SE / ANTONI MAS
LOLA LA TAVERNERA / JOSEP BASTONS
LA BALADA D´EN LUCAS / ORTEGA MONASTERIO

Sunsi

jaume ha dit...

Tony,voldria canviar la meva votació si us plau.
La meva filla de quatre anys estava fent-me preguntes i volent escriure amb mi i em vaig despistar.
BARQUEJANT és una de les nostres preferides i no la vaig posar!
la meva dona diu que s'assembla al Vals dels patinadors de l'Strauss...
Canvio doncs;

-LA BALADA D'EN LUCAS DE O.MONASTERIO

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

-BUSCA'M A L'EMPORDÀ DE ANTONI MAS

Ho tinfràs en compte?gràcies

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

(i espero que algún dia interpretades epr la Simfònica de l'Empordà)

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE BASTONS

-LA BALADA D'EN LUCAS DE MONASTERIO

esther ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES DE LES HAVANERES

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-BUSCA'M A L'EMPORDÀ DE ANTONI MAS

Com anem? aquesta idea de l'Helena ha sigut genial.Ahir en paralavem al dinar que varen venir uns amics i un va portar la guitarra.
Ja es perfilen les preferides eh?
Jan;es veu que te prova la nòvia italiana eh trempat?
PENSAMENTS és divina i el final del bes li va brodat i és molt original i refinat.A tothom li encanta per les delicades imatges i...el final.Però es clar que a la vida real ens estimaríem més que aquest bes es fes realitat..i més que un bes eh??això no cal ni dir-ho!!i més les que no tenim mai...mal de cap eh nena?
que estàs molt seria Anna Mari!..quin comentari més escuet nena.tu que en dius del final de Pensaments?
Bé amics i amigues fins ben aviat!!
petons

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES DEL LES HAVANERES

Paquita:

-PENSAMENTS DE ANTONI MAS

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

Rosa Gonzalez:

-PENSAMENTS DE ANTONI MAS

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ANTONI MAS

-BOLENERA DE ANTONI MAS

-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO

-Sara Ribé:

-BOLENERA DE ANTONI MAS

-LA SIRENA I LA LLUNA DE JOSEP BASTONS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

Joan Balcells:

-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO

-LA SIRENA I LA LLUNA DE JOSEP BASTONS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE JOSEP BASTONS

Una idea sensacional Helena!
Pescador Sóc d'una Cala és una monada Anna Maria.Una cançó molt cuca.A veure si els Port Bo la canten aquest estiu i la graven.Aquestes cançons a "palu secu" que canten en castellà com aquella de la noche o no sé que de se enreda en una enredadera els fa lluir molt les veus però a mi no m'acaben de fer el pes i les i les trobo monòtones i aburridetes.
Una abraçada.

Unknown ha dit...

Perdó.rectifiquem que la Balada d'en Lucas com tots sabem és del mestre Ortega Monasterio i no del mestre Antoni Mas.Ja arriba un moment que t'emboliques!

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

-BOLENERA DE ANTONI MAS

-PENSAMENTS DE ANTONI MAS

petons.

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

-BOLENERA DE ANTONI MAS

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO

-LA FADA I LA BRUIXA DE JOSEP BASTONS

-LA SIRENA I LA LLUNA DE BASTONS

Desaprofitada pel grup Port Bo la cançó PESCADOR SÓC D'UNA CALA.
És la meva franca opinió.Un valset deliciós que agradaria molt a les cantades.Ideal per cantar-lo el grup i més siguent una creació del seu director artístic Carles Casanovas.
Petons amigues i amics.

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES
DE LES HAVANERES


-BOLANERA DE ANTONI MAS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

Una abraçada des d'Andorra

carmina ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

-COLORS DE ANTONI MAS

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS


petons.Carmina

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

Quima:

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-AL PIRATA JOAN TORRELLES DE CARLES CASANOVAS

-LA SIRENA I LA LLUNA DE JOSEP BASTONS


Sònia:

-BOLENERA DE ANTONI MAS

-AL PIRATA JOAN TORRELLES DE CARLES CASANOVAS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE BASTONS

-LA BARCA XICA DE ROGLÀN

Rosina ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

-ROSINA

-UN CANT D'AMOR

-LA BALADA D'EN LUCAS

-CUBANITA PRECIOSA

Unknown ha dit...

Bona nit.BOLANERA és una preciositat de cançó que tan la meva neta com jo vam votar.Dolça i romàntica com ens agrada a totes les dones.
ENHORABONA!
LA BALADA D'EN LUCAS un clàssic d'un gran Mestre plena de encant i dolçor.

AL PIRATA JOAN TORRELLES la vam votar perquè me la va deixar la meva cunyada i ens va agradar desseguida.
Aquests dies arrel de les votacions hem estat escoltant més havaneres que mai per casa i quan vam sentir aquesta del Pirata ens va enamorar.
Anna Maria no la coneixes?l'has de sentir perquè t'agradarà moltssim,ja ho veuràs.
La melodia és molt bonica i també romàntica però no un romanticisme dolç sino més apassionat i fort...com correspon a...un pirata.
la millor melodia (que he sentit) que ha composat en Carles Casanovas.
Fins ben aviat!!

Unknown ha dit...

Molt bonic el que dius a Inici sobre la música Anna Mª.Fa reflexionar i segurament deu ser veritat.Escrius sempre molt bé.
A part d'això jo volia dir;
QUAN COMENCEM A VOTAR LE HAVANERES MÉS BONIQUES PER RECORDAR????
Una abraçada.
Avi Ricard.

jaume ha dit...

Bon dia.Tony tens motius per estar content perquè ja veus que arrel d'aquesta magnífica iniciativa tots hem estat ecoltant havaneres a casa més havaneres que mai;les que tenim,el blog...han sonat les havaneres tota la setmana per casa per tal d'assaborir le melodies i poder votar ben convençuts.Tot i que sempre és molt difícil l'elecció.
El que et vull preguntar és com funciona l'apartat que hi ha a Inici per sentir les cançons.
Les vas canviant? la de Mirada Blava que va ser força votada ja no l'he vist més.N'hi ha més que les que apareixen si cliques alguna cosa?,també hi ha alguna que no es pot sentir,que es pot fer?
Pel que fa a BARQUEJANT hem estat molt contents a casa de que sortís una de les guanyadores.
Anna Mª,si que tinc la versió del Palau de la Música i el piano de l'Antoni Mas és fantàstic però nosaltres preferim la versió del cd BARQUEJANT.No l'has escoltat? doncs et sorprendria agradablement.
Està acompanyada de violins i té aquell toc de música hawaiana o taitiana...saps que vull dir? que la fa magnífica i única.
No te la perdis pas en aquesta versió.A casa n'estan bojos.La meva dona i la mainada.
La darrera votació...vinga som-hi!

jaume ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES DE LA HISTÒRIA


-BARQUEJANT DE CARLES CASANOVAS I JOSEP BASTONS

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ I CASTOR PEREZ

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS I ANTONI MAS

Silvia ha dit...

Totalment d´accord Helena, tan La Bella Lola com El Meu Avi,ja tenen el seu reconeixement

Havaneres perquè sempre més es recordin:

- BUSCA´M A L´EMPORDÀ / Casanovas – Mas
- MALALT D´AMOR / Casanovas – Juanals
- LA BALADA D´EN LUCAS / Ortega Monasterio
- ESCOLTA ES VENT / Mus – Monasterio

Tot i no ser una havanera, la cançó que particularment
trobo que no pot faltar mai en una bona cantada es
LOLA LA TAVERNERA ( afortunadament la majoria dels grups l´inclouent dins del seu repertori ).

Fins aviat

Rosina ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

-ROSINA

-PENSAMENTS Casanovas i Mas

-LA GAVINA Frederic Sirés


-UN CANT D'AMOR Casanovas i Dabau

Unknown ha dit...

HAVANERES PEL RECORD

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

-CUBANI PRECIOSA

carmina ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

-COLORS DE CARLES CASANOVAS I ANTONI MAS

-PENSAMENTS DE CARLES CASANOVAS I ANTONI MAS

-LUZQUEBRILLAS

-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO

Unknown ha dit...

Bona tarda.Quina gràcia Anna Maria això de Noche de Bodas.
Em sembla maca que ja sé on l'escoltaves i per quí l'escoltaves fa dos hiverns perquè jo també l'escoltava quan veníem amb el meu marit de tan en tan des d'Olot.
Eren unes vetllades molt boniques i per recordar eh que sí maca?
I aquesta cançó és molt bonica i romàntica.
Veig que també ho enyores.
Sap greu que les coses boniques s'acabin.Les úniques que s'hauríen d'acabar són les dolentes,no les bones.Jo ja sóc molt gran i encara em pregunto perquè les coses bones i que fan feliç s'espatllan?
Encara hi he trucat aquest hivern però sembla que aquelles boniques vetllades es van acabar.
M'ha fet molta gràcia que parlessis d'aquesta cançó.Agradava a molta gent i sempre la cantaven..
I tens raó,qui la interpretava té un raig de veu!i molt varonil,justa per aquesta cançó que recorda una ranchera mexicana..molt millor que en Sabina,estic d'acord.
Tan de bo un dia la puguem tornar a escoltar eh maca?
Ara votarem amb la meva neta i la meva cunyada que ens va deixar Al Pirata Joan Torrelles.
A veure si la pots escoltar aviat i tenir aquests cds que et falten.
També m'agradaria molt escoltar Nineta.
Una abraçada.

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES PEL RECORD

QUIMA:

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-LA CALMA DE LA MAR

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

-EL LLOP DE MAR

SÒNIA:

-VESTIDA DE NIT de GLÒRIA I CÀSTOR

-ULLS VERDS DE VILADESAU I SERVIÀ

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-TORNADA A MENORCA (NA NENA) RIERA I ORTEGA MONASTERIO

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

Vota la meva cunyada Mercè Arnedo.

Merçè:

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I MAS

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

-PENSAMENTS CASANOVAS/MAS

-NA NENA ORTEGA MONASTERIO

-BOLENERA CASANOVAS/MAS

-MALALT D'AMOR CASANOVAS/JOANALS


Dues avies de la residència volen també votar( els atavalo una mica amb el meus cds d'havaneres pobres)
però a tots els agrada molt i les sardanes també.

REMEI:

-LA GAVINA DE SIRÉS

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-ROSINA

SISQUETA:

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-ULLS VERDS DE VILADESAU I RIERA

-LA BALADA D'EN LUCAS DE MONASTERIO

Volen que els seus nets les vegin a Internet! i els hi envien molts petons:

Aïna,Paula,Roger,Miquel,i Eric ja teniu avies internautes!! Petons!






Com esteu? jo molt enfeinada amb cursos.Dóna gust veure aquesr moviment al blog!! és molt bonic anar veient la pila de cançons,la gent votant,l'entusiasme..Tony estàs molt callat..deus estar content..tothom escoltant havaneres per votar i el blog que fa goig de veure.També deus estra enfeinat suposo.
I la Meritxell?? fa dies que no en sabem res..i en Jan..bé estar tan ocupat de Bolenera amunt i avall per al Bella Itàlia...no deixa temps pel blog,ja es veu!
I tu Anna Maria,et veig tota enyorada nena.Jo ja conec aquesta cançó d'en Dabina i és una ranchera molt bonica però vaja si algú us la cantava millor a tu i la senyora Quima..això ja és una latre cosa.
Sento no poder estar més per vosaltres,he de tornar a la feina.
Petons I ANIMEU-VOS TOTS A VOTAR que el blog d'en Tony i les havaneres ho mereixen!

Unknown ha dit...

TU QUE VAS VOLANT "NINETA" BONICA DE LA MEDA XICA A LA MEDA GRAN....jo també la sé aquesta havanereta i la vaig votar,ja ho devies veure...és molt boniqueta,dolceta,molt......nineta!!

Què carinyo?et veig molt nostàlgica i enyorada..i quins misteris us porteu la senyora Quima i tu? que són aquests secrets de tu ja saps on i tu ja saps qui?
I aquesta cançó de Noche Bodas ara mateix quan acabi de votar vaig a buscar-la per la xarxa perquè aquesta frase que et té tan encaterinada...és fantàstica i el que ens hem de desitjar tots;que cada nit sigui nit de noces,de lluna de mel i de Bolenera!!!

En Sabina en té que estan bé com aquella de;desnudos al amanecer nos encontró la luna...però si algú amb raig de veu varonil!i una guitarra més bona us la cantava molt millor a la senyora Quima i a tu fa dos hiverns i n'esteu tan enyorades....això ja....bé,bé ja m'ho explicaràs algún dia.

I estic disgustat amb tu.L'Adela pregunta per mi i està molt més simpàtica.Tu ni has contestat als comentaris que feiem sobre el tema del bes de la teva estimada Pensaments,ni les bromes i comentaris que fem...estàs molt per melodies,lletres,informació,cds però estàs més seria que abans.
Fins el novembre estaves molt simpàtica,saltarina,coqueta... t'apuntaves a les bromes...no et prova l'hivern carinyo?
Si no em saludes aquest cop i contestes alguna cosa..ja estarà bé!!
Mosses del blog;que totes les vostres nits siguin nits de noces i llunes de mel i bolaneres a dojooooo!!!
Per tu també Tony,els meus millors desitjos.
Avi Jan

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS "NINETES" DE
LA HISTÒRIA

-BOLENERA DE MAS I CASANOVAS

-LOLA LA TAVERNERA DE CASANOVAS I BASTONS

-LA CABANA DE CASANOVAS I BASTONS

-AMOR PERDUT DE CASANOVAS I BASTONS


Vota també la meva nòvia,la Mònica que ja coneix havaneres..les que li poso...

Monica:


-BOLENERA DE MAS I CASANOVAS

-LUZQUEBRILLAS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-UN CANT D'AMOR DE DABAU I CASANOVAS


He votat LA CABANA per allò del "pitram que enamora" que mereix ser recordat i passar a la història i com la Bolenera és una mica la "marca" del blog Port Bo.No té la típica melodia d'havanera però és GENIAL per tots els que admirem els pitrams que encisen i enmoren!!i AMOR PERDUT perquè descriu exctament com em vaig sentir quan vaig tenir el coratge de separar-me de la meva segona dona:MA LLIBERTAT I MA IL.LUSIÓ VAN TORNAR A CASA..que ja n¡hi ha prou d'aguantar dones manipuladores,manaires,punxones i amb gens ni mica de gràcia,encant i coqueteria que ens converteixen en calçasses,babaus ridiculs i "varons domats i acobardits".
UNA CANÇÓ AMB UNA BONICA MELODIA PER EL RECORD TAMBÉ.UN 10!!i S'HA DE PROMOCIONAR!!!!!!...perquè si sabeu desempellagar-vos d'una bagassa com la de la cançó....sempre podeu trobar una Mònica o una "Nineta"....dolça,carinyosa,
preciosa que trobi en els vostres ulls i cor allò que mai ningú havia sabut trobar,que triï estar amb vosaltres per res més que per amor i us miri meravellada cada dia al despertar...que somniÏ amb Boleneres cada dia i nits de noces eternes!!!
Us asseguro que una dona així existeix...només cal que tingueu la disposició i el valor de reconèixer-la quan la trobeu.
Penseu-ho bé!!

PETONS I BOLENERES!!!!!

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

Paquita:
*Pensaments Mas/Casanovas

*Vestida de Nit Cruz/Perez

*Rosina

*La Balada d'en Lucas

Rosa Gonzalez:

*La Calma de la Mar Guanyavents

*La Barca Xica LLop/Roglàn

*Na Nena Ortega Monasterio

*Malalt d'Amor Casanovas/Juanals


Sara Ribé:

*Un Cant d'Amor Casanovas/Dabau

*Na Nena Ortega Monasterio

*Vestida de Nit Cruz/Perez

*Pensaments Casanovas/Mas

Joan Balcells:

*Vestida de Nit Cruz/Perez

*La Barca Xica LLop/Roglàn

*Mariner de Terra endins Narcisa Oliver

*Allà en la Habana

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES PEL RECORD


-PENSAMENTS CASANOVAS/MAS

-NA NENA ORTEGA MONASTERIO

-BOLENERA MAS/CASANOVAS

-CANÇÓ DEL VERD MAR BASTONS


Hola amics i amigues.Gràcies per trobar-me a faltar Adela.
Estic passant molts problemes a la feina.Una mala època com molta gent.Tinc una immobiliaria..ja us ho podeu imaginar.Estic molt atavalada.
No obstant voto i mirarés els resultats i el que pugui.
Petons per tothom

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES PER RECORDAR

-LA FADA I LA BRUIXA DE CASANOVAS I BASTONS

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I BASTONS

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA I CÀSTOR

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE ALMEDA I BASTONS

Molts petons per tothom d'una bruixa de.....TOSSA.
Anna Maria ja visc davant del mar!! i estreno la LLuna de les Tempestes de març reflexant-se i sent el "fanalet del meu camí" ben aviat!

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS PRECIOSES PER RECORDAR

*La Barca Xica de LLop

*Pensaments de Casanovas i Mas

*Vestida de Nit de Glòria I Càstor

*Ulls Verds de Servià i Viladesau

Silvia ha dit...

Hola Helena !

Això em referia "Lola la tavernera", ja s´ha convertit amb tot un clàssic, al igual que molta gent espera "El meu avi" per donar la cantada per tancada, jo sinó escolto " Lola la tavernera",no la trobo complerta, em manca alguna oosa i ja seria " el no va mas ", que amb el temps s´instaurés com a fixe a la Gran Cantada de Calella.

Petons x tothom i Bon Cap de Setmana

Silvia ha dit...

LES MILLORS HAVANERES ( SUNSI )

LA BALADA D´EN LUCAS / O. MONASTERIO
A CAU D´ORELLA / CASANOVAS-BASTONS
LA BARCA XICA / LLOP-ROGLAN
LOLA LA TAVERNERA / CASANOVAS-BASTONS

UNA ABRAÇADA

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I DABAU

-VESTIDA DE NIT DE GLRIA CRUZ

-ULLS VERDS DE VILADESAU

-ROSINA

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-ULLS VERDS DE SERVIÀ

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-LUZQUEBRILLAS

esther ha dit...

LES HAVANERES MÉS PRECIOSES

-PENSAMENTS DE CARLES CADSANOVAS I ANTONI MAS

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA I CÀSTOR

-LUZQUEBRILLAS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE ALMEDA


Molts petoooooons!!!

jaume ha dit...

Bon dia.Tony,a mi em sortia empat entre Bolanera,La Calma de la Mar i Un Cant d'Amor amb 13 vots i fins i tot amb Ulls Verds.Un empat de quatre!
Ja sé que ho deus haver comptat bé i que porta feina però m'he quedat estranyat.
És fàcil descomptar-se però jo anava portant també el recompte i juraria que Bolenera i La Calma també en tenen 13 com Un Cant d'Amor.

De fet has fet una feina chapeau noi.Tornant a esmentar les latres votacions i els votants.No es pot fer millor Tony.
Ja he deixat el meu comentari.
Un plaer sempre llegir-te i participar al blog.

Unknown ha dit...

M'he equivocat de blog i he fet el comentari per l'àvia al blog dels Bergantí perquè és on hi ha l'havanera Anna Maria que l'avia volia comentar.
No passa res eh? però vull dir-ho perquè ella comenta sempre al de Port Bo i he vist que m'havia despistat.
Bé,és fan dels Port Bo i això ja ha quedat clar.
Co dieu tots fem blog!!

Sònia Vallribera

Unknown ha dit...

LES ROMÀNTIQUES MÉS BONIQUES

QUIMA:

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-COLORS DE CASANOVAS I MAS

SÒNIA:

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

LES MARINERES MÉS BONIQUES

QUIMA:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS

-ORACIÓ DEL PESCADOR DE CARLES CASANOVAS

SÒNIA:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS.

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

Unknown ha dit...

Bona nit.Bé ja hem tornat a votar.
A veure com anirà...
Sí que és un gest molt bonic la cançó que ha trobat en Nando i ha tingut el detall de posar-la pensant que estaries contenta Anna Maria.
Dius que els gestos ho diuen tot i jo penso que en el blog sempre hi ha hagut bonics gestos entre els col.laboradors i això és el més bonic d'aquest punt de trobada dels amants de les havaneres.

Això que dius de que la mala fe té molt efecte i se surt amb la seva és molt trist però és veritat molts cops i tens raó que el que li dona força és aixonar-se i no enfrontar-s'hi i demostrar que la bondat i la valentia la poden vencer.

Bé maca,ja vaig llegir un dia que la teva familia són de la Garrotxa i estic molt contenta de que estimis tan la comarca dels teus avis i avantpassats.
Un petó i bona nit.

Unknown ha dit...

LES ROMÀNTIQUES...

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

LES MARINERES...

-LA BARCA XICA

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA

jaume ha dit...

La normalitat va arribant a les comarques gironines però encara hi ha moltes persones al Baix Empordà,la Selva i el Gironès patint tot aquest desastre.
Jo tinc familia a Sant Feliu de Guixols que ho estan passant francament malament.
Desitjo que tots els que viviu per aquestes comarques no hagiu pres mal i estigueu bé.

Voto però suggereixo deixar el termini fins els dillus al migdia.
Et sembla Tony?

Una abraçada a tots els companys d'aquestes comarques afectades.
Animeu-vos!
Jaume Castells.

jaume ha dit...

LES HAVNERES ROMÀNTIQUES

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-UULS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

LES HAVANERES MARINERES

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS

-EL CANT DEL MAR DE SALVADOR DABAU I ANTÒNIA VILÀS

Unknown ha dit...

Desitjo que tots estigueu bé a les comarques afectades.
Anna Maria acabem de veure com estan LLoret,Tossa i Platja d'Aro.Em sap greu i espero que estiguis bé i tots els que encara us trobeu afectats.
Una abraçada.

esther ha dit...

LES ROMÀNTIQUES

-BOLENERA DE MAS I CASANOVAS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU

LES MARINERES

-LA SIRENA I LA LLUNA DE CASANOVAS I BASTONS

-EL CANT DEL MAR DE DABAU I VILÀS

A Girona ja està tot més normalitzat però encara es molt caòtica la situació per molta gent i una vergonya!!
petons Esther.

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU

LES HAVANERES MARINERES

-EL CANT DEL MAR DE SALVADOR DABAU I ANTÒNIA VILÀS

-LA CALMA DE LA MAR DE NICOLAU GUANYAVENTS

Voten també la meva germana i la meva neboda.

Marina Borrell:

ROMÀNTIQUES

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-A CAU D'ORELLA DE CASANOVAS I BASTONS

MARINERES

-EL LLOP DE MAR DE LLIBORI

-LA BARCA ABANDONADA DE MINISTRAL

Estel Papleux:

ROMÀNTIQUES:

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE ALMEDA I BASTONS

MARINERES:

-TAMARIU DE NARCISA OLIVER

-LA ROSA DEL PORT D'ORTEGA MONASTERIO

Gràcies per la vostra preocupació.
Jo vaig haver d'anar a Barcelona a casa de la meva germana.
A Tossa ho hem passat molt malament i encara ho passem.
Malgrat tot,ixò passarà i estic encantada de viure davant del mar.
Anna Maria desitjo que estiguis bé i tots els que heu estat afectats.
petons.Roser

Unknown ha dit...

LES HAVANRES ROMÀNTIQUES

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

LES HAVANERES MARINERES

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

-LES FERIDES DELS HAMS DE SÉ ANDÚJAR

Petons des d'Andorra on ja estem acostumats a la neu i el fred.
És vergonyós el que està passant a Catalunya.
Cuideu-vos i molts ànims els que encara esteu afectats.

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS


LES HAVANERES MARINERES

-LA SIRENA I LA LLUNA DE CASANOVAS I BASTONS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

Al Maresme també ho hem passat malament però els més deixats,sap greu,com sempre a Girona.
Cuideu-vos molt.Una abraçada.

carmina ha dit...

LES HAVNERES ROMÀNTIQUES MÉS BONIQUES

-COLORS DE CASANOVAS I MAS

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

LES HAVANERES MARINERES

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS

LA BARCA XICA DE LLOP

Vota la meva mare.
Berta Mora:

ROMÀNTIQUES:

-COLORS DE CASANOVAS I MAS

-MALALT D'AMOR DE CASAN0OVAS I JUANALS

MARINERES

-ORACIÓ DEL PESCADOR DE CARLES CASANOVAS

-LLUNA PLENA DE TÒFUL MUS I BASTONS

Una abraçada pel companys de l'Empordà,Selva i Gironès.
Molta sort.

Rosina ha dit...

-LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-ROSINA

LES MARINERES

-LES FERIDES DELS HAMS DE SÉ ANDÚJAR

Petons!!

-BUSCA'M A L'EMPORDÀ DE CARLES CASANOVAS

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

LES HAVANERES MARINERES

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

-LA ROSA DEL PORT DE ORTEGA MONASTERIO

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES MÉS BONIQUES

-SI EM DEMANESSIS DE TÒFOL MUS I JOSEP BASTONS

-MIRADA BLAVA DE FERRÀN GARCIA

LES HAVANERES MARINERES MÉS BONIQUES

EL CANT DEL MAR DE SALVADOR DABAU

LA BARCA XICA DE RAFAEL LLOP

Unknown ha dit...

HAVANERES ROMÀNTIQUES

PAQUITA COLL

-A CAU D'ORELLA DE CASANOVAS I BASTONS

-MIRADA BLAVA DE FERRÀN GARCIA

SARA RIBÉ

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-MIRADA BLAVA DE FERRÀN GARCIAÇ

ROSA GONZALEZ

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JOANALS

-UULS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

Unknown ha dit...

HAVANERES MARINERES

PAQUITA COLL

-LES FERIDES DELS HAMS DE SÉ ANDÚJAR

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

SARA RIBÉ

-LES FERDES DELS HAMS DE SÉ ANDÚJAR

-VELL PESCADOR

ROSA GONZALEZ

-EL CANT DEL MAR DE DABAU

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLAN

carmina ha dit...

Estic molt d'acord amb tu Dulia i m'ha emocionat el teu comentari.
Les dones sempre he tirat endavant i només faltaria que no puguéssim sobreviure sense un home al costat.

I tan que ho hem fet i sempre!i fa segles! que hi podem fer si n'hi ha que no tenim parella,derrumbar-nos o desapareixer del mapa com tu dius?

Només falta que al damunt les que en tenen ens ho refreguin per la cara.
S'ha d'anar més en compte amb el que es diu per no ferir les persones i no pensar només en nosaltres i el nostre benestar.

Al món hi ha molta gent sola i moltes dones que viuen amb tota la dignitat i amb tot el valor.

Margarida hauries de reflexionar i pensar més amb els altres abans de dir segons què.T'ho dic amb bona voluntat i sense mal rotllo però les teves paraules poden fer mal.

Enhorabona Dulia.Sempre endavant!

Petons.

Carmina Massallera

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES MÉS NINETES

JAN:

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU


MONICA:

-BOLENERA DE MAS I CASANOVAS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU


LES MARIENRES MÉS NINETES

JAN:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS

-CALA MONGÓ

MONICA:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA D

-LA CALMA DE LA MAR

Unknown ha dit...

Com esteu tots?he estat per feina als Estats Units i vaig tornar ahir a Itàlia.

Un petonàs a tots els amics del blog i en especial als de les meves estimades comarques de Girona.
Que tot vagi molt bé!

Ninetaaaa espero que estiguis bé.

Ara no tinc temps però ja us diré quatre paraules a les dones!!

UN 10 DULIA!!!

Unknown ha dit...

Bon dia.Dulia vas fer un comentari sentit i sincer que et va sortir de l'ànima.Un 10.
I tu carinyo també,com sempre,et saps explicar molt bé i tens les idees molt clares.
Escolteu noies,a tots homes i dones ens agrada tenir una vida sentimental feliç i plena però el que està clar és que si hi ha èpoques que són més dures en aquest aspecte,hem de tirar endavant sempre amb confiança i el que no podem fer quan estem bé és oblidar els que no tenen la mateixa sort que nosaltres i fer-los sentir un cero a l'esquerra.
Hem de reflexionar,en tot a la vida,i pensar en els altres
perquè tots ens hi podem arribar a trobar en un moment o altre.

Però també us dic noies i nois que tingeu molt clar que per haver d'arrossegar-se al costat de segons quí val més estar sol amb tot el respecte per un mateix i tota la dignitat.

No et creguis Dulia que totes les parelles que veus són felices.Et puc dir que un 80% són patètics montatges d'imatge.
Tu dic per experència i és el més clar que tinc.
Qunates dones es cobren les infidelitats dels marits amb un visó i un braçalet de diamants,quants homes comporten que entrin a casa els diners dels amants de les seves dones.
D'això sí que s'en podria fer una bona cançó de taverna.
La hipocresia social és un mal que no ha variat amb els anys.
Jo he estat sopant amb taules on es somreien els marits,les dones i les i els amants,"juntos i revueltos".
Tots fent la fastigosa i hipòcrita comedia.
Em vaig trobar treballant per l'amant de la meva dona!resulta que ens manteníem gràcies a ell! es clar que jo no ho sabia,però t'aseguro que n'hi ha...que sí que ho saben..perquè amics hi ha més meuques de bracet del seu marit,que són ben vistes i rebudes arreu que les pobres noies de la carretera.Al menys aquestes ultimes es juguen la vida i no són hipòcrites.

Fins que no vaig tenir el valor per aprendre que val més estar sol un temps que perdre la dignitat.

Ara l'avi Jan és feliç i va tenir el cotage i el bon seny de tallar amb una vida patètica i falsa.

Unknown ha dit...

M'enrotllo però es que us vull fer veure noies i si hi ha algun noi que no tot és tan idilic com sembla i que aneu amb el cap ben alt encara que de moment no tingueu ningú al costat.
Dulia,molta sort a tu i la teva filla.Sou un 10!
I tu carinyo no m'ha agradat que estessis sola aquests dies durs.
Em sap molt greu.Però veig que t'en has sortit bé i tens les idees molt clares..res de babaus ridiculs!i tan que no carinyo!!
però a una nineta com tu si vulgués segur que no li faltaria un home trempat que li tallés la llenya i li sortis al bosc amb la llança!
i tu tan romàntica com sempre amb la Lola la Tavernera que ja veig que és la teva idea de parella ideal...cants i guitarres tot el dia i el niuet d'amor senzill però apassionat sobre la taverna!Llàstima que l'avi Jan ja tingui el cor ocupat i no es pugui partir en dos!
M'ha encantat el teu escrit carinyo.
I ara us en deixo una d'un poeta que admireu molt en aquest blog i que va escriure una lletra genial per una música ben aixerida!
petons i boleneres a dojo!!

Unknown ha dit...

AMOR PERDUT

QUAN ES TRENCA UN AMOR
PERDEM SEMPRE UN BOCÍ DE VIDA
QUAN ES PERD UN AMOR SEMPRE ES QUEDA L' ÀNIMA ENCONGIDA.
PERÒ HI HA QUI MAL S'ENGANYA
REMULLNAT LA MIGRANYA AMB VI DE GARRAFA O QUI A TRETS DE ESCOPETA
LI VOL FER LA PUNYETA A UN AMOR PERDUT.

TANT SE VAL,EL MEU CAS ÉS UN ALTRE
JO NO SUCO EN EL VÍ CAP DESENGANY
MA IL.LUSIÓ I MA LLIBERTAT TORNEN A CASA I AVIU BEC PER CELEBRAR-HO MÉS QUE MAI.

QUIN TORMENT,QUINA CREU MÉS FEIXUGA,UNA DONA COM AQUESTA ET TORNA BOIG,AMIC MEU,T'HAS EMPORTAT
EL MEU CALVARI,
QUAN ET TROBI EN EL BAR,PAGO JO.

PERQUÈ NO VAL LA PENA TREBALLAR
COM UN NEGRE PER UNA BAGASSA
QUÈ DIRÀ QUE T'ESPERA
I QUAN GIRIS L'ESQUENA
ÉS AMOR PERDUT.

Carles Casanovas i Josep Bastons

jaume ha dit...

Unes votacions entranyables!feia goig el blog aquests dies.
Espero que tots continueu comentant en el blog i seguint-lo.
La bona feina d'en Tony i les noies del blog Port Bo bé s'ho mereix.

Les cançons guanyadores per mi són també un referent de l'havanera romàntica en català i tenen una categiria indiscutible.

Anna Maria,és preciosa l'havanera que has posat.L'Antònia Vilàs és una excel.lent compositora.

En saps molt de comentar i si jo fos compositor només voldria que presentessis les meves cançons.
Estaria bé que els cds portessin comentaris com els llibres i els dvds i tu ho faries de meravella.

Les cançons guanyadores són bones de per si però tu i les teves companyes heu sabut resaltar uns matissos,unes idees i encomanar un entusiasme que ha donat el seu fruit.

Felicitats i també a en tony per les teves magnifiques cròniques i transcripcions.

Jan,déu n'hi dó el que expliques.
Fantàstic que hagis sabut fugir del món que descrius i una bona ilustració l'ha cançó que has posat d'Amor Perdut,amors així ja es poden ben perdre!

A reveure amics!

Unknown ha dit...

Precioses de debo les cançons guanyadores i les romàntiques i tan que poden ser un referent amb Na Nena de l'havanera romàntica en català.

Però també per mi ho és Malalt d'Amor,una meravella que canten més grups i Ulls Verds que ja va quedar una de les guanyadores i com a mostra d'un compositor més novell,FerrànGarcia que ha sigut molt votat aquests dies.

La seva preciosa Mirada Blava ha quedat amb nou vots amb Ulls Verds i Un Cant d'Amor.
Què em'en dieu d'aquesta cançó? la lletra és molt treballada com Flama d'Amor i que hagi estat tan votada vol dir que no aquestes composicions romàntiques estan sent molt apreciades.

Les marineres guanyadores són tot un referent i Pescador Sóc d'una Cala és sensacional que s'hagi recuperat perquè és una havanera alegre i molt marinera que semblava haver quedat oblidada,però està clar que amb tu Anna Maria..res queda de racó!
Una meostra més de la varietat de temes que domina el Mestre Casanovas.

Ja coneixia aquesta havanera i és una de les incomparables però poc coneguda potser...a veure si a travès del blog s'en sent a parlar més.

Que ens en dius Tony,la coneixies?

Petons a tothom

Unknown ha dit...

Perdoneu però no m'he expressat prou bé.l'havanera que dic que és una de les incomparables però poc coneguda i pregunto a en Tony si la coneix i que en pensa és Gelosa d'una Gavina.
Com podeu veure una meravella!

Anna Maria ha dit...

Bon dia.
El dimecres a Cassà vaig ser a la meva primera cantada dels Port Bo d'aquest any.

Va ser tota una sorpresa perquè no era una cantada com totes sino la grabación d'un programa de ràdio Cassà.

Em va agradar moltsissim perquè el lloc era petit i molt acollidor i les veus del grup sonaven esplèndides.No entenc massa en acústiques però tots ho vam poder sentir i tothom ho va comentar.

Els presentadors eren simpatiquissims i vull enviar una salutació especial al senyor Mariano que li vaig parlar del blog i em va prometre que s'el miraria tot i que no hi enten amb va dir.

Un senyor molt simpàtic,que ho omple tot el amb el seu obert i franc caràcter i enamorat de la música del grup que ens va deixar seure a molt bon lloc i poder gaudir així de tota la cantada.
Va ser una cantada molt alegre i simpàtica,van presentar noves peces del nou disc que us encantaran i QUIMA,en Carles va cantar NOCHE DE BODAS i BITXINTXO també.
Va ser molt aplaudit i em va emocionar escoltar-lo.
Vaig pensar en vostè.
El programa es podrà escoltar el 1 i 15 de maig a ràdio Cassà de 2 a 3 em va dir.Es diu La Rehostia i és molt divertit.Sino agafès ràdio Cassà Quima, la seva neta li trobarà per Internet.

Ja veurà quina il.lusió li farà sentir NOCHE DE BODAS per la ràdio i cantada per en Carles!

De tota manera ja li recordaré abans de maig.
Cuidi's.Un petó.

Unknown ha dit...

Molt contenta de les votacions i de que unes cançons tan boniques hagin quedat guanyadores.
per mi també són referents de l'havanera romàntica i marinera.

PENSAMENTS,BOLENERA,NA NENA,LA BARCA XICA,LA CALMA DE LA MAR I PESCADOR SÓC D'UNA CALA.

Que por molts anys molts grups les cantin i les poguem escoltar.

Felicitats de tot cor a en Carles Casanovas i l'Antoni Mas.
Ja veieu que teniu tot l'afecte i admiració de tot el blog sencer...tots amants de l'havanera.
Per molt anys!!

Que preciosa aquesta havanera Anna Maria.A la meva neta també li ha agradat molt.
És una idea molt bonica,sensible i molt original sobre tot.
És una delicia de poema.Quina pensada la senyora que la va esciure!
La frase final és preciosa;"és a tu a qui estima"...quan cops hem tots necessitat que algu ens ho digui per recomfortar-nos el cor.
I que la gavina li digui a la mar gelosa...de les havaneres més boniques que he llegit.
Si l'arribem a conèixer la votem!

Com t'agraden aquestes lletres eh maca?ho expreses amb una il.lusió!

Moltes gràcies per la informació de ràdio Cassa.Quina sorperesa devies tenir en sentir Noche de Bodas!
M'en alegro de que ho passesis tan bé.No emperderé el programa.
Una abraçada.

Unknown ha dit...

Bon dia.Em dic Enric Gotés i soc nouvingut al blog.
Gràcies per la oportunitat que s'ens brinda als que estimem el gènere i en volem aprendre cada dia més.

El meu comentari és sobre ACOBLATS.

En vam tenir la sort de gaudir-ne dissabte al teatre de Caldes.

Sincerament únic i genial.
El Montgrins com sempre van fer gala de tota la seva qualitat i professionalitat en la música de cobla-orquestra.Les sardanes triades de les meves preferides.
Fantàstiques.
L'Antoni Mas,tot un gentleman ens va presentar l'actuació.
I la genialitat bé de la agoserada però molt ben aconseguida fusió de la cançó de taverna i la cobla.
Una brillant idea de Martí Camós i Carles Casanovas dels Port Bo.

Va ser una delicia,una veritable marevella escoltar peces tan clàssiques com La Calma de la Mar,La Gavina i el Meu Avi fusionades.El chotis La Botiguera sensacional! i el Canó de Palamós que va ser repetida, excel.lent a ritme de swing!
De les romàntiques un apassionat bolero No Sé que fa...volar els sentits i la tendrissima i dolça
Pensaments que amb Malalat d'Amor que també van interpretar sense fusionar,és del més bo que ha escrit en Casanovas sobre temes d'amor.

Una vetllada per recordar i...tornar a repetir!
Penso que va emocionar tothom a la sala.

Enhorabona pel bloc!!
A reveure.

Unknown ha dit...

Bon dia.M'han parlat d'aquest blog d'havaneres fa uns dies.
No he arribat a temps per les votacions però m'agradaria deixar el meu comentari.
Trobo molt interessant el qu és fa aquí per donar suport a les havaneres i del cant de taverna en general.
Tot el que he vist fins ara m'ha interessat molt.
Felicito al creador del blog.

Sóc admiradora dels Port Bo i del grup gironí Terra Endins.

Fa poc que he acabat un curset d'Internet i això és la primera cosa que faig sola desde casa i sé que ho llegiran alguns companys que els agraden les havaneres però no van poder venir a escoltar Acoblats,el magnific espectacle que vam gaudir a Caldes de Malavella.

Celia,Pere i Mariona,us vau perdre un concer espectacular;la Cobla Montgrins i els Port Bo junts regalant-nos sardanes i havaneres.Primer cada formació sols i després fusionades.
No havia escoltat res semblant.Us hagués agradat molt a tots.S'ha de veure i escoltar..s'ha de ser-hi perquè no es pot explicar un espectacle tan bo.

Van interpretar Torroella Vila Bella,Mediterraneo i una del cant d'uns rossinyols preciosa de debo.

Els Port Bo van cantar-ne unes de sols amb Malalt d'Amor que tan agrada des de sempre i després les que han grabat amb la Cobla.

La Botiguera i El canó de Palamós...fora de sèrie!!!

Vam passar una estona inolvidable,emotiva i molt alegre i és ben bé que van emocionar el públic i que aquestes dues formacions no deixen indiferent perquè em vaig trobar amb una cosa molt curiosa.

No sé si és l'encant dels Montgrins,els Port bo o tots dos junts que tenen el do de remoure sentiments amb la seva música però al meu costat,quan començaven les primeres notes del tros d'Acoblats, va venir a seure una noieta que es va passar la resta del concert plorant.
Vaig pensar que es va canviar perquè les dues senyores amb qui anava no la veiessin.Em vaig quedar molt parada.
No m'havia trobat mai amb una persona plorant al meu costat en una cantada d'havaneres.
Si fos en el cine amb una pel.licula trista és normal però precisament era un espectacle molt alegre,gens trist.
Ho vaig trobar curiós i em va deixar una sensació trista que a una noia al meu costat li anéssis regalimant tantes llàgrimes en silenci i amb tan sentiment i desconsol.Probica.Ni tan sols les bromes d'en Carles Casanovas hi van ajudar.Em va fer pena i no em va deixar acabar de gaudir d'aquell tros de cantada tranquil.la.No vaig dir res perquè em vaig quedar molt parada i no saps massa que fer en aquestes situacions però vaig pensar que deu n'hi dó com remouen els cors aquests dos grups i la seva música.
Millor que no passi massa sovint per això.
Una anècdota curiosa.
Bueno companys,una abraçada i a veure si també entreu algun dia a aquest blog.
El trobareu molt interessant.
Montserrat Massallera.

Unknown ha dit...

Hola a tothom.Com anem?Meritxell quan temps sense dir res.Espero que tornis a comentar aviat.

Quina havanera més preciosa Anna Maria.Cada cop que obro el blog hi ha una sorpresa;lletres precioses,cròniques sensacionals,nous lectors....Tony eh que ens fa contents a tots?

Escolta Anna Maria aquesta meravella de Gelosa d'Una Gavina és vritat que la portaran els Port Bo al seu nou Cd com diu en Ferràn Garcia?
Si és així serà fabulós perquè és de les lletres més emotives,més imaginatives i més bones que he llegit.Has escoltat la música? és d'aquestes melodies encisadores que t'agraden?

Gràcies per la explicació Ferràn.
Les teves Mirada Blava i Flama d'Amor són també una meravella i ja vues que Mirada Blava ha sigut molt votada.

Ja tinc Al Pirata Joan Torrelles Anna Maria i la música és molt bona.La lletra ja la vam conèixer arrel d'aquell Pdf del bergantí.per Per cert suposo que ho deuen haver corregit.
Encara no l'has pogut escoltar?Una amiga que va ser un dia a la Bella Lola va dir que el duet Arjau la van interpretar així que ja saps on la pots sentir en directe ja que el grup no la canta.

Sembla que ens haurem de passar per aquest Museu de la Havanera com diu en Tony ja que sembla tan bonic a la crònica i els comentaris que hi deixen els companys,sobre tot a la mestressa, són tan prometedors.

A mi també m'hagués fet sentir incomode una persona plorant en una cantada tota la estona al meu costat Montserrat,què trist..i en una cantada alegre!!

Encantada de llegir el teu comentari i de que t'hagi interessat el blog.També a l'Enric.

Una abraçada.

flamadamor ha dit...

Hola Adela. Merci pels comentaris. Un petit aclariment. Crec que l'altre dia vaig malentendre una lectura del blog quan ens referiem a "Gelosa d'una gavina". En algun punt em va semblar llegir-ho o sobreentendre que l'anaven a gravar els Port-Bo. Ara, en preguntar-ho tú, ho rellegia en els textos d'aquí i en cap aportació veig que estigui escrit això referent a una futura gravació dels companys del Port-bo en el que s'hi inclogui aquesta havanera. Vaig pressuposar-ho erròniament. Per tant, lamento el malentès. Gràcies també al Sr. Pere Pou i Sra. Carme pels recolzaments a les composicions i per l'encoratjament a participar més sovint als cantaires. Bons desitjos a tothom!.

Unknown ha dit...

Bona nit.No passa res Ferràn,tots ens podem confondre.
Darrerament hin ha tants comentaris al blog que de vegades si es va despressa i tu posat com estàs en aquest món amb tantes lletres i composicions...és fàcil un malentes.

Gràcies per l'aclariment i molta sort en la teva nova etapa.

Unknown ha dit...

Bona Pasqua a tothom.
Molt bonics els reportatges Tony.
Jo també havia estat a aquest gran i bonic local on ara s'ha posat la Bella Lola.Veig per les fotos que la decoració és la mateixa.Ha estat un local bonic des de sempre perquè quan es va inuagurar l'anterior restaurant és va fer amb molt gust i molt ben fet com es pot apreciar.
A mi m'gradaria que hi hagués més restaurants on es fecin havaneres perquè a l'hivern quan no hi ha cantades tots puguéssim poder continuar gaudint d'aquest estil musical amb més caliu i tranquil.litat que a l'estiu.

Anna Maria llegeixo que vas ser a la cantada dels Port Bo.
Com va anar?

A veure si ens poses alguna altre havanera bonica com aquesta darrera que ens va deixar meravellats.
Ja has sentit la música?

Ah i escolta maca,diga'm una cosa;vas ser a Caldes escoltant Acoblats?
Petons per tothom i bona nit.

Unknown ha dit...

És el meu primer comentari a aquest bloc.
Montserrat,aquí estic.De moment m'en vaig sortint..

Felicitats al creador Tony Foixench perquè és excel.lent tot el que he estat veient aquesta tarda de dilluns de Pasqua.

Felicitats també al blog Port Bo per tants comentaris de carinyo i suport (confeso que tots en una tarda no m'els he pogut llegir..però m'en faig una idea).

Els meus treballs preferits dels Port Bo són;Pessigolltes al Cor,Clàssics,Bolenera i Canela i Ron.Acoblats encara no el conec però confio en la bona opinió dels que l'han sentit.

El meu comentari serà sobre el romanticisme del blog.Potser serà un pel fort però és el que sento i vull compartir.
Mireu,el que veig és que esteu tots (sobre tot totes...sempre som més les dones) enamorades de l'amor.
L'amor dolç,super romàntic tendrissim,apassionat i sensible fins a cotes....molt altes! però amiguetes no veieu que això és molt bonic però no és,sentint-ho molt la realitat?
Aquestes lletres tan poètiques i dolces,que et deixen gairebé que s'et surt el cor de tanta passió i sensibilitat..són precioses i artistiques i tan,com poesies de les més bones..hi estic d'acord però on és aquest amor que us fa suspirar?
l'han cantat des de sempre els trobadors i poetes però la realitat és una altre maques!

Algú ha parlat de dedicar una havanera a la dona sola que no té un home que surti amb la llança a caçar el bisonte (molt bo el comentari),després heu posat la aguda Amor Perdut d'en Carles Casanovas amb la bagassa que val més oblidar i brindar amb el que se l'hagi endut..un 10!(les dones en podriem fer una a l'inrevès també Carles) i ara queda per fer-ne una altre de ben real i més actual que mai; a la bona estrella i sort de la bagassa!perquè amics aquella dita de "totes les p...tenen sort" MÉS GENIAL I REAL no pot pas ser!!
(continuo)

Unknown ha dit...

Un Cançó de Taverna dedicada a la meuca-bagassa que té més sort que les dolces ninetes que surten amb la barqueta plenes d'amor dolç,sincer,romàntic i dedicació eterna per AMOR i res més que AMOR al seu estimat.

La bagassa que no té escrupols en anar darrera els homes per diners i per escalar posició social,que li és infidel al company que la troba al llit amb un altre,que tota la seva vida és falsedat i hipocresia,que és una vividora consumada,que mana i manipula però...ben vestida i relacionada la reben a tot arreu,no té problemes en trobar bones feines
té fills i de gran nets
i el més fort...encara té parella que li aguanta totes les falsedats i pot anar agafada de bracet amb ell per tota arreu fent la comedia...no està mai sola i per Ssnt Jordi i aniversaris i sants rebrà roses i regals de la parella i... el amant de torn..

Noies,aquesta és la crua realitat.
La bona noia,sensible,tendre,carinyosa,que es desfà pel seu amor i sacrificaria diners i benestar només per amor apassionat,dolç i incondicional....ho té molt parat a vui en dia...les que triomfen són les bagasses aprofitades i les meuques falses.
Aquestes tenen sort i no els falta mai parella.
Això de ser estel fulgent en les nits clares,uns ulls verds de mirada tendre o uns de lluminosos humits d'anyorança és preciós però sembla que els homes no s'ho acaben de creure o pensen que no ho poden trobar,o s'espanten quan ho troben o són tan ximples que no ho saben veure..
Ho sento noies però és la meva opinió i cada cop la tinc més clara.

Aquesta és la cançó de Taverna que falta "La Bona Sort de la Bagassa".
Si algun dia s'escriu i es canta segur que a unes quantes ja s'els hi podria dedicar.

Bé amics i amigues,gràcies per l'oportunitat de poder comentar al blog i us seguiré perquè de debo que em sembla que feu tots plegats una feina lloable pel món del Cant de Taverna.

Bona nit.

Unknown ha dit...

Bona tarda amics i amigues.
M'ha fet impressió aquest llaç de dol que hi ha al blog.Com que no has deixat cap comentari Tony no sabem de que es tracta.Sigui com sigui sento el que hagi pogut passar.

Jo feia temps que no comentava i volia dir que ha estat molt interessant tot el tema de les votacions.Hem apres noves cançons i agafat més interès que de costum per les havaneres descobrint lletres i melodies precioses.

Gelosa d'una Gavina oipino també que és de les lletres amb més sentiment i encant que he llegit.
Simple com dieu però dolça i tendre com poques.
M'agradaria saber quin grup la canta per escoltar la melodia i veig que en Ferran Garcia ens ha donat un emllaç per tal d'escoltar-la.

Celia,és fort el que dius però tens raó noia.
Potser hem equivocat la professió.
Ñes dites populars tenen un perquè i són fruit de la observació.
Les bones noies sensibles que van amb el cor a la ma no tenen ni la meitat de la sort de la bagassa que descrius.
Ja en conec d'aquestes.Van de llit en llit enganyant la parella,mentint,i fingint per diners i al final són les més ben vistes en societat i la parella les passeja per tot arreu i soles mai s'hi estant.

Estima sincerament i sigues dolça i enamorada que només rebràs pals.

Seria fantàstic que s'escrigués aquesta cançó de taverna.Un bon tema i més actual que mai.
Anna Maria que en saps de les noves cançons d'en carles i del grup?
Salutacions a tothom i sento que el que hagi passat.

Havanerus ha dit...

Lali i Anna Maria, perdoneu.
He anat ràpid i no he afegit text per explicar lo del llaç.
Ara ja està afegit, i a la secció noticies, teniu la informació una mica més ampliada del que ara us avanço.
L'Anna, dona del mestre Josep Bastons, ens ha deixat.
És per això que hi ha llaç negre a tots els apartats del bloc com a signe de dol dins el món de Les Havaneres.

Salut!.

Unknown ha dit...

Hola amics i amigues.
Si.vàries persones ja han expressat el seu suport al Mestre Bastons sota el comentari que li ha dedicat en Tony.

Escolta Anna Maria,no et disgustis ara per tot això d'aquests comentaris sobre les bagasses falses que tenen sort.És veritat que aquesta dita té molt de cert i hi ha coses al món que no són justes i no s'entenen però si et serveix el consell d'una àvia d'alavora viutanta pensa que el més importnat és actuar bé i tenir la consciència tranquil.la.Aquesta mena de dones no tenen consciència i fan una titella i un fracasat de l'home que tenen al costat.
Eh que a tu no t'agradaria fer això?eh que tu no faries mai això a la teva parella?doncs ni hi donis voltes.
És que la Celia ho ha expressat d'una manera molt forta..que aquestes dones mai estan soles i que tindran roses i regals dels fulanos i la parella "oficial" per sant jordi!! quines coses de pensar Celia! segurament parles perquè n'has conegut d'aquesta mena de dones i veus que tot els hi va bé..tens raó i entenc que sap greu i que arriba un moment que la vida ens confon i no entenem el perquè,però jo segueixo pensant que una dona sincera sempre serà valorada...per un home sincer i com cal.
Pensa això Anna Maria i no t'entristeixis i escolta el que has escrit és preciós.Aquestes darreres linies de descobrir un món infint a la seva mirada i al seu somriure...tot el que dius sobre el que fa estimar un home...tu també ens saps mot de dir coses boniques nena...també ets molt poeta tu!

Saps doncs si la Neus cantarà Pensamnets en el nou cd?seria meravellós perquè jo la vaig veure a Cubacant i és una magnifica cantant.
Quin regal més bonic!

Una abraçada.
Quima Gascó

Hola sóc la Sònia:
Anna Maria,m'he apuntat el que has dit sobre el que ha d'inspirar una parella sincerament.
És una passada noia!Qui sap si ho hauré d'utilitzar amb algun noviet!...amb el teu permis!
Jo tampoc estaria mab ningú per interès de cap classe!
petons!
Sònia Vallribera

Unknown ha dit...

Bon dia.El meu condol pel Mestre Bastons.No el conec personalment però com tot ser humà quan passa per aquests tràngols li desitjo que es cuidi i que ho vagi superant amb amor i suport al seu costat.

A mi també m'agradaria molt que enregistressin Pensaments amb la Neus.
Té una veu privilegiada i seria una nova versió sense la cobla que li donaria un aire diferent.

A mi m'gradaria molt interpretada pels Montgrins però com totes les de Acoblats la sonoritat i força de tota una orquestra de cobla dilueix una mica la lletra.Enteneu el vull dir oi?quan les cançons són sentides amb un acompanyament més suau,com en qualsevol cantada o amb dos o tres instruments com els que trobem a les grabacions,es pot gaudir i assaborir molt més tan la lletra com les veus dels cantants.

En aquest cas aquesta marevellosa cançó que ha guanyat tantes votacions i que com ha dit un senyor amb Malalt d'Amor és la més bona havanera romàntica que ha escrit el Mestre Casanovas seria fabulos sentir-la canatada per les magnifiques veus dels Port Bo acompanyades per la deliciosa veu de la Neus de Cubacant i poder assaborir la seva lletra plenament.
Jo també conec gent que van ser a la Bisbal i la trobar fabulosa de debo.


A veure si estem de sort i tenim la sorpresa.Una cançó amb categoria com aquesta,ho ben mereix.

Anna Maria,has dit unes paraules molt boniques i romàntiques i jo també penso que en aquest món deu quedar algu que cregui en l'amor sincer i cap home amb bon cor o en els seus cabals voldria compartir la seva vida amb una despranssiva com la que ha descrit la Celia.
S'ha de ser molt desgraciat per estar amb algú que només t'utilitza.

Unknown ha dit...

Bona tarda amics i amigues.Sento molt que ens hagi deixat la senyora del Mestre Bastons.
El blog està una mica ensopit aquest dies eh?
potser és perquè amb el tema de les votacions hi havia moviment casa dia..

Meritxell si obres el blog algún dia digan's alguna cosa si is plau,al menys saber que estàs bé.


Al Marcel Arau dir-li que sempre és molt d'agraïr que hi hagi seguidors d'altres grups que entenguin la feina que hem fet al blog Port Bo com seguidors del grup i del gènere de l'havanera i sobre tot el nostre carinyo i suport a l'obra d'en Carles Casanovas com a integrant del grup.No ho havia pensat però si que fóra fins i tot de mala educació i incomprensible no haver dedicat el blog Port Bo a difondre l'obre del Mestre sent com és part del grup.
Per la meva part agraeixo les paraules d'en Marcel.

Anna Mariaescolta,tot això de fer una cançó a les bagasses manipuladores i falses amb sort,no val la pena ni pensar-ho.
Podrai fer riure però és veritat que no mereixen ni una cançó.
La vida molts cops costa d'entendre però com tu,penso que sempre hi haurà persones que valorin l'amor sincer per damunt de tot,abans que els diners i la posició social..encara que només sigui un 10%!!

has dit unes paraules precioses nena..si que ets poeta tu també!!

I l'havanera Gelosa d'una Gavina,em sembla que ja t'ho vaig dir,del més preciós que he llegit..i és que l'Antònia Vilàs és una molt bona poetessa de les havaneres.

Escolta aniràs a Acoblats a Manresa maca? em diràs alguna cosa?perquè m'agradaria que ens puguéssim trobar i saludar.
I a Caldes Anna Maria? i vas anar?
A veure si m'en dius alguna cosa també del nou disc del grup i d'aquesta cantada que en Tony parla a una pizzeria.
Una abraçada.

Anna Maria ha dit...

Hola.Jaume vull agraïr-te les boniques paraules que dius a la crònica de la cantada del grup a Llafranc.Sempre he dit que les coses que es fan amb il.lusió surten sense cap esforç,
però el més bonic és que vosaltres ho heu recollit i valorat i us heu deixat captivar per aquesta sensibilitat del blog i l'entusiasme dels comentaris i poemes dels primers dies.
Això ha ofegat la gelosia i mala fe que volien fer fracasar el blog Port Bo per part d'alguns i algunes.
La col.laboració i entusiasme de tots ha estat molt important.

Referent a la cantada de LLafranc et puc que de companys-comentaristes del blog només hi havia el mateix Tony,la Neus de Cubacant i la Silvia,que és seguidora del grup de ja fa temps i que vaig conèixer personalment aquella nit.
El que em va fer més il.lusió va ser que vaig sentir i en directe,per primer cop Al Pirata Joan Torrelles que mai ha sentit.
No ho esperava i vaig estar molt contenta.
Per mi és la millor melodia que ha composat en Carles (de les que conec) i entenc perquè alguns la van votar.
És preciosa.Una barreja de força,sentiment,passió i també dolçor que vesteix marevellosament la lletra descriu aquest pirata temut ja que la lletra expressa tot això;força i passió amb deix de nostàlgia.No hem podia imaginar que fos una melodia que m'agradés tan,va ser una preciosa sorpresa.
La lletra ja la sabeu pel tema del pdf del grup Bergantí però l'hauriem de posar al blog amb el nom i cognom del compositor com cal i com ha de ser.La vols posar tu Jaume?avui tinc el temps just.

L'altre sorpresa va ser sentir la Neus cantant Pensaments tot i que només el tros final.Una meravella.
Entenc el que vols dir Mª Rosa,la intensa múisca de la cobla ofega una mica les veus i és veritat que per gaudirn plenament d'una lletra s'hauria de sentir amb menys instruments però em sembla Quima i Mª Rosa que no és la canço que grava la Neus.Ja m'agradaria però jo diria que com que ja la van gravar l'any passat...

I finalment us diré que van interpretar tres de les noves cançons i que la meva preferida és una amb música de l'Antoni Mas que parla d'un capità i els seus sentiments.Preciosa de debo.
El dia de la cantada a Cassà l'Antoni Mas em va dir que n'estava molt content perquè era una cançó que feia "cantada d'havanares",fa mar,fa marina..tot el que esperes sentir en una cantada.
I després quan el grup ens la va cantar(a la ràdio no la sentireu perquè la van cantar més tard i va ser una sorpresa)en Carles la va presentar content tot dient que era "la cançó del disc" i va tenir raó.
Expressa amb originalitat,sensibilitat i sentiment el que sent un capità.
Us agradarà moltissim.No us deixarà indiferents i per mi també és la cançó del disc i d'aquesta temporada.Meravelloosa de debo.I d'en Carles i l'Antoni.
Continuo en un altre comentari.

Anna Maria ha dit...

Dulia,ara no tinc temps de dir res més sobre Gelosa d'Una gavina però estic molt contenta de que us hagi agradat tan.

Adela,jo solo a nar només a les cantdes que es fan a les comarques de Girona.Em sap greu però perquè no vens a Sant Antoni pel juny?
de tota manera si pots escoltar Acoblats a Manresa millor no deixar res per fer més endavant,penso que les coses s'ha de fer quan s'en té oportunitat i en el present.El present és l'únic que realment tenim però la majoria de la gent semblen no entendre-ho.
Espero que estigui bé Quima,records a la Sònia.
Una abraçada.

Neus ha dit...

Bona tarda a tots, seguidors i seguidores d'aquest magnífic blog. Moltissimes gràcies per alguns comentaris que he llegit sobre el fet de gravar al nou cd del Port Bo , el gran tema "Pensaments". Com diu l'Anna Maria, no serà aquesta la cançó, sinó la clàssica i bonica "Ay Lola". El que si que us puc assegurar és que pel que he sentit del cd, per les peces escollides inèdites o no, pels bons músics sota la direcció de l'Antoni Mas, per l'alt nivell de totes les cantants que també hi participen i com no, pel Grup Port Bo, aquest Cd serà una autèntica meravella que ens captivarà a tots, de ben segur. Una abraçada per tots i com diuen "Havaneres a dojo"

Unknown ha dit...

Bona tarda Neus.Molt amable de voler comentar al nostrre blog i de esclarir-nos el nostre dubte-desitg.

A mi personalment m'hagués agradat molt més Pensaments que Ay Lola,que és bonica però no pas de les meves preferides però no som els admiradors qui triem eh que no?
Ens hem fet cabories pensant que tu la vas cantar a la Bisbal i hagués sigut una molt bona elecció.
N' hi ha de clàssiques més boniques com El Barquito de Nàcar,Cubanita Preciosa,Tecla...però vaja..ha anat així.De ben segur que sonarà preciosa en les vostres veus.

Pensaments és una cançó meravellosa que ha agradat molt al blog i té molt bona acollida com ja deus saber.Per mi,l'Anna Maria i per tots els que l'han votat és molt més bonica que Ay Lola però ja hi hauran altres ocasions esperem.

No tinc cap dubte de que el nou cd del grup ens captivarà i que tu i col.laboris amb la teva marevellosa veu ja és per no dubtar-ne.

Una abraçada a tothom.

Neus ha dit...

Bona tarda, Quima. Estic totalment d'acord amb tu; Pensaments és una cançó única, de les que més m'agraden, plena de sentiment, amb aquell final tan senzill però que a tots commou en pensar si existeixen amors així. És per això que la vaig escollir per cantar-la a La Bisbal. El que passa és que ja apareix en l'últim cd del Port Bo. El repertori ha estat escollit per ells i espero que quan sentis la versió que hem fet, puguis gaudir molt d'aquesta "Ay, Lola". El cd és molt variat amb peces molt sorprenents i estic segura que serà un èxit. De totes maneres buscarem la ocasió per repetir aquells "Pensaments" tal i com van sonar a La Bisbal. Què et sembla? UNA ABRAÇADA A TU I A TOTS!!!

Rosina ha dit...

Bona nit.Doncs sí que ens hagués agradat que la Neus enregistres
Pensaments Dulia,perquè la gent que conec que van ser a la Bisbal per Santa LLúcia coincideixen en que va ser sensacional escoltar Pensaments pel grup acompanyat per la Neus i encara que ja la vagin gravar amb Acoblats segons la llista que va fer l'Anna Mª de les cançons d'en Carles hi ha peces com Malalt d'Amor,Al Pirata Joan Torrelles i l'Oració del Pescador que són en més d'un cd.

Tots coincidim en que és un tema preciós,dolç i sensible amb un final senzill i original i jo si espero Neus que existeixin amors així.Hi hauran bagasses falses amb sort,que ni cal dedicar-les una cançó (hauria de ser molt irònica!)
però d'amors tan tendres com el de la lletra de Pensaments estic segura que n'hi han d'haver també.
És amb Malalt d'Amor el millor que ha escrit el Mestre Casanovas de tema romàntic i els bonics comentaris que s'en van fer encara l'han fet resaltar més.

Va ser un regal que acompanyessis els grups Neus i jo també penso que hauríes de ser a Calella algun any i et desitjo una brillant carrera dins el món de l'havanera.

Ara esperem aquest cd que tan promet amb aquesta cançó tan bonica i original sobre un capità d'en Carles i l'Antoni.Si t'ha agradat tan Anna Maria segur que deus ser un super tema!
Bona nit.

Unknown ha dit...

Bona nit amics i amigues del blog.
Em recordeu del meu comentari sobre Acoblats a Caldes?

Des de llavors he estat llegint el blog i vaig acabar ahir a la nit...tot el blog!!

L'he trobat interessant i molt entretingut.
No m'hagués mai imaginat que un blog d'havaneres podia donar tan de si!
Les cròniques recreen tot l'ambient de les cantades,les cançons que es poden escoltar mentre llegeixes i els comentaris dels amics del blog.Fantàstic!

El que fa diferent i únic aquest blog són tots aquests comentaris que inspirats per les lletres de les havaneres ens parlen de emocions i sentiments tan personals però explicats d'una manera tan franca i desacomplexada;
amor,desamor,tristesa,poesia,humor...és una passada d'interessant i entretingut.
Ha sigut una agradable sorpresa.

Sobre el grup Port Bo vull dir que per mi és el millor grup actual amb els Peix Fregit.
Els cds que tinc són de fa uns anys;
Malalt d'Amor,A Cau d'Orella,Canela i Ron i dels més nous Acoblats i Busca'm a l'Empordà que m'encanta.
En el blog us agraden molt les lletres romàntiques i sobre tot les que hi ha moltes metàfores i paraules poètiques.
En aquest sentit les millors d'en Carles Casanovas per mi són Malalt d'Amor i Pensaments.Són un punt i apart com molts penseu.
I la que no coneixia i m'ha deixat impressionada és Un Cant d'Amor.
M'ha fet esborronar.Música i lletra formen un tot magnificament "acoblat".És una sorpresa conèixer aquesta excel.lent peça que veig que canten altres grups.
M'estranya tan que els Port Bo no l'hagin gravada...aquesta si que seria magnifica cantada per la Neus!us ho imagineu?
Et vaig escoltar Neus a Begur i em va semblar un espctacle preciós i diferent de tot el que estem acostumats.Tens una veu magnífica i hi ha moltes havaneres que m'agradaria sentir en la veu d'una dona i la teva és perfecte.

Bolanera tampoc la coneixia.La lletra és pura passió però una mica curta i la música molt melodica i tendre.

És tot un incert aquest blog.Encantada de col.labora amb el meu comentari.
Felicitats Tony i amics!
Bona nit.

Unknown ha dit...

ROSSINYOLETA (havanera nineta)

Sota un branquinyolet
canta un rossinyolet
amb el cap sota el pit
canta tot arrupit
perquè diu que té fred.

En hores de tristor
cantava un rossinyolet
a la prenda adorada
la més estimada
que a mi em roba el cor.

Rossinyoleta torna'm la vida
vine als meus braços que l'amor ens crida.
I sino em tornes el meu amor
creu que m'engrunes a miques el cor.

Sota un branquinyolet
canta un rossinyolet
am el cap...

En hores de tristor...

Rossinyoleta torna'm la vida...

Van de parella,hi van tots dos,
vigila barca,jardins i flors.

Unknown ha dit...

Ulls verds de mirada tendre que no puc aconseguir.....
come andiamo? bona notte a tothom!
aquesta tarda m'he estat posant al dia del blog i veig que hi ha nous comentaristes contents d'haver trobat el blog.Està molt bé però trobo a faltar els de fa temps també com la Roser,l'Esther..Adela veig que continues..de tota manera no sóc el més indicat per dir això perquè jo tampoc puc col.laborar com abans però ja se sap...

Carinyoooo que fas aquesta nit calideta d'abril?eh quina havanera més "nineta"? eh que no esperaveu noies una cançoneta tan "nineta"?
a la força l'heu de trobar de somni!!

L'he trobada en un disc del grup gironí Terra Endins i he pensat carinyo que tu que ets un ocellet romàntic quedaries enamorada d'aquesta lletreta tan senzilla però dolça i tendre com poques.
I com que veig que ets d'amors a primera vista per la manera com et deixes captivar per les lletres i tens clar les que t'enamoren i les que no aquí la tens perquè t'hi encaterinis i vagis a buscar la música tan aviat com puguis.
No sé si el grup la canten...

Bé nena,quines coses més precioses dius...i no vas descobrir un món infinit als meus ulls i al meu somriure quan ens vam conèixer l'any passat a Sant Antoni a A Prop del Mar!! i com és això?? mala sort la meva!! és broma carinyo,no t'enfadis eh?
La Mònica em diu que et digui que pensa com tu.

Unknown ha dit...

Escolteu,si d'alguna cosa us serveix l'experiència d'un home de 63 que ha viscut molt,i que va per la tercera parella més encaterinat i convençut que mai...l'amor sincer,dolç,tendre i abnegat que descriuen molts poetes i les cançons dels havaneros que admirem si que existeix.
Un 10% estic d'acord però existeix.
El que passa que s'ha de tenir molt coratge i ser molt persona per acabar amb la farsa en la que viuen moltes parelles i apostar per l'AMOR.
Que les bagasses falses i vividores s'en surten moltes vegades...també lamentablemnt és cert però sempre perquè hi ha algun desgraciat que els segueix el joc.
Cap home que es pugui dir HOME aguanta al seu costat una vividora falsa,d'això no en dubteu.

L'amiga Cèlia ha descrit una realitat d'una manera molt dura però us asseguro que hi ha HOMES que valoren que una dona descobreixi un món infinit al seus ulls i al seu somriure (carai nena!és que és una passada el que has dit)i que no deixen escapar uns ulls que els esguardin astorats amb amor dolç i sincer.

Bé noies,bellissime,ja és una mica tard.Espero que us agradi a tots la cançoneta "nineta" i com sempre;
Forza il bloggo d'Antonietto i bolaneri a doggi!!!!
Cuideu-vos i bona notte!!

Havanerus ha dit...

Ei Jan, come vai “trempati”, tutto bene?
No volia deixar passar l’ocasió de comentar sobre l’havanera que ens has regalat, “Rossinyoleta”, de la qual se’n desconeix l’autor.
Aquesta peça és de les poques havaneres antigues catalanes que es va rescatar abans de caure en l’oblit.
Buscant, buscant he trobat una breu explicació d’en Càstor Pérez que m’agradaria compartir amb tots vosaltres, i penso que us podria interessar saber que.....
“Aquesta troballa la varem aconseguir de la mà d’en Tuixa, component del grup històric de Begur, juntament amb en Cuadrado i en Maneres. Volíem deixar constància de la sensibilitat d’aquest cantaire, que ens va saber transmetre aquesta tonada envoltada d’enyorança i melangia, característiques inherents de l’havanera tradicional.”.

Us he de dir que el grup la te enregistrada en un treball de l’any 1983 que “Se’n titola” Bo i Cantant, quan els components eren:
Xiqui Ramon, Enric Vigas, Fonsu Carreras, com tenors.
Fèlix Pérez, Mineu Ferrer, com barítons.
Càstor Pérez com Baix i Guitarra.

Dir-vos també que va ser el primer treball que varen fer amb havaneres i valset en català.

Convido al que en sabeu a ampliar la informació que he donat, si cal corregir, però la finalitat sempre és i ha de ser la mateixa, donar a conèixer i compartir les havaneres.

Salut, Força i havaneres a dojo.

Unknown ha dit...

Ei Tony!tu si que parles l'italià bé ragazzo!saps en quin idioma estem parlat la Mònica i jo???doncs en anglès!perquè ens vàrem conèixer a la feina a Anglaterra en congressos i..tot era en anglès.
estic aprenent l'italià i ella el català i esperem poder-nos entendre en aquests idiomes que són els nostres.

Gràcies per l'explicació.He mirat la discografia del grup i ho he vist.
Deu ser un disc de vinil..quina llàstima! i també hi ha Ulls Verds!
HO SENTS TOT AIXÒOOOO OCELLET???
No em diguis que no t'ha robat el cor aquesta havanera???a veure que m'en dius..és del teu estil eh?
dolceta,meloseta i...."nineta".

Escolta Tony no sabia que els Port Bo haguéssin arribat a ser sis!!caram!
Bé doncs espero que l'enregistrin algun dia amb Ulls Verds també.
Rossinyoleta és una havanera com diu en Càstor plena d'enyorança i melangia i si és de les poques clàssiques catalanes que s'ha recuperat ja val la pena de enregistrar-la i gaudir-la!!

El grup Terra Endins la treuen molt bé també.
Una crítica constructiva al grup Port Bo i la meva opinió ben franca és que hi ha vegades que no estan massa encertats amb el repertori.Per exemple A Busca'm l'Empordà hi ha un parell de cançons curtes en castellà que per mi són aburrides i no tenen massa gràcia;Flor Triste i Una Tarde Paseaba.
Penso que cançons com Rossinyoleta o d'altres clàssiques com les de les Neus de Cubacant agradarien molt més i valen més la pena de ser recuperades.

No sé quines hauran enregistrat aquest any i confio en que n'hi hauran de molt bones però no entenc com Pescador Sóc d'Una Cala per exemple no l'han portat mai i s'estimen més cançons com Flor Triste que és força tètrica.

Per cert Tony en el mateix Cd d'aquest grup de Girona hi ha Serenata també en català i que té caire de ser clàssica.
La saps?

Anna Maria la teva estimada "Gelosa d'una Gavina" és molt i molt bonica i emotiva però la de la Rossinyoleta....no em diguis que no t'ha enamorat!!

Bona notte.

Unknown ha dit...

Bona tarda amics del blog d'en Tony.
Doncs si que ha donat per tema el meu comentari!!
Escolteu; em sap greu haver-os entristit a algunes però jo tinc molt clara la realitat d'aquesta vida i totes aquestes cançons melosetes,tendres i romàntiques que us fan suspirar són precioses però la meva sincera opinió és que reflexent un amor que ja no existeix.Potser en segles passats,a l'època de les nostres àvies(jo en tinc 48)però avui en dia la descarada realitat és la que us vaig comentar.
Que més voldriem que aquest amors tan tendres,sincers i incondicionals que no demanen res a canvi més que amor i devoció existissin...Em semblen precioses i poètiques les lletres de les havaneres i mai abans fins que vaig venir al blog m'en havia adonat(ho destaqueu molt bé!) però de tan en tant en va bé alguna que ironicament si voleu,ens faci tocar una mica de peus a terra!!

Ulls Verds,Malalt d'Amor(que trist haver-ne d'estar!!la malaltia més penosa..)(recordeu allò de "mal de amores que no curan los doctores"..la meva àvia ho deia),Pensaments,La Rossinyoleta aquesta tan tendrissima que deu ser com a mínim del segle XIX!...són una joia sí però no veieu que avui en dia un 95% de parelles es mouen i conviuen per l'ineterès material i la pura comoditat domèstica?
Malalts de diners i posició social!
Aquesta seria la nova cançó!
On és aquest AMOR capaç de sacrificar-ho tot i d'estimar incondicionalment només per pur amor??

No us estranyi doncs una cançó com a continuació a aquesta bagassa de la cançó d'en Carles Casanovas Amor Perdut;la bagassa que s'ha passat una vida anant de llit en llit enganyant,fingint i manipulant per escalar material i socilament,que tot ella és pura hipocresia però que és ben mirada,rebuda,no li falta bona feina,familia i una parella que li tapa tota la porqueria.
Són aquestes les que triomfen en els nostres dies i les que segurament demà diada de Jordi,tindran roses de la parella i el o els amants mentre potser les noies dolces i sacrificades per amor s'ho hauran de mirar i prou.

Noies la vida és així de crua i potser algunes ens hem equivocat d'ofici.

Espero que el gènere de la Cançó de Taverna tiri endavant i cada cop es doni més a conèixer amb cançons de tota mena;romàntiques,picants i iròniques que per ironia la vida que ens envolta ens en ensenya molt.
Bona diada de Sant Jordi.
A reveure amics

Unknown ha dit...

L'any passat per aquestes dates de Sant Jordi,jo ja em mirava el blog i em va agradar molt veure-hi tot de poemes per celebra-ho.
Aquest any sembla que després de les votacions estem més aturats o poc inspirats.

Demà diada de Sant Jordi a cap dona enamorada de l'AMOR li hauria de faltar una rosa,un petó i una mirada carinyosa però desgraciadament hi haurà moltes noies sinceres i senibles que no tindran res d'això i homes igualment sincers i bons que tampoc tindran un llibre i un petó.
I potser la bagassa hipòcrita com diu la Cèlia si que ho tindrà...però és que la vida no és justa moltes vegades i dificil d'entendre el perquè...a tots s'en escapa i no ho entenem.

Però Cèlia,la que no ha nascut bagassa,no ho serà mai i la que ha nascut dolça i sensible...espero que mai canviï i ho sigui sempre perquè l'amor de les nostres havaneres i poemes existeix!tu diu un àvia de quasi vuitanta i la meva neta que escriu el comentari espero que en pugui gaudir més tard o més d'hora...existeix i és tan pur,sincer i entregat que quan es correspost s'enriu de totes aquestes bagasses que ara et sembla que triomfen perquè no es pot ni comparar.

Jan,el teu poema ja ens val per Sant Jordi.Jo ja el sabia de joveneta.El que no sabia és que es cantés com havanera i tampoc sé de qui és.És preciós de debo.Una bona pensada Jan.Moltes gràcies.

Jo també us en vull deixar un de record pel blog,del nostre gran poeta Sagarra i musicat pel també gran mestre Dabau.

Us desitjo una bona diada de Sant Jordi a tots els amics i amigues del blog d'en Tony.
Que passeu un bon dia i si us plau que no s'entristeixi ningu,ni es vassi cap llàgrima encara que no hi hagin roses,ni llibres ni petons.Aquesta no serà la ultima diada de Sant Jordi i una bona persona que creu en l'amor per força ho trobarà i sincerament que és el més important,tard o d'hora.
Molts petons per tothom.
Quimeta Gascó

Unknown ha dit...

ENTRE LES BARQUES

Entre les barques quan passa l'amor
no duu la furia de crits i besades,
l'amor que passa a la vora del mar
és blau-verdós i flexible com l'aigua.

Entre les barques quan passa l'amor
no va vestit de passades molt llargues.
L'amor que passa a la vora del mar
curt refilet de pinsà i cogullada.

Perquè a la platja hi arribi l'amor
hem de tenir una miqueta de calma
i una gavina pel cel adormit
una gavina i una aigua ben blava.

Perquè a la platja hi estigui de grat,ni una estrelleta li amagui la cara.
L'amor que passa a la vora del mar
vol que tot just es bellugui la barca.

L'amor que passa a la vora del mar
vol que tot just es bellugui la barca.
Vola la vela,una mica de vent,
però és que té por de sentir les onades.

Vol una galta que es deixi besar
però que hi posi una certa recança.
L'amor que es diu a la vora del mar
és un amor de molt poques paraules.

Amor d'estrella i que apunta en el cel,amor tranquil,si agonitza la tarda.
Ran de la cara s'ens gronxa l'airet
i el cant del grill ens arriba a la platja.

Entre les barques quan passa l'amor
no vol no plors,ni gemecs,ni rialles.
L'amor que passa a la vora del mar
és un sospir que batega com l'aigua.

Que si per cas hi ha una punta de grop,si xiscla el vent i si trona i si llampa,l'amor que passa a la vora del mar esporuguit va fugint
de la platja.

LLetra;Josep Mª de Sagarra
Música;Salvador Dabau

Sant Jordi 2010

Silvia ha dit...

Per Sant Jordi, un bonic poema:

El dubte i el desig
empenyent-me
cap a tu ...
Fràgil desig incert.
La teva presència,
la fugida i l'esperança
del que no dius
i sento a la pell.
Véns i te'n vas
com el llenguatge
de les ones.

Remei Margarit


Bona Diada per tots els seguidors del blog , que demà no faltin, ni rosses,ni llibres, ni petons .... i perque no alguna que altre havanera.

Unknown ha dit...

Bona tarda companys.M'ha agradat molt col.laborar en aquest magnific blog però estic passant uns moments laborals bastant crítics i els meus ànims no són els més adients per seguir comentant.
Alguns us heu interessar per mi i ja fa dies que us volia dir unes paraules.
A casa tenim un negoci inmobiliari propi i com podeu imaginar la crisi ens ha afectat de ple.Ja ho podeu imaginar per l'estat actual de les coses que ens afecten a molts...en fi,estic contenta d'haver tingut l'oportunitat de deixar el meu granet de sorra en el meu pas pel blog,d'haver col.laborat amb ganes creiu-me,en tot el que s'ha proposat i d'haver conegut "on line" que tambés és molt gratificant gent tan maca i sensible.
No vull dir que més endavant no torni a comentar o que ens puguem saludar en alguna cantada a l'estiu però ara per ara no puc fer més animicament.

Gràcies Tony per aquest preciós blog,a tots els nouvinguts darrerament que tan heu apreciat i valorat els comentaris que amb les meves companyes feiem de les lletres de les cançons i una abraçada especial per l'Adela,l'Anna Mª,la Quima i en Jan que són amb els que més soliem comentar.
També vull agraïr al Mestre Antoni Mas el gest tan bonic i educat que ha tingut de fer arribar unes paraules al blog agarïnt el nostre suport a la seva obra.

Molt bona sort a tothom i a reveure.

Havanerus ha dit...

Hola Meritxell.
Quin greu em sap llegir les teves paraules, aquesta crisi passa factura a tots els sectors.
Crec que tots en un moment o en un altre, hem vist passar la crisi. Alguns han caigut amb ella, altres -per sort- ja l’han superat, altres continuem lluitant contra ella. Jo t’he de dir, que soc dels que continuo lluitant. Encara no l’he guanyat, tampoc li veig el final, però per poc que pugui, la guanyaré, tot i que particularment penso que estem sols lluitant contra un ser o sers estranys que viuen no per nosaltres, si no, de nosaltres, i costa molt mantenir a tota aquesta colla.......
Els musics també en pateixen les conseqüències. Fa ben pocs dies parlava amb uns “havaneros” i es queixaven que els Ajuntaments han reduït tan i tan les cantades, i ja veus, un cant popular, un cant tradicional, també es veu afectat i reduït a la mínima expressió.

Jo aquest bloc el vaig crear quan la crisi tot just em començava a colpejar. Llavors vaig conèixer al que avui és un gran amic, en Pere, i ell m’encoratjar en el seu dia a continuar, i ara mira, aquí estic, amb un bloc ple de seguidors que viuen un sentiment molt similar al meu, i que es mouen –en part- vers un gènere que es diu Havanera. Això, no se m’ho emportarà la crisi, el que hem aconseguit al bloc, ja no hi ha qui ens ho prengui....

T’encoratjo a que continueu lluitant, però sobretot, que continueu vivint, que és tan o més important que el treballar, i si aquest bloc t’ha donat moments divertits no te’n oblidis. La teva companyia, també es nodreix a nosaltres. És molt senzill continuar connectat, i potser, et va be continuar llegint i opinant.

Aquí no ens dediquem al tema immobiliari, però construïm grans amistats.
No som polítics, però governa la bona harmonia. No som metges, però ens ajudem amb els mals de cap. No som psicòlegs, però compartim els moments de neguit.
No sé noia, som “seguidors virtuals”, així que si vols deixar el sector immobiliari real, i passar-te en aquest virtual, t’encoratjo a continuar dins el bloc, a seguir passant bones estones amb tots nosaltres, i a continuar construint bones amistats.
Meritxell t’agraeixo el temps que has passat amb nosaltres, i tan de bo t'hagi convençut una mica, a continuar nodrint el bloc.....

Fins aviat, Salut, Força i Havaneres a dojo.

Unknown ha dit...

Bona nit.A mi també m'ha emocionat el teu comentari Tony.
Has dit el que calia i molt ben dit.
Meritxell,em sap molt greu.Ja m'estranyava que triguessis tan a comentar... si tornes a entrar sapigues que sempre t'esperem al blog i has col.laborat amb molta alegria i contribuit a que el blog tingui èxit.Molta sort maca.Anima't.

Anna Mª,referent a Acoblats no et puc dir si podré anar a Sant Antoni.
No puc fer plans amb tanta anticipació perquè per la meva feina no sé mai si tindré que treballar o guardies...a Manresa segurament si perquè tinc festa aquell cap de setmana i aniré a passar-lo amb la meva cosina que viu a Sant Vicenç de Castellet i li fa gràcia anar-hi.
Escolta nena,explican's alguna cosa d'aquestes cançons tan romàntiques que descobreixes i prou de bagasses que tenen èxit i de tot,de manca de roses i llibres i petons per Sant Jordi i tot això que s'ha comentat aquests dies.
La vida no és justa,ja ho sabem.
No ens hi recreem!Ja vindran temps bonics!!!!

Què ens en dius d'aquesta nova havanera d'un capità d'en Carles i l'Antoni?

Jan,Quima,Silvia gràcies pel precioso poemes.

Unknown ha dit...

Hola de nou.Els Port Bo són l'altre meu grup preferit des de sempre.
Amb tots els canvis que hi ha hagut al grup es pot dir que no ha afectat la seva qualitat musical al contrari els seus tres components actuals broden totes les cançons que interpreten i sobre tot les sardanes a capela;la meva preferida Cap de Creus,una meravella!
I un valor afegit al grup va ser la incorporació d'en Carles Casanovas i la seva notable capacitat creativa que veig que els comentaristes d'aquest blog han valorat especilament i li han donat la difusií i suport que verdaderament es mereix.
Per mi és un dels millors compositors actuals i és magnífic el bon treball que s'ha fet en aquest blog comentant amb tan encert,carinyo i bon gust la seva obra.
M'he quedat parada del ànalisi de les lletres.No ho havia pensat que es puguéssin comentar le lletres de les havaneres tan bé com si fóssin poemes!(és el que més he llegit perquè he vist que s'en parla als altres blogs i és de les últimes coses que es van fer.Els primers comentaris sincerament no els he llegit..n'hi ha tants!)

Els meus treballs preferits són;
Arrel de Tres,Clàssics,Canela y Ron,Acoblats i.....(us farà contents) BOLANERA per mí un dels millors treballs del grup;la meravellosa Nina interpretant Malalt d'Amor,els boleros,les rancheres,la dolça Rosó, Barri Antic,la meva sardana Cap de Creus i la meravellosa Bolenera que és del més delicios que s'ha composat en havanera romàntica.Veig que ha guanyat votacions i ha estat molt votada.És una delicia i si alguns no l'heu escoltat mai en directe i veig que no la coneixieu fins fa poc...espero que algun dia la pugueu tornar a escoltar.
La van interpretar penso que fa uns quatre anys a Palamós a l'Arbreda i en vaig gaudir aquell any que van treure el disc.
Una idea genial "acoblar" també havaneres i boleros en un dels millor treballs que ha tret el grup i per mi un dels millors repertoris.

Desitjo també al grup Port Bo molta sort i espero gaudir de les noves cançons d'aquest any ben aviat..de moment sabent que n'hi ha una d'en Carles Casanovas dedicada a un capità.

Felicitats al creador del blog.Tots els elogis que reb són sincerament merescuts.
I seguiu comentant cançons que és molt interessant!
A reveure!

carmina ha dit...

Bona nit.Com esteu?
Violant;(un nom molt bonic de reines catalanes que no se sent massa..Violant de Bar oi..una de les dones de Jaume I??)estic completament d'acord amb tu en que BOLANERA és un dels millors treballs del grup Por Bo.Per mí també.El repertori és sensacional i la idea d'aplegar havaneres i boleros també.Has anomenat cançons precioses però i COLORS?? no en dius res? és que està dedicada a una Carme i jo m'en dic per això em va fer especilal i.lusió quan la van treure.
Ja sé que no es gaire coneguda però no serà per preciosa,poètica i de melodia alegre i viva i del Mestre Bastons!

Les noies del blog van ser molt simpàtiques de voler-la comentar també i posar-ne la lletra,ja ho deus haver llegit...estan d'acord en que és una de les més poètiques del Mestre Casanovas perquè és plena de metàfores i a l'Anna Mª en concret li agraden molt aquestes lletres així.GELOSA D'UNA GAVINA és tot un descobriment!
és molt tendre...però l'Antònia Vilàs ja ens ha regalat també MARE VULL SER PESCADOR que és una delicia!!
Hi ha companys al blog que tenen molta traça per comentar i jo ja els vaig dir que és molt bonic el que han fet amb les lletres de les cançons d'en Carles.Tens raó quan dius que a més a més de carinyo ho han fet amb bon gust.
Una cosa és dir que les lletres són boniques,dolces etc,però tenir la idea de comentar-les com a poemes i resaltar-ne la vessant poètica i tot allò que suggereixen...sí que és una cosa de molt bon gust.

Per cert Jan,molt dolça l'havanera..sembla una cançó d'infants antiga.La d'en Sagarra ja la coneixia i m'agrada molt i la de Remei Margarit,preciosa i com dius molt intensa i amb molt significat Silvia.

Tony és preciosa la transcripció de PENSAMENTS amb aquella noia d'ulls grossos i els dibuixos.
Dius que no goses ja ni dir res més de tan que s'en ha dit...i jo pensava..una idea...no es podrien posar els comentaris d'anàlisi que s'en van fer crec que va ser pel novembre o octubre al lloc a l'apartat de la cançó per no haver de tornar-ne a fer? és que si s'han de tornar a fer...

Bé,amics espero saber alguna cosa més dels nous discos dels grups ben aviat.
Petons.

Silvia ha dit...

Hola Companys/yes:

Nomes recordar el que ens va dir l´Anna Maria referent a Ràdio Cassà:

“Ràdio Cassà emetrà el programa
“Això és la rehòstia” amb l´actuació del grup Port-Bo, que es va gravar de cara al públic el dia 24 de març a la Sala Galà, els dissabtes 1 i 15 de maig a partir de les dues de la tarda”

Extret de les noticies de la propia ràdio, per la gent de fora de la provincia de Girona es podrà escoltar a travès de la seva web:
www.radiocassa.cat

Fins la propera

Unknown ha dit...

Amics i amigues del blog.La meva neta i jo acabem de escoltar el programa La Rehostia.És tard però...jo no mano i fins ara la Sònia no ha estat lliure.

Gràcies Anna Maria per parlar-nos del programa i Silvia per recordar-ho.què t'ha semblat Silvia?
Jo estic contentissima i m'en vaig a dormir ben animada.
A la Sònia també li ha agradat molt també.Ha estat una estona sensacional,divertida i encantadora musicalment.
M'ha fet moltissima il.lusió sentir Bitxintxo i Noche de Bodas.
No em digueu que en Carles no l'ha cantat d'una manera incomparable.
Molt més bé que en Sabina i amb un raig de veu que fa emocionar totes dues peces.No m'ho esperava i estic molt i molt contenta.
Ha estat tot un regal.Quina estona més entranyable.
Els locutors molt divertits i simpàtics i el grup també.Han estat simpatiquissims.
M'ha agradat molt el repertori triat i sobre tot la nova sardana.
La nova cançó del capità no l'han cantat però ara recordo que l'Anna Maria va dir que la van cantar fora de programa.
El nou bolero l'he trobat bonic però potser no de l'estil que m'esperava i ens té acostumats en Carles.El tornaré a escoltar un altre cop,a veure... perquè és fantàstic poder tornar a escoltar el programa quan vulguem!Visca les noves tecnologies...qui m'ho havia de dir!

Ho devies passar molt bé aquell dia i en deus tenir un bon record eh Anna Maria?com m'haguès agradat ser-hi!!
Escolta maca,fa dies que no ens dius res.Espero que estiguis bé i deus estar molt contenta aquests dies de poder tornar a sentir el programa eh?com l'has trobat?hi ha tot el que vas escoltar en directe?
Digan's que en penses i comentan's alguna cosa.
Ja veus que els comentaris de les lletres que feieu agraden molt a tothom i ha dit una senyora amb nom de reina(diuen)que ha estat una cosa de bon gust i que sempre quedarà al blog.N'has d'estar molt contenta d'això!És molt bonic el que heu fet!
Bona nit a tothom i fins ben aviat.

(Aquest comentari li vaig escriure a l'àvia ahir a la nit després d'escoltar el programa,però em va fallar la connexió i el passo avui.
Gràcies.Sònia Vallribera)

Unknown ha dit...

Sí,com es diu avui dia és una passada que puguem gaudir de programes de ràdio que ja s'han emès per Internet! i gaudir-ne sempre que ho desitgem.

Quima té raó que és un programa molt trempat primerament pels presentadors i perquè el grup Port Bo va acollir la broma amb molta simpatia.

Un concert diferent i simpàtic amb l'inesperat regal de dues cançons interpretades per en Carles Casanovas sol,Bitxintxo i una d'en Sabina molt bonica.

No us ho perdeu tots els del blog.
A veure que en dieu...està una mica ensopit aquest blog!

Gràcies Anna Mª per dir-no ho i Silvia per recordar-ho.

Anna Mª ja veus que a tothom agrada molt els comentaris que solieu fer sobre les lletres de les cançons i es troben a faltar...
ens teniu mal acostumats..
Amb les boniques cròniques d'en Tony és la cosa que més color,sensibilitat i bon gust,com s'ha dit,hi ha en el blog.
Fa temps que no ens comentes res.
No has anat a cap més cantada del grup?

Una abraçada a tothom des d'Andorra!

Silvia ha dit...

Hola a tothom !

I tant que em va agradar "La Rehostia " Quima, molt ! Tens raó que gràcies a les noves tecnologies ara el podem escoltar quan ens vingui degust, ells van fer el programa com es feia molts anys enrere però amb els avanços tecnològics, es pot escoltar sempre que es vulgui, i no nomes aquest, a través d'Internet els que som de fora de la provincia de Girona, ves per on em trobat un bon programa per escoltar a Radio Cassà a traves d'Internet, d'uns presentadors que son igual que el títol del programa.

El repertori molt ben triat, com sempre , una miqueta de tot. Personalment em quedo amb Bitxintxo, una preciosa cançó de l´Ortega Monasterio que no s'escolta gaire per no dir gens, i amb el nou "Camins/Entreforc", amb una lletra molt real ,autentica i sentida. Sorprèn perquè el desamor no és un tema habitual a les lletres d'en Carles Casanovas ???? Potser si, però un cop més demostra la seva gran capacitat per escriure i descriure qualsevol situació, sentiment, sensació o entorn que un pugui viure o imaginar, d'una manera molt particular que mai deixa indiferent.

Unknown ha dit...

Hola a tothom.Sóc la neta de la Quima.
Aquests dies he acabat uns examens i tinc una mica de temps per passejar-me pel blog amb l'avia.
Tinc 16 anys i tot i que els meus cnatants preferits són Lax'n Busto,els Pets i l'Avril Lavigne (aquella cantant rosseta que fa la publicitat pel parfum A Touch of Pink del Lacoste)també estic agafant el gust a les havaneres que a través del blog he descobert com en són de romàntiques!
No us penseu que les jovenetes no en som!!

Les meves cançons romàntiques preferides d'en Carles i que vaig votar són Pensaments i Bolenera.
Aquest bolero nou que dieu,ja el tornaré a escoltar però a l'avia no li ha agradat tan,potser perquè tenim més el gust pel que és l'havanera en concret i no els boleros i aquest no és pas tan romàntic i fa volar la imaginació...tots tenim els nostres gustos..a qui li ha agradat molt és a la meva cunyada.

Mireu,com que tothom n'està molt dels comentaris de les cançons que s'han fet junt amb les cantades(i que esperem que continuin eh...?)l'àvia avui ha pensat una cosa.

En Tony ha posat fa poc la lletra i la música de Pensaments i una cançó que ha quedat guanyadora de lletra i havanera romàntica s'ho mereix tot.De moment no hi ha cap comentari però és que els comentaris a la lletra i els compliments a la cançó ja s'havien fet l'any passat...l'avia diu que és una pena que precisament aquells comentaris que tots estareu d'acord que són una super passada hagin quedat endarrerits i els nouvinguts al blog no en puguin gaudir.
Els de Bolanera i un Un Cant d'Amor i La Sirena i la LLuna ja són diguéssim a lloc però Pensaments amb el que ha agradat no es pot quedar sense o amb quatre lletres no us sembla??

Llavors jo m'ofereixo a fer un recull dels comentaris que es van fer ara que tinc temps (i em don idees per la classe de literatura que em costa una mica sempre)i transcriure'ls a cançons OK?

Espero que no els faci res a les noies...fa dies que no diuen res i penso que són molt simpàtiques i carinyoses.

Bé doncs m'hi poso una mica i si avui no acabo,en un parell de dies.

Petons meus i de l'avia.

Unknown ha dit...

També vull dir que al buscar aquest comentaris antics he vist que els comentaris a les lletres de cançons
van començar cap a finals d'agost 2009.

Si voleu gaudir dels comentaris de moltes lletres del Mestre Casanovas com;Lola la Tavernera,Malalat d'Amor,Un Cant d'Amor,Pensaments,Bolenera,Colors, Fada i la Bruixa,El Concert,Busca'm a l'Empordà i també de la Cançó del Verd Mar de Rafael Almeda ja sabeu on els podeu trobar.
Val la pena i a tothom han agradat.

Unknown ha dit...

Bona nit.Espero que us hagi agradat el recull de comentaris que ha fet la meva neta a Cançons.

Escolta Anna Maria,fa dies que no comentes.Sino estàs de vacances,voldràs dir-nos alguna cosa?
Hem posat poemes per Sant Jordi i parlat de cançons amb la Neus.
Que ens en dius de tot això?

I del programa de ràdio? tu que hi eres en directe,ha quedat igual a internet? n'han tret algun tros?
que t'ha semblat?
I eh que en Mariano,el presentador és un dels Trefins?
El recordo de quan cantaven un cop al mes a Palamós. és ell mateix?
pel que dius i els seu tarannà ha de ser ell.
És molt simpàtic i perfecte per aquest programa.Ho devieu passar bé eh? i el Mestre Mas?ell és de Cassà.Hi era també?
Devia ser una cantada ben especial de les que es recorden eh que si?
Bé maca,espero que ens expliquis alguna cosa ben aviat i no t'oblidis del blog.

Una abraçada a tothom.

Unknown ha dit...

Bona tarda.Quina alegria Anna Maria!feia dies que no comentaves i amb la Meritxell que sembla que de moment ens deixa..la veritat és fa trist que la gent deixin de comentar.Ja sé que és lògic i explicable...tothom té les seves coses,feina,prpblemes o simplement de vegades et sembla que ja has dit i col.laborat tot el que podies i volies i t'enganxes amb altres coses..

Bé,per fi vaig disfrutar d'Acoblats!
Que us en puc dir?que tots els que hi heu anat i parlat no vau exagerar.

És un espectacle únic i que deixa un record i regust de felicitat.
Tan els Montgrins com el grup ho van fer de meravella.
És un espectacle que s'et emporta i et fa no voler apartar els ulls del escenari ni mig segon.
És un esclat d'alegria que fa venir un permanent somriure als llavis...MAGNIFIC!!

El Canó de Palamós la meva preferida i la de tot el public i la sardana una meravella..en fí fantàstic i inolvidable tenir el plaer de sentir tot el disc en directe.

Espero tornar-ho a repetir!

Quima i Sònia,com podieu pensar que ens podíem enfadar per transcriure els nostres comentaris?

És tot un honor que els companys i tota la gent que visita el blog els agradi tan i valorin el que fem.
Ha quedat preciós amb els preciosos dibuixos que ha posat en Tony.
Moltes gràcies maques i petons!
A reveure!

Silvia ha dit...

Bon Dia

Com molt be diu l´Adela, l´Acoblats de Manresa va ser fantàstic, no nomes per l'espectacle en si ( tots els que l'heu vist i llegit els comentaris i la crònica ja sabeu de que parlo), sinó per la quantitat de public assistent. Quina satisfacció veure plena la sala gran del teatre Kurssal amb una capacitat aproximada de unes 900 persones, la gent gaudint , aplaudint i seguin el repertori i el ritme especialment de les sardanes i del Canó de Palamós.

Tot un plaer sentir avui en dia un èxit aixi per uns generes tan nostres com la cobla i l´ havanera
Tinc l'impressió que els "culpables", d'aquest espectacle des de l'escenari, van notar en tot moment allò que transmetien al públic.

Felicitats a les dues formacions i especialment al nostre estimat Port-Bo.

Una Abraçada

Unknown ha dit...

Bona tarda.
M'en alegro que us hagi agradat la nostra iniciativa.Ho hem fet amb molt de gust i aquesta admirada Pensaments bé s'ho mereix.Ha quedat molt bonic.

I tan que totes les dones donem suport a la Neus i li desitgem el millor en el món de la cançó de taverna.Jo m'afegeixo a la petició de que hi hagi ben aviat un secció per Cubacant.Tony,molts la trobem a faltar i es veritat que si s'ah den deixar algún comentari no se sap in fer-ho.

Bé si de moment no hi ha res més de nou...doncs fins una altre ocasió.
Anna Maria no tens cap més cançó per posar ni res bonic per comentar?es que sempre solies parlar molt fins el punt que et deiem xerraire i darrerament ja no ho fas tan.Deu ser preciosa la primavera davant el mar eh?

L'altre dia la Sònia va ser d'excursió amb la classe als camins de ronda de Begur i en va venir enmorada i amb un bon pom de farigola i romaní amb olor de mar.
També em va dir que va pensar en allò de "les cales enamorades del blau marí" de Busca'm a l'Empordà mentre bordejava el camí vora el mar i es que les havaneres i les seves lletres ens poden acompanyar,com tu vas dir un dia que t'acompanyaven quan passejaves per les cales i quan veies la lluna plena "fanalet del meu camí" en molts moments i fer-los únics i diferents per tots els que ens les estimem i sabem gaudir-ne.
Una abraçada per tothom.

Havanerus ha dit...

Bona tarda companys.
Em complau comunicar-vos que el grup Port-Bo ha sortit a TV3 dedican una havanera.
La noticia me l'ha donat la Sílvia, i jo aprofito i us ho comunico.
M'imagino que ella ho voldria fer, però per alguna raó, no haurà pogut, així que ja us ho avanço jo.
Si seguiu aquesta adreça o la poseu en la vostra barra de direccions del navegador, podeu anar a TV3 a la carta i veure com ha quedat.

http://www.tv3.cat/videos/2915910

Gràcies Sílvia per la informació, la resta, espero que ho gaudiu.

Salut, Força i Havaneres a dojo!.

Unknown ha dit...

Bona tarda.Em dic Soledat Brugat i sóc de Riudellots.
Fa un parell de dies que em llegeixo el blog i vull dir a tots els que van ser a l'enregistrement de ràdio Cassà i a qui escolti aquest fàntastic i divertit programa La Rehòstia que a la revista local LLUM I GUIA ha sortit un article amb fotos recordatori de la peculiar cantada d'aquell dia;bon humor,bon rotllo,cares de felicitat (gairebé tot el públic erem dones) i bona música del grup empordanès.Bona companya també del estimat Mestre Antoni Mas.No us perdeu l'article.

Del blog en puc dir que és IMPRESSIONAT,molt ben fet i de gust exquisit.
M'agraden les havaneres i no sóc seguidora de cap grup concret tot i que els Port Bo m'han semblat sempre del millor del panorama actual.Ara amb aquest blog tinc una bona oportunitat de conèixer més aquest grup històric de Calella i sobre tot l'obra d'aquest admirat compositor en Carles Casanovas.
Ni idea de que hagués escrit tantes havaneres i sobre diferents temes!!
Fabulós que es difongui l'obra d'un compositor català d'un genère encara poc conegut i valorat com l'havanera.
Això no es paga en diners com diu el creador del blog en els comentaris de les votacions.(jo hagés votat Malalt d'Amor però Pensaments és molt bona i dolça també)
A veure si a banda de la cantada de Calella es dóna embranzida a les havaneres i als seus magnífics compositors.

Fantàstic el treball d'en Tony Foixench i dels seguidors d'en Carles Casanovas.
Felicitats i per molts anys!!
A reveure.

Unknown ha dit...

Bon tarda.Bona noticia Tony però la Sònia és de viatge de fí de curs i jo no sé fer totes aquestes coses.
Això m'ho escriu la meva jove que només sap enviar correus.Hauré d'esperar uns dies.

Sole,tens tota la raó,el blog és d'un gust exquisit i es llegeix molt,per tots el Paisos Catalans (ho sé per amics).
El merit és d'en Tony,dels grups que hi són i per part d'aquest grup del compositor Carles Casanovas a quí tots apreciem i admirem per regalar-nos aquests meravellosos temes...sense les seves composicions ara no estariem aquí parlant però no podem deixar de dir que una part molt important del merit d'quest blog Port Bo és també de seguidors com l'Anna Maria,l'Adela,la Meritxell,en Jan i alguns altres dels primers temps.
Sense l'entusiasme de l'Anna Mariaels no hi haria hagut tans seguidors on -line i sense els seus meravellosos comentaris no haguéssim pugut conèixer tan a fet aquesta impressionat difusió ni potser les cançons dels Mestres Casanovas i Mas haguéssin guanyat les votacions.
I tan que no és pagat amb diners el que han fet i el gran carinyo i admiració d'aquest seguidors per l'obra del Mestre i es clar que totes les persones sensibles i agraides ho valorem.
Molt bonic que tu ho hagis sabut valorar.

Fins aviat i petosn per tothom.
Quimeta Gascó

Unknown ha dit...

A veure,sóc la jove i no estic massa acostumada als ordinadors tot i que tinc correu.Sento les faltes d'expresió.No sé com arreglar-ho i per això ho aclareixo.
El que volia posar és que sense aquest entusiasme i el comentaris dels seguidors no s'hauria conegut tan a fons l'obra del Mestre i que a travès d'això s'en ha fet una impressionant difusió i això ho agraeix molt tothom.
Això és el que en pensa la Quimeta i vol que us ho transcrigui.
Perdoneu i gràcies.
Marina Bas

Unknown ha dit...

Hola amigues i amics.Espero que no us hàgiu oblidat de mi.
Sento no poder col.laborar tan amb el blog.De vegades la feina i les coses i moments et fan canvair els hàbits i et porten a omplir el teu temps de lleure amb altres coses...però de tota manera sempre m'agrada fer un tomb per aquest magnific blog.

Veig que hi ha força gent que s'el miren i el segueixen i això sempre és fantàstic.Que en un món tan ple(i molt per la xarxa)de mediocritat i porqueria et topis amb un blog tan ple de sensibilitat i sentit artistic és molt d'agraïr i una satisfacció per en Tony i els seus col.laboradors.És veritat que sobre tot els comentaristes del blog Port Bo heu contribuit molt i sobre tot hem (deixeu-m'hi posar també una miqueta)encomanat entusiasme per fer coses i per la poesia present en les lletres de les havaneres.Això penso que ha estat una de les coses més innovadores i boniques del blog;
que les havaneres són poemes musicats!!
I no cal dir que les lletres i obres del Mestre Casanovas han estat tot un descobriment per moltes persones que estimen el gènere i aprecien el bon fer i la qualitat en les composicions d'aquest bonic estil musical amb olor de mar i de cel.

M'hagués agradat molt escoltar La Fada i la Bruixa en veu d'una dona.
Sabies Neus que la meva tradició o religiö antiga és una religió creada per dones que lloaven Déu com a dona? com a la Gran Mare del Cel d'n provenen tots els dons i bondats?després ens van anomenar bruixes i ens van torturar i cremar a les fogueres..el primer gran genocidi d'Europa.Ara estem orgulloses de portar el nom de bruixes seguidores de la Deessa i com a bruixa i dona et desitjo molta sort i que les benediccions de la Gran Mare t'acompanyin sempre.
I també als teus companys homes de tot cor.
Tindràs sort Neus.Ho llegeixo en el teu esguard.Portes llum i força a la mirada.
Una abraçada.

Anna Maria,estic encantada com tu de viure davant del mar.
Tu que també creus,pel que vaig llegir que en saps,en la meva tradició compartiràs que és una benedicció poder viure amb el mar i la meravellosa natura davant els ulls dia a dia.Espero que estiguis bé maca.
Els camons de ronda de la costa són incomparables,una meravella.
Quimeta,encara que pensi que es cansarà,si té la oportunitat baixi de la Garrotxa a passejar pel camins a la vora del mar.
Un dels més bonics per mi que vaig fer fa dos setmanes és el que passa pel Far de Sant Sebastià fins a Tamariu.I és veritat que la farigola i romaní fan olor a mar.Jo també em vaig fer un bom pomet.
Que acabeu de passar una bona primavera.
Petons per tothom.
Una bruixa,ara de Tossa.

Unknown ha dit...

Hola a tothom.Jo també havia anat a la Bella Lola i la Pepa Caneja.
Ens agradava anar-hi de tan en tan per difrutar les havaneres en temporada baixa diguéssim.Està molt bé poder escoltar havaneres a l'hivern,ben calentets,amb més quietud que a les cantades al exterior de l'estiu.És acollidor.
Un bon sopar,un cremat mentre a fora feia fred i un bon repertori de cançó de taverna.Aquest hivern hi hem anat tres cops però com diu l'amic Nando a una certa edat ja no ens fa tanta gràcia agafar el cotxe a la nit i la veritat és que acaben molt tard.
Ni cal dir que un bon acompanyament fa una cantada molt més millor i sobre tot en un restaurant.En un concert al aire lliure no és tan important però en un recinte tancat tot és molt més intim i acollidor i poder fer un bon sopar en bona companyia és el millor per disfrutar la cantada.
I sí pots estar en una bona taula a la vora dels músics com diu en Tony o molt millor compartint taula com ell ha fet algún cop,això ja és fantàstic.
No és d'estranyar que en Tony ens ho expliqui amb tanta alegria i il.lusió.Jo també vaig compartir taula fa uns anys amb el grup Voramar o Barca de Mitjana ara no ho recordo a travès d'un amic i em va fer molta il.lusió.Poder compartir comentaris,opinions,saber el que en pensen de les cançons.Això ens agradaria a tots i tens molta sort Tony.El que passa que o s´és un bon seguidor o amic o això no és tan fàcil.
Quin privilegi compartir taula amb el Mestre Bastons Tony,tota una experiència.Jo hi havia coincidit a la Pepa Caneja i és una persona entranyable.

M'ha agradat molt el programa de ràdio Cassà i ha estat una sorpresa sentir Bitxintxo per en Carles Casanovas i Noche de Bodas.
Tot un regal.
El video de tv3 encara no l'he pugut veure.No m'acaba de sortir.

Finalment volia preguntar a l'Anna Maria quin cd m'aconsella per regalar on hi hagi un repertori més ampli de cançons del Mestre Casanovas o com a mínim les més representatives.
Jo tinc;Acoblats,Sardanes a la Taverna amb el Peix Fregit,Canela i Ron i Arrel de Tres.
Arrel d'aquesta diguéssim recollida i comentaris de l'obra del mestre he pensat regalar-ne pel seu cumpleanys a una amiga de la infantesa que viu a Mèxic i que li farà molta il.lusió el regal d'un tros de l'Empordà i de la terra catalana en forma de poesia musicada i amb les magnifiques veus del grup.

Anna Maria,que em recomaneries?ja que vas fer un recull de totes les obres del mestre amb els cds on són potser ho tens a mà en aquestes carpetes que feu els que en sabeu d'ordinadors i sabràs en quin treball hi ha més cançons seves.
I també la teva opinió si ho haguéssis de regalar.Ja que t'has endinssat en la seva obra i la coneixes bé en tindràs una opinió més feta i confio en el teu bon criteri.
Gràcies i a reveure amics.
I dels camins de ronda jo trio els de LLoret de Mar...romaní n'he trobat i també espígol i flors de camp..potser sí que amb olor de mar,no ho havia notatUna meravella aquesta nostra Costa Brava.

Unknown ha dit...

No Sé (Bolero)

No sé si saps que encara guardo
com un record en la memòria
cada detall d'aquella història
cada gest,cada mirada.

No sé si saps que encara sento
cada petó cada abraçada,
que t'he fet més de mil vegades
rebregant aquell record.

Desitg o caprici,anhel o vici
pot ser un xic de cada cosa,
en tot cas no hi ha res que faci
nosa per explicar en vers o en
prosa el que em vàres fer sentir.

No sé si saps que encara friso
d'aquella nit de bogeria,
que en un desfet sense manies
ens ho vàrem donar tot...
per inspirar aquest bolero,
lletra,música i amor.

LLetra: Antoni Mas

Música: Josep Bastons

Unknown ha dit...

Aquest bolero per mi és el més bonic que s'ha escrit en català.
La melodia s'et endu i dona ales als peus i la lletra és del més apassionat que es pot dir sobre el record d'una...bé d'una nit de passió.

És la meva modesta col.laboració en aquest blog que tan suport dóna a la música catalana i en concret a la cançó de taverna.
Felicitas Tony Foixench i col.laboradors incondicionals.
Molt curiós tota això de les bruixes!bruixes bones eh?

Unknown ha dit...

Bona nit.El dvd Port Bo al Palau val la pena de tenir-lo i és molt bon consell perquè a més d'haver-hi 22 cançons crec recordar i unes quantes d'en Carles per conèixer la seva obra, també agrada veure un recital i més en un lloc tan preciós.
El so,es clar,no és el mateix que a Busca'm a l'Empordà o Clàssics.
Amb el dvd i un cd,ho tens tot.Imatges,un bon recull de cançons del mestre i un so i acompanyament musical bonissim.
És una molt bona pensada Anna Maria.

M'en alegro de que estessis contenta amb la cançó que et van dedicar el grup La Taverna.És un detall molt bonic. A tots ens agraden i necessitem les mostres d'afecte dels que ens envolten i més si són tan sinceres com expliques.
I m'ha fet gràcia i cridat l'atenció que una noia digui que quan es lleva al mati és una alegria per ella veure unes floretes que s'han obert.M'ha fet somriure que una cosa tan simple i que ha molts passa desapercebuda,sempre hi ha qui la sap valorar.
No sé quines flors són aquestes campanetes que esclaten de groc brillant i duren tants dies però si a l'estiu baixem pels camins de la costa,ja estarem a l'aguait.
A casa anem a collir bolets,esparrecs,farigola,romaní,
flors..i el que calgui.
Estimem molt el verd i la natura.
Ja sé que la Costa Brava és una meravella però la meva Garrotxa amb les valls d'en Bas i Bianya i la meravellosa Fageda d'en Jordà...no s'ha d'oblidar pas eh?

El bolero de l'Antoni Mas és molt apassionat i força agoserat pel meu gust però la melodia la trobo meravellosa i ja pot ser que s'et endugui els peus,de bonica que és.
I que m'en diueu d'Arrel de Tres?ja has sentit Nineta que deies que era la cançó d'en Carles que no coneixies Anna Mª?El Pirata Joan Torrelles al final la vas poder sentir eh que sí?

Que passeu bona nit.Quimeta.

Unknown ha dit...

No sabia que existis un dvd d'un concert del grup i més al Palau de la Música.Fantàstic! una molt bona idea Anna Maria.Devia ser un concert emocionant.Suposo que hi devies ser?explicans-en alguna cosa més!

Penso que la meva amiga n'estarà molt contenta però li regalaré també Busca'm a l'Empordà perquè el tinc i com dius,el so és impecable i hi ha forces peces d'en Carles.
Moltes gràcies pel consell.

Caram pels comentaris veig que no hi ha com ser amic dels "havaneros" per poder sopar amb ells i gaudir d'una memorable cantada com diu l'Alfons.

No conec gaire el grup Peix Fregit però el simpàtic i sincer comentari d'un dels seus components fa que et vinguin ganes de coneixe'ls a ells i les seves cançons.

A reveure amics

Unknown ha dit...

Hola a tots i a tothom:
Fa uns dies l’Antoni Mas va publicar un article en una revista. Voldria compartir-lo amb tots vosaltres perquè penso que us agradarà tant com a mi. El trobo sensacional i crec que demostra, una vegada més, la vàlua personal d’aquest personatge entranyable i romàntic de qui m’honro de ser-ne amic. Aquí us el deixo:

ENTRE DONES


Dels últims dies abans de començar aquest escrit, n’he passat uns quants tancat en un estudi de gravació. Estàvem enregistrant el darrer disc del Port bo, en el qual els cantants de Calella comparteixen nou cançons amb altres tantes noies que hi han prestat la seva veu i el seu art. A banda de la satisfacció obtinguda des del punt de vista professional, l’experiència m’ha servit per refermar el meu convenciment que les dones són el millor que hi ha al món. Les trobo tan summament interessants que no em dol de confessar que, per a mi, representen la sal de la vida. Entre dones, tal com diu el títol del disc, m'hi trobo com el peix a l'aigua. Contràriament, no entenc el sentit d'organitzar àpats o reunions d'homes sols. M'agraden les trobades ocasionals per fer petar la xerrada amb els amics, però les llargues vetllades exclusivament masculines se'm fan tan i tan avorrides que no m'estranya que sovint acabin amb excessos gastronòmics o etílics, com a única solució per combatre el tedi que provoquen.

Si hi ha dones, tot és diferent. La simple possibilitat de despertar un xic d'admiració en alguna és suficient per motivar-me a escriure les millors cançons, a tocar la millor música o, simplement, a mantenir la millor actitud per fer qualsevol feina amb especial interès. I no malpenseu. No ho faig pas amb la intenció de treure'n alguna cosa. Sóc perfectament conscient que amb les meves interlocutores, especialment les més joves, no hi tinc ben res a fer. Es tracta simplement d'un acte reflex que fa que davant la seva presència brolli el millor de mi mateix. Tal vegada res més que la simple expressió de l'instint masclista que porto a dins. En tot cas, però, masclisme ben entès. És a dir, en el bon sentit de la paraula: atracció (que no pas animadversió) per l'altre sexe. Si em permeteu una comparació un xic agosarada, tal com passa entre els animals, que, en aquesta qüestió -–com en tantes d'altres-–, es comporten millor que bona part dels humans.

Fins i tot la meva dona es fa càrrec de la situació. Tot i que alguna vegada botzina més o menys (depenent del goig que faci la interlocutora de torn), en general em deixa fer. Per dos motius, em penso: Des del punt de vista sentimental, perquè deu entendre que no vaig pas de mala fe. I des del punt de vista pràctic, perquè deu pensar que, potser així, encara entre totes aconseguiran que m’espavili un xic.

El primer símptoma d'aquest rondinar tolerant de la meva consort, el vaig experimentar, ja fa molt de temps, en el decurs d'un viatge que vàrem fer per Itàlia. Ens trobàvem a Milà, en plena plaça del Duomo, admirant aquell magnífic monument –al qual precisament acabaven de polir la pedra– que lluïa al sol de mitja tarda amb la màxima esplendor. Amb aquestes va passar pel davant nostre una italiana que feia un pam de goig. Una morenassa amb un escot generós, una faldilla perfectament cenyida i un caminar d'aquells que, entre una cosa i l’altra, varen fer que els meus ulls es giressin indefectiblement per anar-la seguint mentre creuava la plaça. La meva dona, quan se'n va adonar, em va cridar l’atenció amb un lleuger toc de dits, i amb to sorneguer em va etzibar: "No te’n dónes vergonya, fotut desgraciat! Ens trobem davant d'una de les meravelles més grans i representatives del gòtic italià i tu t’encantes contemplant un vulgar cul femení." Jo, que evidentment no el trobava tan vulgar, aquell cul, em vaig arronsar un xic d’espatlles i amb actitud defensiva vaig respondre: "No t'amoïnis, dona, al cap i a la fi la catedral no es mourà pas d'aquí."


Antoni Mas i Bou

Silvia ha dit...

Es del tot admirable, la manera que te l'Antoní Mas a l'hora d'escriure ja sigui una cançó, un article o un simple comentari, sempre amb el seu to irònic, intel·ligent, dolç i gens ofendós, tan és el tema a tractar.

En aquest cas, crec que totes les dones ens podem sentir molt afalagades davant d'una opinió com aquesta.

Com diria l'amic Tony : " Carles, gràcies per compartir "

Silvia ha dit...

Cap de setmana de presentacions, dissabte al barri de Sants de Barcelona i diumenge a Terrassa, el grup ha donat a conèixer el que serà el gruix del seu repertori aquesta temporada, amb una primera
part de la cantada plena de la majoria de les cançons del seu nou treball " Entre Dones ". Noves i genials peces, antigues i clàssiques, al mes pur estil de " cançó de taverna "

Tony, crec que et toca a tu fer els honors ( quan tinguis una estona), de la presentació d'aquest
meravellós CD.

Pel que fa al grup, comença temporada amb energies renovades, ple d´ il·lusions per donar a conèixer tota la feina ben feta d'aquest passat hivern i amb les seves esplèndides veus, continuant captivant al públic

Unknown ha dit...

És molt bona elecció la que has pensat per la Mª Rosa Anna Maria.
DVD I CD.Dues coses per disfrutar de ple.T'has deixat L'Oració del Pescador a Busca'm a l'Empordà nena.
És el cd que potser hi ha més cançons d'en Carles eh? i aquesta és molt bonica i...hi deu haver-hi poques havaneres-pregaries em sembla.

I tan que és fantàstic que grups com els Bergantí i la Neus de Cubacant es facin seva aquesta preciosa cançó guanyadora.
Jo la vaig comentar com feiem els habituals amb totes les lletres d'en Carles i és fantàstic que hagin agradat tan els comentaris però a mi en concret m'agrada més Malalt d'Amor.
Bé,l'Anna Maria estarà contenta de saber-ho.És una de les "seves" cançons més estimades.

Gràcies Carles per compartir l'escrit de l'Antoni Mas.
Jo ja l'havia lleigit a la revista LLum i Guia.
És molt bo i a tothom ha agradat per la franquesa i simpatia.
Ha estat bonic que ens tornis a dir alguna cosa Carles.
Sempr s'agareix que els havaneros com tu,en Jordi Tormo i la Neus ens vulguin dir alguna cosa de tan en tan.
Molt bona nit i fins aviat.

Unknown ha dit...

Quina alegria llegir-te al blog de nou Carles!
Jo encara no comentava als primers temps quan tu de tan en tan solies intervenir i ens vas deixar aquell comentari tan bonic de La Sirena i la LLuna.

És un plaer que ens hagis visitat en aquest teu blog perquè és d'en Tony però la secció Port Bo és també diriem "casa teva" en fí "casa del grup Port Bo",eh que ho puc dir Tony?
Un blog on ja veus que es comenta de les vostres actuacions i de les teves cançons particularment.Un lloc on s'us valora i aprecia.

També hi té un lloc l'Antoni Mas com ha de ser i per això has tingut molt bona idea de posar-nos aquest divertit i tan ben pensat escrit Carles.
Com a dona que un dia va ser jove,bonica i festejada em sento afalagada pel seu escrit que com diu la Silvia és intel.ligent i gens ofensiu.
M'agrada molt quan diu que una dona fa brollar el millor d'ell mateix.
I el tros de Milà amb la seva dona és bonissim.

Ai les dones que sempre us han portat de cap!!
I no van començar els comentaris en aquest blog per una noia amb pitram que enamora que va cridar l'atenció d'uns jubilats?
El lligam amb la teva cançó picant i divertida però amb elegància com va dir la noia en questió,va ser un bon acudit i una mostra més de que com diu el mestre Mas les dones som sempre el "millor del món i la sal de la vida".

Si us plau Carles felicita a l'Antoni Mas de tot cor i un petó molt fort per tu.

Quimeta Gascó.

jaume ha dit...

Com anem amics? ja sé que fa molt de temps,des de les votacions però he estat molt ocupat amb la feina,els negocis,la crisi...bé una mica com tothom.

Celebro que el blog vagi endavant i una suggerencia que li volia fer a en Tony és de posar videos d'actuacions dels grups,d'alguna cançó...és possible Toni? mirant aquestes diapositives que has posat a els reportatges s'em ha acudit.

Estaria bé per sentir cançons noves o que no coinexem encara.Sobre tot per la gent que no es poden traslladar tan a les cantades o que viuen lluny i per tots els països catalans.

Anna Maria queda pendent que demà posi la lletra de AL PIRATA JOAN TORRELLES que vas demanar-me si la volia posar.Una creació lletra i música d'en Carles que la canten més grups i per mi de les més bones peces de les havaneres.

Celebro també que Pensaments estigui tenint tan d'èxit i sobre tot que en Carles hagi tingut la bona pensada de posar-nos l'escrit del seu amic i company Antoni Mas.
Un escrit molt bo amb el que (com tots els homes) hi he d'estar completament d'acord.
A rebeure

jaume ha dit...

AL PIRATA JOAN TORRELLES

PER NAU UN VAIXELL DE VINT CANONS,
PER LLAR ELS CONFINS BLAUS DE LA MAR,
PER LLEI EL VENT DE TRAMUNTANA
VENT QUE ENGALANA EL BERGANTÍ EN LA
FOSCOR.

BUSCA UNA NAU PER ENFONSAR
BUSCA UN VAIXELL PER ABORDAR
MENTRE EL PIRATA NAVEGA
DEIXA AL DARRERA
ESTELA DE SANG I DE FOC
FLAMA D'AMOR.

CANTA EL PIRATA A COBERTA,
CANTA SOMNIS DE LLIBERTAT
DES DE L'ILLA DE FORMENTERA
AL NORD-EST DE MALLORCA
DEL CEL DE MENORCA
FINS A L'EMPORDÀ.
SOLCA EL MAR A TOTA VELA
FINS A L'ILLA D'ESPELMADOR
ON FA MÉS DE CENT TRENTA LLUNES,
ENTRE LES ROQUES,
VA ENTERRAR EL COFRE D'OR.

DIUEN QUE NO SAP EL QUE ÉS LA POR,
DIUEN QUE L'HAN VIST JUGAR AMB LA MORT,DIUEN QUE LA SANG L'ENAMORA,
I NO PERDONA CAP ENEMIC CARREGAT
DE ROM I BLAT.

CANTA EL PIRATA A COBERTA...

LLETRA I MÚSICA: CARLES CASANOVAS

jaume ha dit...

Si encara no l'heu sentit,no deixeu de fer-ho.Una havanera de qualitat sobre un pirata històric.Per mi de les millors havaneres en català i una de les millors d'en Carles Casanovas.

Havaneres a dojo!

Anna Maria ha dit...

AL PIRATA JOAN TORRELLAS és una de les meves preferides des què la vaig sentir a finals de març.Era el primer cop.
En vaig quedar enamorada de la melodia.
Entenc perquè alguns la vareu votar com a una de les millors melodies.Jo també ho hagués fet.

Ja ho vaig comentar llavors però ja que en Jaume ha transcrit la lletra m'agrada deixar-hi un comentari a sota com gairebé sempre hem fet amb les lletres al blog Port Bo.

La melodia és una barreja de força,sentiment,passió i dolçor que per mi vesteix meravellosament la lletra que descriu un temut pirata català.
Aquesta preciosa melodia per mi és tan descriptiva com la lletra i desperta totes les emocions que he esmentat.

Les notes que acompanyen les estrofes que ens presenten el pirata i les seves gestes transmeten la força,l'emoció i el
temor que descriu la lletra;

"...per nau un vaixell de vint canons...vent que engalana el bergantí en la foscor...busca una nau per enfonsar...
diuen que l'han vist jugar amb la mort..."

Per altre banda,la melodia de l'estrofa que es repeteix (no sé com anomenar-ho en català)
"canta el pirata a coberta,canta somnis de llibertat...." a mi em transmet dolçor i un deix de nostàlgia.
Tota la melodia la trobo preciosa però aquets tros és el meu preferit i el trobo especialment romàntic.


AL PIRATA JOAN TORRELLES ens descriu amb una lletra poètica i romàntica i una meravellosa melodia plena de força i nostàlgia els sentiments d'un pirata del mar,un pirata que canta des de la coberta del seu vaixell.Us heu fixa't que és un pirata que canta?
que malgrat estar "enamorat de la sang" del perill i la lluita,és segurament un romàntic que viu la seva vida plena i lliurement cantant els seus somnis mentre contempla l'immensitat del mar blau amb l'emoció de descobrir nous horitzons i promeses d'aventures sense fí.

BARBAROJA és l'altre cançó de pirates que va escriure en Carles( és a Cançons) i fa una descripció física i molt típica del pirata explican-nos que és fort i temut.

AL PIRATA JOAN TORRELLES és diferent;
Una encertda descripció poètica del sentir,de l'esperit d'un home que "deixa darrera estela de sang i foc" però també "flama d'amor" i que canta "somnis de llibertat",un pirata romàntic que al cantar des del seu vaixell ens fa somniar en aquells temps passats plens de duresa però també de romanticisme mentre escoltem les poètiques paraules i la dolça melodia d'aquesta cançó.

Crec que en Carles ha composat poques melodies perquè es dedica més a les lletres però amb aquesta ens ha deixat una peça per estimar i recordar.

Amb BOLENERA és ara ja una de les meves melodies preferides.Em vé a la ment molts cops quan passejo per la vora del mar.
Espero que quan l'escolteu us agradi i la gaudiu tan com jo.
Bon vespre

Havanerus ha dit...

Bona tarda companys.
El bloc s’ha fet una mica més gran. D’aquí pocs dies, complirà dos anys d’existència però abans que això passi, ha crescut tecnològicament parlant.

No sé si us ha passat alguna vegada que us han preguntat per aquest bloc, i no heu sabut donar l’adreça correctament. Es normal companys, es una adreça que tot i que la primera paraula és fàcil, la següent no ho és gens, però quan es busquen blocs gratuïts has d’acceptar aquestes condicions i és el que hi ha.

Doncs bé, he volgut fer un pas més enllà i he volgut trobar la manera de donar a conèixer les havaneres a través del bloc d’una forma més senzilla.
Ara podrem donar a conèixer Les Havaneres simplement dient.....

havanerus.com

Quedi clar que la paraula no existeix (pel moment) però m’agrada molt i acostumo a utilitzar-la per tal de mencionar, tant als grups que canten com als afeccionats que anem a les cantades.

Ho podeu provar posant aquest nom a la direcció d’Internet on voleu anar:

www.havanerus.com

Havanerus, salut, força i havaneres a dojo.

Unknown ha dit...

Hola a tothom.Mireu l'escrit d'em Mas em sembla SENSACIONAL de debo.
Bonissim,divertit,elegant i un 10.
Bona pensada Carles de compartir-lo.
Entroncant amb això vull dir trobo a faltar public femení de com a minim de 30 a 40 a les cantades d'havaneres.

Escolteu no hi ha manera de que el jovent s'intessin més per les havaneres??
Jo em vaig animar amb els Arjau i Els Cremats pensant que això portaria gent més jove...però la veritat és que la majorai del públic continuem sent de la tercera edat.
Jo també en sóc però sincerament cada cop que arribo a una cantada i repasso el públic no puc menys que exclamr; sempre som els mateixos avis i avies!!
Quan veurem més jovent i alguna mosseta guapa queens faci treure el millor de nosaltres encara que sigui durant una cantada i amb tota la bona fe com diu en Toni Mas..només per sentir-nos més joves i alegres tots plegats!!!

A lescantades dels Port Bo l'any passat hi havia un bon toc d'aquest "color femeni",un aire nou d'alegria per la vista i coqueteria que feia que variésdel public gran de sempre però de moment a les cantades d'aquest any el public continua sent el mateix...no em digueu que hurem de tornar a la rutina aburrida de només avis i avies i mooltes senores grans en colla?

Havaneres a dojo i més color femení de 30 a 40 que encara que siguem avis volem maraxr d'aquest món alegres i inspirats!

Havneres a dojo!!

Vinga jovent animeu-vos!!

Anna Maria ha dit...

L'article d'en Toni Mas sobre les dones ha estat molt bé.Ell ja m'en va parlar fa dues setmanes a La Nit dels Músics a Cassà i tenia ganes de llegir-lo.
És un escrit molt simpàtic i sobre tot sincer.El que més m'agrada és que senti que les dones li fem brollar el millor de si mateix i el motivem i inspirem.Això,com a dona que està encantada de ser-ne,em fa goig de llegir.
Gràcies Carles per compartir-ho amb tots nosaltres.Ens ha agradat molt.

Adela;tens raó que em vaig deixar d'esmentar L'ORACIÓ DEL PESCADOR.De vegades vaig massa depressa o penso que ja ho he dit..no sé.I això que és de les preferides de la meva mare.La troba especialment bonica i la canta sovint.Penso que deu ser la única havanera-pregaria que hi ha,eh que sí?
Ja ens diràs Mª Rosa com li ha agradat el regal a la teva amiga de Mèxic.
No et puc dir res d'aquest concert al Palau perquè jo llavors no coneixia tan el grup Port Bo ni anava tan assiduament a les havaneres,i tampoc tinc el dvd.

Quimeta;segur que si que devia ser bonica de jove i molt festejada,com diu vostè.Li ha fet gràcia l'escrit eh que sí?
Ja m'ha parlat algun cop d'ARREL DE TRES però jo no el tinc.Espero trobar-lo aquest estiu perquè em fa il.lusió que hi ha NINETA,una de les meves sardanes preferides, CAP DE CREUS, i la preciosa NA NENA.
NINETA i LA PEPA DEL PORT són les cançons que em queden per conèixer d'en Carles.Al menys les que hi veig enregistrades a la discografia del grup.Segurament n'hi deuen haver-hi més..
Coneix LA PEPA DEL PORT?és bonica?
Un petó Quima.

Carmina;veig que sempre ens recordes com de bonica n'és COLORS,com si la oblidessim.
Ja sé que t'encanta perquè porta el teu nom.És lògic.A mi m'ha fet molta il.lusió ANNA MARIA que em va posar en Nando i ja l'he trobat per el grup Barca de Mitjana.
Sempre fa il.lusió una havanera amb el propi nom.

I tan que valorem COLORS Carmina.Al menys al blog Port Bo i tan que ho fem.Ja saps que l'hem comentat,com fem amb totes les cançons d'en Carles i l'hem trobat preciosa.
Jo la considero molt poètica,alegre i plena d'imatges molt imaginatives i inspirades.
Penso que és una de les lletres més poètiques i boniques d'en Carles;
"...Carme,vull ser el lli on hi pintes el teu món de color.
Carme amb pinzells d'alegria i un xic de fantasia jo et dibuixo un petó"
Ja sé que deus pensar que no s'en parla massa en general i que no és massa coneguda però això no vol dir que no sigui de qualitat i una molt bona havanera.
No sé perquè no ha tingut més èxit.
De vegades no entendràs perquè això passa però és com altres coses a la vida... que no t'expliques el perquè.
Hi ha havaneres mediocres molt més conegudes i demanades a les cantades i no sé la raó Carmina..però de tota manera és ben evident escoltant-la que COLORS és una meravella de cançó amb una lletra del més imaginatiu i romàntic i una melodia alegre i molt adient de l'Antoni Mas,un gran músic.
Com vols que l'oblidem?no pateixis que al menys per la meva part i al blog Port Bo sempre la "reivindicarem", i no deixarem que s'oblidi com no es pot oblidar i deixar de difondre cap bona havanera.
I potser algún dia en Tony la voldrà posar a Cançons per donar-la més a conèixer.
Coneixes COLORS Tony?
Està bé això d'Havanerus.
A mi em costava de fer entendre a moltes persones això de "blogspot".
Ara serà molt més fàcil.
Bona tarda i a reveure.

Anna Maria ha dit...

Acabo de llegir les paraules que ha posat en Tony d'en Xavi Jonama,que veig que és un membre del grup l'Empordanet,agraïnt el treball del blog i qualificant-lo d'acurat.M'ha fet pensar.
Com a col.laborada assidua d'aquest blog des de fa més d'un any,vull dir que em fa molt contenta tots els comentaris de suport,bona voluntat,entusiasme i simpatia de moltes persones que el segueixen.

La majoria de persones el troben preciós,amb sentiment i sensibilitat i on es fa una bona difusió del treball dels grups i compositors de la Cançó de Taverna.

M'ha agradat l'adjectiu acurat perquè reflexe bona feina i seriositat i això és un aspecte important.
Aquí no ens hem dedicat mai a fer "safareig" ni a voler demostrar que som més fans que ningú,més preferits que ningú i que tenim més privilegis que ningú,ni a estar pendents de les anades i vingudes de ningú,i que si fem o deixem de fer o fem més que ningú.

Hem comentat lletres i parlat de sentiments i emocions relacionades amb temes de cançons i poemes i penso que tothom ha set sincer i ha aportat amb bona fe i de cor el millor de si mateix;en Tony amb els seus bonics i sentits reportatges i els comentaristes amb les nostres il.lusions i idees.

Per això aquest blog ha tingut èxit.Perquè és acurat,serios,simpàtic,sensible i sincer.Un preciós blog pel record.
Res a veure amb res més.
Que per molts anys segueixi així.
Gràcies a tothom.
Anna Maria

Unknown ha dit...

Hola amics i amigues.em recordeu?
Si tinc nom de dues reines catalanes;Violant de Bar i Violant d'Hongria.
la meva mare és una enamorada de l'edat mitja.

Ricard,jo en tinc 51 i no estic de mal veure eh? sort que no ha baixat de 30! ja l'entenc,no es cregui i les dones pensi que també pensem el mateix i ens agradaria veure uns quants George Clooneys entre el public...però no perdi esperances..temps al temps!!

Bé,volia donar-vos una bonica noticia que us farà contentes noies enamorades de Bolenera,que ja us vaig dir que era el meu cd preferit també.

Una amiga de la meva filla de Dènia m'ha demanat que us transmetes això;
el seu pare es va declarar a la seva mare en una barca,una nit estel.lada (li va demanar per casar-se)mentre navegaven.
És un record molt bonic per ells i la setmana passada que van celebrar els 25 anys,els fills a la celebració els van dedicar la cançó Bolenera que els va fer una il.lusió immensa.
El fill va tocar el piano,un cosí va tocar el violí i les dues noies amb dues tietes van cantar-lis Bolenera(tan bé com van poder)
Va ser una sorpresa molt bonica per ells i diu que van tenir molt èxit i a tothom queien les llàgrimes.
La meva filla els va dir que hi havia aquesta cançó al blog d'en Tony i així van tenir la bonica idea per celebrar el que va començar en una nit...de Bolenera.

Volen agraïr a en Carles Casanovas i en Tony Mas aquesta preciosa cançó i al blog i comentaristes per fer-ne tan bona difusió.

Molt bona feina en aquest blog amics i amigues.
Moltes gràcies a tots.
fins la propera!

Unknown ha dit...

Només pel que expliques ja ha valgut la pena escriure-la. Moltes gràcies Violant i per molts anys a la parella.

Nando ha dit...

Felicitats Tony!que passis un bon dia.
Avui em passo al blog Port Bo per deixar la meva felicitació per Acobltas.

Ahir a Sant Antoni els Montgrins,per mi la millor cobla del pais, i el grup Port Bo ens van oferir un sensacional concert que va entusiasmar tot el públoc assistent.

Sincerament és una idea genial i un concert que hauria de donar la volta per tots els paisos catalans per la gran categoria de l'espectacle,únic i genial,i l'alt nivell musical de les dues formacions.
Va ser un plaer escoltar les cinc sardanes(Torroella Vila Vella és la meva preferida)i les havaneres "acoblades";irrepetible!! us ho recomano de totes totes!

El Canó de Palamós;genial a ritme de swing,el chotis La Botiguera interpretat amb cobla;únic i irrepetible i el bolero No Sé i la tendre Pensaments en directe i acompanyades de la cobla...van fer emocionar les dones i als homes també.
Felicitats de debo per l'actuació.
M'hagués agradat saludar-vos Carles però no vau sortir...només vaig veure en Martí Camós i l'Antoni Mas.
Reb la meva felicitació des d'aquí de part meva la meva dona i els meus cunyats.
Espero tornar-ho a repetir!

Amic Ricard;alguna noia guapa i vistoseta si que hi havia ahir a Sant Antoni..un 5% de jovent si que hi vaig veure!

Anna Maria,jo també comparteixo el que dius sobre el blog.
És simpàtic i distès però mai els comentaristes del blog Port Bo que ja feia temps que hi col.laboraveu ens heu fet sentir estranys i ens heu animat a col.laborar amb molta cordialitat.
En aquest blog,com dius,tots som iguals i ningú fa ostentació de res,ni preten ser el millor i el més seguidor.Tu que deus conèixer bé el grup Port Bo pel que sempre he llegit i sols anar a moltes cantades has estat sempre molt discreta i senzilla i això està molt bé.

Un blog,on es parla de cançons,sentiments,moments per recordar..tot relacionat amb la cançó de taverna,un bonic estil musical que esperem que mai es perdi i al contrari tingui cada dia més seguidors.

Un plaer tenir-te entre nosaltres Carles.

Molt bona tarda.

Anna Maria ha dit...

Moltes felicitats Tony!

Que bonic Violant.És que Bolenera enamora de debo.a les primeres notes i paraules ja en vaig quedar enamorada.

Ahir jo també vaig ser a Sant Antoni Nando.
Sempre és una meravella escoltar aquest concert.És màgic.I tens raó,hauria de passejar-se per tots els paisos catalans perquè és un espectacle únic i preciós de debo.

Pensaments sona de somni amb la cobla.Sort que hi ha el cd i la podem escoltar quan vulguem.
I la de EL Capità,que m'en dius? la lletra és molt bonica (no la tinc per posar-la però l'he sentit en directe tres cops).És un tema original i molt sentit que és el que jo particularment valoro en una cançó.I la melodia? és una de les més precioses de l'Antoni Mas?és molt dolça i emotiva.
Quina cançó més preciosa.En Carles va dir a Cassà que era "el tema del cd" i l'Antoni sempre que el veig,em diu que fa cantada d'havaneres.

Escolta,per què no els demanaves a en Martí o a l'Antoni que cridessin a en Carles i a la resta del grup si els volies felicitar?devien estar ocupats.Ells sempre són molt acollidors amb la gent que els va a saludar.

Referent al que dius sobre ser discret i fer sentir bé a tothom al blog..només faltaria que no fos així.És que a mi, Nando no m'agrada fer ostentació de res ni la gent que sempre van de protagonistes i voldrien que "ballessis al seu so",ni sobre tot fer "dentetes" als altres seguidors del que fas o deixes de fer i jajaja i jejeje... em sembla molt estupid,ridicul,infantil i lamentablement molt mesquí.
Per sort aquí al blog no ens hem deixat "portar" en aquest aspecte i no hem caigut al parany de fer un blog"safareig" i de poca classe.
Tots col.laborem i compartim amb il.lusió per igual i així el blog es conegut com a acurat,distès, simpàtic i ple de sentiment i sensibilitat.

Fina ben aviat a tothom

Havanerus ha dit...

Moltes gràcies companys!.

Salut, força i havaneres a dojo...

Rosina ha dit...

SENSACIONAL ACOBLATS!!
que puc dir que no hàgiu dit?
SENSACIONAL I INOLVIDABLE!!
Molt ben pensat,escoltar primer les dues formacions per separat i desprès el concert "acoblat".

Les meves cançons preferides;Busca'm al'Empordà,Pensaments,No Sé,i les que tothom ja té una mica massa sentides però que a mi amb cobla em van emocionar;La Gavina i El Meu Avi.I el Canó..es clar!!

El públic estava entusiasmat i ens podiem haver quedat escoltant-los tota la nit.

En Carles Casanovas i l'Antoni Mas simpatiquissims i quan el director dels Montgrins ens va explicar que havien tocat La Santa Espina a la plaça d'Oriente enfocant al balcó on feia discurssos ja sabeu qui...
UN 10 PELS MONTGRINS!!

El lloc és el que em va agradar menys..era un pavelló força tristó i apagat.
Aquest espectacle mereix la millor sala de concerts del món!

Jo vaig preguntar pels músics a algú de l'organització al acabar però em van dir que descansaven segurament.
Ja entenc que després d'un concert estan cansats i només faltem la gent volen saludar i fer preguntes.

I escolta Anna Maria,jo em vaig pensar que hi series al ser tan seguidora i vaig gosar preguntar una noia rossa que anava amb la seva parella però em va dir que no.
I saps el barrut del meu marit???...em va dir; "no veus que no podia ser aquesta noia del blog perquè de pitram que enamora...res de res.Mona però ben plana!"

Ja veus aquests homes!!jo ni havia pensat en això quan la mirava pensant si li preguntava o no i ell ja la havia "repassat" i havia pensat que no podies ser tu!

Mira,no sé que li hagués fet!
però segur que en Mas el defensaria!
molt bo el seu escrit! al meu marit li va encantar!
és que tots s'ajuden ja ho veus!!
ai que en farem d'aquest homes Anna Maria?

I també vull dir que és fantàstic tenir havaneres amb el nsotre nom;
ROSINA,COLORS,ANNA MARIA,TECLA..

és que HOMES: les DONES ens conformem amb coses més dolces i sentimentals!!!a veure si apreneu!!

Apa amics fins la propera i felicitats Tony que els sants tenen capvuitada.

Silvia ha dit...

Companys, us deixo una de les noves peces d'aquesta temporada i una de les millors cançons del genial treball "Entre Dones", una havanera preciosa, digne dels grans mestres i que s´ecoltarà en la Cantada de Calella d'enguany

EL CAPITÀ

Quan naveguis de bolina,
sota el grop, orsant la nau.
Quan la boira sigui espessa
i el redós quedi llunyà.

Quan terregis entre lloses
perquè el vent és massa fort.
Quan el cel no té resposta
llavors sabràs el que costa
menar la nau fins a port.

Que senzill ser capità
quan el vent bufa de popa,
quan no hi ha esculls a tocar
quan la pesca es generosa.

Que senzill ser capità
sota estrelles i a coberta
tot singlant per mar oberta
i amb la lluna de costat.

Quan el far no sigui guia
perquè no volen els déus.
Quan l'onada trenqui a sobre.
Quan et costi estat dempeus.

Quan la mar brami gelosa,
i tremoli tot el casc,
quan la força et sigui escassa
llavors sabràs quina traça
li cal a un bon capità.

Que senzill ser capità ...
Quan la mar dorm encalmada
quan Neptú fa migdiada,
jo també sóc capità !!!

Lletra: Carles Casanovas
Música: Antoni Mas
Hivern 2009

I si la lletra és bona, la música ho és tan o més

Espero us agradi

carmina ha dit...

Bona tarda.Ja sé que valores Colors Anna Maria,amb el que t'agrada la poesia i com de poètiques trobes les havaneres,a la força has de valorar aquesta bonica cançó.
Com tu dius de vegades no t'expliques que una bona havanera hagi quedat una mica oblidada i de més mediocres les demani tothom.
A mi m'gradaria saber si es va escriure per la música o viceversa.

Carles,ens ho podries explicar si us plau?el teu bon amic i company Antoni Mas et va fer la música per la lletra?
Ens podries explicar alguna cosa d'aquesta havanera que jo tan estimo i que em sap greu que sigui tan poc coneguda?
ja veus que aquí al blog hi ha qui l'estimem i reivindiquem com diu l'Anna Maria.

Ens posaràs la lletra d'aquest nou tema que tan promet de l'Antoni i en Carles,El Capità,Anna Maria?

Espero poder veure Acoblats la propera vegada que la facin.
En feu agafar tantes ganes!

També he escoltat Gelosa d'una Gavina que és divina com Mare Vull Ser Pescador!l'ahurieu de sentir i tampoc és de les més conegudes!

Rosina;és sensacional tenir havaneres amb el nostre nom,és ben cert!jo n'estic molt contenta,però vigila amb el que dius de que les dones ens conformem amb coses més dolces que si et sent en Jan (fa temps que no anima el blog aquest home...a veure si ha quedat ofegat de tanta bolenera)o qualssevol altre home et dirà...no t'ho imagines....? doncs que un pitram que enamora és la cosa més dolça!! o m'equivoco homes?
per ells ho és,no cal ni dir-ho!
No vas llegir aquell espetarrant poema que va posar en Jan sobre los senos?
No hi podem fer res Rosina,tenen aquesta dèria!!
Una abraçada i fins la propera amics!
felicitats Tony!!

carmina ha dit...

Veig que la Silvia,ja ha posat El Capità.
No ho sabia perquè havia anat directe a Publica un comentari,després d'haver-me llegit el blog al matí i no ho havia vist.
Gràcies Silvia.
És una lletra molt bona.M'ha sorprès.L'he de llegir vàries vegades i amb tranquiliatat perquè és per reflexionar.
En Carles ems sorpren sempre amb diferents temes,caram quina capacitat de creació.
Sempre ho has dit Anna Maria,que en Carles sap escriure sobre temes diversos d'una manera maggistral sempre amb l'estil i to adient a cada un.
Entens molt bé la seva obra noia.
Confio amb vosaltres que la música és una meravella també.

«El més antic ‹Més antic   601 – 800 de 950   Més nou› El més recent»
Inici Bloc